Sari la conținut

Valea Cernei - Valea Jiului : Info Needed


Tigly
 Share

Postări Recomandate

Salut Vlad,

 

Eu am fost acum 2 ani cu BMW-ul meu GS, am trecut putin de lucrarile despre care poti citi mai jos, dar m-am intors fiindca localnicii mi-au zis ca drum nu exista, iar poteca a fost luata de ape si nu pot trece cu un motor atat de greu.

 

Despre santier uite ce scrie aici: http://www.romanialibera.ro/a97748/drumul-...a-de-mediu.html

 

Poate de atunci s-a mai lucrat, parca se lucreaza si pe la Cerna Sat (din sensul opus), insa nu stiu daca este practicabil (cu altceva decat hard enduro).Daca te incumeti si vei incerca, sa-mi dai de veste, zona este superba, m-as baga si eu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salve Okesz,

 

Eu plec impreuna cu un prieten (sau doi) miine dupa-amiaza (17-18) din Bucuresti spre HErculane. Dormim pe acolo si apoi incercam traversarea spre Cimpusel. Citeam o replica la articolul pe care mi l-ai indicat, si spunea ca a facut drumul anul trecut cu masina. Oricum, daca nu merge, ne intoarcem si facem drumul peste Vilcan prin Cheile Sohodolului. Apoi continuam din Petrosani pe la Obirsia Lotrului si Voineasa pina la bucuresti. Trebuie sa ajung acasa pentru un botez Duminica :-)

Da-mi un telefon daca te bagi: 0745124641.

Ciao

Vlad

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merci de invitatie, insa din pacate nu pot sa merg cu voi, acum 1 saptamana mi-am cumparat o motocicleta noua ( R 1200 GS ADV) , iar la 1.000-1.200 km trebuie s-o duc la revizie si deja am peste 600 km.

Drum bun!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In sfirsit, dupa citiva ani in care am tot planuit dar nu am reusit sa ajung pe acolo, am facut traversarea din Valea Cernei in Valea Jiului de VEst, prin pasul Jiu-Cerna.

Am plecat dinspre Herculane, am trecut de Cerna Sat si am ajuns la barajul si lacul de acumulare din amonte de Cerna Sat.

Aici a inceput si o ploaie care ne-a tinut pina am ajuns in Valea Jiului la Cimpul lui Neag. Drumul de contur al lacului se paote face doar cu motorul, intr-un loc fiind surpat destul de rau (cel putin pe partea stinga, cum urci).

Drumul de la baraj la coada lacului are 20 de km. La coada lacului am intersectat un drum care venea din dreapta de la Lacul Valea Mare (Valea Motrului?)/Closani. Si mergea in stinga spre pasul Jiu-Cerna si Cimpul lui NEag. Surpriza a fost maxima cind am vazut ca drumul este un drum de pamint, bine batut, pe care am intilnit si masini.

Dupa 10 km am ajuns in pasul Jiu-Cerna. PEisajul de pe ambele parti ale muntelui este superb. Supriza a fost si mai mare cind la 4 km de coborire din pasul Jiu-Cerna am dat de asfalt! "Drumul lui Basescu" cel care e mai mult sau mai putin oprit din constructie pentru ca intra prin rezervatii fara autorizatii. Asfalt super, neumblat de prea multe masini :-)

Restul a fost Cimpul lui Neag - Petrosani - Obirsia Lotrului - Voineasa - Valea Oltului - Bucuresti.

Atita ploaie in doua zile nu am prins de mult (apropos , stie cineva cit de riscante sint fulgerele pentru motociclisti, ca eu nu ma simteam prea bine cu ele in jur).

900 de km in 25 de ore :-)

Multumesc pentru informatii lui Kalu, Smarei, D-lui Sergiu Morariu!

Vlad

post-730-1182024968_thumb.jpg

post-730-1182025083_thumb.jpg

post-730-1182025286_thumb.jpg

post-730-1182025331_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte faina iesirea.Cum se descurca lc8-ul pe drumuri de munte?Eu as vrea sa merg cu o africa twin. Alte poze? :lol:

 

In legatura cu fulgerele eu cred ca sunt bune pentru ca ti dubleaza viteza cu care ti circula sangele. :lol:

Vara trecuta am avut parte si eu de un astfel de drum(gura humorului-botosani) plin de fulgere,trasnete si alte stihii ale naturii.La un moment dat credeam ca nu are cum sa nu ma nimereasca si pe mine macar unul. :lol: Noaptea e un spectacol unic sa vezi cum se lumineaza in jurul tau,dar te cam trec si toate sudorile. :lol:

Editat de marius_florin
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...