thvlad Postat Mai 9, 2008 Share Postat Mai 9, 2008 Salutare tuturor ! Prin decembrie 2007 cineva cauta tovarasi pentru un tur al tarii pe old-timere, fie ele comuniste ori ba. Mai adera cineva la ideea asta, sau macar la o iesire din Bucuresti impreuna ? Eu as fi mare amator sa mai scot la aer MZ-ul 125, sau SIMSON-ul. Ei, ce ziceti baieti ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi 57 Postat Mai 9, 2008 Share Postat Mai 9, 2008 ..da se gandeste toata lumea! Important este daca merge cineva!! Fa un traseu, da niste date si vezi ce iese! Eu m-as baga la o chestie de acest gen... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thvlad Postat Mai 9, 2008 Autor Share Postat Mai 9, 2008 ..da se gandeste toata lumea! Important este daca merge cineva!! Fa un traseu, da niste date si vezi ce iese! Eu m-as baga la o chestie de acest gen... Pai cine se mai gandeste la chestia asta sa spuna aici, sa vedem mai intai pe cine contam exact. In privinta traseului, asta trebuie stabilit de comun acord, eventual la o intalnire in care sa punem mai concret la cale totul. Si cred eu, stabilirea traseului trebuie sa plece de la timpul pe care il avem la dispozitie fiecare. Chiar daca nu facem neaparat turul Romaniei, macar o iesire pe un traseu oarecare ar fi misto. In ceea ce ma priveste, daca se doreste, intalnirea premergatoare se poate organiza la mine in curte, daca nu, sunt destule terase in Bucuresti unde ne putem vedea. In plus, tot daca se doreste de comun acord, avand in vedere ca detin si o auto de epoca, as putea sa vin cu aceasta pe traseu ca "asistenta tehnica". Este uriasa si pot lua scule, piese, consumabile, etc. pentru toata lumea. Desi mi-ar pare rau sa nu vin pe 2 roti, fac treaba asta cu placere... Asa ca hai veniti cu propuneri, sa punem la cale tarasenia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi 57 Postat Mai 9, 2008 Share Postat Mai 9, 2008 (editat) La nipra nu-ti trbe scule sau service dupa tine! Trebe doar sa-i faci o revizie din cand in cand si daca este nevoie de reparatie atunci s-o faci constiincios... acest lucru defapt este valabil la toate motoarele ..unde la tine in curte? Editat Mai 9, 2008 de cristi 57 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thvlad Postat Mai 10, 2008 Autor Share Postat Mai 10, 2008 La nipra nu-ti trbe scule sau service dupa tine! Trebe doar sa-i faci o revizie din cand in cand si daca este nevoie de reparatie atunci s-o faci constiincios... acest lucru defapt este valabil la toate motoarele ..unde la tine in curte? La mine in curte : Bucuresti, Cotroceni. Am si un mic atelier mecanic, la o adica pot fi de folos celor interesati. Din pacate vad ca nu se prea arata lume interesata... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mr_ORL Postat Mai 10, 2008 Share Postat Mai 10, 2008 La nipra nu-ti trbe scule sau service dupa tine! Trebe doar sa-i faci o revizie din cand in cand si daca este nevoie de reparatie atunci s-o faci constiincios... acest lucru defapt este valabil la toate motoarele asta cam asa e, si iernatul sa fie dezmembrare totala, verificare si refacere ca nou apoi raman de facut in timp mici reparatii, sau mai mari, in functie de cata bataie de joc sau forja aiurea a suferit motorul... Din pacate vad ca nu se prea arata lume interesata... pai hai sa-ti zic de ce nu e lumea interesata....parerea mea turul tarii pe un motor vechi n-ar fi imposibil...anu trecut vroiam sa iau simsoneta la tur, cu inca vr'o doua motorete clasice si cu viteza de maxim 40-50 la ora...n-ar fi fost imposibil, ca alesesem deja niste orase, un traseu, si cunoscand multa lume in acele orase, aveam unde sa facem reparatii si altele, aparute pe parcurs...ca niste etape, plus ca aveam in minte si vizitarea de obiective importante ale orasului.... un tur al tarii pe o clasica, nu-l faci ca pe o vitezana, viteza, rezistenta nebuna, si vezi mare record...si cam