Sari la conținut

RPG.

Membru
  • Număr conținut

    105
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de RPG.

  1. Am ascultat sfatul lui l.u.v. si am achizitonat un kit xenon de 35w, 4300k, marca "Hai fă-n fân", de pe un oarecare site din Romania, la pretul de 140 lei. Montajul a fost realizat în regie proprie, fără folosirea unui releu separat, direct la instalatia moto. Lumina s-a îmbunatațit considerabil, culoarea e exact ce trebuie, lupa standard a moto își face treaba dirijeaza bine lumina, fără a îi orbi pe cei din jur. Pe faza lungă, neavand lupă, am ales un bec halogen Philips Extreme, care face o treaba aproape decenta. Concluzie: Recomand montarea HID dar doar în faruri cu lupă. Mergeți pe o temperatură de max 5000k. Cele de 35 merg de regulă pe instalația moto și produc lumină suficientă; Nu am testat de 55w dar din perspectiva mea solicita prea mult instalatia electrica si sistemul de incarcare, se incing mai mult si sunt mai ineficiente.
  2. Ok, am lamurit, Hid de 35w, 4300K. O marca anume? Un link? Ms
  3. Am folosit si Osram si Philips halogen si nu am fost multumit si ma gandesc ca daca tot am lupa in far e pacat sa nu incerc si Xenon. Undeva la 4500 ma orientasem si eu ca si temperatura. Ale tale de cati watti erau?
  4. Salut Motocicleta mea e un Suzuki SV650s, din prima generatie, cu faruri distincte, unul pt scurta si altul pentru lunga. Ambele faruri au bec tip H1, cel pt scurta are lupa iar cel pt lunga oglinda. Avand in vedere ca faza scurta bate destul de praf, chiar si cu Philips Extreme/Osram NB + 130%, analizez oportunitatea de a monta HID pe faza scurta(cea cu lupa). - Lupa originala a farului e ok pt asta sau lupele din kiturile HID sunt diferite? - Am vazut ca sunt HID-uri de 35 si 50W. Spre care sa ma orientez? - Are cineva experienta cu becuri LED in lupa originala a farului? Cum bat? Merita?
  5. Cel mai probabil ai deconectat senzorul ABS de pe fata cand ai demontat furca si din cauza asta crede ca ai o roata blocata si incearca sa o deblocheze. s-ar putea ca atunci cand le pui pe toate la loc sa fie ok.
  6. Benzina se evapora destul de repede. Sigur era benzina si nu ulei?
  7. RPG.

    B55CVJ

    Poti sa faci o sesizare la Brigada Rutiera si e posibil sa il cheme sa il mai tempereze. Alte masuri nu cred ca pot lua impotriva lui...
  8. Da, are capul intre urechi Camera e cam praf, orientata cam la fel....
  9. Deci tu chiar n-ai vazut filmul intreg si totusi iti dai cu parerea? Nu au atributii in mod special dar daca se intampla sunt obligati sa intervina. Prin urmare, daca e unul singur, poate sa il opreasca pe talhar? Presupusa incalcare a modalitatii de oprire nu a fost cauza accidentului! Puteam discuta daca a fost sau nu o cauza daca pinguinul incerca sa opreasca si nu reusea. In momentul in care el nu a atins frana cauza e tocmai asta: idiotul nu a franat, a vrut sa ocoleasca si a murit. Daca frana dar totusi se lovea, consideram distranta si stabileam si culpa politistului. Uite ca "accidental" s-a dovedit ca n-avea permis si era infractor:). Vezi ca suspect e dupa ce se efectuaza urmarirea penala fata de el;) PS: Ca sa nu fiu obligat sa ma repet, citeste paginile anterioare, vezi filmuletele pana la capat, configuratia locului si ulterior putem discuta argumentat si fara atacuri pana pica serverul:))
