Sari la conținut

Silver Arrow

Super Membru
  • Număr conținut

    5.889
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    3

3 Urmăritori

Profil

  • Sex
    Male
  • Carnet moto din
    1988
  • Motocicleta
    BMW R1200RT
  • Numar Moto
    B 237 UTU

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Mobra HOINAR, Honda TRANSALP

Vizitatori Recenți Profil

4.728 citiri profil

Silver Arrow's Achievements

  1. Am trimis si eu. Ion Dumnezeu sa-l ierte !
  2. Daca toba nu este originala sau nu are pe ea stantata o certificare (un E cu un numar, amandoua intr-un cerc) si poate sa ai ceva documente de omologare la ea, mai bine renunti la RAR. O sa te respinga si cu si fara DB-Killer.
  3. Am si eu o intrebare: tu esti posesor de categoria A si doresti sa readuci in parametri de uzina o motocicleta limitata, sau esti posesor de A2 si vrei sa gasesti o cale sa fentezi legea?
  4. Ultima trasnaie pe care am facut-o: imi doream ceva de asculta muzica la birou, fara sa stau sa intind prea multe fire. Am dat pe net peste un mic amplificator pe care l-am luat de la Emag. https://www.emag.ro/amplificator-audio-cu-adaptor-de-alimentare-zggzerg-bluetooth-5-0-hifi-2x50w-suport-usb-tf-card-rca-aux-stick-negru-hzw-173/pd/DQQJD4MBM/ Pentru cat a costat este foarte bun. Nu am nevoie de HiFi la birou si se aude bine. Nu bazaie, nu distorsioneaza, pentru un radio de pe net este ce trebuie. Am agatat de el doua boxa Magnat , ramase de la un sistem audio. Evident ca 2x50W sunt povesti, dar cat scoate este absolut suficient pentru 20mp.
  5. Intrebarea este perfect justificata si logica. Aici este ipocrizia situatiei: romanul isi face asigurarea RCA la unul ieftin care de obicei este si cu probleme pentru ca problema decontarii nu va fi a lui ci a celuilalt. Dar evident ca acelasi roman blesteama cand este lovit de unul cu o asigurare dubioasa. Pentru ca multi judeca precum unii colegi ai nostri care sunt suparati ca dau bani degeaba la RCA, ca doar nu fac accident, si atunci daca tot sunt obligati sa se asigure se vor indrepta spre un asigurator dubios cu prime mici. Pe aceasta mentalitate se bazeaza si teparii din domeniu. Tine de natura umana: vrem totul ieftin (nimica rau in asta), fara sa ne gandim ca treaba asta se va intoarce intr-un fel sau altul impotriva noastra, indiferent ca este vorba de asigurare RCA, de produse ieftine China care au ucis industia RO, etc. Dar apoi ca sa doarma linistit romanul concluzioneaza: nu este treaba mea. Pentru Info: Groupama este minunata firma care mi-a oferit sa deconteze cost manopera 22 de lei + TVA Iata extrasul din deviz, inclusiv piesele pentru un Honda Shadow: Oameni generosi: 26% discount. Evident pe banii mei Cand am intrebat unde e crash-bar-ul H&B la 1000 de lei, ca as cumpara vreo 3-4 buc, mi-au spus ca deconteaza jumatate de crash-bar ''ca doar ala s-a indoit'' Singurii cu care am avut o interactiune normala si onesta cu o despagubire RCA au fost cei de la Grawe, motiv pentru care de 3 ani fac si eu RCA-urile tot la ei. Pana acuma le faceam la Generali.
  6. 85-90% au nr de B sau IF. Sunt bucurestenii care locuiesc in Corbeanca, Tamas, Balotesti, Saftica, Snagov, Peris etc @TETEA. Gasesti datele pe net. Doar ca sunt vechi de cativa ani. Astazi situatia este mai nasoala. Tributul il platim mai degraba pentru ce a urmat dupa 1990: - Cladiri de birouri uriase in mijlocul orasului, cu acces pe stradute inguste - supermarket-uri in oras - ansambluri rezidentiale fara locuri de parcare suficiente -dezvoltari rezidentiale fara gardinitze si scoli, fara zone cu servicii de stricta necesitate - treaba de mai sus impreuna cu scaderea nivelului multor scoli generale a dus la un trafic de dus copiii catre scolile bune aflate departe de casa si evident la balamucul de la orele diminetii Si lista poate continua. Da, orasele chiar erau lagere de munca eficiente: aveai mijloc de deplasare in comun de acasa pana in poarta fabricilor. Acuma fabricile, cate au mai ramas, au ajuns in afara oraselor ceea ce este foarte foarte bine, doar ca primariile au uitat sa mai faca si un sistem de transport public pana in zonele industriale. Asa ca deplasarea cu masina mica este o necesitate si nici un primar, cel putin in Buc nu a facut nimica sa modifice treaba asta. Dar sa revenim la RCA: a inceput circul penibil dambovitean - uite plafonarea nu e plafonarea. Avand in vedere ca se apropie alegerile treaba se va incheia iarasi cu o pomana pe bani publici, adica pulimea va plati toate oalele sparte iar ASF & Co isi vor incasa probabil inca un rand de prime de performanta.
