Sari la conținut

Bogdan03

Banned
  • Număr conținut

    791
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Bogdan03

  1. Orice om care are 690 bag mana in foc ca il schimba la 5000, nu la 10.000 ,indiferent ca-i din 2008 sau 2015 motoreta.... E o motoreta cu care nu mergi doar la 1500 RPM. Daca mai trage de ea, nu cred ca va schimba uleiul la 10.000 km

     

    Pana la urma mai bine pui 5100 si schimbi la 5000 km decat sa pui '300V' (uleiul reisarilor) si sa schimbi la 10.000....


    Nu-s motoare de 1700cc sa zici ca te rupe la bani un schimb de ulei...

  2. Ai incercat?

     

    Uite limitarile unui enduro-touring pe poteci de munte:

    https://www.facebook.com/cazachevici.mircea/videos/vb.100000823010392/120087734695326/?type=3&theater

     

    Si uite posibilitatile unui enduro pursange, chiar si mai greu, pe la 130kg:

     

    252415_210012982369467_3447163_n.jpg?oh=

     

    Depinde de initiator cat de off vrea sa se dea.

     

     

    In primul rand depinde de rider, apoi in al doilea rand depinde de mobra (mai exact de tipul de mobra si tipul de gume)

     

    Din ce-mi dau seama gumele alea de pe transalp numai pt terenul ala nu era.

     

    Eu cu Africana 650 n-am avut nici o problema NICAIERI cu K60 scout atata timp cat era USCAT...

     

    Cu Mitas C-02 sau ceva de genu, cred ca se schimba putin povestea.

     

    andriu si diliu91 isi amintesc un episod in care am scos din namol vreo 3 mobre :)

  3. 4 benzi, adica 2 pe sens

    Zonele din jurul iasului le facem de 2 ani, vrem sa vedem si locuri noi

    Mircea vede situatia exact cum o vad si eu.

    Plus ca din ce inteleg eu ca face grupul nostru, noi nu facem enduro, nici turing, noi vrem sa vedem locuri noi, sa calatorim mai mult, implicit dam peste zone mai enduro, sau mai turing.

    De aici si problema, amandoua fac lucrul asta, compromis este la amandoua, el hotaraste ce ai cum

     

    le faci de 2 ani :) eu mi-am luat mobra in Mai cred, anul asta :) Si oricum,sunt o gramada de locuri de vazut si in judet,dar nu asta era ideea..

     

    btw, nu ai 2 benzi pe sens pe E58. Multi idioti vin si-mi fac flash din spate sa ma dau pe banda '1' care de fapt nu e BANDA, ci o tentativa de banda pt ca nu e marcata corespunzator si e mai ingusta.

     

    In rest, vis a vis de iesiri si grup ai descris perfect ...

  4. Per total, un enduro-touring (BMW F650 sau Transalp) e mai mult de folosit pe strada si rar in off. Un enduro soft (KTM 690 sau orice alta mobra de 130-140 kg: Suzuki DRZ 400, Yamaha WR250R) e un compromis intre strada si enduro, destul de potenta pe enduro daca o echipezi cu cauciucurile corecte, dar extrem de obositoare pe strada. Daca ajungi la o astfel de mobra, incetul cu incetul vei avansa mai mult spre enduro, cum am facut eu, si vei ajunge la remorca si un motor de 110Kg, sau spre strada, si vei ajunge inapoi la enduro-touring.

     

    exista o parere gresita ca nu poti merge in off cu transalp sau BMW 650. Nu stiu,voi vedeti mobrele astea doar pt asfalt si ocazional forestiere?

     

    O mobra de 110 kg pur enduro e distractiva dar esti limitat de rezervor, de geometria ei si cum e facuta ea (sa exceleze pe off si sa fie zero barat pe asfalt,mai ales cu gume de off)

     

    De ce nu ia in considerare un G650 X Challenge?

