Sari la conținut

Ipkiss

EX+
  • Număr conținut

    7
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Ipkiss

  1. Porneste la pedala, merge foarte bine insa daca o opresc si vreau s-o pornesc din nou nu mai porneste. Bujia e uscata si indica faptul ca arderea a fost completa si ca amestecul este bun. O fi din carburator? Plutitorul?
  2. Problema ta am avut-o si eu. Iata rezolvarea: 1. Carburatorul trebuie sa aiba 2 suruburi : cel din stanga este pentru reglarea relanti-ului motorului deci acolo nu umbli decat in momentul in care motorul este pornit reglarea se face dupa ureche. Motorul trebuie sa aiba un mers rotund (destul de greu pentru motoare in 2 timpi) si sa nu fie accelerat. Al doilea surub este pentru reglarea amestecului, mai precis pentru reglarea cantitatii de aer din amestec. Pe asta il strangi la maxim si apoi il desfaci 2,5 ture - asa era reglata din fabrica si asa scrie si in cartea tehnica. 2. Daca problema de sus ai rezolvat-o si motocicleta ramane pornita atunci o alca cauza ar fi amestecul de benzina si ulei pe care-l faci tu. ATENTIE!!!! Pui doar ulei de amestec pentru motoare in 2T (gasesti la toate benzinariile) NU pui ulei de transmisie. Concentratia de ulei in benzina trebuie sa fie de 4% ( adica 4 litri de ulei la 100 litrii de benzina). 3. Daca tot nu merge atunci desfa capacul de la diman si verifica platina: desfaci si bujia si bagi o surubelnita prin gaura din chiuloasa, invarti usor de rotorul dinamului in sensul acelor de ceasornic si cand pistonul mai are cam 3 mm pana ajunge in punctul sau de maxim atunci trebuie ca platina sa fie deschisa. Daca nu este trebuie reglata. O metoda simpla de regalre este urmatoarea: imediat sub rotorul dinamului dinamului, pe carcasa, trebuie sa scrie un A si un PM iar pe rotorul dinamului trebuie sa fie o linie. Tot cu surubelnita in momentul in care pistonul este in punctul maxim pozitioneaza rotorul dinamului cu linia inspre PM. Ca sa faci operatia asta trebuie sa desfaci piulita din centru si iti trebuie o presa speciala cu care sa scoti rotorul. Dupa ce faci operatia de reglare asigura-te ca piulita rotorului este stransa bine pentru ca nu vrei ca rotorul sa se desfaca cand ti-e lumea mai draga. 4. Daca nici asa nu ramane pornita atunci desfa-i de la motor teava de esapament si porneste-o. Daca toate problemele de mai sus au fost rezolvate atunci asa ar trebui sa porneasca si sa ramana pornita, adica fara teava si toba de esapament deoarece evacuarea se va face mai repede. Tureaz-o pana cand auzi ca ajunge la turatia ei normala si ca nu da semne ca moare. ATENTIE!!!!! Motorul in 2 timpi fara teava de esapament este foarte si vreau sa zic FOARTE zgomotus (el e zgomotos si asa). Asa ca incearca sa faci operatia asta intr-o perioada a zilei in care sa nu-i enervezi pe vecini. Sa revenim! Dupa ce motorul atince turatia normala (asta inseamna ca arderea se realizeaza complet si ca surplusul de benzina acumulat a fost evacuat) atunci este momentul sa-i pui teava de esapament la loc. Porneste-o din nou si daca da iar semne ca moare atunci e clar: desfaci toba de esapament si o cureti pentru ca e infundata si nu se poate realiza evacuarea. Spor la treaba!
  3. A mers inainte destul de bine da la un moment dat, la vreo 45km/h, sa blocat pedala in a 4-a. OK am zis, il rezolvam si am dus motoru' la un mecanic si l-a facut. Cand l-am pus am facut cateva reglaje si ce sa vezi a pornit am reglat relantiu da e o problema cu ambreiaju: cand il apas ia din turatia motorului chiar il opreste. Dc n-am incercat tot felu tu reglaje da nope, nici o sansa. In plus se aude un fel vajait cand e in viteza si merg cu ea, la deal nu are pic de putere(ianainte ucam lejer cu a2a, acum in a1a se opreste ) mecanicu a spus ca a pus rulmentu original la ambreiaj ca inainte era unu mai subtire da avea o bucsasa nu aiba joc ambreiaju. Carei faza? Datim si voi niste sfaturi. Oare exista sau are cineva o carte(digitala) a Mobrei cu toate reglajele ce treb faq sa stiu si eu un link ceva?
  4. Iti multumesc.Sa vad ce reusesc si mai vb.
  5. Salut! Sunt si eu nou venit pe aici si din nefericire sunt venit cu probleme. Anu' trecu un unchi mi-a dat o Mobra si am incercat s-o repar. Toate bune si frumoase pana can am ajuns la motor. L-am dus la un mecanic (nu ma pricep ma motoare) si "mi l-a facut". Cand am pus motorul pe Mobra am observat ca dupa cateva pedale de pornire merge in gol - adica motorul nu se mai invarte la fel de repede. Ce poate sa fie? Ambreiajul? Am observat ca ambreiajul dupa ce-i dau jos discurile are joc pe axul ala care-l tine. E normal sa aiba joc sau trebuie sa stea teapan?
×
×
  • Creează nouă...