Sari la conținut

popmihairadu

Membru
  • Număr conținut

    28
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de popmihairadu

  1. Mai fratilor nu glumesc. Chiar am mers cu 299 cu ea. Nu cred ca o sa mai repet vreodata chestia asta, nu m-am simtit deloc in siguranta. Eram tanar si cam prost ce sa-i faci. Nu am schimbat niciodata nici o piesa pe motoru asta decat cu piese originale in marimile date de producator, kitul de lant este pus si el standard, anvelopele sunt cele scrise in carte, eu is pe principiul ala ca daca o gasca de ingineri or calculat ca asa trebuie sa fie no sa ma gasesc eu mai destept ca ei sa fac altfel. Mersi de sfat, o sa cumpar un set de alea de road 5. Chiar ma bucur ca is Michelin, tot de alea am si pe masina, is foarte multumit de brandu asta. Legat de presiune eu pun cat scrie acolo pe bascula, are un sticker. Am compresoru la garaj si fix atata pun. Uleiu la fel, full sintetic cu schimb la 3000 km sau anual , filtrele la fel. Nu fac nici un fel de schimbari, cum zice in manual asa o intretin. Apropo nu a fost 299 continuu, a fost cu aceelerari si decelerari cam la 2 min, naiba mai retine exact, in total au fost vreo 10 min de maxim. Au trecut vreo 10 ani de atunci ... o la dracu, acuma imi dau seama ca mobra mea abia are 38.000 in bord si am luat-o cu 11.000 de la bietu Oti care mi-o adus-o din Germania, Dumnezeu sa-l hodineasca ca e mort saracu in accident de motor. N-am prea circulat cu ea....
  2. Nu pricep cum poate afecta kitul de lant o roata care se invarte pe rulmenti pe un ax fix. Daca avea atata intindere cat sa frece in bascula e posibil, dar nu in cazul meu ca am avut guma originala 190 50 r17 si are mult pana la bascula. De se intindea atata cred ca eram mort. Poate faptul ca pe linie dreapta am vrut sa vad cat prinde si cred ca am depasit indicele de viteza a anvelopei pentru ca am mers cu 300 vreo 10 minute si era pe asfalt cald vara, linie dreapta ... poate aia a distrus anvelopa. Oricum motoru meu e stock, n-am schimbat nimic la el decat manere incalzite si geamul din fata negru dar in rest nimic, nici anvelope de alte dimensiuni nu am pus.
  3. Premiera sau nu, am patit treaba asta. Am cumparat un set de gume diablo corsa noi, am dat si o gramada de bani pe ele. Am plecat de la Baia Mare la Krakow, sunt sub 1000 km dar am mai mers prin Budapestea o zi deci sa zicem 1000. Cand am intrat pe M3 i-am cam dat 200 + si era cald afara, cam peste tot pe unde am prins autostrada i-am dat dar pe linie dreapta, viteza a fost cam 160 constant. Cand am ajuns am parcat si am vazut intr-un loc iesita o sarma din roata si se vedea uzura mare pe mijloc. Am venit inpoi cu mare grija si incet, cam cu 90 la ora pentru ca nu am gasit anvelopa si la vreo 5 km de dorolt am facut pana spate si am chemat un prieten cu o duba dupa mine sa ma duca acasa. Asa ca pe bune, ce anvelope sa ii pun sa nu mai patesc de astea ? Vreau sa plec cu ea in Danemarca pentru ca nu am in veci vreme sa ma dau, asa ca o sa plec cu honda in loc de avion cu cazare la mijloc de drum. Is 2480 km total. Si inapoi i aduc in duba ca mi-o las aici. Vreau sa vad daca mai ma tin oasele sa fac asa o excursie si sa mai ma dau cu motorul. Anu asta am facut cu ea un drum de 10 min pana la magazin. Anul trecut nici macar 500 km. E mobila in living nu motocicleta.
  4. Intrebare, acum vreo 5 ani am mers in Polonia si am pus gume pireli diablo corsa noi la plecare. Cand am ajuns guma spate avea sarmele iesite pe mijloc. S-a consumat in sub 1000 km. Ce guma sa pun acuma pe ea tinand cont ca doresc sa fac un drum de 2500 , majoritatea de autostrada, si doresc un set de anvelope nu pentru circuite, nu fac acrobatii, nu o inclin peste masura, vreau sa ma duc ca si cu un touring sau un chooper intr-o excursie si nu vreau sa schimb gumele de 2 ori pe drum.
  5. Stiu eu un garaj acolo langa Albano, blocul vecin. 0758148228 , vb telefon
  6. O sa scot benzina si o bag la masina, aia e nu e asa cu fite si o sa i pun noua, cat despre filtru nu e murdar ca l-am schimbat acum 300 km, e nou. Cat despre blana pe a2 ... la varsta mea nu imi mai arde mie de blana, eu acolo cu bosorogii la admirat peisaju. Ma gandesc asa, anu asta se fac 20 de ani de cand mi-am cumparat primu motor. Daca am scapat atata timp cred ca e ok sa sed pe curu meu si sa nu ma omor tocmai acuma.