     

     

    am fost cam virulent aseara. de! asa-i cand combini cateva pahare de vin si comparatia intre cele doua motoare.

    ma amuza iarasi acele 4 benzi, care sunt cel mult doua pe acelasi sens.

    orasul meu de suflet e iasiul. si cei mai buni prieteni ieseni sunt. cele mai frumoase amintiri le am din perioada studentiei. revin cu drag la 2-3 ani. ultima data in 2013. si, na, acum imi mai vine o intrebare...de ce vreti voi sa parasiti orasul, cand poti face enduro cam peste tot? :D sarariei era toata numai un sant de la un capat la altul. nu am vazut oras mai cu fundu-n sus. pacat, sper sa-si fi revenit intre timp.

    am vazut ca mi-ati vizitat profilul si nu ati zis nimic! pai, se poate?! mai scoteam niste vin din pivnita si ne cinsteam cumsecuvine... data viitoare sa aduceti muraturi

    hai s-avem noroc!

     

    au cam asfaltat tot acum....dar sunt atatea zone pt enduro in jurul Iasiului....in orice directie.....

  5. nu consoarta era problema, as fi vrut eu.

    eu ma simt ok pe la 120-140, pe 4 benzi, nu-mi place sa merg in coloana, maximul nu am reusit sa-l vad, cand i-am dat, o data, de curiozitate, imi arata 170 (ceea ce ma indoiesc), si mai putea ...

     

    mai nebunule tu nu pricepi ca nu ai 4 banzi in judet ? :)))

     

    Cum de 690Enduro are 120 130 maxim cruising speed, ca ii vedeam pe youtube pe astia cu 690 SMC ca rupeau fasu si la 150 160 lejer (e acelasi motor,cadru, aproape efectiv aceeasi mobra ). Ma refer la 690 SMC (nu 690 SM sau SMR,care are alt cadru si jante turnate de 17)

     

    Da, o fi altfel etajata cutia la 690E (mai pt off, mai lunga a 1-a etc), dar totusi....

     

    Daca stau si ma gandesc, un transalp de dupa 94, in mintile lui (adica motorul sa fie ok), cu niste modificari devine o mobra ideala pt ce vrea robert. Nu e mono,nu trepideaza ca un mono,putere decenta,usurata de kg (gen toba,bord, cadru bord, carene, etc) eventual alta furca (cum avea useru capusang de pe forum) si ai o mobra pe cinste... asta daca stock nu gaseste ce-si doreste... Si per total nu sari cu investitia de 3000, dar in acesti bani ai o mobra pe cinste (care duce si bagaje,si pe off nu ti-e rusine cu ea)

  6. de asta mi-ar place sa avem cat de cat mobrele pe aceeasi lungime de unda, ca sa nu zica ktm-istii pe off, si touristii pe on .. "haide bre odata" ....

    si da, in principiu fiecare ar trebui sa fie impacat cu mobra lui, situatia la care visez eu e clar nerealizabila, dar macar sper la ea.

    la partea divergentelor de la "altceva" .. ala e tot fun-ul ...=))

     

    dupa cum il stim pe robert, posibil sa-si ia un hilux din 78, dar e irelevant ... ideea discutiei mi se pare constructiva, cel putin am invatat ce sa-ti zic cant te plangi =)), iti aduc aminte ca ai ktm si sa uiti tot ce te doare, ca a fost fun pt tine cand am sarit parleazul ala de acum 300 km in urma

     

     

    pana la urma nu tine doar de ce motorete sunt in grup,ci si cum sunt dispusi sa mearga ei cu ele... poate sa fie unu si cu 990 in grup,daca vrea sa mearga f incet si ii este frica pe off, ce te faci?

     

    Sau poate sa fie unu cu un DRZ400 cum avea Mihai care sa-i alerge pe restu si pe asfalt si pe off...

    » Post actualizat in 17 Dec 2015 15:36

    Sunt unii care far RTW pe bicicleta, clar ca poti sa faci asta pe orice motocicleta, si pe un varadero de 125, si pe scuter, si pe jos... just not my cup of tea.

