Sari la conținut

DevilMM

Membru
  • Număr conținut

    2
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de DevilMM

  1. Salut, Geo! Te-aș ruga daca ai putea sa mă ajuți cu o informație legat de un GSXR1000 K4. Pe scurt, FI aprins pe bord uneori și îți zis și unele aspecte... Ex-up anulat și înlocuit cu un modul pt anularea erorii... Probleme mai apar uneori de la primul rand de clapete acționate electronic pe care le-am scos fizic pt că acel motoraș ce le actiona nu își mai făcea treaba, avea uneori întreruperi obturand astfel admisia cu clapetele pe închis... am făcut reglajul potențiometrului dar tot exista o problema a motorașului... Ce as vrea sa știu e daca acel modul instalat pe ex-up poate prelua rolul motorașului care acționează primul rand de clapete... pt că astfel as scapă de o pacoste... mufele modulului sunt la fel pt ex-up cât și pt acel motoraș... Ideea este că din ce mi-a spus băiatul de la MyMoto, nu s-ar fi fabricat încă acest modul pt ceea ce vreau eu... doar pt K5, K6... daca ai vreo sugestie sau vreo soluție care m-ar putea ajuta legat de motorașul asta (anularea lui) as fi recunoscător. Stima!

  2. Salutare! Aici Cătălin, oarecum nou pe forum! Sunt interesat de achiziționarea unui CBR 1000 RR 06, 07.... motiv pt care tot caut informații despre problemele generale care apar la acest model și lucruri pe care să le verific in prealabil... V-as ruga daca se poate să îmi spuneți câteva amănunte sau o părere generală în caz că nu va cer prea multe! Mulțumesc!
  3. salut baieti! am si eu o problema cu un gsxr k2, nu mai primeste curent general, nu alimenteaza bordul, nu da la automat, este moarta toata instalatia electrica. asta s-a intamplat dupa ce am obs ca a iesit un fum alb de sub sa din dreptul bateriei. am gasit siguranta de la releul de pornire arsa apoi am schimbat-o dar fara succes, s-a arsi iar. ce credeti ca aru putea fi? ma gandesc la releul ala sa fie de vina, m-am uitat pe instalatie sa vad daca este ceva scurt pe fire insa nu am obs nimic. multumesc!
×
×
  • Creează nouă...