Sari la conținut

AgLiAn

Membru
  • Număr conținut

    17
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    https://sindla.ro

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Cluj
  • Motocicleta
    Kymco Dink 49cc
  • Numar Moto
    galben

Vizitatori Recenți Profil

384 citiri profil

AgLiAn's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Am facut sesizare la politia rutiera (a doua zi dupa incident), astept sa se ia o decizie. Da, e moped, limitat la 45 km/h. Nu as fi putut sa ii dau mai mult gas, pentru ca atat duce oricum nu am stat sa ma balacaresc cu omul, mi-am vazut de drumul meu. Camera e GOPro 5 (din GoPRO Quick) se pot adauga informatiile alea (daca GPS e on pe camera in momentul filmarii).
  2. 00:07 aproape mă acroșează, și dă lecții rutiere 00:30 trece milimetric pe lângă mine din nou, și pune frână în fața mea 01:42 din nou frână în fața mea, fără motiv
  3. Cam asa arata talonul de la primarie. O bucata de carton scrisa de mana, semnata si stampilata.
  4. Ma repet, am fost ieri pana la RAR. Cu actele scuterului in mana, 2 baieti de acolo au zis ca trebuie ITP, pentru ca acest tip de vehicul, pentru ca nu stiu ce acte nu sunt emise de politie (CIV-ul oare?), deci nu se bucura de aia 2 ani de ITP din oficiu. La primarie am primit 2 raspunsuri contradictorii, ca trebuie ITP si ca nu trebuie. Nu cunosc legea atat de bine (legat de ITP-ul asta din oficiu) incat sa spun cine are si cine nu are dreptate. Eu nu pot decat sa ma bucur ca i-am facut numere si pot circula cu el in legalitate. 0\
  5. Eu cred ca daca mergi in 3 primarii cu aceeasi problema, aduni cel putin 6 seturi diferite de documente care ti se cer. Daca doua doamne, colege in acelasi birou (2 metri una de alta) cer documente diferite (una vrea ITP, alta nu; una vrea certificat fiscal, alta nu), atunci diferenta de la o primarie la alta cred ca e si mai mare. Cred ca legile sunt complicate, si modificarile aduse des fac ca un functionar public sa prefere sa se ingroape in tot felul de hartii, doar sa le aibe, in caz de ceva...
  6. Tara lui Papura Voda. Am fost dimineata la primarie, la alta tanti, si nu a mai cerut ITP. A confirmat ca, scuterul fiind nou, are ITP 2 ani. In schimb mi-a cerut certificatul de atestare fiscala a vanzatorului (act care ieri nu mi-a fost cerut). Ca si cand eu ca PF stiu ce e ala. I-am dat sa vorbeasca la telefonul cu omul de la care am luat scuterul, ii cerea niste aberatii din punctul meu de vedere: documente doveditoare ca scuterul a fost inregistrat la sectorul 2 ca marfa si ca nu are datorii la stat. Pana la urma a ramas ca-i trimite pe email nu stiu ce declaratie cum ca e curat la lacrima. Urmeaza azi sa-mi ridic numerele (facute la un SRL, pentru ca primaria nu face asa ceva), si ma pot da cu scuterul. Pentru linistea mea, dupa ce ii pun numerele il calaresc si voi merge sa-i fac si ITP-ul (daca asa au zis baietii de la RAR).
  7. Azi am sunat la RAR, mi-au zis ca vanzatorul trebuie sa stie daca trebuie ITP sau nu. Am sunat vanzatorul, mi-a zis ca nu e nevoie de ITP, doar CIV si RCA. Acum m-am intors de la RAR (am fost cu masina doar sa intreb), si e nevoie de ITP. Ma rog, un tip de acolo a zis ca trebuie ITP, dar nu era foarte convins. L-a intrebat pe un coleg, acelasi raspuns. Cica acei 2 (3?) ani de ITP se dau doar pentru auto > 50cc a caror CIV se emite de politie si nu de vanzator. Maine dimineata merg la primarie sa-mi incerc norocul, le dau cu OG 81/2000. Macar sa-mi dea numere sa pot circula semi-legal pana la RAR, sa-i fac si ITP, daca asa zic baietii. » Post actualizat in 24 Sep 2018 16:44 Ma tot uit peste PDF-ul ala, dar nu gasesc articulul care m-ar scuti pe mine de ITP :/
  8. @Baxxter fiind vorba de un scuter < 50cc, il 'inmatriculez' la primarie. Numere din alea galbene. Vad maine daca le mai trebuie ceva astora de la primarie. Eu am sunat la firma de unde am cumparat scuterul, si au zis ca pentru auto noi nu se face ITP primii 2 ani. Eventual voi trece azi pe la RAR sa discut fata in fata cu cineva de acolo, fara sa ma car si cu scuterul pe platforma.
  9. Are holograma de autenticitate. Azi rezolv cu RCA-ul si maine (pentru azi deja nu mai au program) merg iar la primarie sa ma cert cu aia.
  10. @XaeL, atasat si hartia cu actele cerute de primarie (hartie data de ei dimineata) Asta cu ITP-ul din oficiu nu imi e foarta clara. Daca ma opreste politia, ce document doveditor ii arat ca am ITP? Copie dupa CIV? » Post actualizat in 24 Sep 2018 10:55 Am sunat si la RAR si la vanzator, doar de RCA am nevoie. Multumesc si voua pentru lamuriri.
  11. Atasate scan dupa CIV. E bun? Mai e nevoie de RAR/ITP? » Post actualizat in 24 Sep 2018 10:07 Am verificat pe http://www.rarom.ro/date_vehicul/, si imi gaseste scuterul, deci exista in baza de date RAR.
  12. Salut. Mi-am luat un scuter, 49cc, nou, 0 km. Acte, am primit CIV-ul si factura de la vanzator. Am fost la primaria (Floresti) sa-l inregistrez pentru numere galbene, si mi-au zis ca mai am nevoie de: RAR, ITP si RCA. Intrebarile mele: 1. Daca am CIV-ul, mai e nevoie sa merg din nou la RAR? Pe el sunt trecute datele scuterului, insa pe prima pagina la "Numar de inmatriculare" si "Proprietar" nu e trecut nimic. 2. Pentru ITP stiu ca e nevoie de talon. Asta de unde-l iau? 3. In Cluj cunoasteti pe cineva cu platforma, pentru a-l duce la ITP, la un pret rezonabil? Multumesc.
×
×
  • Creează nouă...