Sari la conținut

Iulian C

Membru
  • Număr conținut

    25
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Iulian C

  1. da..... nu vreau sa par a fi un insensibil sau ceva de genu dar.... am profitat de bunatatea ei. Am luat-o am folosit-o, ma satisfacut dar,,, am dat-o si la altu. ( ma refer la Aprilica) Eu m-am despartit de ea. chiar ma bucur ca am avut un astfel de mootor, un motor care iti da impresia ca este o mortaciune dar.. care isi arata dracu din ea cand trece de 5000rpm. Cat despre problema cu pornirea pe care observ ca tot mai multi o au...personal am procedat in felul urmator: 1. inchis rubinetul de alimentare daca o opream mai mult de 1-2ore. 2. nu foloseam acceleratia cand o porneam 3.in cazul in care uiti robinetul deschis peste noapte(e posibil sa numai porneasca usor): a) desfac surubul de relanti( de la lamelele de aer din carb) 1,5 ture, pun socul la putin peste jumate(sa nu intre prea multa benzina ..deja are suficienta,garantat), c) trag foarte putin de acceleratie si o mentin asa cand o pornesc. La a2-a sau a-3a incercare porneste garantat. Dupa ce porneste pui surubul inapou 1,5ture. Ideea este sa bagi cat mai mult aer.. si benzina cat mai putina. bujia sa fie verificata la fiecare 1-2mii de km. In rest merge sa fie ea sanatoasa! Va multumesc pt ajutorul dat.
  2. Locuiesc n Anglia. Doar turul Angliei si Scotiei in 7zile. Fratemiu care a venit din Romania a trimis motorul cu un transport si el a venit cu avionul. Deci practic toata calatoria a pornit din Anglia (Cambridge, pt cei care mai sunt prin zona ).
  3. Da.. obositor dar frumos. Insa sincer.. parca tot Romania este mai frumoasa si mai salbatica intr-un sens bun.
  4. Va salut, Am revenit dupa lunga calatorie in jurul minunatului UK( fara Irlanda). In ciuda tuturor grijilor pe care le aveam inainte de placare cu privire la functionarea Apriliei(650,1994) am ajuns la concluzia ca... o data ce ai pornit-o.... merge de o ia dracii. Un rezumat... Consum de 5,4-5,8/100km(mixt), carburatoarele reglate dupa sfaturile voastre(si va multumesc), viteza maxima cu care am mers 165km/h(dar in general mergeam cu 90-100/H), in total 3600km in 7zile. Nu a crescut nivelul uleiului, nu au mai fost supra-alimentate carb, si de pornit pornea mereu la primul maxim al3-lea apasat de buton(asta daca era frig peste noapte). Din nou as pune 2-3 poze dar nu ma pricep cu tehnologia
  5. ) MErsi Alin. Un raspuns cat se poate de sincer. La cuiul meu ar insemna pozitia 2 de jos in sus. Am sa vad cum se comporta si voi posta rezultatul poate interseaza si pe altii.
  6. Sunt total de acord cu voi pana la un punct. Positia sigurantei pe 2 de sus in jos. :-? Am zis anterior ca am cuparat cuie de BMW F650 care sunt foarte putin mai groase si pozitia 3(de sus in jos) la acele originale corespunde cu ultima pozitie a celor de la BMW (ultima de jos). Stiu ca are 5 pozitii cuiul. Dupa cum spune-ti ar trebui sa fiu cu 1 pozitie peste ultima de la cuiul original. Nu este prea lasat in interiorul carburatorului?
  7. Salut, Hai ca acuma imi este mai clar. deci surubul de amestec este ddoar pentru benzina. si surubul cu arc de la lamela este pt aer. ACUM E CLAR PT CAPUL MEU! Acum am reusit sa scot bujia fara sa desfac carenaju si surpriza este ca-i neagra si are depuneri pe ea in conditiile in care nu are nici 500km. Acum mai vin cu o intrebare legata de un aspect si anume...Filtru de aer! L-am schimbat acum ceva timp in urma cu unul facut de mine dintr-un burete cu 2 straturi (1 des si altul mai rar) Nu cumva este prea des si nu lasa suficient aer sa intre???? Am poze pe calc dar nu stiu cum draci sa le pun aici.