  10. - In primul rand tu n-ai vazut imaginile: erau 3 militieni in masina, jumatate din postul tau e pe langa subiect:) si nu esti documentat cand vb cu mine. Incerci sa imi spui ca daca e unul singur si observa pe cineva cum smulge o poseta si se urca in masina nu poate sa il opreasca? - Ma bucur ca poti sa dai copy-paste, e ceva util. Vezi ca legile, dupa care functioneaza sistemul judiciar, sunt alea cu articole, ce mi-ai dat tu e cel mult "un mic ghid pentru oprirea autoturismelor". Chiar daca s-ar constata ca politistul a incalcat regulile de acolo, raspunderea e de natura disciplinara, adica va fi sanctionat cu mustrare/taiere salariu/etc. Raspunderea disciplinara nu are legatura cu dosarul penal in cauza. VIna pentru accident ii apartine in totalitate cimpanzeului, care in 6 secunde nu a fost capabil sa stoarca frana. Putea sa aiba si 20, daca nu a avut intentia sa opreasca, tot acolo ajungem. E foarte normal: Clasarea in dosarul penal, pt ca n-are nicio vina pt moartea aluia si posibil sa fie cercetat disciplinar de sefii lui daca nu a respectat procedura. Sa facem diferenta intre cele doua spete care sunt diferite... Hai sa luam exemplul de mai sus: Soferul care a trecut pe rosu are raspundere contraventionala si militianul fara basca raspunde disciplinar: cele doua lucruri sunt diferite si fara legatura intre ele. Ps: Subtil dar vreo 10 pag mai in spate am spus ca am o profesie de natura judiciara, dar ca totusi nu sunt purtator de uniforma;). Din pacate SV-ul e achizitionat din fonduri proprii:)
  11. Aaa, scuze, vina mea, eu am crezut ca se poarta o discutie logica, bazata pe argumente. Daca e vorba de ura necontrolata impotriva autoritatii, atunci nu e domeniul meu ) Daca omul frana, dar nu reusea sa opreasca si se lovea de masina, puteam discuta daca manevra a fost prea din scurt sau omul pur si simplu nu are reflexele medii necesare pentru moto(buna si fisa medicala la ceva, poate era daltonist si in loc de rosu-albastru a vazut alte culori sa a zis ca e linia de sosire pe vreun circuit de viteza sau ca a venit Craciunul:)) ) Dar daca omul nu a schitat niciun gest sa franeze si nu a avut intentia sa opreasca, putea in loc de 2oo de metri(cam doua lungimi de teren de fotbal:P - pentru microbisti) sa aiba 500 de metri si 20 de secunde, rezultatul era acelasi.....
  12. Oho, ce de s-a mai scris pe topicul asta, dar nimic nou... Mi-e lene sa va dau quote la toti asa ca o sa bag la gramada: - zicea cineva ca nu i se pare ok sa se sanctioneze o greseala prin intermediul unei alte greseli: Mai fratilor, cand treci pe rosu, si te opreste gaborul si vine la tine fara cascheta, inseamna ca tu nu trebuie sa fi sanctionat pt ca el n-are basca? ) - unii sunt nemultumiti de timpul scurt in dintre pornirea girofarului si momentul impactului: Pentru cei care inca n-au vazut inregistrarea dar comenteaza de zor, sa observe ca acolo e linie dreapta, cu vizibilitate mare, si ca girofarul s-a pornit cu 6 secunde inainte, nu cu 4, cum sustin unii pe aici. Faptul ca masina a ajuns pe strada doar cu 4 secunde inainte e irelevant pentru ca girofarul a fost vizibil inainte si orice om rational, care nu vrea sa fuga, incetineste deoarece e posibil sa fie un pericol(mai ales daca are viteza mare). Daca nu a incetinit, nici nu a schitat vreun gest in sensul asta omul a vrut sa fuga.... - zicea cineva de presemnalizari cu 100 de metri inainte: in cele 6 secunde omul a parcurs, fara sa incetineasca, aproximativ 200 de metri.... - altul zicea de camere de filmat in masini civile, ca sa il surpinda cand iese din curte: si daca iese cu casca pe cap ce faci? fiind un sat, orice masina se cunoaste. E un sat uitat de lume, de unde camere? de unde masina? Vrei si un elicopter? Sa implicam si SRI-ul? Trupele SWAT sa coboare in rapel? Ar fi avut timpul si distanta necesara sa opreasca! Omul a avut de ales intre dosar penal si sansa de a fugi. A ales fuga, riscurile sunt ale lui.... Parerea mea e ca dosarul se va termina cu o solutie simpla: calsare, pentru ca asa e normal. Cei care sustineti ca nu a avut timp sa opreasca: va invit sa va vindeti mobrele pentru ca daca nu sunteti in stare sa evitati un pericol care apare cu 6 secunde inainte(4 pentru carcotasi) - ce sa mai vorbim de unul care intoarce fara sa se asigure sau o neacordare de prioritate - nu aveti ce cauta pe strada.