atat....bine, curbe, depasiri, alea alea, ca iti permite motoru....cu un motor clasic, in turul tarii, te duci efectiv sa te plimbi...nu autostrada, nu mari sosele aglomerate, ci drumuri frumoase, sa ai ce vedea, daca se poate, cat mai multe de tara, in comune, unde poti vedea arhitectura autohtona, monumente, biserici, etc...evident, cu oprire intr-un oras mare, istoric daca se poate... buba la un tur al tarii cu asa motoare nu este reparatia, ca sunt sigur ca x-ulescu din timisoara care are atelier si pe care il stii de la intruniri sau de pe forum, te va ajuta cand vei ajunge acolo, cu o sudura, sau ceva scule sa iti faci calul, poate chiar piese....buba mare este timpul, din pacate intr-un tur al tarii mergi sa vizitezi tara, incet si babeste, deci iti ia ceva vreme...nu e maraton, si din pacate, nu stiu daca o sa se poata realiza un tur organizat de peste 10 comuniste...multi ne dorim asta, dar, cum majoritatea lucram, nu stiu care isi poate lua un concediu de o luna sa bata tara asta cu motoreta comunista....doua saptamani mi se par prea putin, pt ca este pacat sa pleci in drumetia asta si sa lasi multe nevazute, cu toate ca ai fost acolo....poate o evadare a doi sau trei amici, planuiti din timp cu concediul si cu mobrele puse la punct, dar o plecare in genul celor de la parade, cand se anunta multi si merg spre festivalul cutare, cam greu... poate m-oi insura si eu intr-o zi, si mai mult ca sigur luna de miere mi-o voi petrece cu nevasta pe o clasica, intr-un tur al tarii, tur pe care daca am sa-l incep, n-am sa-l grabesc datorita lipsei de timp....cu siguranta toate cele bune Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thvlad Postat Mai 10, 2008 Autor Share Postat Mai 10, 2008 asta cam asa e, si iernatul sa fie dezmembrare totala, verificare si refacere ca nou apoi raman de facut in timp mici reparatii, sau mai mari, in functie de cata bataie de joc sau forja aiurea a suferit motorul... pai hai sa-ti zic de ce nu e lumea interesata....parerea mea turul tarii pe un motor vechi n-ar fi imposibil...anu trecut vroiam sa iau simsoneta la tur, cu inca vr'o doua motorete clasice si cu viteza de maxim 40-50 la ora...n-ar fi fost imposibil, ca alesesem deja niste orase, un traseu, si cunoscand multa lume in acele orase, aveam unde sa facem reparatii si altele, aparute pe parcurs...ca niste etape, plus ca aveam in minte si vizitarea de obiective importante ale orasului.... un tur al tarii pe o clasica, nu-l faci ca pe o vitezana, viteza, rezistenta nebuna, si vezi mare record...si cam atat....bine, curbe, depasiri, alea alea, ca iti permite motoru....cu un motor clasic, in turul tarii, te duci efectiv sa te plimbi...nu autostrada, nu mari sosele aglomerate, ci drumuri frumoase, sa ai ce vedea, daca se poate, cat mai multe de tara, in comune, unde poti vedea arhitectura autohtona, monumente, biserici, etc...evident, cu oprire intr-un oras mare, istoric daca se poate... buba la un tur al tarii cu asa motoare nu este reparatia, ca sunt sigur ca x-ulescu din timisoara care are atelier si pe care il stii de la intruniri sau de pe forum, te va ajuta cand vei ajunge acolo, cu o sudura, sau ceva scule sa iti faci calul, poate chiar piese....buba mare este timpul, din pacate intr-un tur al tarii mergi sa vizitezi tara, incet si babeste, deci iti ia ceva vreme...nu e maraton, si din pacate, nu stiu daca o sa se poata realiza un tur organizat de peste 10 comuniste...multi ne dorim asta, dar, cum majoritatea lucram, nu stiu care isi poate lua un concediu de o luna sa bata tara asta cu motoreta comunista....doua saptamani mi se par prea putin, pt ca este pacat sa pleci in drumetia asta si sa lasi multe nevazute, cu toate ca ai fost acolo....poate o evadare a doi sau trei amici, planuiti din timp cu concediul si cu mobrele puse la punct, dar o plecare in genul celor de la parade, cand se anunta multi si merg spre festivalul cutare, cam greu... poate m-oi