Sari la conținut

ShowNoMercy

EX+
  • Număr conținut

    243
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://
  • Yahoo
    biciclistu_is_back

Profil

  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2003
  • Numar Moto
    -
  • Club
    SoimiiPatriei

ShowNoMercy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. ;) "La multi ani!" frumosi si sanatosi !!!
  2. ce misto, tu esti nascut pe 2.08.74 iar eu pe 1.09.74 da' zi si mie, kiar ii trebe lu cucoana aia comision asa mare, adica fix cat taxa (36 taxa, 34 comisionu) ? e un fel de spaga sa mearga treaba mai repede sau asa e datina pe la ei ? ca uite, okhio nu zice nimic de comisionu asta, poate ca nu e decat o kestie strict temporala, zonala sau conjuncturala ! eu inteleg ca daca o aduci in camion nu trebuie skimb de proprietar ci direct radiere pt export + contract de V-C (care tot nu am inteles daca trebuie sau nu legalizat la notar) ! crysssz, tu ai platit 200 pt radiere sau pt skimb de proprietar ? ca undeva mie imi da cu virgula ... "contract de vanzare cumparare" nu suna tot ca un skimb de proprietate ? oare nici italienii astia nu sunt mai clari ca noi ? tot birocratie infantila, enigme, lucru dupa ureke, haos, jmekerii, alba neagra, ambiguitati si "autonomii zonale" sunt si pe la ei ? or it's just me .. sunt io mai greu de cap ?
  3. shit, that's suck .. adica 260 in total ? trist, trebe reconsiderat din nou bugetul, strang cureaua si mai mult ... multumim frumos de actualizare, kiar daca putin cam trista !! creep, my friend, nu-mi iau cuvantul inapoi ... cand pun la punct totul, esti primul pe care il contactez ! insa daca tu vei rezolva intre timp o sa intreb si pe aici, poate merge cineva cu mine, o sa am un loc in masina si in remorca .. iar daca impartim si keltuielile cu benzina, inseamna ca am imbinat compania placuta cu umpic de economie la buget, so ... e de bine pt toata lumea ! macar sa ne gaseasca sanatosi momentul respectiv, ca o scoatem noi la capat !!
  4. salut ... daca mai astepti pana la sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lui mai, merg eu cu tine, atunci am banutii si atunci plec incolo ! inca nu am gasit o remorca de imprumut (sau inkiriat) si nici nu mi-am montat carligul pe masina, dar acestea sunt planurile active pana in momentul plecarii ! cand va veni acel moment si daca mai am loc in masina/remorca, mai fac o strigare, poate nu plec singur ! Pace Voua
  5. va rog frumos, putin ajutor: cum se poate deosebi modelul Africa Twin RD07 (1993-1995) de RD07A (1996-...) ? ma intereseaza la exterior, la o prima inspectie vizuala. Multumesc
  6. i-am intrebat si pe niste baieti de afara, e posibil ca din toate opiniile la un loc sa rezulte o balansare catre XL650V !!! mult mai tanar decat regina africii, mai puternic decat fratele lui, inteligent, harnic si rezistent la boli, fara mofturi insemnate la soft offroad, cred ca e alegerea ideala pt bugetul in discutie ... sau sper ! http://www.xrv.org.uk/phpBB2/viewtopic.php?t=9186 si banuiesc ca va fi italian !
  7. HEI, NU NE LASA IN CEATA !! cum ai procedat, cu ce firma, care au fost costurile totale ... cum e motorul, ti se potriveste ?
  8. va foarte multumex !!! stiu, motomax, sunt familiarizat cu advrider si alte saituri de aventuri si ture lumesti, sunte bestiale. am gasit acolo si AT, si TA, si BMW ,si KTM, si altele (ba kiar R1 prin namoale si desert). excursiile de felul asta sunt minunate si asa inteleg eu motociclismul ... nu ca utilitate in oras, nu ca sport pe autostrazi, nu pt stunts, nu pt promenade, etc (dar eu, sa zicem, sunt mai batran). desigur, toate astea vor coexista si cate firi atatea pareri ! ce-mi place mie pot face cu AT sau TA linistit, nu cred ca TA e mai putin fiabil ci doar ca poate cara mai putina greutate. nu vad de ce e mai prost TA in teren desi e mai usurel, poate ca are garda mai jos ? datorita cursei amortizoarelor ? am deskis acest topic incercand sa inteleg din impresiile calaretilor incercati care sunt subtilitatile fiecaruia din modelele testate. de ex de ce poate cara TA mai putin sau de ce merge cu viteza mai mica ? sunt "numai" 5 (cinci) caluti si 150 cmc diferenta, insa cred ca si raporturile din cutie sunt diferite altfel nu inteleg ... are cadrul mai firav si se poate rupe sub greutate ? nu, nu vreau sa intelegeti gresit, imi place africana ENORM ... doar ca sunt MINIM 5 ani diferenta intre ea si orice transalp as putea gasi, fie in germania, fie in italia, la banutii mei !! oricum, totul se raporteaza la suma respectiva si incerc sa nu compar oricare AT cu oricare TA ci o africana mai veke cu un transalp mai nou !
