Sari la conținut

nelluu

Membru
  • Număr conținut

    195
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de nelluu

  1. Daca il pun mai in exterior il agata dintii. Daca il pun mai in interior il agata suruburile cand dau cu spatele. Daca il pun mai aplecat agata furca in dinti ...

     

    Prima incercare

     

    dupa cum arata pinionul tau, solutia e sa renunti la dispozitivul acela din plastic care da picatura pe pinion(e o mare mizerie, curge ulei din el de peste tot) si sa folosesti teava din cupru, diametrul cel mai mic, sa duci picatura direct deasupra lantului. eu am folosit metoda aceasta 2 ani si a functionat perfect. acum mi-am instalat si eu un loobman -partea cu rezervorul si butonul e ok, dar acel dispozitiv final e groaznic. poate in weekend am timp sa fac modificarile necesare si va pun poze detaliate daca e cineva interesat.

  2. da exact la fel este . o sa incerc si eu sa il repar . daca nu sunt prea captivat cu munca voi face si poze si voi posta

     

    revin .. dupa ce am desfacut sorbu( tot ansamblu din rezervor ) am desfacut si capacelul alb de pe senzorul de nivel suflat si dat cu solutie de curatat carburator , NU am mai bagat pana jos senzorul (pe acea tija de plasit )

    verdic sa aprins cam 4 min in aproximativ 60 km . si aia a fost cand moto era oprit incercam sa il mut cu plimbari inainte inapoi ...

    cred ca este ok acum pana cand Nu stiu .

     

    ca sa ma simpt bine am mai patit ceva ( nu ca sa ma plang dar e prima moto care asa ceva )

    am mers cu ea aproximativ 40 km . tot bun , bec de benzina stins prea pustiu bordu .. opresc moto sa ma dezmortesc .. dupa aprox 10 min bestia luminata , cand zic luminata zic toate becurile pornite si cheia imi era in casca .. Merg verific .. ceva scurt dar unde ??? pun contactu il iau nici o schimbare dau sa pornesc moto fara contact . in momentul scurtului se stingea bordu becu .. apoi 2 3 sec si revenea ..

     

    ce pot spune e ca am montat xenon alimentarea am facut-o direct de pe borne . ( xenon montat acum 3 saptamani )

    a stat si bestia 2 zile sub cerul liber ( zile mai ploioase )

    acum nu cred ca cele de mai sus sa fie cauza . voi ce parere aveti ??

    astept sugestii sfaturi cu ce as putea face .

     

    :)))))

     

    stai linistit...sindromul bestiei luminate m-a lovit si pe mine in urma cu 2 ani, la Vama Veche...cu motorul pornit...de nu puteam sa o opresc...stateam cu cheile in buzunar si ma uitam cum toarce ;) ...a trebuit sa demontez carenele si sa scot o borna de la baterie in

    hohotele de ras ale hondistilor...mare rusine!... eu am banuit ca e de la alarma montata....

  3. revin ... am desfacut saua si am masurat senzoru de nivel ... ce pot spune e ca la prima impresie e ok .am zis sa il desfac sa vad ce si cum .. acum pot spune cert ca el este de vina . se blocheaza si nu mai deschide circuitu si invers . cred ca sa spart plutitoru . gasesc senzorul acela separat de cumparat ???

    -eu nu am gasit sa cumpar, si am fost nevoit sa-l repar....doar ca mare lucru nu ai ce sa repari la el, poti sa schimbi acel senzor magnetic pt ca plutitorul e din pluta si nu se poate sparge.

     

    Si ca sa nu vorbim de lucruri diferite, eu vorbesc de GS-ul meu din 2001 , la care arata sonda ca in imagine.... La Dakar-ul tau am presupus ca e la fel.

    post-8355-0-04420000-1334816812_thumb.jpg

  4. Cred ca vorbesti de nr 6 din manualul de raparatii, din capitolul cu rezervorul si alimentarea??! Eram foarte curios sa vad cum arata acel contactor desfacut. Eventual fa o poza, doua ...daca il ajuti pe colegul

    Eu am patit-o cu pompa prin Muntenegru , dara era doar o mufa de imbinare arsa care era innecata in benzina din rezervor. Am reparat-o cu o alta si mege ok.

    da, e nr 6 sonda respectiva, din pacate nu am avut inspiratia sa-i fac fotografii cand am lucrat la ea, si acum e montata pe moto.