insura si eu intr-o zi, si mai mult ca sigur luna de miere mi-o voi petrece cu nevasta pe o clasica, intr-un tur al tarii, tur pe care daca am sa-l incep, n-am sa-l grabesc datorita lipsei de timp....cu siguranta toate cele bune Just Omule, asa e ! Timpul este inamicul nr.1, sunt intru totul de acord cu asta. Si mie mi-ar fi greu sa gasesc o luna de zile in care sa bat drumurile patriei, cu toate ca mi-ar place grozav... De aceea am lansat si o alta varianta, un circuit oarecare stabilit de comun acord, de cca. cateva zile- o saptamana prin niste zone misto, eventual cu ceva intalniri cu alti pasionati din alte localitati ale tarii. N-ar fi misto ? Credeti ca ne-am putea organiza ? Eu mi-am declinat ieri niste disponibilitati, le gasiti mai sus. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mr_ORL Postat Mai 10, 2008 Share Postat Mai 10, 2008 eu unu de 5 ani ma chinui sa iau permisu, ca nu imi primesc astia dosarul deloc, dar asta e o alta poveste, legata de imbecilitatea si greselile statului....pana acum nu puteam ca nu am acte pe motoare(cand salvezi de la fier vechi cam asa patesti), dar s-ar putea ca prin vara sa am un voshod pe mana, cu acte si toate cele, dar care necesita multe raparatii si schimburi de piese pt a-l baga intr-o asa aventura...despre motoreta asta am sa vb in alt topic, alta data, ca are o istorie faina, care trebuie continuata plus ca vreau sa nu mai lucrez in vara, deloc, sa imi rezolv facultatile, si apoi, daca proiectele mele individuale merg bine si imi aduc cascavalul necesar, poate o facem si pe asta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bubaq Postat Mai 10, 2008 Share Postat Mai 10, 2008 stai pe faza, eu @cristi_57, fratele meu si @rock'n'roll am stabilit sa ne vedem in maxim o luna, intr-un weekend putin mai lung (vineri-duminica). nu ne-am hotarat inca unde dar avem unele idei, poate prin dobrogea, poate spre buzau, vedem noi, ragalia sa-ti mearga si in rest putina rabdare si mergem. puteai sa mergi cu noi la mare saptamana trecuta, ca noi am intrebat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thvlad Postat Mai 10, 2008 Autor Share Postat Mai 10, 2008 stai pe faza, eu @cristi_57, fratele meu si @rock'n'roll am stabilit sa ne vedem in maxim o luna, intr-un weekend putin mai lung (vineri-duminica). nu ne-am hotarat inca unde dar avem unele idei, poate prin dobrogea, poate spre buzau, vedem noi, ragalia sa-ti mearga si in rest putina rabdare si mergem. puteai sa mergi cu noi la mare saptamana trecuta, ca noi am intrebat. Asa e , nu am fost pe faza saptamana trecuta, ca altminteri fiarele imi merg super. Dar nordul dobrogei ar fi fain de facut... Dar de fapt orice drum cu batranele este un privilegiu. Sunt pe faza baieti, hai sa strangem randurile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Profile Deleted Postat Mai 10, 2008 Share Postat Mai 10, 2008 (editat) Cu mare Placere vin si eu la anul cand fac carnetul Editat Mai 10, 2008 de swartelf Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi 57 Postat Mai 10, 2008 Share Postat Mai 10, 2008 (editat) D-lor, partial aveti dreptate, dar vin si va spun parerea mea! Un tur nu iseamna neaparat cateva saptamani, se poate face din bucati, sa ma explic: cu motorul ca sa te simti bine nu trebe sa mergi cu mare viteza, iar daca mergi mai mult de 3-4 zile devine obositor, spun asta din experienta. Dupa parerea mea in 2-3 zile se poate acoperii confortabil aproape 700-1000 km, ruland cu 70-80 km/h daca vremea este buna. Ideea este ca cineva care organizeaza aceasta iesire trebe sa se intereseze cat de cat si sa faca un traseu cu popasuri si locuri de campare ca ceilalti sa stie ce si cum, astfel la 2-3 saptamani toti participantii se pot intilni pt pt a merge impreuna, deasemeni au timp sa se pregateasca. Traseul urmator se stabileste in timpul primei iesiri, functie si de propunerile majoritatii . Cheltuiala este in principal