  8. Max .. uite asta nu intele eu! Uni spun ca surubul de amestec se regleaza la 3.5ture, alte 4 ture, altii 4,5 ture. Unii spun ca regleaza doar relantiul( dar lamelele din carburator, alea ce mai regleaza?! Deci chiar nu mai inteleg nimic. Eu stiu asa. surubul care reglezi relantiul este cel care are si un cablu ce iese din carb nr1 de care invarti si se regleaza turatia relantiului. Surubul de sub carburator care este pentru amestec... regleaza .. cum se si asteapta.. AMESTECUL de aer/carburant. Asta inseaman(d.p.m.d.v. si ce m-am interesat) ca: - daca este prea deschis( adica prea multa benzina) revine greu la turatia la normal si nu are un mers lin. - daca este prea inchis ( adica putina benzina) nu are putere suficienta( asta observi cel mai bine cand ai o panta si esti in viteza superioara si creste in turatie turatie greu. ( am impresia ca in acest caz creste si temp la apa mult mai repede) Acum din astea 2 rezulta ca prima tine doar de turatia motorului la relanti(deci nu prea are treaba cu consumul) si a2a tine de cat de tare se chinuie motorul sa faca ce ii ceri. Apoi ar mai fi si nivelul de benzina din carb. Am observat ca daca motorul este orpit am un nivel, daca este pornit nivelul creste semnificativ(deci am pute avb de supra-alimentare sau este normal?) Acum intreabarea ce mai importanta este.... CE ANUME IMI SCAPA?
  9. Mad_MAX Le-am gasit pe un site din Anglia. PRetul a fost de 10Lire/buc. Nu stiu cum zici tu ca ai scos 4,6 cu Arpilia ca mie imi ia dublu. ACuma ma gandesc asa: 1. schimb ambele diafragme(1 schimbata a2a e pe drum) Cuiele sunt schimbate, eventual am sa incerc sa iti urmez sfatul si sa mut o pozitie mai sus(2 de jos in sus) 2. sa schimb acul plutitor la ambele 3. As vrea sa schimb Main jet-ul. ( iar ma c@c pe mine si nu stiu denumirea in romana) 4. Daca toate astea depasesc 50lire.. nu mai iau nimic si imi cumpar alte carburatoare. Cu ce am schimbat pana acum ( diafragma si 2 cuie) am mers 80km cu 6litri. Dar eu stateam si ma gandeam asa... singurel. Nu cumva am rezervorul spart?
  10. Salut cetateni! O prima impresie referitoare la consumul mare pe care il are a mea, dupa ce am schimbat diafragma pe carb 2 si cuiele puse pe prima poz de jos in sus echivalent cu pozitia 3 de la cele vechi ( de bmw f650 care sunt ceva mai lungi si f putin ma groase, dar care pana in momentul de fata nu afecteaza cu nimimc) am incercat sa vad cam cat consuma(am ales varianta ce-a mai dificila). Am pus 6,5litri benzina si am mers 40km- am scos benzina din rezervor si mai am 4 litri. Asta ar insemna un consum de 6% mixt.( oras +autostrada si 4 porniri de la rece). Ce am obsevat in timpul verificarii: 1. acel dat in nas intre 2000 si 3000 a disparut( sau cel putin asa pare) 2. Nu ma zvacneste de nebuna dupa 3000. 3. de la 4500in sus se accelereaza destul de greu( posibil sa fie de la surubul de aemstec acum e la 3,5ture il voi pune la 4. Daca ma insel cu privire la asta va rog sa imi spuneti) 4. ... ca trebuie sa fac plinul si apoi verific consumul Are imp daca am chimbat furtumul de alimenare si gaura este putin mai mare decat la cel original? Daca deschizi rezervorul la un sfert (va curge benzina mai incet) afecteaza alimentarea intr-un mod serios? Asta sper sa nu fie o intrebare cretina.
  11. Max. Tocmai de asta le-am reglat. SA intelegi la ce ma refer iti explic in felul urmator: Inainte de ,,reglare": am scos carb le-am umplut cu benzina sa pot vedea nivelul si apoi daca le inclinam spre in fata(spre motor) incepea sa curga benzina pe la orificiul din partea de jos a camerei de ardere( nu stiu exact cum se numesc.. dar sunt 2 alaturate) Nivelul era >1cm peste buza paharului de colectare. Dupa ,,reglare" nivelul este putin sub buza respectiva iar de curs nu mai curge oricat l-as inclina. De altfel am schimbat si cuiul ala de la plutitor care opreste benzina. Acum tocmai ce am termnat de schimbat positia sigurantei cuiului, de la 2 inapoi la 3 cum era initial(de sus in jos). Trebuie sa fac o probla. e f posibil sa mearga normal acum dar sa am acelasi consum imens 1L/km
  12. PAi povestea este cam asa. Din cauza ca intra prea multa benzina in pistoane(cand motorul era oprit) am zis ca poate cuiul nu etanseaza bine. Initial siguranta la cui era la a 3a pozitie( de sus in jos). Am zis ca daca urc o pozitie( a2a care este acum) va inchide mai bine supapa din capatul cuiului.( scuze ca nu stiu denumirile). Tot atunci am reglat si nivelul la benzina in carb( chiar la inceputul buzei paharului este nivelul; deci partea de jos a marginei; daca as fi avut cum sa masor la 140mm era mai bine dar.. nu am). Ei dupa toate astea.. acum incepe sa meraga inecata.( scuze pentru greselile din postarile anterioare cu "inneca") Eu azi am sa schimb iarasi la pozitia 3( sau oare sa fie prima pozitie?!) si apoi astept sa vina diafragma si cuiele cele noi.