     

    Ziceai ca e nasol sa fii ipocrit, sa bagi o mobra de 250 de kile pe coclauri, cazi cu ea, apoi .... suni un prieten sa vina sa iti ridice motoru ? :D

    Stiu ca n-are treaba 690le cu 990, but they're still fun anyway.

     

    nu stiu cine a bagat mobra de 250 kg pe coclauari si a sunat pe cineva sa vina sa-i ridice motorul,chiar nu stiu la cine faci aluzie...nu prea stiu multe persoane cu mobre de 250 kg

  7. Daca ti-ai ales motocicleta si cel putin una din caracteristicile pe care le-ai mentionat (fiabilitatea ,vibratiile si greutatea ) te deranjeaza atat de mult incat sa sa-ti lase o senzatie total neplacuta, inseamna ca ti-ai ales-o prost. Pe cand, daca senzatiile pe care ti le ofera te fac sa treci cu vederea problemele de fiabilitate, vibratii, greutate ( atentie- nu ma refer aici la una din variante, nu sustin una in locul celeilalte ... ), atunci aceea e o alegere buna. Sa spunem ca ti-ai ales-o pe cea care excela la capitolul tehinic, comfortabilitate, fiabilitate si greutate ideala, dar daca pe tine nu te face fericit, ce bucurie ai ca nu se strica, nu vibreaza sau ca are greutatea ideala. Un alt caz nefericit e atunci cand se intampla sa iti placa foarte mult dar una din acele caracteristici este execrabila.

    Exemple pe care le-ai dat se incadreaza la "mi-am luat vaca de touring si ma duc cu ea in padure. Mi-am luat exc sa merg cu el prin lume, sau n-am bani sa-mi intretin motocicleta dar ma astept sa ma duca la cuca-macaii si inapoi". Eu m-am bazat pe faptul ca e constient de alegerea lui si ca stie ce pierde si castiga in ambele variante. Ca isi ia una si o foloseste intr-un scop in care nu a fost destinata, asta nu are treaba cu ce am scris eu.

    Tot sunt de parere ca daca faci o alegere emotionala si o folosesti cat decat in scopul destinat esti mai castigat.

     

    Nu era vorba despre mine, eu doar am mentionat singurul minus al motocicletei mele, ca sa extrapolez. La mine au fost mai multi factori (printre care si banii,care pt majoritatea e chiar un factor decisiv, ca altfel am rula toti cu mobre noi,eventual cu cate 2-3 mobre).

     

    Una este sa fii realist,cum sunt eu,si alta e sa fii ipocrit si sa iei o mobra de 250 kg si sa te duci pe coclauri, sa o scapi, sa transpiri tu si prietenii tai ridicand-o de vreo 5 ori si sa vii in final sa spui ' ce tare a fost, ce ne-am distrat'. Sau daca asta e distractie pt unii,atunci ma declar depasit :) Pt mine distractia este sa merg pe ea, nu sa imping la ea. Daca se intampla sa mai pici,sa aluneci,nu-i problema, e enduro/ e offroad pana la urma, dar sa nu fie asta activitatea principala...

     

    Un V-strom , un Caponord sau un XTZ1200 prin padure nu inseamna 'vaca de touring pri padure'. Sunt suficiente drumuri de padure accesibile si cu un naked sau vitezana. Totul e sa-ti placa in padure, in natura. Daca iti place, logic ca vinzi vitezana si-ti iei macar un v-strom sau ceva de genu. In functie de cat de offroad vrei sa te bagi (si in functie de abilitatile tale).

     

    Si apropos,sunt o gramada care merg cu exc prin lume, si chiar si cu DRZ si alte modele :). Tocmai pt ca fiecare face ce vrea :)

     

    Oricat de 'emotionala' ar fi alegerea, trebui putin filtrata si prin cap....

     

    Dar...vorbim vorbe ..ca sa tinem topicul sus:)

    » Post actualizat in 17 Dec 2015 15:26

     

     

    @diliu91: Intr-o lume ideala nu mi le-as dori pe amandoua, pentru ca 690-le nu-si mai are rost daca ai o caprita cu care sa te dai ( sau daca nu stai langa munte).
    Daca as sta in Cluj, Suceava sau Brasov mi-as lua clar 690 sau 990.

