Sari la conținut

ottoMan

Super Membru
  • Număr conținut

    1.447
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de ottoMan

  1. Salut baieti. Sunt si eu fericitul posesor de Yamaha TDM850 4tx '99. si vreau sa va spun ca imi place muuult cum se comporta. Sunt multumit de ea doar ca mai trebuie un pic aranjata pentru ca are deja 54.000 de km (reali) si cere putina inviorare.

    Vreau sa va intreb cateva chestii importante pe care nu le stiu si pe care nu le-am intampinat la cealata mobra pe care o am (Transalp 650V '01)

     

    1. Cum se scoate tot uleiul din motor? ( am citit manualul si sunt 3 pasi simpli: incalzira motorului, desfacerea busonului principal + scoaterea filtrului, si punerea noului ulei )

    dar se intampla ceva, nu iese tot uleiul care ar trebui, respectiv 3.6 litri care ii spune manualul ca ar trebui incoluiti... ce am omis?

    Langa filtru mai ai un buson - de la rezervorul de ulei. E un surub cu hexagon de 12. Si o sa iasa toti cei 4 litri. :)

    2. Am tot auzit ca motoreata asta este predispusa la ovalizarea viborchenului, pe OLX exista modele la dezmebrare din cauza asta !? MIT sau ADEVAR?

    Consuma ulei si, daca nu esti atent, dezvolta bataie la vilbrochen. Daca urmaresti permanent nivelul de ulei si completezi dupa nevoi, nu o sa ai probleme. De ovalizare nici nu se pune problema.

    3. Aveti idee raportul intre nr de km - fiabilitate? Gen: "La 60.000 in conditii normale motoarele-s gata" sau "dinpotriva duc pana la 150.000" :))

    Pe la 150.000 schimbi supape de admisie si segmenti si mai mergi inca 150.000. :)

    4. Bateria se scoate doar prin demontarea amortizoului central?

    Nu - desfaci pompa de frana spate si ghidajul conductei de frana si ai loc sa strecori bateria printre amortizor si cadru.

    Motocicleta a fost luata de la un pasionat care a intretinut-o, suna ok, merge bine, porneste la sfert. dar va intreb toate acestea pentru ca vreau sa-i ofer cea mai buna intretinere in continuare

     

    Multumesc mult.

    Bafta !

  2. Cea mai buna intretinere a bateriei pe timp de stationare se face cu redresorul.

    Pornitul mobrei o data pe saptamana si lasatul sa mearga in gol 20 de minute e mai scump decat un redresor - uzura inutila a motorului, consum aiurea de combustibil, etc.

    Pornitul la rece provoaca cea mai mare uzura in motor.

    Daca nu ai de gand sa scoti motorul in ianuarie si februarie si motorul sta afara sau ca si afara, scoate bateria de pe el - nu mai mai mult de 20 de minute nici la 4TX :) - ia-o in casa si o pui pe redresor cu o zi inainte sa o scoti la plimbare in primavara.

  3. Help..iar mi-a făcut-o... Ferestra pentru verificarea uleiului e goala. Am verificat astăzi mai devreme uleiul și era la jumătatea ferestrei!!!...Asta înseamnă acum 200km. Pe cricul central și la cald. Acum tot la cald, tot pe central e goală! Mai ml am 250 km pana acasă, pot sa completez cu ulei de mașină să pot ajunge?? Sau aluneca ambreiajul?

     

    Lasa-l sa mearga la ralanti un minut si vezi daca apare ulei. In ture dispare uleiul de acolo.

  4. Merg si aia de R1, tocmai am montat pe al meu.

    Diferentele sunt minore si aproape insesizabile.

    Si toti sunt la fel cu aia de FZS600. Si au fost folositi chiar si pe FJR, XJR, Bulldog, Midnight Star sau FZ8. :)

    Oricum, sunt cei mai buni etrieri pe care ii poate avea un TDM. Si ii merita. :P

  5. @Zappy - vezi ca in manualul suplimentar pentru 4TX 99-01 ai o sectiune de troubleshooting pentru pompa de benzina.

     

    In print screen e pasul pentru verificarea releului.

    post-9261-0-17648200-1429071638_thumb.jpg

     

    Oricum, urmand pasii de acolo, ii dai de cap.

     

    @rayman - motorul merge greu acum de la presiunea scazuta si de la etrierii blocati. Cel mai probabil va trebui sa cureti si etierii cu constiinciozitate. Rulmentii nu au de ce sa se blocheze de la stat. Ei se strica de la lipsa de ungere si, implicit, incingere. Ori, stand, nu au de ce sa nu fie unsi si sa se incinga. :)

     

    Pe langa ce ti-ai programat, pentru un motor statut o sa mai ai de lucru la carburatoare. Nu cred ca au crapat membranele, dar sigur trebuie bine curatate. Trebuie sa verifici toate furtunurile de cauciuc - aer, benzina, etc. Astea crapa.

    In plus, probabil furca o sa curga in momentul in care o sa incepi sa mergi cu ea. Acum simeringurile nu par sa aiba nimic, dar cand o repui in utilizare isi vor da in petec. La furca o sa ai nevoie de simeringuri, ulei si setul de cuzineti.

    La fel, o sa ai nevoie de cauciucuri noi. Dar asta abia cand e de mers cu ea o sa-ti dai seama.

    Si multe altele neprevazute si greu de prevazut. Un motor care a stat doi ani e o cheltuiala mai mare decat unul cu care s-a mers in aceeasi perioada. :)

  6. Posibil pompa cu probleme, dar ar trebui desfacuta si vazut ce s-a ars la ea. Posibil sa se poata rezolva cu un kit de reparatie.

     

    De potrivit se potriveste absolut orice pompa de japoneza pentru carburatie (fie mItsubishi, fie tourmax). Difera doar mufa de alimentare si diametrul conductelor, dar e usor de instalat o pompa de la alt model de motocicleta. Eu pe a mea am una de ZZR (parca) care merge de 3 ani bine mersi.

×
×
  • Creează nouă...