  13. Interesant ce spuneti voi aici dar.. eu sunt de acord cu Victor. Dar app de chestia cu turatille si mersul innecat... Am mutat La cui pe a2a positie si.. acum am o problema ca imi merge innecata cand este la turatie de 1500pana la 3000 dupa asta ma smunceste si incepe sa traga de nebuna. Cand am facut schimbarea asta nu am umblat deloc la surubul de amestec. Oare ar trebui? E pacat ca din ce obserrv cam asta ar fi singura prob la mobre.. carburatoarele.
  14. Mad_max.. mersi de sfat. Dar spre fericirea mea am gasit de cumparat pt BMW F650. 14lire. Am luat 2 diafragme si 2 ace. total 33lire cu tot cu transport. Acum sper sa fie usor de schimbat.
  15. Da. Ai dreptate remu1. Nu mi-am facut temele. Ce sa zic...nu ma asteptam la o astfel de surpriza. Am verificat O-ring urile si sunt in regula. Totusi ce anume afecteaza acea gaura si daca se poate repara cumva. Ar mai fi o varianta sa le cumpar din Romania si sa le aduca cineva in Anglia.Este un distribuitor in tara de asa ceva? P.S. Eugen.. Din Iasi sau din Cambridge
  16. DECI....ESTE URGENT Buna ziua si Salut iarasi Firul respectiv care era de la CDI ma ajuta sa o pot porni mult mai usor( sau cel putin asa pare) in fine. Referitor la nnivelul benzinei care mereu este ridicat in carb. m-am hotarat sa desfac carb.... Dupa ce am primit sfaturi de la voi( cei care mi le-au dat) am zis hai sa iau fiecare piesa la verificat. SURPRIZA.. ar trebui schimbate acul-jet( nu ma c%c pe mine da.. nu stiu cum e in romana) si diafragma la carb 2 are o mica ruptura. Au mai ramas 9 zile pana la plecare si.. nu gasesc nici-unde diafragma de asta in Anglia. Am gasit in GErmania dar vanzatorul este pelcat pana pe 7Iun plus 4zile posta.... Stie careva daca se poate lipi in vreun fel si cum afecteaza aceasta ruptura a diafragmei?
  17. Fratilor! Multumesc mult de sfaturi si pareri. Am sa pun in aplicare ce ati spus. Foarte utila chestia cu scazutul din turatie greu cand amestecul este bogat si.. invers. FOARTE UTIL. Cat despre consum... nu stiu ce sa zic. Ma gandesc ca poate cineva si-a luat vre-o 2 litri din rezervorul meu + am si eu ceva la carburatoare.. tot ce e posibil. Una peste alta azi am desfacut putin firele de sub sa si... m-am crucit ce era acolo. Fire peste fire si imbarligate in toate directiile+ un fir de masa care nu era legat nici unde(probabil l-am scos eu din greseala- firul asta ducea direct in cutiuta neagra cu circuite). Daca este cineva disponimil sa faca o poza la partea de sub sa cu firele.. ar prinde bine pe viitor. Mult noroc. » Post actualizat in 02 Jun 2015 22:42 Nu mai este nevoie de poza, am gasit schema electrica pe forum. Foarte bine arata ca firul negru este masa si TREBUIE PRINS LA MASA! Si un fir de la CDI duce direct la bujie(probabil sa aiba legatura cu sincronizarea scateiei.. de aici ar putea rezulta consum marit ) Va tin la curent cu ce am rezolvat..daca am rezolvat.( daca intereseaza pe careva)