  13. Sa fim seriosi,nu au avut masina camuflata, a fost cat se poate de vizibila, cu lumini si sirena, i-au iesit in fata din aproximativ 200 de metri = LUNGIMEA A DOUA TERENURI DE FOTBAL!! Franezi si cu adidasii de la distanta aia daca vrei sa o faci! Daca nu vrei, te infigi ca prostul! N-ai scris nimic relevant de cand ai inceptut. Fie, o sa fiu de acord cu tine: Stiu din sursa sigura ca daca printr-o minune reusea sa scape atunci mai aveau trei masini pregatite mai in fata, pe aceeasi manevra. Mai mult, militienii minasera o parte din sosea in apropierea casei lui, iar la poarta montasera, ca sa fie siguri, doua mitraliere. Ce mai, au vrut clar sa il omoare, nici nu se pune problema ca, doamne fereste, prostul sa nu fi vrut sa franeze(desi a avut timp), si sa se infiga in masina in dorinta lui de a scapa de dosar. Eu am cedat, nu ma mai contrazic cu nimeni, e ca voi:)
  14. Argumentele mele nu sunt in favoarea politistilor ci in argumentarea spetei Din perspectiva mea DA, pentru ca: - girofarul de culoare rosie te obliga la oprire(daca avea permis poate stia si el) -avand in vedere conditiile de lumina au ales modul in care si-au asigurat maxim de vizibilitate, pentru a ii da cat mai multe sanse baiatului. Daca acolo era, Doamne fereste, un TIR rasturnat de-a curmezisul drumului, neluminat, baiatul se infigea direct in el. Asa i s-au dat toate sansele sa opreasca si timpul necesar. Ca el a luat alta decizie, el sufera. -avand in vedere timpul scurt nu aveau cand sa ii faca semn cu bastonul. De asemenea in felul asta erau mult mai putin vizibili, acordandu-i putine sanse baiatului sa ii observe la timp, care, avand in vedere controlul lui de "pilot kamikaze", intra fix in ei, si acum aveam mai multe persoane in spital. - fiind prea departe(baiatul facea minim 500 m pe 15 secunde ), nu aveau cum sa ii prevada in mod rezonabil viteza, fiind o decizie la cald. Precizez a nu stiu cata oara ca nu ma pronunt daca puteau sa foloseasca alte metode(telekineza, telepatie, voodoo, acatiste la BOR, etc), pentru a il opri, sau sa il lase pe alta zi, dar legal vorbind, parerea mea e ca sunt acoperiti.
  15. Nu te enerva, realizeaza ca e doar o discutie pe un forum. 1. Ti-a scris un coleg mai sus ca patrulele in mediul rural se fac de la mai multe posturi si acopera o raza de mai multe comune, ca nu au oameni pt toate schimburile. Deci treci peste ideea de vanatoare. 2. Ai vazut alt film:)). A dat cu spatele inainte sa aprinda girofarul, mai uita-te o data. 6 secunde de lumini: 2 pe marginea drumului, la iesire din benzinarie si 4 pe drum. Daca vezi grirofar in benzinarie, deplasandu-se spre strada, e obligatia ta sa incetinesti, pt ca poate vrea sa te opresca, poate e un obstacol in mijocul strazii si incearca sa ti-l semnalizeze, sau poate e un militian care iti face semn din mijlocul strazii, te urci pe el si te duci la puscarie. Oricum, trebuie sa iti starneasca ceva procese cognitive... Esti liber sa mergi cat de tare te tin deprinderile tale, dar sa iti asumi riscurile legale si cele cu privire la faptul ca s-ar putea sa iti apara ceva in fata, sa nu fii in stare sa opresti si sa MORI, din vina ta. Omul nu a vrut sa opreasca, altfel ar fi franat.