     

    asta a sunat ca si cum daca as putea face sex, as face si cu barbati si cu femei....

     

    pai 690 n-are nici o treaba cu 990.. Mai multa treaba are 690 cu 650 Dakar, decat 690 cu 990....

    » Post actualizat in 17 Dec 2015 15:31

    Motiv mai pertinent(in Romania) decat cel de mai sus nu stiu! La acesta nu ma pot abtine sa nu adaug saua! Urmaresc cu interes topicul, caci vreau sa cumpar un 690 din 2013 sau mai nou!

    daca ai bani schimbi si saua la 690, un sargent, corbin etc.... faci ce vrei cu bani : )

  8.  

    Hallo Robert.
    Intr-o lume ideala, daca as fi pus in situatia ta le-as cumpara pe amandoua, sau versiuni mai specifice fiecarui segment(Adv/touring && Adv/enduro).
    Dintre cele 2 variante pe care le ai in vizor, fiecare vine cu avantajele si dezavantajele ei specifice, pe care sunt sigur ca le stii prea bine.
    Acum, avand in vedere ca esti nevoit sa cumperi una singura, pe oricare ai alege-o ai face un compromis, renuntand, par example, la calatorii lungi comfortabile sau la incursiuni in hard off road cu zambete.
    Avand in vedere ca, pentru noi (sau pentru mine cel putin), o motocicleta nu este doar un obiect practic si atat, ci este mult mai mult de atat (nu intru in detalii), Imho, eu as face alegerea cu "sufletul", lasand logica deoparte.
    Cred ca ar trebui sa iti alegi una in functie de ce simti, pe care te vezi si care te-ar face mai fericit. Avand in vedere ca nu vorbim aici de decizii antreprenoriale... cred ca e total viabil.
    E pacat sa faci o alegere doar pe considerente logice (fiabilitate, vibratii, greutate), fiindca la sfarsitul zilei conteaza mai mult ca te-ai simtit a naibii de bine cu ea, si treci cu vederea celelalte dezavantaje.
    O motocicleta este hrana pentu suflet nu suport pentru c*r.
    Pe scurt, sa ma scuzi daca am fost mai "siropos", dar sfatul meu pentru tine e sa mergi pe instinct, conteaza cum te simti tu pe ea (mai ales ca poti sa le testezi pe amandoua, nu ma indoiesc ca Mihai sau Stefan nu ar fi bucurosi sa te ajute ), nu ce spune lumea de fiabilitate, comfortabilitate, greutate, suspensii, consum ...

     

    Chestia asta cu hard-enduro sau hard off road nu ar trebui sa o repetati ca ea nu exista. Sunt altii care fac asta,si eventual participa si la competitii...

     

    fiabilitatea ,vibratiile si greutatea toate in final au un aport la acel 'simtit al naibii de bine'' (daca ai o viziune mai ampla asupra lucrurilor)

     

    fiabilitatea: daca ai o gioarsa care nu e fiabila si te lasa fix pe munte undeva, sau la dracu'-n praznic, mai ales daca esti singur, nu cred ca mai e asa 'fun'

     

    vibratiile: daca mergi si pe asfalt si faci un drum de 200 si ceva de km, iti cam taie cheful de orice acele vibratii

     

    greutatea: un aspect important, atunci cand vrei sa te dai putin si pe off, si scapi motoreta pt ca incerci sa faci ceva cu ea pt care n-a fost facuta (sau pt ca nu ai suficient skill in off pt asa ceva).. Si pana la urma,nu exista off fara sa scapi mobra, si de aia greutatea e cruciala. Incearca sa ridici o mobra de 230+ kg cand esti singur pe un teren cu pamant umed sau noroi.

