Sari la conținut

motospeed

Membru
  • Număr conținut

    22
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

motospeed's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Da,am B-ul de 2 ani,dar am evitat de multe ori diverse chestii in trafic,acum ceva timp "un destept" era in spatele meu,a luat-o pe banda 1 si mi-a taiat calea vrand sa intre pe o straduta care era pe partea stanga,daca nu aveam reflexia sa franez la timp,ieseam amandoi botiti si multe lucruri de genul,fel de fel de raceri cu lamaia in geam. Acel "200" era un exemplu de genul ca nu fortez limitele masinii stiind ca am prioritate,anticipez anumite pericole cat se poate:)Insa la o viteza mare este greu sa mai poti anticipa ceva daca ai un obstacol in imediata apropiere,de orice natura. Tu de exemplu daca spui ca ai mers si cu 200-250 in oras si iti iesea unul in fata,crezi ca mai puteai sa scrii acum?La viteze de genul e imposibil sa mai poti anticipa ceva,pentru ca neprevazutul se poate intampla oricand,Doamne fereste. Dar aici nu vorbim de mine,de tine sau de alt coleg,ci de acest tragic accident si despre soferii de pe strazile noastre care au impresia ca strada este a lor.
  2. Am inteles ce spui,dar nu am spus ca aflandu-ma pe un drum cu prioritate pot merge si cu 200 cu gandul ca eu am prioritate sau ca imi fac de cap unde legea e de partea mea,ceea ce vroiam eu sa spun este ca respect regulile normale cat se poate.Discutia a cam degenerat asa poate si tu si altul poate fi intr-o situatie similara si nu poate evita,dar Doamne fereste pe fiecare.Teoretic strada are si ea reguli,practic nu pentru toti,de asta mereu trebuie atentie,mai ales voi care sunteti pe moto,in sensul ca intr-o masina mai scapi,dar la moto mai greu. De acord cu tine o clipa de neatentie si se ajunge la accidente unele grave altele mai putin.
  3. Eu personal respect regulile de circulatie,asa ca nu vad de ce as ajunge vreodata carne de tun cum spuneai tu.Lasand asta la o parte,ai perfecta dreptate,orice viteza are un risc,mai ales alea formate din 3 cifre.Eu prefer varianta a 2-a.Oricum cum ai zis si tu pe motociclist nu il mai aduce nimeni inapoi din pacate,iar acel sofer probabil va primi cu suspendare.Cat despre Bucuresti,nu am condus niciodata acolo in oras,dar de fiecare data cand am fost era ultra aglomerat,care mai de care mai grabit sa ajunga mai repede acasa. Acum fiecare conduce cum crede el ca e mai bine,dar totusi e aiurea sa sfarsesti asa din cauza altcuiva,asta era defapt ideea,insa nu strica niciodata sa fim precauti.
  4. JAGi-vrei sa spui ca ar fi mai bine sa nu respectam regulamentele de circulatie sau mai exact ce vrei sa subliniezi cu "Se vede ca si tu esti 110% viitoare carne de tun. Mori cu dreptatea in brate."? Aici vorbim de moartea unui om,care a avut acest tragic sfarsit din cauza altcuiva.Primul caz,a fost identic doar ca atunci era cu masina si a scapat,iar in al doilea daca a avut nesansa ca acel sofer sa nu ii acorde prioritate a cui e vina?
  5. Chiar nu a fost de vina.Stirea aparuse in ziar,el merge pe sosea cu prioritate si i-a iesit unu in fata si nu a avut cum sa il evite,zona fiind destul de intunecata cu stradute amplasate total aiurea.Ideea e ca poti tu sa conduci bine daca vine unu care nu stie ce inseamna prioritate si te izbeste.Daca ar fi sanctiuni mai dure,ar fi cu totul altceva.
  6. Eu sincer nici acum nu am inteles cum s-a intamplat accidentul asta....ba ca l-a acrosat aia cu masina si motorul s-a intors izbind masina,ba ca a franat prea tare si s-a dat cu motorul peste cap,ori s-a dezechilibrat si s-a izbit cu trupul de portiera masinii ori a sarit peste masina?!La tv nu am inteles prea bine iar aici in oras nu cunosc pe cineva sa fi fost acolo.Oricum imaginea din ziua inmormantarii a fost mai mult decat devastatoare,sunetul motoarelor turate,M5-ul lui exact in spatele masinii mortuare. Sa speram ca vor fi din ce in ce mai putine aceste tragedii si ca soferii de autoturisme vor fi mai atenti.In zona aceea parca a mai fost un accident acum ceva timp. Sunt curios daca soferul vinovat va fi sanctionat,ca sunt destule cazuri care au luat cu suspendare.
  7. Giani a stat o bucata buna de timp la mine in zona.Il cunosteam din vedere si chiar am schimbat cateva vorbe ce-i drept in mediul online.Era un baiat de nota 10,mereu glumet si ajuta cu sfaturi pe oricine era mai posomorat.Tin minte si acum cand isi cumparase M5-ul facuse furori in oras fiind si ramanand singurul si la ora actuala.Ironia sortii face ca acum 2-3 ani a mai avut un accident si tot din vina altui conducator.Atunci insa a supravietuit,acum din pacate s-a intamplat inevabilul.Plus ca baiatul stia ce inseamna pasiunea pentru motoare si masini,avusese si un Cupra de 400+ cp, M5-ul care avea cam 740hp(tunat la G-Power),un Pathfinder preparat de off road,deci era cunoscator,nu ca altii care isi cumpara masini adauga o evacuare si nici macar nu stiu din ce este compus un motor. Din pacate la noi infrastructura este foarte inapoiata pentru a putea circula cu motoare + soferi care nu au asimilat termenul de "prioritate".Curios este ca nu s-a mai auzit nimic de acel sofer care a provocat tragedia.Oricum,pacat de tineretea lui si de copilul ce urmeaza sa se nasca ca nu isi va cunoaste tatal Dumnezeu sa il odihneasca in pace pe Giani.
×
×
  • Creează nouă...