Sari la conținut

Gre

EX+
  • Număr conținut

    7
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Gre

  1. Ma gandesc sa schimb toba la Aerox. Am auzit ca cea stock ar avea ceva limitari. As vrea sa stiu cu ce modele ati schimbat voi. In principiu e mai zgomotos un esapament mai bun? Sunt si tipuri care se aud la fel sau chiar mai incet? O sa renunt la idee daca sunt mult mai galagioase.
  2. @ dezkreator 1. da, cunosc principiul variatorului. Asa e, dupa scoaterea saibei permite "rotii" sa se faca mai mare. Numai ca ma gandeam ca macar la plecarea de pe loc ar trebui sa ii permita o turatie ceva mai mare, apoi sa scada. Dar daca e din cauza ca ajunge la puterea maxima atunci e explicabil. E clar deci. 2. Da, asa e cu vitezometrul, asta incercam sa subliniez. Daca e sa vorbim de viteza maxima a aeroxului dupa delimitarea cu saiba atunci are cam 68-69 maxim pe GPS, 80 pe bord. inca ceva: daca schimb rolele in variator (cred ca am de 5.4g acum), schimbarea cu unele mai usoare cat va afecta v max si cat demarajul. Toba stock se poate modifica cumva, sau trebuie inlocuita obligatoriu sa se simta ceva? Cum functioneaza tobele acelea, cu una de jos balonata si una mica deasupra in sens invers. E mai eficienta constructia asta?
  3. Da, delimitarea cu saiba din variator am facut-o. Restul este totul stock. Din cate am auzit modelul asta ar avea catalizator. As fi curios si de o explicatie de ce nu se ridica mai mult de 7000 de ture nici macar la plecare. Precizez din nou ca inainte de delimitare avea 9000 RPM. Acum atinge 9000 si probabil si mai mult doar daca o turez pe cric. Cat despre viteza, marcajul pe bord este pana la 80KMh, deci daca ar prinde 90KMH ar trebui sa iasa din marcaj. Posibil. Totusi vitezometrul nu indica viteza reala, am verificat cu GPS-ul .. la un 79 are de fapt un 68. Deci abaterea e foarte mare. La viteze mai mici e proportionala abaterea. Ca si concluzie, eu cred ca toba ar fi obstacolul, dar as vrea si o confirmare totusi. Eventual cineva care chiar a facut chestia asta deja si a avut aceleasi "simptome". Modelul este exact asta http://www.motociclete.com.ro/modele.php?i...mp;id_vehicul=1 . Si daca vreti sa va cumparati una pot sa va zic si eu care sunt bunele si relele la scuteru asta dupa ~2000 km de folosire.
  4. Am facut delimitarea la un Aerox Race Replica din 2007 (la 1500km). Dupa delimitare viteza a crescut la 75-80 (maximul afisat pe bord) dar turatia maxima a scazut la 7000 de la 9000 cat era inainte de delimitare. Deci inainte de delimitare aveam 9000 ture la ~50km/h ... iar acum 7000 ture si ~75km/h (in nici o situatie nu depaseste ~7000 ture, poate doar in panta) As vrea sa stiu daca este normala chestia asta cu turatia maxima. Plecarea de pe loc e cam greoaie totusi si ar ajuta o turatie mai mare. PS. nu caut sfaturi gen "pune role mai grele/usoare", sau "schimba toba" .. vreau sa stiu daca diferenta de ture maxime e normala.
  5. Gre

    Yamaha Fan Club

    Am si eu o intrebare. Am facut delimitarea la un Aerox Race Replica din 2007 (la 1500km). Dupa delimitare viteza a crescut la 75-80 (maximul afisat pe bord) dar turatia maxima a scazut la 7000 de la 9000 cat era inainte de delimitare. Deci inainte de delimitare aveam 9000 ture la ~50km/h ... iar acum 7000 ture si ~75km/h (in nici o situatie nu depaseste ~7000 ture, poate doar in panta) As vrea sa stiu daca este normala chestia asta cu turatia maxima. Plecarea de pe loc e cam greoaie totusi si ar ajuta o turatie mai mare. PS. nu caut sfaturi gen "pune role mai grele/usoare", sau "schimba toba" .. vreau sa stiu daca diferenta de ture maxime e normala.
×
×
  • Creează nouă...