Sari la conținut

ramelyx

Membru
  • Număr conținut

    7
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

283 citiri profil

ramelyx's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Iti multumesc mult de tot!! am inteles si ma bazez pe stiinta ta ca e bun setul motor!! Ce nu am inteles e ce solutie speciala sa caut! Nici nu stiu ce sa caut in google John!! Cum e aia cu chernere? Cineva imi zicea chiar cu ceva gen Superglue sau Poxipol. Chiar nu stiu ce e cu chernere! Poate ai timp sa-mi explici. Si nu mi-ai spus tu cu ce ai introduce rulmentii in locase? unii sint capsulati si cred ca trebuie atentie marita si scule sa nu-i strici!
  2. Va salut!! Apelez la voi cei ce va pricepeti la mopede Piaggio Ciao ptr a ma ajuta in privinta grupului spate. Respectiv am un grup spate de Piaggio Ciao,de tractiune. Adica cu mai multi sateliti ce reduc viteza in favoarea tractiunii. Axul extern e ptr fulie. Chestia ca ce am eu e o struto-camila. Adica e un grup ptr variator,cu deosebirea ca nu are axul extern lung ptr variator ci unul scurt ptr fulie. Caut de mult timp un astfel de grup si nu gasesc. E un Piaggio Ciao din 1992 Mofa,din Germania. Intimplator cineva mi-a trimis un grup ptr variator cu ax lung in ideea sa duc axul la rectificat si sa-l fac ptr fulie. Poate nu ar fi o problema daca nu iar lipsi rulmentul capsulat la axul central. am gasit kituri de reparatie ce contin rulmentii si va rog sa-mi spuna cineva cum se introduc acei rulmenti cu ace? Logic,fiind capsulati unii din ei,ar trebui din afara catre inauntru. Dar nu stiu ce scula sa folosesc sa-i fac sa intre fara sa-i stric. Nu am mai facut asta inca si doar banuiesc cum ar trebui. Ar mai fi intrebarea asta: ce fac daca cumva gaura s-a largit din diverse motive si rulmentul nu intra fortat? Pot puncta locul unde intra rulmentul cu un punctator mic? Cineva spunea sa pun un adeziv puternic si apoi sa bat rulmentul pina intra. acum cconsiderind ca ma veti ajuta si voi intelege asta,ramine intrebarea daca axul ptr variator se poate face la masina de rectificat+filetul ptr piulita incit sa devina ptr fulie. Asta chiar nu o mai stiu.Iar cotele nici atit! Poate unii din voi v ati lovit de asa ceva! De ce ma complic atit cu un moped de 2 bani? Ptr ca e baiat bun si chiar isi face treaba! Un simplu cilindru China+un piston Meteor de 38.2mm si grup spate de tractiune (acesta nu duce mai mult de 20km/h fiindca satelitii reduc viteza) il face chiar o scula buna. Trage de rupe. Tati ii da benzol si ulei doar de care ii place lui si trage sarcini dupa el de se mira toti. Apropo de setul motor actual!! V am spus ca are un cilindru China+un piston Meteor de 38.2mm. Chestia e ca am cumparat un set motor nou din Italia marca Olympia,atentie,de 38.4mm!! va intreb daca poate distruge in timp ambielajul. Cineva spunea ca fiecare ambielaj e facut ptr o anumita cilindree. Insa ma gindesc ca de la 38.2mm la 38.4mm nu o fi foc. asta ptr ca ambielajul e original Malossi. Va trimit alaturat citeva poze ptr detaliere oarecum mai buna!! Va multumesc la toti. Si o rugaminte: Am ales sa pun intrebarea aici in ideea ca nu vor fi unii aroganti cu chestii gen ,,tu vii cu moped aici unde e plin de Hayabusa?" !! Cer doar respect si modestie!!
  3. Stai linistit,nu iarna chiar!! dar te asigur ca m-a prins zapada de 1-2cm sau drum inghetat dupa bruma ori chiciura!! si te asigur ca nu ai ce face cu Mitas 2 1/4-16 MC2. Il pui la orizontala imediat.De aici intrebarea de cauciucuri cu profil ca al tau. Da,ce mi-ai aratat crede-ma ca are mai multa aderenta. doar ca e Wanda. Am vazut si tipul asta la vinzare dar nu stiu decit ca e chinezesc!! Si ma tem sa nu fie plasticat.procent de cauciuc mic,subtire in carne, se crapa imediat,etc!! Nu stiu daca ai pus vreodata marca Mitas,insa e diferenta cer-pamint!! Cauciuc-cauciuc, foarte foarte gros, se muleaza perfect pe janta fara denivelari si boalfe!! Dar o sa cumpar unul ca al tau,nu e un capat de tara. Enervant de dat jos,atit! http://www.ebay.de/itm/Sava-Mitas-MC2-Semislick-2-25x16-Mofa-Reifen-Puch-Maxi-Moped-TOP-Semi-Slick-/182036800290
  4. Buna seara!! inspiratie faina sa-ti alegi nick-ul!! chiar fain!! acum hai sa ma fac si de bafta: era becul pe spate!! nu mi-e rusine sa spun prost sau fraier!! temerea era sa nu fie intrerupt. oricum merci mult de tot. chiar foarte receptiv si amabil! daca ar contine aceste forumuri membri ca tine ar fi.....misto. stima multa!! P.S: si ca sa fiu destul de insistent incit sa ma injuri te intreb: ai auzit de cauciucuri de Piaggio Ciao tip off road seria 2 1/4-16? o sa rizi la ce mi-ar folosi daca si asa prinde 25km/h!! crede-ma ca cele de care stiu,adica tip MC2, B8,etc nu au pic de aderenta pe noroi sau un pic de zapada!! chiar utilizez mopedul pe asemenea vremi!
  5. Va salut cu respect!! Nefiind un mare electrician,nici macar mediu, va intreb pe voi urmatoarele: de ce nu mi se aprind luminile separat fata-spate la moped Piaggio Ciao? In speta daca apas butonul de lumini de pe far mi se aprinde doar farul fata!! dar nu si concomitent!! e vreo piesa arsa? vad ceva in farul fata asemanator unei sigurante! o fi aia? chiar daca schimb cele doua fire de pe magnetou nu se intimpla nimic! practic dau butonul in fata se aprinde farul fata,iar daca dau butonul in spate se aprinde tot farul fata! daca nu o fi siguranta posibil sa fie fir intrerupt? cu stima!!
×
×
  • Creează nouă...