  5. mersi nelluu acum senzoru de care ziceai . imi poti spune unde il gasesc ??? eventual o poza cu el . mersi

    -mai intai vezi daca e de la sonda sau nu defectiunea, dupa metoda pe care ti-am spus-o mai sus, cu multimetrul.

     

    -senzorul de care vorbesc se cheama de fapt ''senzor magnetic reed '' de 1 cm, eu asa am cerut, la orice magazin de componente electronice ar trebui sa fie...si se afla in sonda de nivel din rezervor.

     

    -principiul sondei e simplu, un ax central in care se afla acest senzor magnetic si un inel din pluta care are atasat un magnet mic pe el....cand plutitorul e sus>magnetul nu intra in contact cu senzorul>circuitul e deschis , cand coboara plutitorul>se inchide circuitul

     

    -la mine s-a defectat sonda de benzina si a trebuit sa schimb acel senzor pt ca nu am gasit sa cumpar sonda separat..se pare ca se vinde impreuna cu kitul de pompa de benzina, ....care e fff scump.

     

    -daca nu te descurci, suna-ma pe 0740545229 ca eu mi-am batut capul o iarna intreaga cu senzorul acela pana l-am facut sa mearga.

  6. salutare , sunt si eu posesoru unui dakar ( cel mai bun motor calarit pana acum ) si am o problema mai mare spun eu .

    motorul merge ok . schimburi ok etc . am inteles de la fostul propietra ca a aschimbat pompa de apa si distributia ( asa a vrut el sa schimbe distributia )

    problema mea este cu nivelul benzinei mai exact cu becu de benzina din bord .

    rezervor plin ( dadea afara ) becu din bord aprins . dus la spalatorie spalat ( personal ) sa stins ... a mers cam cat sa uscat apa ce a intrat prin el si .. sa aprins .

    desfacut sorbu curatat ( era curat ) am dat cu spray de curatat carburatoru pe senzoru de la plutitor .

    efect parca mai bun .. acum sta mai mult stins dar ... 75% tot aprins este .

    aveti idee care poate fi problema ??

     

    ca sa nu desfaci aiurea sonda de benzina...care de obicei se strica sau deregleaza daca-ti bagi degetele in ea ; mai intai cu un multimetru verifica cand e becul aprins si rezervorul plin daca e circuitul inchis la mufa de deasupra pompei de benzina (ai 4 pini 2 pe alb si 2 pe negru- vezi daca cei 2 din mufa alba arata circuit inchis).

    ...daca e circuit inchis - desfa pompa de benzina, verifica cablurile care duc la sonda, eventual inlocuiesti senzorul haller care costa 1 leu

    ...daca e circuit deschis - te inarmezi cu rabdare si cauti un fir deizolat

     

    succes!

  7. Daca nu o pui pe ghidon poti incerca in compartimentul de unde se scoate saua. Poti lasa acolo lejer un telefon/device la incarcat. :rolleyes:

     

    -sub sa sta foarte bine, doar ca uneori mai legi bagaje si nu mai poti ajunge la ea...

     

     

    -eu am optat pt locul din imagine; chiar aproape acolo este lasata libera o mufa pt accesorii(cel putin la mine), m-am legat la ea. ...o fotografie mai detaliata nu am, dar fac daca e cineva interesat.

    post-8355-0-92632000-1333309259_thumb.jpg

  8. eu vreau sa merg...se ocupa careva de organizare ca sa ia toate biletele odata ?

    daca se ofera cineva sa organizeze, e ok,....dar e cam greu sa stranga cineva banii pt toti,

    ... am sunat la filarmonica si deocamdata e sala libera.... eu zic sa stabilim cateva randuri si cine doreste bilet sa-si cumpere singur in acele randuri.