  9. creep a zis asa: "mai intai ocheste motorul. poti sa te uiti pe moto.it sau mai stiu eu unde. nu prea sunt italieni vorbitori de engleza, nici macar secretarele umflate de ciocolata, asa k n-are rost sa trimiti mail-uri cu intrebari la care e posibil sa n-ai raspuns. daca nu, poti sa faci un drum pana aici (italia) dai o tura pe la dealer-i sau te uiti pe niste anunturi la privati. actele se fac in juma' de ora la un birou ACI. se face 'radiazione per esportazione', asta-i un act, iti da un act nou noutz prin care se specifica k sa facut radierea, platesti 70 comisionul si gata. mai faci cu vanzatorul un contract de vanz-cump la computer, cu datele motorului, ale lui si ale tale. semneaza, faceti copie dupa actul de identitate al lui si gata. ai terminat si cu el. cam asta-i tot. nu trebuie sa te duci la notar sau alte bazaconii. cu 70 euro si 30 min ai rezolvat totul. ieftin iesi daca vii cu masina in care incaraci motorul, ptr k la ACI ii opresc placutzele de inamtriculare. k sa vii calare ai nevoie de asigurare (150 euro) daca gasesti pe cineva s-o faca k nu se baga si 30 euro placutza provizorie de la motorizzazione (ptr 5 zile)."
  10. multumesc mult creep, am inteles satisfacator cum sta treaba si presupun ca ai mare dreptate, e mai rezonabil sa vin cu o dubita, remorca, platforma ... ceva in/pe care sa incarc fierul. cred ca fac rost de o remorca ! voi face aceasta excursie la sfarsitul lunii aprilie (poate inceputul lui mai) si daca mai ai motocicleta atunci si mai vrei s-o aduci in RO, facem urmatorul bixnis ... tu ma ajuti acolo cu actele, sa fie totul in regula, eu iti aduc fierul in tara langa al meu, as simple as that, no extra charge ... deal ? tinem legatura PS: daca imi dai voie as vrea sa public mesajul de la tine ca sa inteleaga si altii cum sta treaba, poate mai sunt de ajutor cuiva acele clarificari !
  11. dar de ce esti asa pornit kiparosule, ti-e strain modul de adresare civilizat ? de ce jignesti si pt ce te-ai incordat ? afacerea ta poate sa fie OK, am cerut doar detalii pe acel post, ce te-a atins atat de tare ? am spus ca nu pot sa-ti dau bani pe oki frumosi, puteai explica despre notar sau altele ..... de fapt puteai explica multe, ca nu te-am suparat cu nimic ca sa vorbesti asa, dimpotriva, am cerut amanunte, au cerut si altii .. pe cine si de ce te razbuni ??? ok, am inteles, ai un biznis, aduci motoare, nu esti interesat sa-mi explici procedeul ... Domnul cu tine si succese nelimitate ! creep, multumesc pt PM, astept detalii ba nu e adevarat, l-am citit si nu se leaga ... tu ai experienta si ti se pare simplu, eu nu ! acum dupa aderarea la UE e diferit si aprox tot topicul asta este scris inainte !! RELAX MAN ... WTF ???
  12. meseriasule, fi dur, razbuna-te, arata lumii ce caracter adonic sculptat ai, da-mi un pumn, exprima-te liber !!! ai putea totusi sa revezi ce ti-am scris eu pe topicul tau, te rog ? tu: "imi dati linku de pe moto.it sau alte situri si pe 25 aveti fiara acasa...banii de motor + 300e transport..fara alte taxe sau vrajeli..eventul pt cei care doresc le fac si RARul in cluj si dosarul pt inmatriculare... plec pe 18febr..pe 24-25 sunt inapoi...mai am 1loc.." eu: 1. sa-ti dam banii ?? sure ... 2. linku ? si daca fieru nu e ok, ca in poza rulmentii, ambreiaju, supapele, samd nu se vad ! 