Sari la conținut

SorinRadu

Membru
  • Număr conținut

    44
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de SorinRadu

  1. ) La fel am patit si eu; am cumparat bujie noua si am dat s-o schimb pe loc. Surpriza, capatu' ala nu se desfacea, asa ca daca tot eram la furnizoru' meu de piese, am luat si fisa noua. Foarte bune informatiile. Multumim.
  2. Lasa bobina deocamdata. Uita de ea. Problema ta e mecanica, dupa cum am spus. Desfaci capacul de la supape, inspectezi p-acolo si te asiguri ca e in regula. Du-o totusi la un mecanic, sa judece el la rece.
  3. Nu stiu cum arata bobina ta si cum e legata. La mine este o mufa cu doi craci (+ si -) care n-au cum sa se slabeasca de acolo, poate doar sa oxideze si sa nu mai faca contact. Eu am probat bobina in doua feluri; 1. cu ohmetru', dupa valorile din carte 2. am dat-o jos d-acolo, am pus un fir de "+" (de la baterie),cu un papuc, pe firul de "+" al bobinei (trebuie sa stii care e) si un fir de "-" legat la "minusul" bateriei. Bujia bagata in fisha, pusa la masa motocicletei si apoi am atins scurt firul "minus" pe borna "-" a bobinei, urmarind bujia. In momentu' in care atingi firul, bujia trebuie sa dea scanteie. Toate astea ca sa nu fiu nevoit sa mai invart motorul. Sper ca nu te-am zapacit cu detaliile. Oricum, eu nu cred sa ai probleme cu bobina. Nu stiu ce sa spun despre surubul de la supapa. Cred totusi ca daca s-ar fi slabit ai fi pierdut rapid din putere si ar fi dat si rateuri. P.S. Nu incerca tu bobina daca nu esti sigur pe ceea ce faci. Orice ai face, asa cum a spus si Eugen, nu incerca sa mai pornesti motorul. Nici macar sa-l "invarti" Sa nu cumva sa agravezi treburile. Trebuie sa te asiguri ca nu ai bucati de metal prin el.
  4. Asa am bocit-o si eu 5 zile; "maica......un' te 'uci fa.....?!?!? nici shocu' nu ti-l trageam, ce motocicleta buna ai fost fa.....!!!" ) Lasa omule ca e rezolvabila treaba. Cred ca toti de pe aici au trecut prin situatii d-astea. Daca vrei sa fii scutit de nervi din astia, renunti la motor, masina, bicicleta si trotineta dar tot o sa-ti vina dracii asteptand in statia de autobuz.
  5. Eu consider ca benzina bagata in a mea nu-i o pierdere; i-o servesc ca pe coliva daca nu-si revine. Deci; benzina cu lumanare aprinsa.
  6. E misto atunci cand te echipezi complet, ii dai cheie si sa nu porneste apoi crezand ca e ceva simplu te apuci sa surubaresti. Uite asa m-a apucat pe mine seara, tot sperand sa mai plec la plimbare. Apoi au urmat cateva zile la fel.)
  7. Mie mi-a stricat 5 zile pline!!! Demontez rezervorul, rampa de benzina si injectoarele, dau bujia jos si le montez toate la loc in maxim 3 minute. Daca ma bate careva la asta ii dau o bere.
  8. Are draci pe ea, d-aia nu pot.) Am mers cu ea cateva zile si apoi, intr-o sambata buna de plimbare, a apucat-o nabadaile. E moarta d-a binelea cu toate ca da scanteie buna, injectoarele merg brici, presiune in rampa de benzina este, nu-i sarita de la punct, etc etc etc. Da ii dau eu de cap. Daca nu; BRICHETA. As fi preferat sa am eu problema ta. ) Macar e ceva concret.
  9. Pune toporu' jos si linisteste-te. Asta e situatia, o sa te coste niste banuti, niste timp...dar se rezolva. Asa cum a spus si Eugen; e IMPORTANT sa cureti motorul dupa ce ai avut probleme de mecanica. Deci; da-o pe mana mecanicului si relaxeaza-te. Da-le dreq de fiare, n-are rost sa faci infarct pt. ele. Eu nu mai am alte idei. Orice defectiune mecanica, in afara de cele pe care ti le-am sugerat, nu se rezolva decat prin demontarea motorului. Poti incepe totusi cu chiuloasa si cilindrul. Verifica daca nu cumva pistonul este "crapat". Alta idee; ia un magnet si verifica piliturile alea, vezi daca sunt atrase de el. Pistonul e din aluminiu si e amagnetic.
  10. Calma te, hombre, macar tu ai niste probleme clare, eu n-am reusit s-o pornesc nici cu un sobor de popi si n-am nicio problema; nici mecanica, nici electrica. Cel putin nu se vede nimic. Trebuie sa desfaci motoru' asta e clar. N-o sa-l desfaci degeaba, sunt convins.
  11. Ma misc incet. Alte idei nu mai am. S-ar putea sa fie ce a spus Eugen. Ar fi fost de preferat sa fie ce s-a discutat mai sus.
  12. Nu schimba uleiul si nici filtrul, deocamdata. E clar, ai o problema de natura mecanica. Desfa-i capacul de pe partea dreapta, unde se afla alternatorul si senzorul de implulsuri, cred ca acolo-i problema. Se desface usor, este prins in suruburi cu imbus dar ai grija la garnitura, sa n-o strici. Vezi ce s-a intamplat p-acolo si daca totul e in regula (volanta, rotorul e intact, senzorul (asta poti sa-l verifici fara sa desfaci capacu, bendixul etc).
  13. A, deci nu e spart in adevaratul sens al cuvantului. "Bataia" n-are cum sa fie decat de natura mecanica deci CDI-ul nu are legatura cu ea. Descrie putin acea "bataie" totusi.