  7. Mai fratilor, daca am facut schimburile anu trecut in toamna si de atunci a mers cam 300 km, cat am mai apucat...., oare trebuie sa pun ulei nou acuma sa o scot la plimbare cand se duce frigu ? Eu o tin in casa, i am facut plinu, am pus o patura pe ea, dat jos bateria si pace buna, o mai pornesc asa odata la o luna cate 5 minute si bateria o incarc pe redresor. Nu de alta da e cam scump sa schimb iar, si am gumele uzate si trebe sa le pun si alea noi is cam multi bani.
  8. Da, vara trecuta s-a facut aceasta operatiune, din ceva motiv a murit pompa si s-a inlocuit si curatat rezervorul si mecanicul a facut si schimbul de ulei si filtre si a curatat si rampa de injectie. Dupa operatiune am fost surprins, era mult mai bine, dar totusi, e cam moale. Adica sa nu ma intelegeti gresit ca daca accelerezi pe treapta 1 rupe aderenta , e un " moale " la categoria mobre de 900. Chestia e ca nu am nici termen de comparatie. Oricum nu mi-am luat mobra asta sa merg cu 300 la ora, nici sa stau confortabil. Pentru aia ma duc cu masina. Mobra asta are un singur scop, sa ies eu vara pe asfalt incins si sa ma distez un pic si ma astept sa fie agresiva, violenta, si nu prea este. E un motor care merge frumos , trage frumos, si cam atat. Ce variana am ? vand si iau alta ? Incepe din ce in ce mai tare sa ma tenteze un cros puternic sa imi iau armuri pe mine si sa ma duc sa ma dau pe coclauri si sa ma umplu de noroi ca un porc da cand bag mana in ea sa sara ca arsa.
  9. Am si eu o intrebare la voi. Zilele trecute cand a fost soare am scos mobra la o tura, ( 929 rr din 2001 , 37.000 km la bord ) ce sa zic, e la mine de vreo 7 ani cred, nu prea circula, si acuma imi sta in living room pe post de cuier. Noh si scot jucaria, dau un spray pe lant , incalzesc, si treaba e ca pentru ceva motiv mi se pare lenta, ori ca m-am prea obisnuit eu cu ea, ori habar nu am da nu e chestie mecanica, merge perfect, e servisata la zi cu toate. Ies la drum drept schimb 1 la vreo 7 mii 2 tot cam pe acolo si noh ce sa zic merge ok da parca nu e spectaculos cum era odata. Care-i treaba ? e de la batranete ca nu mai vad io bine ? o fi guma spate ? nu e uzata dar e cam veche are vreo 4 ani , pe treapta 1 patineaza pe asfalt ca dracu mai ales daca e rece, practic cam plec asa in drift cu ea. Imi aduc aminte cand am cumparat-o piscam un pic a doua si ridica nasu, acuma parca a imbatranit si ea. Asa ca intreb astialalti posesori de mobra de asta, voua nu vi se pare cam moale ? Ma gandesc sa ma duc la reprezentanta in vara sa iau una noua in test drive sa vad cum e diferenta, poate am io pitici pe creieri ca mecanicu zice ca motoru merge foarte bine si nu are idee despre ce dracu vorbesc. A da, mi-am aduc aminte, varsta ce sa-i faci. Avansu la motor parca nu mi prea place. Daca stiti alea vechi unde reglai avansu, daca nu era destul parca nu era destul de agresiva, noh, exact asa simt , ca si cum ar merge pefect dar nu ar fi agresiva.
  10. Mai iese careva in perioada asta sau v-ati pus toti motoarele la garaj ? Nu stiu ce m-a apucat, si a meu e in casa ... da ma tot uit afara pe geam si astept un moment sa vad ca nu ploua si e cat de cat uscat sa ies la o tura. Mai are careva chef ? Nu de rupt asfaltu , asa de plimbare.
  11. Daca tot ati spus de ghidoane, eu am facut turul romaniei cu a mea de vreo 3 ori si din cate am vazut e cea mai confortabila dintre motoarele de viteza ce erau de fata, adica un r1, ceva kawas de 900 de prin 2000 si un suzuki , nu cred ca as schimba pentru nici una din ele. Era cu noi si um bmw touring care era comoda dar aia nu mi a placut pt ca era un fel de tractor pe 2 roti. Problema la 929 nu e la cel care o conduce e la pasagera ca ea s-a plans de maini si spate, de era dupa mine mergeam dintr o bucata tot drumu. Oricum mai opresti sa alimentezi si sa vizitezi si sa mananci asa ca daca faci pauza la 300 km ca oricum mai mult nu faci fara alimentare este chiar ok asa cum e de fabrica. Am mers sa dau o tura cu asta noua din 2010, surpriza e mai moale ca a mea si mai mica si in spate stai foarte rau. Am crezut ca s pe bicicleta. Da schimba foarte frumos nu era asa fitoasa la turatii . 929 zici ca vrea numa la raliu plimbarea nu i prea place parca ar striga la tine hai mai du te mai repede nu auzi ca i subturat...
  12. Ma poate ajuta si pe mine cineva cum sa reglez relanti la 929 rr? Imi sta prea jos ... Pe la 1000 si ar fi ok pe la 1500. Cum il ridic un pic?
  13. Motorase, tractorase si alte ciudatenii...

×
×
  • Creează nouă...