  7. Salutare! Daca trecem de fixismul asta cu ''altii'' care ne strica Zen-ul, avem cifrele care vorbesc de la sine: in Bucuresti sunt inmatriculate circa 1.600.000 de masini. Insemana o medie de circa 530 de masini la mia de locuitori. Asadar sunt masini ale unor cetateni cu adresa in Bucuresti, nu cei din provincie care locuiesc in Buc. Banuiesc ca aici intra si mijloacele de transport in comun, transport de marfa etc. Exista evident si masini in leasing care de fapt, desi au numere de Buc, circula in alte orase/judete, si sunt si masini in leasing din alte judete care circula in Buc. Sunt si alte judete cu peste 400 de masini la mia de locuitori, doar ca daca am face si o socoteala cu nr de masini pe km patrat, in Buc ies cam 6.600 masini/kmp (fara masini de IF), iar de ex daca socotim in municipiul Brasovul cu toate masinile inregistrate in judetul Brasov , ajungem pe la vreo 700 masini/kmp. Asa ca cei cateva mii de DB, PH, IL etc nu vor modifica in mod semnificativ balamucul din Bucuresti. Si ca sa dam cifre: presupunand ca exista 120.000 de masini din alte judete, inclusiv IF, care circula prin Buc, inseamna fix 500 de masini/km patrat. Adica nici macar 10% din masinile Bucurestenilor. Probabil se va comenta ca nu toate masinile Bucurestenilor se plimba zilnic. De acord. Daca se plimba jumtate (ceea ce nu se intampla niciodata) inseama 3250 masin pe kmp, iar tzaranusii mai sunt 15% in plus (socotit cu 120.000 de ''taranusi'' pe zi ceea ce cred ca este exagerat). Asa ca nu mi se pare anormal sa coste mai mult un RCA in Buc decat in alt oras.
  8. Era vorba de paguba produsa de agresor. Nu stiu, ai tu o bucurie sa te faci ca nu pricepi. Nivelul de pagube produse depinde de masina care le produce. Adica acelasi sofer daca produce un accident cu un Opel Astra este de bun simt ca va produce mai putin pagube decat daca produce acelasi accident cu un Range Rover. La fel te faci ca nu pircepi faptul ca banii tai de asigurare nu s-au evaporat ci au fost folositi pentru despagubiri si pentru functionarea sistemului RCA - evident pana apare un borfas care ii ciordesti. Tu doresti ca dupa ce ai circulat 10 ani fara sa faci nici un accident - tine-o tot asa - sa fi felicitat si sa primesti RCA gratis pe viata? De felicitat o facem cu totii, dar incearca totusi sa accepti ca tu cand cumperi o asigurare RCA cumperi un serviciu pe o perioada de 1 an de zile (sau ma rog, pe cat faci asigurarea). Daca nu intra toti smecherasii in aceeasi oala, poti sa ne povestesti cum intentionezi sa rezolvi cu despagubirea dupa ce iti face unul praf masina? Trecem peste smecheria asiguratorilor care vor sa plateasca cat mai putin si daca se poate nimica. Am inmatriculat mai multe masini SH in viata mea si nu am platit o suma mai mare la prima inmatriculare. Si am facut mereu asigurarea pe un an. Da, samsarii fac asigurare pe o luna, ca sa isi ia numere provizorii pana marita masina. Ca sa ma luminezi si pe mine: cum vezi tu ca ar trebui sa functioneze sistemul de despagubire in caz de accident ca sa fie echitabil ?