  9. nu faceam nici o aluzie la tine sau la oricine altcineva, vorbeam despre ce facem noi cu mobrele, nu stiu daca sa te includ sau nu si pe tine in "noi" ca nu am apucat sa ne sincronizam prea mult pana acuma.

    in concluzie, ca deraiaza discutia:

    - eu consider ca mobra ti-o iei in functie de ce vrei sa faci cu ea, si tot eu consider ca e mai bun un transalp/dakar/ ... africana ...pt ce fac/em cu ele.

    - prefer sa scot 75% dintr-un dakar, decat sa folosesc 10 % dintr-un ktm, conditii in care vrei sa o tii ingrijita si servisata.

    - mai este si anturajul, degeaba iti iei racheta daca grupul merge cu caruta, si ca sa te duci singur, iar nu e pont.

    oricum mi-e indiferent ce-si ia Robert, dar ce-si ia el , sau oricine altcineva din grup, influenteaza mai mult sau mai putin actiunile grupului.

    una e sa mergi in compania catorva ktm-uri 450 exc, alta e sa mergi in compania catorva vstroam'e.

    eu mi-am luat motorul sa vad locuri noi, si greu accesibile, nu sa fac enduro sau orice altceva ... si inca consider ca am facut alegerea cea mai buna si consider ca asta e cel mai bun criteriu de cumparare al unui motor: "ce vrei sa faci cu el", nu "care e mai bun"(in general)

     

    over and out

     

    Corect :) nu inteleg de ce a dat Transalpu :))

  10. Nu vorbim de mine Aici bogdan, ca nu vreau eu motor, vorbim de Robert, si de ce vrea el sa faca cu motorul.

    Cat despre touring 30 km ... Ma abtin, oriunde ai pune cuvantul asta, langa enduro sau nu, sa te invarti 30km in jurul iasului de 2 ani ...

    Faptul ca tu combini plimbatul asta cu fotografia wild, pot intelege, dar cativa dintre noi vor sa mai vada si altceva.

     

    Am mers tot judetul,nu doar unde sugerezi tu :) Si erau plimbari de o zi, de aia erau in judet

     

    Si eu vreau sa vad altceva, nu e ca si cum daca faceam des plimbari scurte prin judet eram retardat sau limitat :)

     

    Punem un pariu cu ce mobra sfarseste robert ? :)))

  11. drumul pana la off e 150/200 km, si imi repet parerea , degeaba imi dai un porche ca nu am cum sa ajung cu el pe pista pe drumurile noastre ...asa si cu KTM, net superior, din toate pct de vedere, mai putin mentenanta, ca si consum e tot pe acolo +1l, dar usless pt ce facem noi.

    chiar azi vorbeam cu un posesor de 690 cu care ne impartaseam dorinta de excursii mai lungi .... "orice dar nu pe sosea" ...

    'ete de asta prefer dakarul ktm-ului, pt ca pe o raza de 150 km in jurul iasului nu sunt munti ... si ca sa fiu nevoit sa parcurg 50% din drum cu 690-ul pe asfalt si 4 benzi cu 100 la ora ... mai bine stau acasa ..

    revizii? consum? comoditate ....

    concluzie, fun cu 690-ul ai pe enduro, enduro e departe, prefer sa imi priasca cat de cat TOT drumul, decat sa ma bucur jumatate, si sa injur cealalta ... parerea mea.

    si hai sa nu trasformam topicul in care e mai buna in general, ca se stie care e, ci care e cea mai buna pt ce face omul, si omul face 400 km de asfalt ca sa se dea 1-2 zile pe forestiere, nicidecum hard enduro, ci doar niste treceri hard de nevoie, de zeci de metri max, adica nici 1%.

    peace.

     

    sunt oameni care fac si hard enduro,si enduro si enduro touring la 15 , 30 km de iasi. Daca tu te-ai plictisit si nu poti face enduro decat la munte,asta e alta poveste.... Iar aia cu Porsche ul nu mai tine, avem drumuri misto in tara asta, unde te poti da si cu Porsche si cu S1000RR si cu ce vrei tu.

