Sari la conținut

mariusyale

Membru
  • Număr conținut

    16
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de mariusyale

  1. Nu mai retin cind am cumparat carapacea asta. 1990-1993 ?
  2. Nu te super ca te intreb a vopsit-o un vopsitor sau.....home made...Te intreb doar pentru ca stiu ca e pretentioasa la vopsit .Daca nu ii faci tot ritualul (matuire ,spritplast ,....) nu sta vopseaua pe ea . Se cojeste ! Batrina carapace la citi ne-a salvat creierii ....
  3. FILI-BILLY -diametrul carburatorului fara bucsa de plastic este -25,8 .Iad despre filet nu mai am timp sa mai scriu 1 ora din nou (scrisesem multe dar m-a scos innainte sa salvez) urc citeva poze.Te salut! Piulita rob pe bujie. Pas de 1 pe bujie.Lera pt masurat pas filet.Pas de 1,25 pe bujie.Bujia si rob de benz.
  4. Filetul este Metric 16 cu pas de 1mm Deci robinetul de benzina pe care il cumperi sa aibe o bucsa (pt prinderea pe rezervor) M 16 x 1 filet normal adica se infileteaza de rezervor ca orice surub normal adica in sensul acelor de ceasornic . Filetul este Metric 16 cu pas de 1mm Deci robinetul de benzina pe care il cumperi sa aibe o bucsa (pt prinderea pe rezervor) M 16 x 1 filet normal adica se infileteaza de rezervor ca orice surub normal adica in sensul acelor de ceasornic .
  5. Robinetul de benzina are filetul M 16 x 1 Bucsa are la capatul de prindere spre rezervor filet normal (sensul acelor de ceasornic pt stringere) iar la celalalt capat deci spre robinet FILET PE STINGA ambele M 16 x 1 .Platoul aprinderii Bosch care vine pe carter masoara 90 mm. Inca nu am aflat nimic de pistonul de honda dio montat pe mobra dar atentie ca sint pe cote iar eu am masurat 40 mm fi-ul pistonului.Pistonul de honda are cotele :39 -39,5 -40 -41 -41,5 -42 .Asteptam sa posteze cineva care a montat la mobra. Poate influenta negativ sau pozitiv gaurile din piston care vin in dreptul canalelor de baleaj sau in dreptul evacuarii in functie de model .Vom vedea .Si acum urc 3 foto cu un carburator Mikuni pt 125 cmc modificat pentru 80 cmc adaptat pe git de hoinar prin anii 1985 cu care am distrus multe motoare care consuma 5 -6 l / 100 km.........
  6. Va salut! Si eu detin o mobra (hibrid) pe care o am din 1980 pe care am vindut-o prin 1994 si pe care am recuperat-o anul trecut in stare jalnica am muncit 2 zile sa o resuscitez am facut o tura si neavind numar valabil am hotarit sa o "dezbrac" pentru vopsire sa o dikisesc putin (cu ocazia asta poate nu mai ies pe asfalt) Corect spus am fost nevoit sa o dau in schimbul unui CZ 175 sport si a multor piese noi de CZ 250 pe care le avea mostenite .Nu a vrut bani a vrut doar schimb. Parca mi-am dat inima......O voi duce la tara pentru mers la pescuit , Incerc sa o inmatriculez pe primarie (nr galben) dar nu cred sa reusesc , primaria imi cere cartea de identitate si neaaparat mutatie in buletin pe localitatea respectiva. Daca o inscriu in circulatie poate ne vedem in vara daca nu....tinem legatura . Asfalt uscat si spor la multi km cu Mobra !