  9. Ceea ce ma enerveaza in tot circul asta populist cu revenirea la RCA de anul trecut, si stai ca face CEC-ul nu stiu ce firma, nu am auzit pe nimeni sa o spuna pe de-a dreptul: exista X asigurati, exista Y daune pe an, deci valoarea de referinta minima a RCA trebuie sa fie X:Y= cat o fi. Asa hai cu RCA-ul ieftin ca da bine la populime si apoi acoperim gaura de la buget, adica de la populime, eventual cu un credit pentru asta, si o sa plateasca copiii populimii. Vin banditii aia de la ASF si explica ca ei nu puteau impune valori minime de RCA ca vezi Doamne piata libera, si ca nu aveau cadrul legal sa stranga de oo firmele de adigurari dar acuma stai asa ca impune guvernul valoare maxima. Adica acuma cand sta da dea oala in clocot se poate.... @ENEOSma gandesc ca o fi mai scump la BMW pentru ca o fi facut cineva o statistica cat la suta dintre BMW-uri sunt implicate in daune din vina lor. Desi faca au facut asa ceva trebuiau sa duca treaba pana la capat: pe model, an de fabricatie etc. Or fi fost asa de dibaci? Sau o fi doar perceptia publica...
  10. Pai da, daca jmecherii erau doar Euroins si restul, probabil ca nu ajungeau departe. Dar cum ei sunt doar o parte din gasca pusa pe furat ....
  11. @nike bun, vad ca pricepi cu chistoale: Daca te impusca cineva cu un pistol Carpati ai sanse 98,15% sa scapi cu viata. Daca cineva te impusca cu un revolver S&W Magnum 500 sansele sa scapi sunt minime. La fel si cu masinile. Nu sunt in extaz ca RCA-ul este legat de cmc ai motorului. La fel precum impozitul. Dar avand in vedere nu ma obliga nimeni sa cumpar masina cu motor de capacitate mare, pot sa imi una cu motor de 1000 cmc. Si platesc putin. Da, ai perfecta dreptate ca banii achitati de tine se regasesc in daunele platite pentru accidentele facute de altii plus in cheltuielile firmelor de asigurari si profitul acestora. Cum foarte inspirat a spus @Speedy.K: nu ai decat sa iti faci firma de asigurari. Aste se numeste solidaritate. Pentru ca traim in societate si ar trebui sa avem grija unii de altii. Pentru ca poate cel care "iti papa" tie banii de medicamente este unul care a lucrat in conditii grele pentru ca tu sa poti beneficia de diverse servicii sau produse. Inteleg ca tu de fapt iti doresti sa nu platesti RCA si daca faci un accident si esti vinovat platesti tu direct pagubitului? Am inteles corect? De acord. Si cum vrei sa garantezi ca in caz de accident vei plati? Depui niste multi bani intr-un cont de unde isi poate lua pagubitul banii? Ce ai face tu daca RCA -ul ar fi optional si un ratacit iti face zob masina si nu are bani? Il dai in judecata. Corect. Si se constata ca omul iti poate plati 500 lei pe luna. Ce faci? Astepti 8 ani pentru a recupera o paguba de 10.000 euro? Nu pot crede ca nu intelegi ca RCA-ul este gandit sa il protejeze in primul rand pe pagubit, care poti fi si tu.
  12. Pai asta trebuie sa stabileasca ala de investigheaza. Cine e vinovat. Cat timp ''se investigheaza'' circuli cu dovada. Am cunoscut doua situatii: - prima, baiatului sotie i-a luat carnetul cand i-a intors unul in fata cu un fel de motoreta electrica, au facut poc si a venit ambulanta. Moto neinmatriculata, posesorul fara permis de moto, tot tacamul. Baiatul nevinovat dupa cum a stabilit procuroru dupa 5 luni. Timp in care a tot mers sa ia prelungirea dovezii. Treaba de acuma 2 ani - al doilea: un prieten ramas un an cu dovada, dupa ce 2 berbeci s-au tamponat si unul a ricosat in el, prietenul complet nevinovat. Treaba de acuma vreo 10 ani Deci nu vad sa se fi schimbat obiceiurile Diferenta intre amiabila si Accídente usoare este ca la amiabila cel vinovat nu se alege cu puncte amenda, amenda si eventual masuri administrative (adica permis suspsendat daca e cazul) pe cand la accidente usoare se pot intampla astea. In ambele situatii vorbim de accident fara victime. Cand e cu victime nu cred ca mai este vorba de accidente usoare. Te rog sa ma corectezi daca am spus gresit.
  13. Daca chemai Militia, va lua permisele la amandoi. Asa e procedura, si vorba lui nenea Iancu ''procedura este cu tipicul ei'' Va dadea dovada 15 zile, si apoi faceai poteca la Politie sa iti prelungeasca dovada luna de luna pana termina procororu' de investigat. Adica niste luni sau ani daca este omu' ocupat.
  14. Daca a mers pe doo roti se pune doar jumatate din perioada @binox Pai daunele le-ai facut tu sau ai fost nevinovat?
×
×
  • Creează nouă...