3. pretul e OK, 2-300 de eur as da pt transport ca sa nu ma obosesc eu .. dar ce facem cu 1 si 2 ? sunt "haiduc" ??? ti se pare aiurea ca nu prea imi vine sa dau cuiva atatia bani pe incredere ? cum sa-ti dau omule atat amar de bani (pt mine, evident) ? ne intalnim pur si simplu si tu ma asiguri ca totul va fi bine, doar suntem frati motociclisti ? nu zic ca esti neserios, habarnam asta, dar cum poti pretinde sa-ti dea cineva banii fara nici o garantie ? mai nene, sunt eu nebun ??? oricum, sincer, prefer SA MA DUC EU ca sa pipai personal inkeieturile caprei, poate motorul la care te trimit nu e bun, eu de unde sa fiu sigur, dintr-o poza ? pretul mi s-a parut corect, retine, probleme am avut cu LOGISTICA daca vrei sa faci un mic biznis, o spaga de-o maslina, poti explica detaliat clientilor care-i mersu, ca altfel faci biznis doar cu prietenii care au incredere in tine, nu dai anunt pe forum, ca eu (sau altul) nu am cum sa te cunosc si sa am incredere, nu suntem frati, nu am facut armata impreuna, nu ne-am dus impreuna la femei pana acum ... dar daca te-ai suparat si nu ai inteles, ramai asa, pls, e mai bine pt toata lumea !
  13. stati putin si nu manati .... usurel va rog, batraneste ! deci, ca sa nu dau 700 de eur la italiamotors , as putea pleca cu masinuta mea care consuma cat o motocicleta de 125 cmc, impreuna cu un sofer pt intoarcere. mananc din punga 3-4-5 zile, dorm in masina, vizitez cativa dealeri pana aflu compromisul ideal fier/an/calitate/pret/etc ... si apoi ce ????????? io cu italiana stau precum cu kineza, dar imi imaginez ca la dealer sub acoperis dau de o secretara umflata de ciocolata vorbitoare de engleza ... dar apoi ce fac oameni buni ? unde merg ? cu cine votez ? cui ma lasati voi pe mine in tara straina al nimanui ??? adica dau banu la broscar si-mi da fiara ca pe kilu de cartofi ? imi pune o factura in brate si un fel de "talon" si gata, incalec animalu si p'aci mi-e drumu retur ? hai pliiiiz, faca-vi-se mila si indrumati-ma ca pe copil tampit ... nu poate fi atat de dificil si nu mi se pare fair play sa platesc 700 de eur unei firme care practic incaseaza banu asta numai ca "stie mersul", cunoaste logistica biznisului, are patent pe metoda ... va rog io muuuult, daca sunteti fun open source .. dezvaluiti misterul, faceti public de-a fir a par codul sursa ! ps: poate e mai simplu sa merg cu o dubita si sa car animalu legat precum hanibal lector (ca sa evit asigurarea aia pe 3 zile care ziceti ca e greu de obtinut) ??
  14. multumesc, dar nu multumesc ! prefer sa iau de afara ... la 3.000 eur iau ceva mai nou GARANTAT (300 dau pe drum sa zicem). iar eu am fix 3500 de keltuit ACOLO, deci clar pot lua africana >= '95-96 sau transalp >= '98, kiar 650 ! varsta motocicletei la un mom dat transpira (cum plastic descrie si gaxel) prin multi pori ... iar in teorie motorul e mai bun cu cat e mai nou ! de aceea imi si apare transalpul ca varianta comparabila cu africana si anume pt ca in conditiile date (suma mica si fixa) gasesc fie AT mai veke, fie TA mai nou ... o varianta care mereu va ramane in carti este si BMW F650 (de la 3500 in sus incep sa gasesc kiar modelul nou, >' 99, GS) .. era kiar un dakar la pretul asta pe la mobile.de !! in fine, nu pot gandi in afara sumei, de aceea VStromul (mai ales cel mare) pica cu brio .. si oricum, as fi ales R1150GS daca eram mai in bani, sau KTM LC8 990 Adv daca eram nabab @gaxel ... prietene, intotdeauna o placere sa te revad ! stiu africana, cum sa uit asa ceva ? ne-a dat voie prietena ta sa probam inaltimea seii, cred ca eram in stare sa-ti ofer R1 meu la skimb cu bijuteria aia, am ramas mult timp atunci cu ranjetu pana la ureki ... da, AfricaQueen are un farmec extrem asupra mea, numai ratiunea imi spune ca poate un Transalp mult mai nou poate fi o varianta mai buna (desi ma indoiesc cumva in inima profund). tu erai dupa benzina si nu ai fost martorul testului ... uita-te la stefan cum radea ca aia micii SuperTenere e o varianta poate ceva mai ieftina, cumva la acelasi nivel al performantei .. dar sa ma iertati oameni buni, cred ca nu exista motocicleta care sa fi sapat mai adanc in inima mea ca AfricaTwin ... Convingeti-ma ca Transalpul cel nou nu e mai bun ca Africana, va rog asa gandesc si eu ... kiar si fratele putin mai trecut al celui din poza ta, un '98-99 cu 2 discuri pe fata, poate fi o varianta misto care concureaza cu drepturi depline la concursul asta
×
×
  • Creează nouă...