  16. Motivele invocate de tine sunt din ce in ce mai puerile. Vrei sa luam in calcul gradul de murdarire al vizierei? -camera de filmat intradevar e pe laterala drumului, pe acceasi laterala pe care e si masina. Prin faptul ca farul motorului se vede continuu iti dai seama ca nu e vegetatie, altfel s-ar vedea cu intermitente. - daca a vrut sa ii ocoleasca si nu a reusit, la viteza aia, si fara permis, prezumtia logica ar fi ca nu a avut deprinderile necesare, dar nu exclud nici varianta ta. - nu iti stiu varsta, posibil sa fii mai in etate decat mine(In ambele variante iti doresc sa te bucuri 1000 de ani de motociclism), dar eu girofare la modul propriu-zis, cu oglinda rotativa, nu am vazut decat in filmele lui Sergiu Nicolaescu. In mileniul asta, in care circul eu pe strazi, masinile de politie au un stroboscoape, care, daca o sa te uiti, o sa vezi ca nu sunt "captusite pe laterale" si lumineaza 360 de grade, fiind foarte vizibile pentru cine vrea sa le vada
  17. Cel mai corect ar fi fost ca baiatul sa nu incerce sa fuga, sa opreasca si sa-si asume ce a facut. Gaborii "e" corupti toti, politicienii "e" hoti toti, evreii "e" lacomi toti - astea sunt stereotipuri si nu au nicio legatura cu discutia. Vii si cu argumente logice, sau esti din galerie? Daca te uiti pe filmare, o sa vezi ca nu exista vegetatie din felul cum se reflecta farul motocicletei pe carosabil, deci cele 6 secunde puteau fi fara probleme alocate franarii,masina fiind vizibila. De dragul discutiei sunt 4 secunde de cand masina e pe carosabil pana la impact => aproximativ 140 de metri parcursi de motor - in continuare timp sa franeze(tinand cont si de timpul de reactie). Imi mentin concluzia, baiatul s-a speriat de dosar, a vrut sa ocoleasca echipajul si sa fuga, nu a avut deprinderi, s-a facut pilaf.
  18. Asta ti-am calculat mai sus, inertii, distante de franare si timpi de reactie, dar ai zis ca te ametesc Sumarizez, poate e mai usor: De cand s-au aprins becurile+sirena pana la impact...trec 6 secunde: - In 6 secunde, o motocicleta care circula cu 120 km/h, parcurge aproximativ 200 de metri => timp suficient de franare(conform graficului colegului de pe pag. 2 - care tine cont si de timpul de reactie, distanta de franare era in jurul a 100 de metri) - Daca 110 a fost viteza dupa ce omul a franat puternic pe 200 de metri, timp de 6 secunde, inseamna ca venea mult mai tare. Nimeni nu poate sa prevada in mod rezonabil o asemenea viteza cand pregateste un blocaj. Concluzia: omul venea mult mai tare sau omul a refuzat sa opreasca, a incercat sa ocoleasca echipajul, si s-a facut pilaf.
  19. Postezi din reflex? Analizeaza presupunerea ta. Cum dracu sa il opreasca pt viteza?...Uita-te la pozitia masinii, aminteste-ti faptul ca erau de la politia rurala...unde ai vazut tu radar la politia rurala? Cu ce masurau viteza, cu sublerul? )) Daca era tir nu era necesara manevra pt ca, spre deosebire de o motocicleta, dupa ala se puteau tine si aveau alte posibilitati reale sa il opreasca. Sa mergem o secunda si pe varianta ta: Sa presupunem ca gaborul avea timp sa isi ia bastonul reflecotrizant sa ii ocupe banda de mers, sa ia fluierul in gura si sa faca semne ca disperatul! Crezi ca ar fi fost mai vizibil decat un logan alb de o tona cu sirena si lumini ca la Craciun? Daca nu a franat la logan "ca nu a avut cand sa il observe", pe militian il observa si mai tarziu, il lua in plin si acum aveam 2 pentru care donam sange, cu mentiunea ca inconstientul, daca scapa cu viata, facea si cativa ani de puscarie(cam cum o sa faca turcul din alt caz mediatizat zilele astea). Continuare a calculului matematic: - bazandu-ma pe un grafic postat de un coleg pe pagina 2, distanta medie de franare, de la 110km/h(cat sa oprit acul in bord), e de aproximativ 100 de metri(incluzand aici si timpul de reactie) - A AVUT MULT MAI MULT(o data si jumatate spre dublul distantei), deci daca voia, putea sa opreasca. Opinia mea e ca a vazut militia, i-a fost frica de dosar, si a incercat sa ii ocoleasca dar pt ca nu avea deprinderile necesare s-a facut pilaf. -exista si varianta sa fi franat, sa fi vrut sa opreasca, caz in care viteza de 110 km/h(din momentul impactului) e departe de cea reala, el avand in fapt MULT MAI MULT. In acest caz el era si mai departe prin urmare era si mai greu sa prevada cineva in mod rezonabil ca nu are timp sa franeze. Iti asumi un risc in momentul in care te urci pe motor, sa mori din vina unui prost care nu se asigura, si iti asumi riscul, ca atunci cand accelerezi peste masura, sa mori din vina ta. In toate cazurile, riscul e al tau si ti-l asumi.
