Sari la conținut

mosaad

EX+
  • Număr conținut

    29
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://

Profil

  • Numar Moto
    CT 90 ACG

mosaad's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. NOTA:scoate bujia si vezi daca nu cumva are stropi de metal topit pe ea."citeste-o"! 1 - ar fi ca in amestecul de ulei+benzina sa fi pus prea putin ulei, daca i-ai mai dat si forja...nu tre sa fi mare mecanic sa anticipezi (asta am patit-o si eu).Nu cred ca e vb de marca mobrei ci de felul in care este exploatata.in cazul asta cred ca ai sa gasesti segmentii ingropati in piston si eventual pistonul racait un pic,foarte putin. 2.putin probabil pt ca spuneai ca motorul era cald...dar se poate sa fi crapat vrun segment,eventual a sarit in camera de ardere si asta-i din cate stiu mai nasol.Se cam lasa cu cilindru zgariat si ar fii o problema mai mare decat sa resegmentezi sau sa schimbi setul cu totu'. 3.daca rodajul a fost facut ca c...ru' ce ti s-a intamplat era o chestiune de timp. Nu-s mare mecanic da' mai aud si io gura targului.Toate bune! LOL - pe asta cu bujia n-am mai pomenit-o...da' mai invatam unii de la altii.
  2. Probabil pentru ca un bou face ceva inadins,neatentia insa este independenta de vointa noastra(logic nu!?).Cu astea fiind spuse inchei a mai raspunde in acest topic sau sa port discutii de dragul intelesului interpretativ al limbii romane.Cred ca mesajul conteaza si indiferent daca aia-s boi,dobitoci,tampiti etc. morala e aceeasi.Ieri am facut o tura cu motoru' pana la Costinesti la un prieten si el impatimit de motoare si am intalnit vro 3 amatori sa ma faulteze.Motivul pentru care sunt inca cu toate piesele pe mine si la locul lor este unul singur.Trageti concluziile si sa ne vedem cu bine pe sosele!Toate bune tuturor!
  3. Ideea era ca putea sa ma trosneasca pe mine altul cu masina ca acuma sincer nici daca as putea sa ma accidentez cu motoru' si cu dacia (eu conducandu-le pe amandoua in acelasi timp) tot nu m-ar tenta prea mult ideea.Dar stii tu cand te gandesti la altul mai e cum mai e dar cand e vb de pielea ta...incepi sa judeci mai la rece. Cat despre ce a zis Baiazid...injura-i frate ca nu doare-n c... pe nimeni; morala e ATENTIA.Nu te mai aude nimeni daca strigi de pe lumea aialalta...Nu ma disculp in nici un fel dar pe strazi circula oameni care la randul lor gresesc asa ca preventia e mai buna si mai de prisos ca injuraturile sau o tabla indoita.Toate bune tuturor!
  4. Obisnuiam, ca majoritatea dintre voi, sa ii iau la p....a pe toti soferii neatenti care uita sa acorde prioritate.Cand esti cu masina te sperii iar pe 2 roti te c....i pe tine de-a dreptul (si pe buna dreptate).Nu-i mare bravura, mai ales ca in toata povestea io-s personaju' negativ dar cred ca doar injurandu-i pe cei neatenti nu se protejeaza nimeni catusi de putin.Pe 14 iun mergeam prin Cta. pe niste drumuri alambicate si cu tot soiul de indicatoare la tot pasul.Obosit ,ca dormisem vro 3 ore pe noapte si cu programul asta kamikaze de vro 2 saptamani cu gandul departe la ce aveam sa mai fac in ziua respectiva (si nu erau deloc putine lucruri) trec de o intersectie mica in care aveam prioritate iar la a doua ma pomenesc infipt intr-o duba.Dupa ce revin pe scaun (din cauza impactului m-am poticnit cu sfecla-n volan) ma uit in spate prin luneta si vad ca aveam indicatorul "oprire".Bineinteles ca dupa evenimentul asta pot spune ca am asteptat vara in zadar...cum a intzepenit capra mea pana acum din cauza frigului o sa mai stea mult si bine pana o sa imi vad si eu permisu' inapoi.Totul s-a terminat relativ bine, fara incidente grave,raniti etc. M-am gandit apoi ca in locul dubei putea fi unu cu bicicleta, cu motoru' sau vrun copil grabit...sau chiar eu cu capra mea si sincer nu mi-ar fi fost bine deloc.Concluzia e ca decat sa-i injurati pe tampitzi(categorie la care ma afiliez si eu... ) mai bine e sa cascam ochii de doua ori inainte sa intram in intersectie,pasiunea e pasiune dar la urma urmei care e pregatit sa moara pentru neatentia lui sau a altuia?!In rest toate bune iar eu cu siguranta am o grama' de timp sa reflectez si sa fiu mai atent.Bineinteles voi incepe reabilitarea perpedes... P.S. - Ironia sortii;azi mi-am scos capra sa mai alergam o tura iar un taxi fara sa se asigure mi-a taiat fatza.M-am enervat da' nu l-am mai intrebat de ma-sa ca alta data...am pus frana la timp si am apucat sa va mai plictisesc si pe voi cu traznaile mele.Toate bune
