Sari la conținut

high_dive_eagle

Super Membru
  • Număr conținut

    1.421
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de high_dive_eagle

  1. Io tot nu inteleg de ce dracu au tantarii alergie la ardeleni.

    Bazaie ai dracu pana ridica praful si cand cred ca au intepat si ei o buca grasa ceva dispar aiurea invartinduse.

    Mai taci ma agitatorule si atoatestiutorule ca nu esti un zeu al motociclistilor ci doar un picinog cu oarece veleitati de prostitor de babe si natangi in curtea bisericii.

    Meri in Alpii tai si lasa oamenii astia sa faca ceva pentru comunitate, bine piticanie ?!

  2. Incearca sa reglezi intinderea lantului asa cum zice la carte. 4cm. Poti sa lasi si un pic mai mult, gen 5 cm, dar va trebui sa il mai intinzi mai frecvent pentru a nu il lasa prea larg pe masura ce se uzeaza.

     

    Bascula trece de pozitia unde lantul este cel mai intins si daca mergi singur. Chiar daca atunci cand doar stai pe mobra, nu pare, la o groapa, sau valuri pe drum, se va deplasa suficient cat sa intinda maxim lantul.

     

     

    Asa cum am scris si mai sus, aici e link-ul: https://www.aliexpress.com/item/2pcs-125W-12V-3000LM-U5-LED-Transform-Spotlight-Motorcycle-Headlight-Aluminum-Alloy-Material-High-Brightness-Easy/32771142448.html?spm=2114.13010608.0.0.2kuXZm

     

    Pentru montat pe mobra voi folosi alte coliere decat cele cu care a venit. Am luat coliere pt teva, cu mansoane de cauciuc. Avantajul de care am nevoie este sa pot roti toata lampa fata de axul surubului de prindere al colierului.

     

    Vezi ca proiectoarele astea nu au LED-uri CREE, si nici nu sunt de firma. Eu m-am uitat pentru ceva mai ieftin. Cele care au LED CREE costa vreo 20-25 USD bucata.

    Triunghiul format intre axul pinionului de trectiune, axul rotii spate si guguloiul articulat numit "oase" ala de prinde bascula in sasiu/ cadru; transpus in geometria euclidiana iti spune clar cat sa te joci sau nu cu intins lantul. Restul e poveste cum bine zicea un filozof in viata.

    Oricum lantul se lungeste prin uzura si e bine sa-l tii din reglaj spre scurt in limitele admise, fiindca de n-ai timp sa-l bagi in seama o vreme el tot "creste"...

  3. Un mecanic bun nu sta pe praful de salar intr-o reprezentanta sa-si mai ia si foothai d-aiurea de la totz carnatzarii din ograda, indiferent ca e vb de auto sau moto. Tine de logica bunului simt sa renunte la salarul cuvenit (milogit de multe ori) dupa o luna in conditiile in care produce banii aia intr-o saptamana fara dureri de cap.

    De regula-si ia dupa el cativa clienti de unde a lucrat si doar incasandu-i pe aia isi asigura un trai decent.

    Poate gresesc eu dar fenomenu'l tot observ la tat pasu'. :peace:

  4. Si eu am vrut sa-mi pun din asta dar am renuntat la el. In final mi-am pus unul manual, luat acum 3 ani de pe net cu 100 lei. Sunt multumit de el. Dau 2 apasari manual la 100 km si lantul e si acum ca nou. Nu recomand asa ceva. Iti ungi lantul cand vrei tu nu cand vrea ,,scula". Folosesc ulei de drujba, ulei de uns lantul. E perfect, nu adera praful si alte mizerii de el. tU l faci ce vrei dar dupa mine nu merita investitia. Cel manual tot treaba asta o face, cu brio. Cam asa arata!

    plus vote!

    Eu folosesc o periuta de dinti uzata (in prealabil pt. scos gunoaie abrazive gen nisip) si ung prin picurare cu o seringa de 10ml ori de cate ori lantul o cere. Evident suspend pe central si invart roata cu mana cat sa vada ochiu ce si cum trebuie facut.

    » Post actualizat in 20 Sep 2015 18:00

    Adriane, dar ai un fix cu dezbracatu' AT-ului :crack: Legat de melcul ala, tin minte ca vazusem odata pe ebay la pret decent, facut din bronz sau stiu eu ce. E una dintre piesele facute cu gand la vandut consumabile probabil sau cine stie ce, cum aveam si eu tubuletele de alimentare din plastic, tot la o honda...

    Am ajuns in prostia mea "ca un cane turbat" si eu evident la un nene artist in strungarie ca sa... melc de bronz.

    Ca deh, de unde sa-i duc omului plastic de facut pinioane?

    Dat fiind ca era un bun meserias si nu un cioflingar m-a intrebat de unde-i pinionul ala si daca-i pot aduce pinionul pereche din ansamblu.