  7. segmentii sunt de forma FI ....la mobra originala....... dar tu daca iei piston de honda.segmentii pot fi oricum dar sa nu agate in admisie sau evacuare .Acum vezi de ce spuneam de un piston uzat pe care il ai in mana si il compari cu x modele de x forme.Distantele intre capetele segmentilor variaza in functie de brand .Asa cum ai spus de ambielaj cauta sa gasestisi restul pieselor pe site-uri RO pe care atunci cind vii doar le montezi si nu la adaptezi(n- ai timp).De carburator daca intrebi ca fara bucsa de plastic ..,..esti nebun .. si eu ca am raspuns....Te salut si daca mai ai intrebari posteaza-le. Vedem cine are curaj sa arate desen de piston de mobra sau de carbelitor . Tot pe aici pe forum am mai citit de piston de honda dio pus pe mobra dar nu stiu ce e cu inelul 3 .Intreaba acolo de unde il cumperi care este rolul inelului. Carburatorul fara bucsa de plastic ar trage aer fals, colierul stringe carburatorul pe bucsa in care este intrat gitul.Cota care te intereseaza este 23mm(fi-ul gitului).Dupa-amiaza voi posta o fotografie cu un carburator japonez adaptat la mobra.
  8. Esti fericit daca iti poti lua ambielaj nou.Gitul carburatorului are 23mm pe minus(22,85) dar o fi uzura iar carburatorul are o bucsa din plastic in care intra gitul.Pistonul are fi-40 mm, iar lungime totala 52 , boltul fi 12 .segmentii grosime 1,6mm ,intre segmenti(pe piston) 3,8 mm.In rest nu pot masura pentru ca ar trebui sa demontez.Cine poate il rog sa completeze.
  9. Fiind un site de motociclism ma asteptam ca vad diferite modele de casti moto. Sint frumoase castile de pompieri, de aviatie.de razboi dar nu am vazut d-aia integrala cit un butoi (DDR),care daca nu era ancorata bine se invirtea de nu mai vedeai drumul,Incerc sa pun 2 foto cu asa ceva
  10. Parerea mea pentru a nu gresi este sa poti primi -cumpara un piston (uzat)complet (pist /segm/bolt/sig/rola cu ace)La fel si o platina veche.Ai ceva sansesa gasesti Eu cred ca te complici.Vino in tara,mergi la un service moto dai cilindrul la ei la alezat ,iti fac piston cu segm...iar aprinderea electronica a ta...Spui ca ai citit forumul .Cind citesti de n-ori ca noi o data pe an schimbam platina o reglam si dupa un an mai umblam...........ambielajul ar fi binevenit (respectind cursa ,diametre ..etc) Ia un stut de carb Minarelli pe care platesti 12-15 euro si te pomenesti ca tine carb inclinat si trebuie sa mergi pe o roata sa fie drept.Vino in tara si te vei descurca ,ca noi toti dealtfel. Te salut!
  11. Pentru aceia care nu stiu dau citeva date.: -Tiberiu Troia---Multiplu campion national de motociclism viteză în anii ’80 si ’90. -- 50 de curse câstigate si 250 în care a participat. Enciclopedie de informatii despre motociclismul viteză si comentator World Superbike. Cam asa arată, pe scurt, CV-ul lui Tiberiu Troia, un om cu diplomă de arhitect si mentalitate de sportiv, călit în motociclismul de acum ’30 de ani. Tiberiu Troia a început să alerge la sfârsitul anilor ’70 si a mers pe Mobra, pe tot felul de socialiste si apoi pe Yamaha, alături de care si-a încheiat cariera competitională. Spune că nu-si aminteste să fi fost vreo clasă la care n-a participat si, dac-am asterne toate povestile din acele vremuri pe site, ne-ar creste dioptriile la ochelari până să terminăm tot de citit. ---------Dle Ivan te rog sa povestesti in urmatoarea dv postare cu cita bucurie mergeam la Cimpina la motocros dispersati ,in grupuri mici pentru ca militienii nu ne vedeau bine iar unii din noi aveau probleme (fara permis,fara serie motor,fara numere...etc.) ---------Unii din veteranii ce au postat mai sus chiar sunt din Cimpina.-Ii salut ! ---------Un alt motiv de bucurie-Concursurile de DirtTrack- -------------------Va salut ! am sa incerc sa urc ceva foto cu Tibi,si dirt track.