  5. in intersectie), 98,767kmh Poate asta e un mesaj pentru toti "pasionatii" care isi iau din prima motoare mari (ca dau bine la public) sau nu fac diferenta intre circuit si strada pe care tre s-o imparta si cu altii si apoi se "planteaza" pe marginea drumului.Cunosc cativa copii de bani-gata care vb despre motoare mari pe care si le vor lua fara sa se fi dat vreodata pe bicicleta.Din pacate mai pun si pe altii in pericol.Eu cu capra mea ruseasca (deocamdata nu-mi permit altceva ca dispun de buget studentesc) alerg cu nitzel peste 100 si era sa ma parchez in vrunu care taie linia continua fara sa se uite pe unde trebe sau in vrunu care intra in intersectie ca la ma-sa in batatura.Acum la drept vorbind am si B-ul si daca stau la o intersectie,ma asigur si la 2 sec dupa ce ies ma pomenesc cu unu' in mine nush cata parte din vina imi revine,sa mai fii si in oras ca in cazul dezbatut...Respect toti oamenii care inainte de toate se respecta pe sine,acum sper ca nu am deranjat pe nimeni cu reply-ul asta dar trebuie sa se mai trezeasca cate unii din jocurile video la realitatea in care evadeaza cateodata.Toate bune tuturor si in masini si pe motor! P.S. - Cand mergi cu motoru' pe sosea si cazi sau te parchezi serios in vrunu sau in ceva nu potzi da "REPLAY",in cel mai bun caz dupa ceva vreme si dupa durere poti merge pe propeiile picioare. P.P.S.- filmele gen "Torque" sau "Biker Boys" sunt din categoria "NU INCERCATI SINGURI ACASA SAU PE SOSELE" iar fazele shme care nu-s animatii computerizate sunt facute de oameni priceputi care in ciuda experientei isi iau masuri de siguranta.Ei stiu ca nu merita sa te pui in pericol pentru o impresie,chiar filmata de ar fii.
  6. Si la mine intr-a 4-a caraia cand o bagam in mers si o lua najpa da' viteza de mers era ok.Mersi pt sfaturi si sper sa se fii lipit ceva de cabina mea pt ca io am de gand sa ma apuc mai devreme de motor ca la vara daca nu mere tremur langa el.Si inca o intrebare sa nu mai fac si alte topicuri:Am schimbat ambielajul,cel vechi era pe ace sau cam asa ceva,ma rog ca nu imi vine in minte acum cum se cheama si cel nou este pe bile.Am intrebat care dintre ele este mai bun si parerile erau impartite(unii spun ca cel pe ace e mai bun decat cel pe bile iar altii invers).Personal inclin sa cred ca cel de-al doilea este mai bun dar dati-va si voi cu parerea...Multam si numai bine!
  7. Multam pentru raspunsuri!Chestia cu miscatul motorului nu o stiam,iar la scoala am facut trei sedinte de poligon dupa care am intrat in exam si l-am si luat.Mecanica nu se face neam asa ca mai invat si eu de la voi care va pricepeti.Ideea era ca eu tre sa-mi pun la punct cutia si daca tot e motorul dat jos de pe cadru tre sa imi dau seama daca le ia si pe a 3-a si a4-a fara sa fie nevoie sa pornesc motorul.M-am lamurit cum stau lucrurile si multam la toti!Numai bine!
  8. Tot io nelamurit,la planeta cu motorul "la rece" nu intra decat in primele 2 viteze.Am crezut ca e la a mea care nu le are pe restu' (a3-a si a4-a) dar la a unui prieten care se lauda ca le are pe toate 4 tot asa e!Po sa frec io pedala de schimbator cat oi vrea ca tot nu intra si in celelalte trepte.Intrebarea este daca lucrul asta e normal sau nu!Daca cu motorul oprit cutia tre sa citeasca toate treptele de viteza sau pe restu' le ia din mers cand e angrenajul pornit!Multam!
  9. senchiu tuturor pt sfaturi si imi cer scuze bodixxl551 ca m-am bagat pe topicul tau dar si pe mine ma chinuia aceeasi intrebare si nu am gasit util sa mai deschid eu unul asa...de sanchi!Numai bine
  10. buna treaba!si pe mine ma bate acelasi gand sa-mi vopsesc motoru; de la drujba!Intrebarea e daca stie cineva vro marca de spray indicat pt ce ne taie pe noi capul!Multumesc!
  11. Boda proste!am auzit de Black Sea Riders da' nu au site-ul gata si nush pa nimeni altcineva...daca e vrunu' care vede mesaju' dati de stire Multumesc!
  12. foarte de acord cu tine.Dar daca omu' nu se sufera altfel decat cu drujba sorcovita?ca si mine de altfel si aci nu ma dau ca exemplu';ce sa-i faci!?nu poti sa te ....... in gusturilke lui.Io ma visez cu vrun custom dar pana o fii vremea aia ma mai amagesc cu comunista mea.Numai bine!
  13. Eu sunt mai nou ca membru pe site-ul asta si voi probabil ca va stiti majoritatea.Dar cred ca o initiativa din asta ar fii binevenita respectiv un mesaj ceva si topicul asta sa ramana ca o agenda cu id-ul de inregistrare si eventual numele celor care sunt din judet ca de:vine caldura si poate ne adunam odat' ca e mai simplu p'aci p-aproape.Daca vi se pare aiurea ideea spuneti-mi,mai subtil sau mai pe fata,ca sa nu fiu penalu' site-ului! si incep io (sper sa nu fiu si singurul) -Iulian Roncea -Eforie Sud
  14. Multam pt ajutor si sfaturi!Nu musca nimeni asta stiu si o sa va dau de stire stati linistiti.Numa sa vina caldura...Numai bine!
  15. Boda proste pt sfaturi!Si io-s incepator in surubareala si vreau sa-i iau seama la motor:1.pt ca la motociclete nu-s mecanici pe drum une te lasa dracia ca la Dacii si 2.comunista nu e chiar motoru' pe care sa te bazezi prea mult din p.d.v. mecanic."senchiu" pt manual.Cred ca e si cel pe care mi l-ai trimes pe mail si e pus la punct!numai bine!
×
×
  • Creează nouă...