  18. Salut. Ceva de genu astaam patit si eu. Motivoul a fost amestecarea benzinei cu ulei(supra-alimentarea carb.). Cand am schimbat uleiu(acum 1sapt) am desfacut surubul de sub motor+filtru+(mare atentie) un furtuncare iese din cadru(de obicei partea stanga, deasupra radiatorului). De acolo mai curg aprox 1,2l ulei. Toaa treaba este ca au un sistem foarte ciudat de schimbare a uleiui. ADica daca dai drumu doar la surubul de sub motor.. nu se duce tot uleiul si apoi te trezesti cu 4l in loc de 2.2L. » Post actualizat in 01 Jun 2015 21:07 Boon.... VAd ca toata lumea se plimba si se lauda cu locurile pe care le-au vizitat. Vreau si eu lucrul asta fratilor. DAr pana atunci vreau sa ma ajutati cu ceva. 80km cu 10L benzina?????!!!!!! Am ramas fara benzina, am trecut-o pe rezerva, am mers 8km si gata.moarta. Mereu mi se deregleaza plutitoarele si imi este nivelul in carburatoare mult peste normal. CE p*&$a ei are???!!! Alta dracie.. Cand o opresc( inchid rubinetul de alimentare, o las 8-9ore. si apoi cand e de pornire NIMIC. Trebuie sa trag socul+sa maresc relantiu(cam la 2500r/m+putina acceleratie si ...apoi porneste. Nu vreau sa fiu stresant sau ceva dragilor dar.. trebuie sa fac o tura de 3000km si chiar nu vreau sa ma chinui de fiecare data cu problemele astea.Deci.. este careva care chiar stie ce vorbeste? Mult noroc.
  19. Multumesc baieti de sfaturi referitor la carburatoare. Am sa tin cont de ele. Ce ma ingrijorase pe mine a fost faptul ca, in momentul in care am desfacut carb si le-am curatat+pus plutitoarele la nivel am avut neplacuta surpriza sa vad ca ambele erau negre(arse) in camera de amestec aer+benz. Acuma... nu stiu din ce motiv dar banuiesc ca arunca benzina inapoi... Eu le-am curatat si vreau sa vad ce se intampla de acuma. A.. mersi si pt sfaturile cu stilul de mers (pana acum am avut un motor cu 4 cilindri...mare diferenta de stil).
  20. Ok Cristian. Am bagat la cap. Dar reglajul cu surubul ala cum e? Din cate stiu( poate gresesc) daca motorul se incinge prea tare ar putea fi amestecul prea scazut(adica mult aer in carb). Acuma eu nu sunt cunoscator dar ar prinde bine niste informatii ca asta, atat mie(in special) cat si altora.
  21. Va salut, Trec la subiect De ce atunci cand merg Aprilia mea ce-a draga si am 2ooo turatii imi face urat( GEN "imi" da in nas) pana la 3000turatii...dupa care trage ca nebuna. Enormal(a) anormal(a)? Apoi... daca stie cineva, surubul de amestec trebuie sa fie desfacut 3-1/2 rotiri? 4? sau 4-1/2 rotiri? De ce totusi intra benzina in ulei? Ca tot nu pricep! Va multumesc! P.s. Trebuia sa mai zic ceva?
  22. Salut tuturor, Numele meu este Iulian si m-am alaturat grupului vostru ( nu pentru ca as fi alcoolic sau ceva ) To am observat ca Aprilia asta are tot felul de probleme mai mari sau mai mici. Spre exemplu a mea imi baga benzina in ulei( am inteles ca trebuie sa inchid robinetul de alimentare cand motorul este oprit...done! Apoi ca ar fi carburatoarele supraalimentate..Done! dupa care ca ar putea fi garnitura...undone! este greu de desfacut mmotorul) Apoi ca nu imi mai pornea(am schimbat bujia) in fine.. unde vreau sa ajung este ca.. Mi-a fost destul de greu sa trag concluziile astea si sa gasesc rezolvarea problemei. As recomanda(daca nu sunt prea direct si prea bagaret) sa se faca un topic separat DOAR cu problemele si rezolvarea acestora pentru a noastre "drace" Aprilii. Da.. stiu scriu prea mult pt o prpima postare dar eu sunt tocmai in UK( am chef de vorba in romana!) si aici sa faci un full-service costa 300-400lire. Deci am preferat sa il fac singur. Cum poate unu ca mine care nu are f multe cunostinte in motoare sa faca acest service?!Se uita pe formuri( si am fost placut surprins de faptul ca sunt multi si acasa care iubesc aceasta firma..APRILIA). Va salut pe toti. p.s. Vreau sa fac un drum de 3000+km/7zile. Ce imi recomandati?
×
×
  • Creează nouă...