  12. Multumesc <alf08>.,Si pentru mine este o placere sa citesc postarile veteranilor si recunosc ca de multi ani doar va urmaresc , acum mi-am luat inima-n dinti datorita Dl.ivan pedala si voi posta cite ceva. ----Intrebare pt. Dl Ivan----de unde cumpara carene atunci ? sau casti integale turnate pe care singur ti le chituiai,tapitai , vopseai.........nu cumva de la Tiberiu (Troia) ,,,,,,un expert si un om deosebit? Preparator bun de motoare .....pentru cei care mai faceau un ban .......pariuri......liniute......Mai pomenesc pe Stan Dorin (daca l-am pomenit pe Tibi...)Poate cineva isi aduce aminte.In final postez casca RDG-ista si ceva ce am luat dar de care nu stiu nimic. La buna vedere! PS. -Ivan-sper ca atunci cind vei ajunge in Bucuresti vom putea vorbi nu pot urca pozele !cum sa fac?
  13. Citind postarile anterioare imi aduc aminte cu placere de acele timpuri si constat ca nu tin minte ce cota de benzina aveam....Poate datorita faptului ca faceam turul tuturor statiilor PECO si bagam de de unde apucam (recunosc--aveam pile).Cred cu toata convingerea ca motocicletele nu erau monitorizate.Nu am fost avertizat niciodata cu toate ca umpleam la prieteni cite 2 rezervoare de Dacie pe zi. La inceput cumparam benzina de 75 de la gunoieri(1,50 lei / litru) Apoi "matrafox" de la un Nene cu Trabant care o prepara dupa metode de el stiute si nu am avut probleme niciodata (lucra la Acumulatorul sau Neferal ) Mergind la pescuit cu un prieten am fost oprit de un militian care ne vazuse depasind linia continua si am scapat doar lasindu-l sa ne ia matrafoxul.A lasat in rezervor cit sa ne intoarcem innapoi ,l-am avertizat ca este un amalgam de diluanti,motorina,scursuri dar a spus---Am Trabant asa ca merge....! Nimeni nu pomeneste de pilele de la mag. Stefan-cel-Mare (Mobra -Cz) sau mag Gara de Nord (Mobra-Trabant).Am recunoscut dupa 25 de ani un vinzator de la Gara de Nord care acum este taximetrist si cu care mai beau o bere ,povestim,........ Tatal meu a reusit sa isi cumpere Jawa noua prin anii 60.Mai avea un doctor ceva IJ .Pe undeva pe ValeaArgovei(Cl) a oprit la bodega si dupa 3 ore fiind praf a plecat acasa pe jos uitind de moto.Militianul de acolo din sat impreuna cu alti 2-3 cetateni i-au carat motocicleta pina acasa pe sus pentru ca nu au stiut sa o scoata din viteza.Normal ca au fost cinstiti cu o galeata de vin pentru fapta buna.Cineva intreba de costume.Geaca de piele sau vinilin(care pe frig se crapa) blugi care aveau dupa care am facut rost de costum de ski de la un nene de la Brasov la schimb pe benzina(pleca la mare)La mare mergeam cu cortul (cred ca mai am portbagajele laterale improvizate) si stateam gratuit la Popasu Sincai (Eforie) in schimbul umplerii a 2 rezervoare de Dacie.......aveam acces la un frigider cu lacat la receptie ,dusuri la comun, 220 v pentru tv Sport sau il legam la masini la 12 v vedeam bulgarii (studio x) Din nostalgie mai detin Mobra si un Trabant ambele functionale de care sint foarte mindru si pe care le voi pastra cit voi putea. Anul acesta voi fotografia un IJ cu atas care mai aduce oameni la gara Preasna de la FintinaDoamnei (3 km) pe orice vreme.Voi posta foto cu casca integrala pomanita de cineva RDG-ista (830 lei) Numai bine si asfalt uscat!
×
×
  • Creează nouă...