  20. Ce treaba are sula cu prefectura? Violatorii din Vaslui, chiar daca la momentul de fata sunt in libertate(printr-un concurs nefecicit de imprejurari - procuror idiot, lege declarata neconstitutionala, etc), cazul se judeca, o sa ii vezi pe toti dupa gratii in cateva luni. Fiind un dosar complex, cu multe persoane implicate, dureaza, dar fii sigur ca pedepsele vor fi exemplare! In legatura cu politistii din Calarasi, au fost destituiti din functie din ce stiu eu, si daca se va stabili ca faptele se confirma, SE VOR DUCE LA PUSCARIE , din nou, dosarul e in lucru, nu se poate INSTANT. Le doresc sa iasa cand imi amintesc eu unde am pus cheia:)) Dar cazurile expuse mai sus nu iti dau dreptul sa generalizezi. ALEA SUNT CLARE, NU AVEM CE DEZBATERE SA FACEM. In schimb, in cazul asta, speta e mai complicata decat pare: Da, tuturor ni s-a intamplat sa incalcam limita de viteza, dar riscurile care vin din treaba asta, ne apartin in totalitate si trebuie considerate asumate de fiecare. Iti asumi riscul, cand o calci, sa iti apara in fata un obstacol, un bolovan, un cal, o caruta, un sofer care iese din benzinarie si ii moare motorul, UN BARAJ AL POLITIEI, si sa nu poti opri in conditii de siguranta. Dar e riscul tau, nu al calului, nu al bolovanului, nu al politistului(care nu avea cum sa prevada in mod rezonabil ca tu vii ca descreieratul). Facem un calcul simplu: La baiatul asta, sa presupunem ca viteza lui "de croaziera" a fost 120 km/h(plauzibil, acul s-a oprit la 110), deci 2000m/ minut. Timpul scurs de cand militianul a dat drumul la girofar pana la impact este de 6 secunde(de la si 39 de secunde la si 45). Prin matematica simpla, baiatul asta a parcurs in aceste 6 secunde aproximativ 200 de metri!!. Chiar si in momentul in care masina a ajuns in strada baiatul asta era inca la 150 de metri distanta. Din ce analizez eu, noaptea, la 200 de metri, din masina! militianul nici nu putea sa il vada bine, cu atat mai mult sa ii anticipeze viteza, prin urmare orice discutie despre "intentia criminala" e inutila.
  21. @jinx: - suna frumos in teorie, nu? Asculta de la unul care si practica ce vezi tu pe net, nu se poate, realist vorbind, ce spui tu. Si sa stii ca sunt multi care sunt dispusi sa minta in declaratii. - aia cu ordinul de serviciu si actiuni punctuale din nou vezi ca e legenda urbana. E militian rutierist, are competenta, mai depare e vrajeala ieftina. De ce insisti sa imi prezinti toate legendele urbane? WotRU2Me: - manevra nu a fost neintentionata, doar ca scopul nu a fost sa il omoare, a fost sa il opreasca(girofarul aprins rosu te obliga la oprire - deci e semnal de oprire). -poate stia ca nu are permis, pt toate motivele care i le-am invocat lui @jinx mai sus. poate il verificase in seara aia, cand l-a vazut mai devreme, citeste din urma, poate s-a raspuns deja. - daca te uiti pe imagini o sa vezi ca a pornit girofarul inca din benzinarie, cand ala era inca departe si putea sa dea in frana. El nu a schitat niciun gest... @jinx: N-am nicio paine de mancat nici daca ii baga pe militieni jos, nici daca nu, fiind doar un topic de conversatie. Parerea mea e ca nu o sa ii bage pt ca legal sunt acoperiti, pt toate motivele de mai sus. Precizez in continuare ca nu ma pronunt daca politia trebuia sa adopte o alta cale de actiune, din alte puncte de vedere decat cel legal....
