Sari la conținut

ottoMan

Super Membru
  • Număr conținut

    1.447
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ottoMan

  1. Motorul de TDM e cu carter uscat, uleiul nu se scurge din rampa in baie, chiar din contra.
  2. Nu vreau sa te dezamagesc, dar sansele de a gasi vilbrochen bun de 4TX la mana a doua sunt sub unu la suta.
  3. Lauda-te si tu cu exemplarul achizitionat, ca ai cu ce.
  4. Langa filtru mai ai un buson - de la rezervorul de ulei. E un surub cu hexagon de 12. Si o sa iasa toti cei 4 litri. Consuma ulei si, daca nu esti atent, dezvolta bataie la vilbrochen. Daca urmaresti permanent nivelul de ulei si completezi dupa nevoi, nu o sa ai probleme. De ovalizare nici nu se pune problema. Pe la 150.000 schimbi supape de admisie si segmenti si mai mergi inca 150.000. Nu - desfaci pompa de frana spate si ghidajul conductei de frana si ai loc sa strecori bateria printre amortizor si cadru. Bafta !
  5. Bravo, mai ! Multi inainte !
  6. Asta e un sfat foarte bun !
  7. 10 amperi, codul bateriei e yt12b-bs.
  8. Nu si daca muncesti de trei ori.
  9. Cea mai buna intretinere a bateriei pe timp de stationare se face cu redresorul. Pornitul mobrei o data pe saptamana si lasatul sa mearga in gol 20 de minute e mai scump decat un redresor - uzura inutila a motorului, consum aiurea de combustibil, etc. Pornitul la rece provoaca cea mai mare uzura in motor. Daca nu ai de gand sa scoti motorul in ianuarie si februarie si motorul sta afara sau ca si afara, scoate bateria de pe el - nu mai mai mult de 20 de minute nici la 4TX - ia-o in casa si o pui pe redresor cu o zi inainte sa o scoti la plimbare in primavara.
  10. Mai bine il lasi in pace pana la prima plimbare.
  11. Nici VStromul nu sta deloc bine la enduro
  12. E Yamaha, deci becul de ulei nu are legatura cu presiunea. E posibil sa se aprinda pentru a semnala intervalul de service - adica iti spune ca e momentul sa schimbi uleiul pentru s-au facut X km de cand a fost schimbat ultima oara. Se poate reseta intervalul de service, vezi in manual.
  13. Vilbrochen de 4TX ai foarte putine sanse sa gasesti - numai anul asta stiu 5 oameni care cautau, unul singur a reusit sa si gaseasca. Si, intr-adevar, din 1991 in niciun caz.
  14. Cricul central merge si pe 3VD si pe 4TX.
  15. Lasa-l sa mearga la ralanti un minut si vezi daca apare ulei. In ture dispare uleiul de acolo.
  16. Jugul si furca difera intre 3VD si 4TX. La noi sunt putine la dezmembrat. Pe Ebay sunt mai multe anunturi. De ex: http://www.ebay.co.uk/itm/1996-2000-YAMAHA-TDM-850-4TX-LOWER-BOTTOM-YOKE-/291155318861?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item43ca35984d\ Asta e doar un link luat la intamplare, daca-l iei pe Ebay la puricat sunt sigur ca se gasesc multe variante.
  17. Din punctul meu de vedere mai bine astepti sa vinzi mobra ta si iti alegi urmatoarea motocicleta, decat sa iei ce pica la schimb.
  18. Ca bine zici ! Cum ar fi unul ca asta - /index.php?/topic/726514-tdm-850-4tx-din-1999/
  19. Noi sunt 180 de lei perechea.
  20. Merg si aia de R1, tocmai am montat pe al meu. Diferentele sunt minore si aproape insesizabile. Si toti sunt la fel cu aia de FZS600. Si au fost folositi chiar si pe FJR, XJR, Bulldog, Midnight Star sau FZ8. Oricum, sunt cei mai buni etrieri pe care ii poate avea un TDM. Si ii merita.
  21. @Zappy - vezi ca in manualul suplimentar pentru 4TX 99-01 ai o sectiune de troubleshooting pentru pompa de benzina. In print screen e pasul pentru verificarea releului. Oricum, urmand pasii de acolo, ii dai de cap. @rayman - motorul merge greu acum de la presiunea scazuta si de la etrierii blocati. Cel mai probabil va trebui sa cureti si etierii cu constiinciozitate. Rulmentii nu au de ce sa se blocheze de la stat. Ei se strica de la lipsa de ungere si, implicit, incingere. Ori, stand, nu au de ce sa nu fie unsi si sa se incinga. Pe langa ce ti-ai programat, pentru un motor statut o sa mai ai de lucru la carburatoare. Nu cred ca au crapat membranele, dar sigur trebuie bine curatate. Trebuie sa verifici toate furtunurile de cauciuc - aer, benzina, etc. Astea crapa. In plus, probabil furca o sa curga in momentul in care o sa incepi sa mergi cu ea. Acum simeringurile nu par sa aiba nimic, dar cand o repui in utilizare isi vor da in petec. La furca o sa ai nevoie de simeringuri, ulei si setul de cuzineti. La fel, o sa ai nevoie de cauciucuri noi. Dar asta abia cand e de mers cu ea o sa-ti dai seama. Si multe altele neprevazute si greu de prevazut. Un motor care a stat doi ani e o cheltuiala mai mare decat unul cu care s-a mers in aceeasi perioada.
  22. Posibil pompa cu probleme, dar ar trebui desfacuta si vazut ce s-a ars la ea. Posibil sa se poata rezolva cu un kit de reparatie. De potrivit se potriveste absolut orice pompa de japoneza pentru carburatie (fie mItsubishi, fie tourmax). Difera doar mufa de alimentare si diametrul conductelor, dar e usor de instalat o pompa de la alt model de motocicleta. Eu pe a mea am una de ZZR (parca) care merge de 3 ani bine mersi.
  23. Noua e relativ scumpa. Pe de alta parte, pompele astea nu prea se strica, in afara de partea de comanda. Si pentru aia exista kit de reparatie.
  24. Pana sa descopere varianta in 3 cilindri, au facut si ei motoare 4 in linie - in afara de 2 paralel care sunt dintotdeauna la ei (Bonneville, Thruxton, Scrambler, Triton, etc).
×
×
  • Creează nouă...