    Surpriza!: A refuzat sa-mi faca din material metalic moale desi avea la indemana. Mi-a zis ca de vreau sa ma arunc in cap(cu alte cuvinte) prin eventuala blocare a rotii el nu ma va ajuta la asta.

    Am varat frumos coada intre picioare, fundul pe sea si am mai halit din inertie un melc OEM.

    Apoi am renuntat la beneficiile vitezometrului dupa cum probabil am mai spus-o p-aci.

    Asadar grija la fake-melci ca nu-i chiar de joaca.

    Aia de plastic sunt facuti sa ajunga pilaf daca angrenajul nu este bine intretinut dar sa nu existe posibilitatea sa ne puna viata in pericol. Presupun ca oricare dintre noi cu ceva studii in inginerie mecanica poate da argumente in plus pe tema asta.

    Sa calariti bine ca orice donator de orgasme respectabil! :peace:

  5. Sa-mi incerc norocul si aici:

     

    Are idee cineva ce dimensiuni au saibele de langa melcul de la vitezometru de la un Transalp de 600?

     

    piesa #16 din link-ul urmator: http://www.bike-parts-honda.com/pieces-honda-detail-5953-13MS8J42-XRV650K-1989-F__1000-AFRICA+TWIN+650.html

     

     

    Stiu ca roata e identica cu cea de pe Africa Twin RD03 (650)..

     

    Am schimbat un melc nou nout acu 1 luna si s-a fu.tut iar, si acum cand sa-l schimb, mecanicul mi-a zis ca nu am cele 2 saibe acolo (de fapt eu l-am intrebat daca sunt, pt ca vazusem in fisa tehnica 2 saibe acolo, fix langa melc)

     

    Ca sa nu stau cu mobra pe dreapta ca boul prea mult pana comand 2 ''saibe'', are idee careva ce dimensiuni sunt ca sa caut sa le pun.. ?

     

    N-as vrea sa montez iar melcul nou cumparat (al 2-lea ) si sa se fu.ta iar dupa 2-3 saptamani

    Eu am renuntat la kilometraj.

    Am lasat ultimu limax acolo sa-l chinuie dracii si ma simt ca acum mai bine de 10 ani cand am exmatriculat televizoarele din casa. Recomand! :tomato:

  6. Cred ca am cautat sa inventez o problema acolo unde nu era.Le multumesc celor care mi-au raspuns.

    In filmuletu tau lantul nu este deloc tensionat. Cu kit-ul nou nu trebuie sa stea intinzatoarele acolo ci toocmai in partea opusa :D

    » Post actualizat in 16 Dec 2014 17:29

    In filmuletu tau lantul nu este deloc tensionat. Cu kit-ul nou nu trebuie sa stea intinzatoarele acolo ci toocmai in partea opusa :D

    Am gresit in a doua parte, e bine axul cu intinzatoarele maxim desfacute (desfiletate) atunci cand urci kit-ul nou, ca apoi pe masura ce apare uzura-n zale alungirea sa o compensezi prin strangerea lor. Problema ta cred ca este achizitia unui lant mai lung decat aveai nevoie si/sau un pinion mai mic. Vezi ca exista un tabel in carte cu kit-ul necesar in functie de editia de motoreta...

  7. Eu am impresia ca altcineva e senil pe aici...cand m-am referit ca scuteristul face stanga,m-am referit ca nu urma drumul cu prioritate (respectiv cel inspre Aviatorilor pentru care e incadrat).El pur si simplu a mentinut directia inainte,iar pentru asta trebuia sa dea semnal pentru ca iesea de pe drumul cu prioritate si intra pe un altul .Daca nu cunosti intersectia nu te mai baga in seama...

    Din banda 2 nu poti vira dreapta.

    Poti doar sa schimbi banda 2 cu 1, asta fiind prima manevra (cu semnal si asigurare) si abia apoi... E' doo manevre distincte, asa scrie in carte altfel convinge tu organu' ca nu treci prin banda 1 pt virajul dreapta ca el are alta parere. iar de incerci pe pielea ta o vei poliza p-asfalt cu siguranta. Dar tu cunosti intersectia aia de pe trotuar sau conduci ceva in realitate, ca-mi da cu virgula?...

  8. Nu a semnalizat si nu era incadrat pt viraju ala, aia e "perversa ignorantului". Chiar n-avea scutericiu cand sa reactioneze eficient in conditiile date.

    Clar a poftit la pizza si i-a alunecat mana-n balele prelinse pe volan. :crack:

  9. S-a asternut zapada...

    Cum o trece familia lui Attila Craciunul fara el?

    Daca tot nu le dam foc la ciori... macar de aspectul asta sa ne ocupam(la cei apropiati ma refer evident).

    O iarna blanda s-aveti!

  10. Am uitat sa precizez ca acest clip nu imi apartine , l-am postat doar cu scop informativ - educativ .Eu m-as fi "infipt "in frane mult mai devreme si probabil i-as fi transmis niste " urari de bine " soferului . Sanatate riderului accidentat !

    :crack: :10: :hug:

×
×
  • Creează nouă...