Sari la conținut

RaduAria

Membru
  • Număr conținut

    18
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de RaduAria

  1. Multumesc! Atunci primele intrebari despre asta vor fi si cand/daca ajunge la mine e pe lista de operatiuni pe langa ulei, filtre etc.
  2. Salut! Ce părere aveți de servo frana abs pt R1200GS 2004? Deocamdată bugetul ar permite doar un model 2004-2006. Daca motocicleta ar fi fost bine intretinuta, schimburi la timp etc. ar trebui sa imi fac griji?
  3. Multumesc l.u.v. si Nguyen! M-a rezolvat Dan Cata! Eu sunt din Constanta, am incercat sa scriu la profil dar nu stiu de ce nu salveaza...
  4. Salut! Un surub pentru aerisire frana spate unde pot gasi? Pentru un BMW R1100RT. Cf realeom cod produs: 34212314017 dar nu gasesc pe niciunde.
  5. Salut! Eu am folositit asa ceva si am reusit sa il scot. Era surub de carena de sub oglinda. https://www.emag.ro/set-5-burghie-extractoare-pentru-suruburi-rupte-zolar-diferite-dimensiuni-cutie-depozitare-zy16673qws7/pd/D6YT50MBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android
  6. Descoperit problema cu becul martor abs (cel de jos). Are un contact imperfect ceva ca daca bag mana pe sub bord si misc un pic de fir isi revine. Am schimbat bateria. Am avut surpriza ca dupa un drum de vre-o 50 km, cu becurile aprinzandu-se alternativ, dupa ce am oprit, la repornire becurile sa se aprinda/stinga impreuna - din ce stiu asta inseamna ca nu mai are nici o eroare stocata (singura eroare care se sterge singura fiind cea de lipsa tensiune la test ABS). La pornirea de pe loc au ramas aprinse amandoua ( despre o astfel de eroare eu nu am mai gasit nimic). A doua repornire becurile se aprind impreuna si dupa plecarea de pe loc incep iar sa se aprinda alternativ. ABS cu personalitate
  7. Am zis sa le iau prin eliminare...din ce citesc pe alte forumuri eroarea 7 poate fi data si de : baterie slaba, lichid frana vechi/murdar, alternator ( din masuratori al meu incarca cu 13.8). Urmatorul pas o sa fie schimbul de lichid, daca nici asta nu functioneaza, strang bani de un modul abs sh si furtune frana metalice.
  8. Multumesc! Salut! Am facut testul. Din ce imi dau seama eroarea este 7( se numara caderile acului ). Conform listei de coduri eroarea: 1)- front pressure modulator.. 2)- rear pressure modulator.. 3)- front sensor.. 4)- rear sensor.. 5)- battery voltage low.. 6)- ABS relay.. 7)- ABS control unit.. 8)- sensor gap front or rear. Deci nu prea bune vestile. Am comandat si o baterie mai puternica, poate totusi asta (desi noua TOPLITE 12v19ah 170A) nu face fata Am luat asa ceva : https://www.autokarma.ro/acumulator-22-ah-sla-12-22-landport-battery?gclid=CjwKCAjwopWSBhB6EiwAjxmqDVLdju289qlSmSFgXqHNSMudVfkHsErreEHslkvmUr7WFielCTBLKhoCRToQAvD_BwE Mai jos un video cu testul:
  9. Salut! Inca nu am resuit sa fac verificarea dar am patit altceva. In mers am dezactivat ABS de la butonul din bord ca sa nu se mai aprinda becurile alternativ. A ramas unul singur aprins ( cel de jos daca tin bine minte). Am oprit motorul si la repornire cel de jos nu se mai aprindea deloc. Doar cel de sus care se aprinde/stingea. Am incercat sa il resetez din buton, am incercat metoda cu firul la mufa de sub sa...nimic, cel de jos nu se mai aprindea deloc. Am plecat si undeva pe drum au inceput sa se aprinda stinga iar amandoua fara sa fi facut nimic special. Vre-o idee ?
  10. Salut! Eu vreau sa incerc metoda de mai jos: https://ibmwr.org/index.php/1998/09/01/abs-diagnostics/ Inca nu am testat, deci nu iti pot spune sigur ca functioneaza. Uite si o demonstratie practica
  11. Multumesc pentru sugetii. Nu e nevoie sa il trec pe "direct", fiind abs2 fara servo, franele functioneaza si asa doar ca nu am abs si as plati 3-400 euro ca sa il am functional. O sa incerc sa citesc eroarea cu multimetru/led sa vad ce eroare are stocata. Ramane intrebarea, pe langa Constanta recomandati pe cineva?
  12. Salut! Nou proprietar de R1100RT. Motorul achizionat de la MotoMus. Schimbat ulei filtre baterie etc. Inca de la achizitie m-au anuntat ca are clasica problema cu ABS-ul. Am resetat ABS-ul prin metoda cu firul conectat la baterie (negativ) si mufa de sub sa. Dupa reset becurile din bord se aprindeau/stingeau amandoua. Am plecat cu ea de pe loc, s-a auzit un clanc si au inceput iar sa se aprinde intermitent. 1) Pana achizitonez un multimetru analogic sa verific eroarea, mai pot face vre-un test ceva sa imi dau seama ce ar avea? 2) Cunoasteti un mecanic bun in zona Constantei la care as putea apela? Multumesc!
×
×
  • Creează nouă...