     

    Si inca ceva,pana la munti nu ai 4 benzi nicaieri, doar 2 benzi si nici alea pe sens :)

     

    Si nu sunt de acord nici cu sintagma 'KTM e net superioara 650-ului" ...din simplul motiv ca o motocicleta nu inseamna cuantificarea unor cifre/specificatii..

  12. cu scuzele de rigoare dar de asta e forum ca fiecare sa isi poata exprima parerea si daca te uiti bine la titlu era vorba despre 690 VS dakar. el poate sa tina cont de parearea mea sau nu

     

    690 are exact aceleasi cadru ca si motoarele de uzina de rally, furca fata WP, etrier brembo cu disc flotant. Toate astea dau o cilistica si un sitem de franare care sunt mult superioare Dakarului

     

    dupa un X challenge am fost pana la Baia Mare cand aveam yamaha TTE 600, dupa 10 min de teste am plecat acasa, motorul asta nu e fun, se simte ca si cum nu are putere. Mie mi-a placut de exemplu mai mult TT ul

     

    trebuie tinut cont si de faptul ca 690 e mult mai rezistent si la cazaturi.

     

    Daca maine mi-as lua un motor dual as alege 690 enduro sau xr 650.

     

    Daca vrei mai mult asfalt, cu cate o incursiune pe un forestier usor, alege un twin, transalp, africa twin etc

     

    pana la urma tine de preferinte gusturi.....dar o baza comuna exista in discutie

     

    cadrul la 690,mai ales 'rear subframe' ul nu-mi inspira incredere (rezervorul etc). E ok mai mult pt solo si fara bagaje prea grele. Daca vrei 'punch' si putere, iti iei un 450 sau chiar un 530...care e mai usor chiar si ca 690,suspensie mai buna, etc

     

    FUN inseamna ceva diferit pt fiecare... De ex eu as alege 690 din alte considerente,nu de 'fun'. Imi place masa redusa si faptul ca e din fabrica vine suficient de dotat incat nu tre sa-ti bati capu cu prea multe upgrade-uri si se preteaza f bine la offroad mai mult decat as putea eu 'duce'..

     

    Cat despre twin/transalp.... africana mea a vazut mai mult offroad decat multe alte mobre (cel putin in putinul timp cat am avut-o).. Am evitat sa ma bag prea des in noroi sau off mai hard pt ca avea un dezavantaj imens: masa (si dupa 2 scapari deja te saturi sa ridici,chiar si ajutat de altii)..

     

    Pt mult asfalt si incursiuni pe forestier face fata cu brio v-strom,transalpu nou, etc. Transalpu vechi cu 21 pe fata si africanele merg lejer pe offroad (pe orice teren) atata timp cat n-o bagi in mocirle cu gume gen Anakee :)

     

    Cred ca cel mai decisiv factor la o mobra cu care chiar vrei sa te bagi pe off (nu ma refer hard hard, dar cu care efectiv te bagi printre copaci, in padure,pe camp, pe oriunde) il constituie mai degraba masa ei,decat puterea. Pe mine 95% m-a deranjat la a mea masa de 220kg+ la plin decat cei 56 cai. Nici o secunda nu am simtit ca am putere prea putina pt ca stiam ce am si ce pretentii sa am. N-am nevoie de 'rezerva' in depasiri pt ca nu trec decat rar de 100km/h cu ea :) Ma simt BINE sub 100...

     

    @ robert ar trebui sa te duci la BMW sa faci un test ride pe G650 X challenge daca au , pe f800 GS si pe 650 Dakar (dar nu cred ca au Dakar,dar cred ca ai mers pe al lui Andrei oricum)

  13. 690 e peste dakar din toate punctele de vedere, cu 690 faci tot ce poti face cu dakarul insa invers e imposibil

     

    eu le-am testat pe amandoua, dakarul mi s-a parut o mobra 'lesinata' care nu exceleaza decat la capitolul consum, e o mobra f buna pt incepatori

     

    690 e mult mai fun, trage ca un 525 exc

     

     

    sunt mobre diferite..

     

    Compara 690 Enduro cu G650 X challenge daca vrei picior de egalitate, cat de cat..

