Sari la conținut

Anotimpurile (toamna La Padis)


Postări Recomandate

Dupa multe amanari, weekendul asta am facut o plimbare la Padis. Cativa baieti din Cluj mergeau la targul de la Negreni si la Felix, meteorologii au anuntat cod violet sau mai stiu eu cum, dar excursia asta nu mai suporta amanare. Asa ca am pornit(eu cu Dan) din Cluj pe la amiazi, pe o vreme urata de toamna - intunecat, ploaie mocaneasca si vant in rafale.

 

Prima surpriza am avut-o la Marisel, unde era iarna deja.

 

02_Marisel-medium.jpg

 

Coborand in vale spre Poiana Horii vremea se deschide, iese soarele... frigut dar frumos. De-acolo tot la deal, spre Ponor. Noroi si iar noroi, un drum parca facut pentru motoarele noastre :bigstar: . Nici un turist, da' localnicii privesc invidiosi.

 

11_Danger-medium.jpg

 

18_Ui_ce_faine-s-medium.jpg

 

Vreme faina, drum excelent, da-i sa sune...

 

14_Action_shot-medium.jpg

 

Pe la jumatatea drumului de la IC Ponor la padis este o zona sinistra, 3 dealuri cat vezi cu ochii fara nici un copac, totul pus la pamant. Ne-a lamurit mosu' de la cabana ca totul s-a intamplat in august anul trecut, in 3 minute de furtuna. De-atunci se tot curata zona, si cum noi n-avem utilaje, au venit niste baieti din vest, si si-au adus jucariile de-acasa.

 

20_Stivuitor-medium.jpg

 

Sus la Padis se construieste din greu, vreo 3 pensiuni pe langa cabanutele pricajite (pe care le vor falimenta probabil). Am ochit niste casute ce pareau OK, cu o cladire langa, care eu as fi zis ca e bar/sala de mese. Mosu a raspuns afirmativ la toate pretentiile noastre (pat, masa, bere, cafea) asa ca am batut palma.

Pana la urma s-a adeverit ca meniul consta din carnat prajit si atat, dar macar aveau bere. Asa ca am luat cateva, ne-am incalzit si-am si vazut meciul. (desi poza vi se pare miscata, eu zic ca prezinta atmosfera destul de realist :bigstar: )

 

25_Ne_Incalzim-medium.jpg

 

Duminica e iarna din nou, mocirla e acum noroi inghetat. Confirmam experimental formula (pur teoretica pana atunci) ca noroi inghetat + cauciucuri de strada = (banda izolatoare + semnalizare fata) + pedala frana "smechera".

 

28_Chilly_sunday-medium.jpg

 

Cand ajungem la Doda Pilii, e primavara. Baltile dezghetate, mai caldut, soare frumos.

 

34_Primavara_la_Doda_Pilii-medium.jpg

 

La Rachitele se termina drumul fain si incepe asfaltul. Avem noroc de un eveniment fericit, asa ca avem prilejul sa ne si incalzim un pic, si nici n-ajungem prea devreme acasa. (Lucreaza Dan sa-mi scoata camera, eu stau si fumez, sub pretextul ca "fac poze" :D )

 

38_Cu_fundu_in_sus-medium.jpg

 

Ca sa completez tema "anotimpurile" ar trebui sa zic ca la Calata, spre Huedin era vara, da' hai sa nu exagerez.

 

42_Spre_casa-medium.jpg

 

Una peste alta, data viitoare cand nu stiti unde sa iesiti sambata seara la bere si meci, alegeti o bodega intr-un sat de munte, la dracu in praznic. Satisfactie garantata!

 

 

P.S. Restul pozelor aici: http://sebi.tla.ro/albums/5-padis

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...