  9. Nelu, daca tot vrei sa vii cu o completare macar fa-o cum trebuie. In primul rand ai tradus mot-a-mot de pe f650.com niste prostii. Nu exista BMC. Creierul motoretei se numeste BMS si vine de la BMW Motor Steuergerat (steuergerat insemnand unitate de control). In al doilea rand nu trebuie sa scoti carenele laterale ca sa ajungi la bornele bateriei. Sau poate la motocicleta ta e altfel. In al treilea rand, daca ma iau dupa tine, de ce trebuie sa montez ambele borne la loc, daca am deconectat doar - ? Si nu in ultimul rand, ce inseamna pe romaneste cuvantul relantiu? Ideea e ca eu am postat o metoda incercata pe motoreta mea si care a avut rezultate pozitive. Tu ai tradus ceva din engleza mot-a-mot, si in plus, gresit.

     

    da, in loc de BMS-C am scris BMC...imi cer scuze,

     

    tradu tu daca te pricepi mai bine;

    cine te-a invatat gramatica si engleza putea sa te invete si cum sa te exprimi fara sa jignesti inutil

  10. resetarea BMC-ului pe romaneste pt toti:

     

    1. -scotti calculatorul din mufa lui

    -asteapta 15 min

    -montezi la loc

     

    2. metoda veche spun ei, care e infirmata de cineva care lucreaza la BMW:

     

    -demontezi carenele laterale

    -deconectezi borna (-) pt 2-3 minute

    -montezi bornele la loc (+ prima, si (-) a 2-a)

    -pui contactul (fara sa pornesti)

    -rotesti acceleratia de 2 ori cursa completa

    -pornesti motocicleta fara a o accelera si o lasi la relantiu 5-10 min pana cand porneste ventilatorul

    -si GATA

  11. nu tb sa mai traga acceleratia de 3 ori la capat ,dupa cele 10 min de resetare?

    asa am vazut pe aici si stiam de 30 min .intreb nu spun ca specialist.e bn de stiut

     

    -eu personal scot borna bateriei sau mufa calculatorului cam 30 secunde pt resetare, pt ca nu am rabdare sa stau mai mult, si a functionat de fiecare data.....vad ca procedura standard cere 15 min.

    -chestia cu acceleratia stiam ca e pt recalibrarea cursei acceleratiei, aici mai jos spune ca e depasita metoda

     

    detalii mai multe aici, pt cine are chef de lectura;

    http://faq.f650.com/GSFAQs/FuelInjectionFAQ.htm#Resetting

  12.  

    A pornit greu cu niste rateuri ciudate, m-am gandit ca e din cauza curatarii sistemului cu spray...

    La urmatoarele porniri la rece , a luat-o tot la a 3-a, a 4-a cheie, ca inainte, dar ce sunt multumit, cand porneste, relantiul lucreaza frumos si turatia creste, si scade, in functie de ce vrea muschii lui, astfel ca nu se mai opreste de loc, ceea ce mai inainte nu se intampla. Nu mi s-a mai oprit la semafor. Deci pe jumatate am rezolvat problema.

     

    Acum cand o sa reusesc cu ceva unelte speciale o sa dau jos surubu de pe senzor, si o sa ma uit si acolo, desi am inteles ca e capsulat, si mare lucru nu ii poti face.

     

     

    -dupa aceeasi operatiune mi-a pornit si mie greu... a mai facut nazuri turatia inca 2 km , apoi si-a revenit la normal....recomand sa o scoti la o plimbare mai lunguta daca nu ai facut deja asta.

    -daca nu-si revine de la sine incearca sa resetezi calculatorul scotandu-l din mufa 10 minute.

    -senzorul de clapeta e capsulat, nu ai ce vedea acolo.

    -o alta posibilitate ar mai fi 'aer fals' , in cazul in care piesa aceea de cauciuc de sub corpul injector are o fisura sau nu e montata etans.

    deocamdata atat imi vine in minte, sper sa-ti fie de ajutor :)

     

    succes!

