Sari la conținut

Catalin24

Membru
  • Număr conținut

    9
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

410 citiri profil

Catalin24's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. E cam tarziu sa te mai apuci acum, dar cat timp nu ninge afara inca se face scoala moto.(nu toate scolile fac asa, dar majoritatea.) Si tare rau faza cu 150k... pe bune?! Sunt "soferi" din astia cu sute de mii de km la mine la scoala si merg pe moto super incordati, o scapa in 8-uri, etc. Si mai fac si pe GSR, Hornet, etc.. vitezane de 600. Deci asta mi se pare o prostie, da te inveti cu trafic-ul... dar doar atat. Restul nu vin de la sine ca ai mai condus tu masina pana acum. Sa nu mai zic de tatal meu care are B-ul de cel putin 10 ani si abia are in jur de 100-150k km. Nu toata lumea isi alearga masinile peste tot doar de distractia de a aduna kilometri.(si cum zicea cineva, de la un anumit punct adaugi doar la un numar.) Si nu inteleg de unde chestia asta: daca ai 18 ani garantat esti un idiot cu acte, mie unul mi-a placut super mult si YBR-ul de 125 pe care am facut la inceput. Nu se compara cu ER-5-ul, pe care fac acum, dar totusi. Nu toti pustanii viseaza la 200 de km/h pe autostrada sau mai stiu eu ce idiotenii. Din pacate, mie unul, nu imi pare un motociclist foarte serios, a renuntat prea repede cand ii s-a spus ca nu se prea poate acum. Ai grija sa nu fii motociclist doar cu numele, o sa vezi asta cand ai sa te sui pe ea si ai sa mergi. Daca rezisti primele sedinte, ai speranta. Stiu "pasionati" care au facut 3 sedinte si s-au lasat dupa ce s-au speriat putin...
  2. Am avut ore astazi si l-am intrebat pe instructor de dilema cu ER-5 -ul, si mi-a spus ca exista 3 motoare pe ER-5. (33kw, ~34kw si ~37kw) Deci stiam eu ce stiam. Te uiti in talon inainte sa o cumperi are 35 sau pana in 35, e ok. "Dupa 2 ani, cel mai probabil, o sa schimb cu ceva mai puternic." Nu stiu ce sa zic, depinde de om. Vezi ca trage suficient de tare si ER-5 -ul, daca ii dai gaz ceva mai puternic in a-I-a prinzi imediat 50km/h. "Nu pot sa ii pun eu limitator? " Ba da, dar e mai comod sa o iei direct limitata sau in normele pt A2.
  3. Sunt modele de ER-5 care se pot conduce cu A2. (adica au pana in/sau egal cu 35kW) Ca motor este destul de frumusel. Relativ usor, are ceva putere si merge foarte frumos. Daca nu ai mai mers niciodata pe motocicleta vorbeste la scoala sa faci o sedinta, doua, trei pe un 125. Chiar ajuta, si eu fac scoala tot pe un ER-5. Prima data cand am trecut de la YBR-ul de 125 la el m-am simtit destul de ciudat, mi s-a parut greu. Un tanc pe doua roti, comparativ cu un 125. (in realitate el este foarte bine echilibrat, asta erau doar gandurile unui incepator speriat de "monstrulet" ) Sigurul lucru care nu imi place la el cu adevarat este frana spate care este pe tambur si poate suspensia spate care arata a "motoreta". (treaba si-o face foarte bine, doar aspectul poate sa nu iti placa)
  4. "care nu depaseste 170 de kg " aici este greseala. Cel putin 170 de kg, ci nu cel mult. Daca datele date de tine sunt corecte pentru motocicletele respective atunci le poti conduce pe amundoua cu A2. Daca au pana in 35kW din fabrica fara limitare, daca au peste 35kW (dar nu mai mult de 70kW) se pot limita. Dar cu conditia sa aiba cel putin 170kg pentru ca acel raport putere/greutate sa nu fie depasit.
  5. Salut! Sunt nou pe forum.(acesta este primul post chiar, nu stiu daca are importanta.) Am vazut pe youtube acum cateva zile ca o metoda pentru a rezolva o cheie care intra greu este de a folosi un lubrifiant uscat. Stiu ca tu ai problema cu contactul, dar idea este sa nu bagi lubrifiant umed inauntru deoarece in termen lung cica exista posibilitatea sa se adune praf si murdarie in acel locas. Foloseste pudra de grafit, razui varful unui creion deasupra contactului. Nu trebuie sa fie foarte mult. Sau poti sa dai cu creionul pe cheie pana se inegreste si incerci. Acum nu stiu daca o sa ai succes pentru ca la tine pare sa fie o problema de contact si cred ca tot la demontarea lui ajungi. Ma rog, iti urez mult succes! LE: Eu zic sa incerci cu grafitul dupa cu spray-ul (teoretic nu ar trebui sa lase rezidiu ) daca nu, demonteaza-l.
×
×
  • Creează nouă...