     

    Atat 690 cat si 650 Dakar au atuuri, care se pot dovedi folositoare in functie de preferinte.

     

    Altii le-au prezentat mai bine,mai sus, spre deosebire de tine care nu ai facut decat sa-ti dai cu parerea intr-un mod banal si total subiectiv....

  14. acuma sa fim seriosi, nici germania nu mai e ce a fost ... dar ai o sansa

    si ca sa fiu ontopic ... si mie mi-ar place un 690, dar nu e facut pt ce facem noi, si chiar daca le-as avea pe amandoua, clar as alege tot dakarul pt iesirile noastre.

    da 690-ul e peste dakar la specsuri si comportament offroad, dar concret, drumul pana acolo si soft enduro pe care il facem ... castiga detasat dakarul .. parerea mea

     

    650 Dakar si 450 exc :)))

  15. Adrian, cand l-am luat stiam ca are 130k, dar stiam ca a fost si foarte bine intretinut de fostul proprietar, asa ca nu am avut probleme cu ea cu exceptia Cdi-urilor. Dupa ce am montat kit heavy duty de ambreiaj n-am mai avut peobleme nici cu acesta, iar la un moment dat un mecanic mi-a facut prost reglajul la carburi, insa au reparat baietii de la Madras.

    » Post actualizat in 16 Dec 2015 09:37

    Edit :

    Daca e sa fug dupa un dakar in germania, nu cred ca m-ar deranja sa dau un ban in plus pentru carte de service si km reali putini. Un motor la 5-10k e ca nou, la juma de pret.

     

    pai nu mai era inca un 'mecanic' care ti-a zis ca motorul e varza si ca n-are compresie si ca trebuie refacut? cam asa e...atatia mecanici ,atatea pareri...

     

    Chiar si la 20-30 mii e super ok,daca ai carte de service si un istoric real...

  16. iti scriu ca prpprietar de Dakar si mare fan de 690, cu care am si avut placerea sa merg

     

    Ele sunt din start foarte diferite, asa ca cel mai simplu e sa decizi exact pentru ce-ti trebuie. Dakarul este pregatit mai bine de sosea si drumuri forestiere, ai vibratii minime pentru un monocilindru si poti sta in sa sute de km (daca te tine), se comporta foarte bine incarcat cu bagaje si pasager.

    KTM-ul in schimb are niste avantaje extraordinare: vreo 50 de kg mai putin (conteaza enorm la endureala) si cativa cai in plus. Plus un cuplu mult mai bun, daca te dai jos de pe 690 si te urci pe Dakar te miri cat de lesinat e BMW-ul. Insa vibreaza intr-un mod fantastic, daca reusesti sa stai 100 de km in sa te dai jos cu parkinson. In nici un caz nu e de drum lung, desi pe variantele mai noi am auzit ca au imbunatatit acest aspect - asa ca ma refer strict pe la anul 2001 - 2003. Incomod si pentru pasager, cel putin varianta stock. Probleme de fiabilitate mai mari la KTM decat la BMW dar compenseaza cu dealeri de piese mai buni si mai rapizi :)

    Ah, si parerea mea e ca suspensia stock pe 690 e superioara pe enduro.

     

    Asadar daca mergi mai mult pe sosea Dakar, daca mergi mai mult si mai hard pe enduro (munti, poteci) 690. Parerea mea

     

    LE: am mers pe 640 nu 690, poate pe 690 nu faci parkinson in suta de km dar merita sa verifici atent aspectul cu vibratiile

     

     

    690 s-a facut dupa 2008 incolo (adevaratul 690 e practic din 2012 daca nu ma insel

     

    XR650 are avantaje ca e mai 'basic' , mai putina electronica. La suspensii si frane cred ca 690 e putin peste , dar cu mici modificari se poate aduce si 690 ul la acelasi nivel

    » Post actualizat in 16 Dec 2015 09:25

    daca vrei am un KLE 500 de vanzare cu topcase si genti laterale

    amanunte despre model vezi aici

    /index.php?/topic/72811-kawasaki-kle-500

    http://kle500.myforum.ro/index.php

     

    nu mai posta degeaba anunturile de vanzare ale altora. Omul oscileaza intre niste modele si nu e interesat de oferte de vanzare (mai ales daca nu fac parte din targetul lui)

  17.  