  22. @jinx: - omul declara ce vrea, e o tara democratica A. Ca sa poata face presiuni, trebuie PROBE, care in cazul asta nu existau. - detectorul de minciuni nu constituie proba in instanta. - Pai daca stii ca au dreptul, e logic faptul ca au dreptul cand sunt la serviciu, prin urmare, da, puteau sa il opreasca, fiind in serviciu. - Cum am spus mai sus, nu sunt purtator de uniforma WotRU2Me: "un nenorocit de gabor muist(posibil, nu-l cunosc, nici tu nu il cunosti, dar om si el) a nenorocit intentionat(intentia e doar in capul tau, nu ma repet, ai 8 pagini de lectura) un om(tot om, dar neposesor de permis care prin ce facea putea sa omoare la randul lui mai multi oameni, printre care si pe noi doi daca eram in zona)" » Post actualizat in 07 Aug 2015 23:16 @jinx: - Referitor la fizionomie si trasaturi, tu stai pe loc noaptea, eu trec pe langa tine cu 100 la ora, echipament full si casca pe cap, ma bag intr-un grup de 5, si sa imi spui tu care a condus:)) - camerele sunt in benzinarie, eu trec pe strada in echipament si cu casca pe cap, nui ajuta pe nimeni, nu sunt in niciun fel identificabil.
  23. -Sunt audiati amandoi, unul declara ca a imprumutat motorul + echipamentul, celalalt ca a condus si i-a fost frica sa opreasca la politie, si ca s-a dus acasa. Martori nu ai cum sa ai ca ala avea casca pe figura. X ia amenda ca n-a oprit la semnal. Solutia in dosar e CLASARE, pt lipsa de probe, nici nu ajunge in instanta. Militia o suge in bascheti:) Marturia mincinoasa si favorizarea infractorului trebuie dovedite. Ai doua persoane, asta declara, nu se poate proba nimic. E suficient sa ajunga proprietarul acasa si sa vb la tel 1 min cu X, "vezi ca ti-am dat motorul in seara asta cu echipament cu tot, ai condus pe langa Petrom spre oras la 22.30, n-ai oprit la semnal, si mi-ai adus motorul". De asta era important sa il opreasca atunci. -Te lamuresc si in privinta politistului de ordine publica ce intreprinde actiuni de legislatie rutiera. Calitatea de politist rutier se obtine in baza unor testari pe care ei le dau(anual daca nu ma insel) din legislatia rutiera. Cu alte cuvinte, nu are relevanta structura la care lucreaza. Sunt multi politisti care lucreaza pe ordine publica dar au si calitatea de politist rutier si fac si actiuni pe linie rutiera, lucrul fiind perfect legal. Deci ca sa sumarizam: politistul a trecut de stop fara sa opreasca, a facut stanga la obligatoriu dreapta(cu girofarul pornit si cu intentia de a il opri, deci legal), s-a plasat perpendicular pe axul drumului cand trebuia sa se plaseze paralel, sa aplice o lege pe care nu avea dreptul sa o aplice(am explicat mai sus - e irelevanta structura din care face parte daca are aviz sa lucreze pe politie rutiera), pe indici temeinice de depasirea vitezei legale(pt ca permis nu avea de udne sa stie daca are sau nu) pe care nu avea cum sa o masoare legal(aici tu nu ai de unde sa stii sau nu, poate stia ca vine - cu mentiunea ca nu avea de unde sa stie cu ce viteza- de la alt militian care l-a vazut mai in spate, poate aia era ora la care mergea de obicei acasa, poate il vazuse mai devreme si stia ca doar pe traseul asta poate sa revina in oras)! ...si cu toate astea tu sustii ca nu a facut absolut nimic ilegal! PS: Sa stii ca lumina ROSIE a girofarului te obilga la OPRIRE;)
  24. Aaa, pentru ca in mediul rural nu prea sunt treceri, si m-am uitat stanga dreapta, am vazut un far, la 500 de metri, si am considerat ca am timp sa trec. Si ma duceam sa ma pis, in benzinarie. Nu stiu daca ai fost vreodata, au toalete acolo )
×
×
  • Creează nouă...