Sari la conținut

mARIVS

Membru
  • Număr conținut

    13
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    NT

Vizitatori Recenți Profil

232 citiri profil

mARIVS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Sunt din Roman, din păcate nu mai avem școală de categoria A. Trebuie să merg la Piatra Neamț sau la Bacău (se poate în alt județ?).
  2. Orașul este mic, 50k+ locuitori și 30 km². Nu vreau scuter, vreau să pot merge la 50-100 km în orașele vecine. Cel mai bine voi asculta sfatul lui @Adrian M și voi face școala. Acolo văd exact cu ce se mănâncă motociclismul și plec mai departe de acolo. Însă la școală trebuie echipament minim, nu? Mă puteți informa cu privire la cerințele minime pentru școală și examen? Se merită să iau echipament ceva mai de calitate din prima sau pentru școală să iau strictul necesar (a se subînțelege BUGET)?
  3. Mulțumesc de sfaturi! Eu am zis ce-mi place, până la cumpărat am timp să mai cercetez. Voi găsi ceva să mă scoată în evidență. Găsesc pe forum useri cu poze echipați și pe motoarele lor? Mai învăț câte ceva privind realitatea vizuală, nu numai comercialul de pe internet. Sunt curios cum arată diferite combinații de echipamente, culori, poziție pe motocicletă și chiar motocicleta în sine...
  4. Bani se vor pune deoparte și se va cumpăra echipamentul necesar. Clar voi investi în protecția mea și de aceea voi analiza și cântări tot ceea ce citesc aici și prin alte părți și, zic eu, voi lua decizia cea mai bună. Mie îmi place stilul minimalist modern (recunosc și câteva influențe retro m-au dat pe spate) și sunt ordonat și calculat (inginer în proiectare), din acest motiv nu voi lua curcubeu și sclipitor ci mai degrabă simplu, cu linii moderne și fără prea multe culori.
  5. Sunt aproape sigur că nu se va întâmpla acest lucru .
  6. Din ce văd, piața din România există, dar sunt multe dubii cu privire la vânzători sau chiar produse. Probabil voi căuta și pe la noi, dar dacă nu sunt sigur și hotărât, voi căuta să cumpăr din Germania. Acum că tot ai menționat, hai să vedem și ceva recomandări de echipament pentru un începător și pentru un buget rezonabil. Pe ce trebuie să mă axez cel mai mult? Care sunt primele și cele mai importante piese (măcar pentru școală) și ce producători preferați pentru echipamente? Ce tip de cursuri se pot face după școală?
  7. Salut! Echipamentul de protecție trebuie să-l procur înainte să încep școala pentru a-l folosi în timpul orelor?

  8. Mulțumesc de sfaturi. Am să revin și înainte să-l cumpăr cu întrebări, însă probabil acum sunt în faza de ”microbul ia amploare”, vreau de toate, vreau repede, dar totuși nu cumpăr acum . Am citit multe informații despre a conduce motociclete, câte ceva despre modele, recomandări, despre echipament....ușor ușor mi-am format o părere dar, cum zici și tu, până nu mă urc pe ele nu realizez ce-mi place. Încă o dată mersi de sfaturi și de înțelegere.
  9. Plecăm de undeva...știu ce să caut după recomandări, să fie confortabilă, să aibă puterea necesară. Până să ajung să fac școala poate voi ma încerca câteva, dar voi, având experiență, puteți să îmi îndreptați atenția către ceva mai plauzibil pentru un începător.
  10. Mulțumesc de specificații, încep prin a răspunde la tipul de vehicul: vreau motocicletă nu scuter, nu-mi plac, nu mă atrag, nu mă ajută. Naveta birou, acasă este de 5-10 minute în funcție de trafic. Nu am un buget fix, dar clar nu vreau să arunc 5000 euro în prima motocicletă. Probabil voi cumpăra echipament undeva la 1000 euro și pentru motocicletă voi arunca între 2000 și 3000 de euro, depinde foarte mult de ceea ce aflu pe parcurs în legătură cu fiabilitate, manevrabilitate, îndrăgostire și alte asemenea specificații. Nu am probleme cu spatele (chiar nu am probleme deloc cu nimic). M-am uitat la mai multe videoclipuri, modele și recomandări ce am mai găsit pe internet. Mi-au fugit ochii la stilul naked și cruiser (aici specific Kawasaki vulcan s și Honda rebel 500 cel mai mult). Scuze dacă am părut arogant, dar specific că stilul vehiculului este motocicletă, nu scuter, maxiscuter, motociletă cu 3 roți sau altele
  11. Mersi de recomandare, dar vreau motocicletă, nu scuter.
  12. SH, am modificat postarea inițială. La transmisie nu mă pricep, nu știu ce este mai bun, aștept recomandarea voastră, cei cu experiență.
  13. Salutare colegi, Cred că deja v-ați plictisit de această întrebare, dar îmi încerc și eu norocul. Mai întâi câteva despre mine: am 35 ani, permis categoria B din 2004, 1.75 m, 85 kg și caut motocicletă SH pentru mers la birou/plimbări ocazionale de weekend prin zonă. Soția nu prea vrea să audă de motocicletă, poate o voi convinge pe parcurs, deci nu voi avea pasager (în mare parte). Ce clasă și ce motorizare recomandați pentru un începător? Nu am încă permisul pentru categoria A, însă acesta va fi în posesie probabil în 2021 sau 2022, după ce voi termina casa și mă voi muta. Vă rog să fiți detaliați și să argumentați recomandarea făcută.
×
×
  • Creează nouă...