  14. Nu pot spune cauza spargerii filtrului dar cred ca bucati din filtru au lovit senzorull de impulsuri si l-au distrus. Scoate-l si verifica-l, e pe partea dreapta a motorului.Nu pot sa-mi inchipui de ce consuma bateria. P.S Shit happenes, acum cateva posturi ne dojeneai ca ni se strica motoarele. Nu e vorba doar de cum le intretine omul ci si de hazard si de legile fizicii. Sunt fiare in miscare cu forte violente pe ele. Tine-ne la curent cu ce gasesti acolo.
  15. Fa-i un test de compresie prima data si urmareste acul testerului sa nu scada. Daca scade poate insemna mai multe lucruri; garnitura arsa, supape care nu inchid sau set motor uzat. Ca sa elimini ipoteza setului motor uzat, la a doua testare se injecteaza putin uleui de motor in cilindru. Rolul lui este sa etanseze spatiul dintre piston si cilindru. Orice mecanic ar trebui sa aibe un tester, roaga-l frumos pe unu' sa te ajute. Scosul fumului poate fi si o consecinta a faptului ca uleiul este peste maxim.
  16. Merci, Eungen. "Belelele" in care am intrat, sunt doua mini concedii; unu' la Roma si altu' in Grecia, cel din urma fiind o mini vacanta mai mare; 10 zile LD. La vremea cand am platit pt. ele (avion, cazare) aveam perspective financiare, care acum sunt mult prea indepartate (dincolo de linia orizontului, as spune:)) ). Nu vreau sa pierd banii dar mai mult de-atat, vreau sa ma duc iar singura solutie este cea pe care o stii; vanzarea caprei si a unei parti din echipament. Asta pt. ca nu se poate cu dansa-n poponeata si cu sufletu-n rai. Deci nu sunt chiar belele, sa nu ma compatimiti. De revenit imi revin eu, nu ma dau la o parte de la nici un fel de munca.
  17. Vorba vine "in cui", mai degraba o vand. Motivul este strict financiar, dupa ce am avut grija sa ma bag in niste belele. Acum incep si cu echipamentul. De asta ma despart mai greu fiindca efortul financiar la vremea aia a fost destul de mare, mai ales pt. castile pe care le dau.
  18. Poate intereseaza pe cineva p-aici; http://olx.ro/oferta/casca-nolan-n-com-102-ID1OKsd.html http://olx.ro/oferta/casca-moto-nolan-n-com-n42-ID1OKy7.html Eu deocamdata pun motocicleta "in cui".
  19. Caldarea Malaiesti; locul meu preferat la munte. Cred ca am fost de 15 ori, ori ca am fost special pt locul ala, ori ca a fost doar de tranzit dinspre Vf. Omu sau spre Vf. Omu. In locul ala as vrea sa ma intind si sa mor. Nu acum, evident.) Sa-l mai vizitez de vreo 30 de ori si apoi mai negociez. Asa cum a spus si Pegasus73, e interzis accesul in zona Babele cu masini si alte vehicule motorizate. Eu va sugerez sa va orientati catre Padina si n-o sa va para rau deloc.
  20. Ma bag si eu cu sugestii, cu toate ca n-am cum sa merg cu voi. Mie imi place enorm zona "Babele" dar sunt convins ca v-ar place si mai mult la Padina, mai ales ca aveti mai multe posibilitati de cazare si obiective de vizitat; lacul Bolboci, Manastirea Pestera (construita chiar in gura pesterii Ialomicioara), Pestera Ialomicioara, de unde ai sanse sa iesi cu cucuie, Cheile Zanoagei, etc, etc.E o zona superba si se vad si Babele de acolo.Drumul s-a dat in folosinta anul trecut prin August, parca. E foarte spectaculos dar nu prea are balustrade. Serpuieste pana aproape de Babele si se desparte in doua directii, continuandu-se cu drum forestier foarte bun: Babele si Padina. In video apare si o cabana la un moment dat; acolo se face stanga catre Padina/Pestera.
  21. Merci mult, Eugen. Injectoarele baga bine, le-am curatat asta toamna iar astazi le-am scos din suportul lor (throtlle body) si le-am probat afara sa vad cum "scuipa", d-aia am spus ca "benzineste" bine. Am sa-l sun pe Emil, sa vad ce zice. Sunt putin cam dezarmat, dupa ce am facut toate verificarile si tot nu ma prind ce are. Cred ca m-a auzit ca vreau s-o dau. :/ Inca o data, iti multumesc de interesul acordat.
  22. (( Cred ca o sa fac o criza de nervi. A mers perfect pana astazi, cand n-a mai vrut sa porneasca nici cu popi. ☻☻☻ Scanteieste bine, benzineste frumos, presiunea in rampa : 3.5 Bari, e pusa "la punct", toti senzorii verificati (sunt "ca la carte"): nu porneste neam!!! Iluziile mele ca m-as pricepe la Aprilii pe injectie s-au spulberat. Help!!! Ce ar putea fi?
  23. Verifica noxele (pe la orificiul ala special, de pe galerie) si vezi in ce parametrii sunt, apoi incearca sa le aduci la normal din surubul de pe CDI. Poate, cumva, s-a dereglat din cauza vibratiilor..... Alte verificari poti face cu un multimetru si sa vezi daca injectoarele, THROTTLE VALVE POTENTIOMETER, sau ceilalti senzori mai au valorile din carte. Verificarea senzorilor dureaza juma' de ora. Succes si sa ne tii la curent.
  24. /index.php?/topic/710975-aprilia-pegaso-650-ie/ Sa vada si iubitorii de Aprilii.
×
×
  • Creează nouă...