Sari la conținut

Motanul Motorizat

Membru
  • Număr conținut

    19
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Motanul Motorizat

  1. Orice decizie iei, să o verifici cum trebuie la un mecanic bun și aruncă un ochi cum se repară mașinile „mai scumpe” care au daună totală. Face tot felul de mașini, reparații și pe structura de rezistență, pe șasiu, orice îți poți imagina. Decât să ai bafta să iei o mașină din asta mai bine mergi cu un „Trabant nou”. Personal nu prea înțeleg de ce ți-ai lua o astfel de mașină, dar probabil ai motivele tale, așa că nu are rost să încep să spun baliverne. O seară bună!
  2. Inițial am vrut să te contrazic cu procentajul de 5% alcool în benzină, dar se pare că specificațiile de livrare pentru benzina de 95 de la Petrom îți dă dreptate )) Etanolul ăla atacă destul de rău jicloarele. https://www.petrom.ro/SecurityServlet/secure?cid=1255739297592&lang=ro&swa_id=1218545212580.171&swa_site= Problema e că nu găsesc fișa asta pentru benzina de la OMV. Dacă o găsește cineva ar fi de ajutor. Mulțumesc. Dacă nu a mai fost pornit de 3-4 ani, nu aș fi încercat nimic fără să cvrăț carburatoarele, filtrul, rezervorul (dacă era ruginit) să pun ulei nou pe pistoane (prin gaura de la bujii) și să schimb benzina și bujiile. Altceva nu mi-a venit în minte acum, dar sigur am uitat ceva )
  3. Primul sezon am facut pana prostului aproape în fiecare lună. )) Nu am indicator și pe rezervă făcea fițe robinetul. Noroc că mi se oprea fix în parcare când ajungeam la serviciu. Săraca făcea tot posibilul să mă ducă unde trebuie.
  4. Gândește-te că mergi cu mașina sau moto pe drumul ăla și ești în poziția nr. 1. O să te oprești în intersecția aia ca să-i dai prioritate lu' ăla din dreapta care vrea să facă stânga? ))) de-aia se bagă toți proștii de pe străzile lăturalnice din dreapta și mai moare un motociclist care "nu știa" legislația....ei se așteaptă să aibă prioritate de dreapta. Dacă e și indicatorul de cedează trecerea băgat prin boscheți e clară situația...intersecție nedirijată. Mașina nr. 2 oricum trebuie să se oprească ca să nu intre în decor sau în vreun bloc ))) Sau intră frumos în intersecție, și după dă de dreapta, în timp ce nr. 1 frânează, așteaptă să treacă prințesa nr.2 și toate mașinile de pe sensul opus și după pleacă și el? WTF????
  5. http://www.scoaladesoferitimisoara.ro/lectii/03_prioritatea.pdf pagina 6, poza de jos. Este oricum logic de ce se întâmplă asta. Cel care își schimbă direcția de mers dă prioritate. Ar fi culmea să-mi taie fața nr. 3 sau nr. 2 pentru că vor ei să facă stânga. De obicei, după cum e desenul ăla, drumul de pe care vine nr. 2 e considerat inferior. (exemplu - național și județean) Dacă era o intersecție în cruce normală se opreau mașinile frumos și acordau prioritate de dreapta, deși dacă e intersecție nedirijată în cruce și ajung toți în același moment în intersecție nu o să mai intre niciunul pentru că toți dau de dreapta. Ăsta e un caz ipotetic. În realitate dacă dai peste o intersecție nedirijată în cruce o să stea toți pe loc până se bagă unul )) bine că există giratorii, că altfel eram terminați.
  6. Probabil ai trecut prin intersecția aia. Cei de pe traseul verde pleacă primii. Până ajung ăia de pe cel roșu durează ceva. În realitate, cei de pe traseul roșu cedează trecerea când se intersectează cu traseul verde. Ordinea de trecere pe care o văd eu în imaginea inițială este: 1 3 2. De acum o să am grijă mare în intersecții din astea dacă sunt cu moto în poziția nr. 1. Văd că unii au alte idei )) Dacă era intersecția în cruce și aveau toți cedează trecerea ce făceați? ))) tot prioritate de dreapta era? Toți dădeau de dreapta până se montau semafoarele.
  7. @Mathe Adrian Eu merg de obicei duminică dimineață la poligon la Ilioara când e liber și e foarte ok platoul ăla de beton unde se țin normal cursurile pentru școala moto. Azi din păcate nu am mai fost...mi-a fost cam lene ) Îmi pun acolo niște jaloane și fac o oră tot felul de exerciții, deși sunt conștient că aș avea nevoie de un ochi antrenat și cu experiență care să-mi spună ce fac aiurea. Chiar și așa, e o oră pe care o aloc cât de des posibil ca să mă obișnuiesc cu anumite manevre la viteze mici fără să deranjez pe nimeni pe un drum public. Ar fi tare dacă ne-am strânge mai mulți în poligon, un grup care să includă și oameni experimentați, începători sau alții care au nevoie de sfaturi. Măcar așa ne ajutăm reciproc. Asfalt uscat!
  8. Pentru Mathe Adrian: Dacă înveți tehnicile polițiștilor japonezi care merg pe moto o să-ți fie de ajutor. Îți trebuie multă răbdare și antrenament și opțional cineva să te filmeze ca să vezi dacă faci ceva greșit (mai ales cum stai pe moto când faci manevrele la viteză foarte mică). Și ce spunea Xeph e foarte bine. Și eu tot videoclipul dat de el voiam să-l postez aici. Calitatea videoclipului lasă de dorit, dar înțelegi despre ce e vorba. Dacă nu, sunt o groază de alte videoclipuri asemănătoare pe youtube. Prin străinătate am văzut că sunt concursuri de moto gymkhana unde te poți întâlni cu motocicliști să-ți explice cum stă treaba. La noi doar cei cu foarte multă experiență și cursuri specializate au habar. Asfalt uscat!
  9. Salut! Probabil sunt mult mai bune gecile pe care le-ai sugerat tu, dar eu port o geacă de la Taichi și e ok. Are și mesadă pentru ploaie dacă ai nevoie, dar nu am testat-o încă. E din mesh dur și piele în zonele de impact. Are protecții pentru umeri, coate, însă pentru spate trebuie să cumperi separat. Uite și un link. Eu am varianta pe albastru...și eu aș fi preferat ceva mai deschis. Nu înțeleg de ce au făcut și varianta neagră ) Dacă te bate soarele cred că te coci în ea, oricât de ventilată ar fi. http://www.gecimoto.ro/geci-moto-material-textil/Geaca-moto-RS-Taichi-Piele-Plasa-RSJ818 Când ai timp poți da o fugă până la magazin ca să vezi dacă îți place. Deocamdată e ok. Pe drum merg ușor că-s începător și trece aerul bine prin ea. Din păcate nu am încercat și alte modele ca să pot face o comparație pertinentă, însă merită văzută măcar.
×
×
  • Creează nouă...