  13. Resoftarea cum ai facut-o? la BMW?

     

    Eu am o problema. De cand au scazut temperaturile, dimineata nu vrea nicicum sa porneasca la prima cheie, si atunci cand porneste nu sta la relanti.... asa ca in fiecare dimineata dau la automat de cel putin 4-5 ori. Se rezolva cu o resoftare? Am incercat si cu resetarea aia despre care se scria aici.. nimic. Consumul nu mi se pare exagerat, dar fiind incepator .. nu pot sa zic ca o trag de gaz foarte tare.. pana in 4000rpm http://www.spritmonitor.de/en/detail/474541.html

     

    Inca o problema. La capacul de pompa de apa, pierde putin ulei... si mereu se imbiba de praf. Asa a fost de cand am luat-o si nu i-am dat mare importanta, crezand ca n-a fost spalata demult pe acolo. Dar spaland-o am observat ca se umple relativ repede de ulei la loc.. in doua trei zile. Si culmea uitandu-ma mai bine prin gaurica aia prin care picura lichidul de racire, iese tot ulei, si acolo dedesupt sta mereu o opicatura mica. Nu cade pe toba, ca ar afuma si ar mirosi. Ce e de facut? trebuie schimbata garnitura? O fi dusa si pompa? De ce iese ulei si nu antigel prin orificiu? Sa schimb numai garnitura sau tot kit-ul?

    -resoftarea a facut-o la Casa Auto Iasi, il cunostea personal pe respectivul inginer si a dat doar aprox 150 ron, ...nustiu daca mai face chestia asta omul si la ce pret ...

    -chestia asta cu pornirea dificila e destul de comuna la modelul acesta de motocicleta , nu cred ca e de la soft, eu am rezolvat aceasta problema prin curatarea corpului injector...mai precis a motorasului acela de reglare a aerului, ....cauta in paginile anterioare de pe acest topic

    - in privinta pompei de apa ...daca curge ulei pe la gaurica aia....trebuiesc schimbate simeringurile (4 ron)(curge ulei pt ca e uzat simeringul dinspre cutia de viteze), daca e uzat si axul pompei de apa trebuie kit nou de pompa de apa, daca curge pe la capacul motor e vorba de garnitura respectiva (undeva pe la 60-70 ron)

  14. imi pare rau sa va zic, dar ardeti benzina de pomana.... chiar nu merg mosnegeste cu BMW-ul meu, si consumul se vede (asta cu tot cu faptul ca se inregistreaza cu aprox 5% mai putini km pe odometru fata de km de serviciu)

    -aceeasi problema a avut si un prieten al meu cu acelasi motor (produs prin feb 2000 parca) si incapatanandu-se sa descopere de unde diferenta de consum, a gasit si solutia.... RESOFTARE !!! ...a copiat softul de pe calculatorul motocicletei mele, acum consuma exact cat a mea. mai precis, diferenta de consum e de 20% intre consumul initial si cel de dupa resoftare.

     

    contul lui - http://www.spritmonitor.de/en/detail/362347.html uitati-va de pe 13-07-2010

    contul meu - http://www.spritmonitor.de/en/detail/441740.html

     

    alte cauze ale consumului crescut ar mai putea fi : senzor temp aer, sonda oxigen, bujia , tobe modificate

     

    -in attash e arhiva cu softurile ambelor motociclete, problema e ca nu stiu exact care e softul cu consumul mic din astea 2 (dar cred ca un programator isi va da seama care e versiunea mai noua)

    soft bmw f650gs.zip

  15. Salutare.De astazi posed si eu un f650gs din 2002(cu abs).Am cateva intrebari.Dc daca o am in viteza si chiar daca tin ambreiajul nu porneste si vrea doar pe neutru?

     

    hopa! si a mea face la fel.. eu credeam ca asa e setarea standard .... e foarte enervanta faza cu cautatul pozitiei neutru.

     

    daca e la mai multi asa inseamna ca e o setare ....daca nu, o sa verific contactul de la ambreiaj,....deci, daca mai sunteti la care porneste doar pe neutru dati de stire va rog :)

     

    se pare ca am gasit o explicatie intre timp

×
×
  • Creează nouă...