     

     

    daca gasesti vanzatorul potrivit, iti poate pune in bord cati kilometri doresti, eu nu as avea o problema cu un motor cu kilometri multi, dar istoric curat si bine documentat,

     

    Omul poate nu vrea mobra cu 8000 km la bord, dar sa fim seriosi, o motocicleta cu foarte multi km la bord automat va necesita investitii ulterioare (asa cum a patit Robert cu fostul lui Transalp). Si nu e doar vorba de bani, nu e tocmai placut sa te duci undeva si sa-ti pice una, alta (doar pt ca are multi km,uzura si mentenanta precara cauzata de fostul proprietar).

  18. postul tau are cateva contradictii

     

    -fiabilitate si hard enduro nu prea vin in aceeasi propozitie. Adica in alta ordine de idei, o mobra folosit in regim de hard enduro trebuie sa aiba o mentenanta mai stricta si mai atenta...

     

    -tinuta buna de drum dar si in off,iarasi....cauti un compromis care nu exista.(si chiar daca exista unele mobre care sunt decente ca si compromis, ecuatia ti-o dau peste cap cauciucurile). o mobra care face hard enduro nu va fi incaltata decat probabil cu C02, D908, T63, etc....si asta te limiteaza cat de cat in handling pe asfalt, pe vreme rece, pe ud, etc

     

    - hard enduro -> suspensii bune, masa mica, etc. tinuta buna de drum = mai greu la mono (aici cred ca 650 Dakar e mai bun decat 690 Enduro)

     

    sincer KTM 690 enduro vine din fabrica suficient de echipat, nu-i trebuie decat niste suporti de bagaje si cutiile (pe care deja le ai, de la Heavy Duties). Nu inteleg de ce visezi la chestii din astea de hipster gen carene de rally raid, o faci doar din imagine? cu Transalpul ai mers si fara parbriz,si aveai carene prinse in banda adeziva si ti se parea 'fun' si 'cool', acu dintr-odata vrei sa treci la carene rally raid? (nu invoca aia cu protectia la vant, ca ti-ai dat jos parbrizu de pe Transalp).

     

    Vrei sa faci hard enduro dar vrei sa fie servisabila la interval mare, iarasi,nu se pupa....

     

    Cred ca topicul tau e degeaba . Stii de ce? pt ca ai 2 amici care au 690 Enduro respectiv 650 Dakar, fix mobrele vizate de tine. Nu stiu daca te-ai dat cu fiecare dintre ele, daca nu,fa un efort si da-te (daca ti-o da Mihai). Deci dpdv al hibelor, problemelor, proprietari lor iti pot spune mai bine decat oricine ce e cu ele (ca aici pe topic vor scrie si habarnisti, nu doar posesori de 690/650 dakar).

    Deci tot ce tine de tehnica si quiz-uri mecanice, iti pot spune cei 2, in rest, nu poti lua o mobra in functie de ce zice X , Y sau Z pt ca ei vor fi subiectivi si vor trata subiectul prin prisma lor.


    Eu de ex mi-as lua 690 clar...

     

     

    Eu sincer nu te vad pe tine facand hard enduro (in adevaratul sens al cuvantului)... Daca te-ai bagat prin niste sleauri/drumuri cu Transalpul,asta nu inseamna hard enduro. Hard Enduro face M!rra & co... si pt aia tre sa te uiti dupa un 450, wr 426, ceva sub 450, un crf 250, ceva usor... Tii minte cum e sa ridici o mobra grea de jos, nu ? :)

     

    La F800 GS nu te-ai gandit? ca si bani si overall, cea mai buna alegere (mai ales cu capul) ar fi F650 Dakar (Dar stim ca alegerile cu capul se iau rar, cand vine vorba de mobre)...

×
×
  • Creează nouă...