Jump to content

datuesti

Membru
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by datuesti

  1. Dau 10 numa să-i dau de capăt, o să mă uit peste ea și revin cu feedback! Mersi frumos Doar că excitor coil cum poate să fie în scurt în condițiile în care se măsoară cu mufa scoasă rezistenta?
  2. Verific asta mâine și revin cu feedback. Între roșu și galben n-am încercat, doar fiecare luat cu masa în parte, deci o să încerc. De la Pick up merge la masa statorului, e un singur fir de masă verde/alb iar celălalt albastru/alb. Dar presupunând că statorul e bun, ce altceva ar putea să fie în condițiile în care toate sunt noi și sunt testate legăturile cu multimetrul și funcționează în parametrii? Mi se pare ieșit din comun, deoarece astea sunt toate componentele pentru scânteie.
  3. Asta e statorul nou. Am măsurat și de pe cadru și de pe minus și direct de pe fir de masă, ca să fiu sigur. Masa oricum e foarte bună, nu se pierde nimic între + - și + motor, aceeași tensiune. Cert e că n-am scânteie... Cred că o să desfac din nou, să scot statorul afară și să-l măsor afară, deși n-ar trebui să aibă vreo relevanță.
  4. E același ca între roșu/negru și verde/alb. Am încercat direct roșu/negru cu - de la baterie. Valoare în ohmi este "1 ." masurat pe scala de 200 ohmi. Între galben si rosu am incercat de curiozitate, defapt am incercat toate combinațiile, toate dau "1 ." mai puțin Pick up coil, unde rectific, valoarea era de 152,4. Pe rotor(volanta) nu m-am uitat in mod specific să văd dacă sunt magneții, dar nici n-am văzut nimic căzut când am desfăcut.
  5. Pick up coil - Albastru/Alb + Verde/Alb(masa) - 450 Ohmi - dacă bine rețin Excitor coil - Roșu/Negru + Verde/Alb (masa) - 1
  6. Sper sa fi postat corect, daca nu imi cer scuze anticipat. Am cumparat un Lifan 125 Gy6 - enduro, din 2007 cu 5300 de km la pretul de 1000 RON. Motocicleta este facuta pe platforma Honda, dar bineinteles chinezarie, stiu ca n-a fost cea mai inspirata alegere dar pentru un incepator si avand pretul respectiv am zis ca e ok. Ideea e ca de cand am luat-o nu reusesc sa o pornesc, in sensul ca nu are scanteie, motorul invarte, are pornire electrica si la pedala, baterie 12V (voltaj 12.5 cand am incercat ultima oara, am posibilitatea sa o incarc). Pana acuma am schimbat: - CDI - Bobina de inductie - Fisa - Bujie - Magnetou ( Excitor coil + Pick up coil) Dupa ce am schimbat primele 4 piese, m-am gandit sa iau totusi un multimetru si sa le verific pe rand (dupa un ghid de pe youtube). Facand asta am constat ca rezistenta de la Excitor Coil din magnetou imi indica "1", adica e intrerupta undeva, de-asta am procedat la schimbarea lui. Ideea e ca dupa ce l-am schimbat ( 120 lei cu tot cu transport din China ) am avut aceeasi problema, tot intrerupt imi indica, adica valoarea "1" in Ohmi. Am mai observat o treaba cand am desfacut carcasa sa dau jos magnetoul, ca aveam ulei, destul de mult, in carcasa lui. Exista magnetouri care functioneaza in ulei? Sau asta sa fie o problema si de aceea sa imi indice "1" bobina fiind in ulei. N-am incercat sa o masor cand am cumparat-o deoarece nu m-am gandit ca ar fi necesar, fiind entuziasmat ca aia ar fi problema m-am grabit sa o schimb. In schimb am incercat inainte sa ii pun ulei (l-am golit pe tot inainte sa schimb magnetoul) sa vad daca are scanteie, verificand cu bujia pe blocul motor, dar tot fara scanteie... 1. Trebuie sa fie ulei in locasul magnetoului? 2. Sa am asa mare ghinion sa vina magnetoul defect? 3. Alte cauze, sugestii, reclamatii, service-uri recomandate (in Cluj)... am obosit.... ) Multumesc anticipat tuturor!
×
×
  • Create New...