benzina, in rest ce mananci acasa mananci si pe drum . Fiind mai multi se pot cara mai multe accesori de campare, in asa fel incit nu vei fii prea incarcat, totul fiind distribuit printr-o intelegere anterioara . Ce poate fi mai placut seara dupa ce ti-ai aranjat cortul, decat un foc zdravan, o bere si taclale...!!! Dupa 3-4 chestii d'astea descoperi ca cai facut toata tara, si nu ti-ai stricat nici concediul! Pentru cei care au mai facut astfel de calatorii, vor sti ca am dreptate, iar pt ceilalti v-a fi o provocare! Eu personal voi posta o astfel de croziera pt cine vrea sa mearga sau ma voi alatura celor care au aceasta initiativa. =============================================== @thvlad - daca dai mai multe amanute, trec pe la tine zilele astea sa vada ochiul meu cu ce te lauzi! O adresa sau nr telefon si te sun inainte... Editat Mai 10, 2008 de cristi 57 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thvlad Postat Mai 11, 2008 Autor Share Postat Mai 11, 2008 D-lor, partial aveti dreptate, dar vin si va spun parerea mea! Un tur nu iseamna neaparat cateva saptamani, se poate face din bucati, sa ma explic: cu motorul ca sa te simti bine nu trebe sa mergi cu mare viteza, iar daca mergi mai mult de 3-4 zile devine obositor, spun asta din experienta. Dupa parerea mea in 2-3 zile se poate acoperii confortabil aproape 700-1000 km, ruland cu 70-80 km/h daca vremea este buna. Ideea este ca cineva care organizeaza aceasta iesire trebe sa se intereseze cat de cat si sa faca un traseu cu popasuri si locuri de campare ca ceilalti sa stie ce si cum, astfel la 2-3 saptamani toti participantii se pot intilni pt pt a merge impreuna, deasemeni au timp sa se pregateasca. Traseul urmator se stabileste in timpul primei iesiri, functie si de propunerile majoritatii . Cheltuiala este in principal benzina, in rest ce mananci acasa mananci si pe drum . Fiind mai multi se pot cara mai multe accesori de campare, in asa fel incit nu vei fii prea incarcat, totul fiind distribuit printr-o intelegere anterioara . Ce poate fi mai placut seara dupa ce ti-ai aranjat cortul, decat un foc zdravan, o bere si taclale...!!! Dupa 3-4 chestii d'astea descoperi ca cai facut toata tara, si nu ti-ai stricat nici concediul! Pentru cei care au mai facut astfel de calatorii, vor sti ca am dreptate, iar pt ceilalti v-a fi o provocare! Eu personal voi posta o astfel de croziera pt cine vrea sa mearga sau ma voi alatura celor care au aceasta initiativa. =============================================== @thvlad - daca dai mai multe amanute, trec pe la tine zilele astea sa vada ochiul meu cu ce te lauzi! O adresa sau nr telefon si te sun inainte... Salut Cristi ! Daca vrei sa ma contactezi, am tel. 0722.702.892 Numa' bine ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rocknroll Postat Mai 11, 2008 Share Postat Mai 11, 2008 Salut. Sint de aceeasi parere cu Cristi 57, de acord si cu ORL, nu poti acoperi toata tara in citeva zile. Dar poti sa faci citeva sute bune de kilometri impreuna cu mai multi colegi de breasla pe un traseu bine stabilit. Dupa cum se vede vremea acum, parerea mea este ca luna mai este ratata. Este foarte rece noaptea. Daca dormi in cort, dimineata te-ai trezit lemn. Ori dupa o noapte din asta numai bun de condus nu esti. Sa dai bani la greu pe cazare la hotel, pensiune, nu cred ca-si pot permite multi dintre noi, iar parerea mea personala este una ca nu merita sumele care sint cerute si nu mai are nici un farmec. Banii dati pe cazare i-i treci la benzina, mincare s-au la rubrica <alte chaltuieli>. Daca nu maninci ceva facut de tine pe gratar, nu bei ceva la lumina focului, nu mirosi putin a indian de la fumul focului si nu ai dormit in cort inseamna ca ai mers degeaba. Cine nu suporta vitregia vietii de nomad mai bine sa nu-si faca iluzii si sa nu incurce pe ceilalti. O rugaminte care am mai exprimat-o pe forum, mai fratilor, scrieti la profil la- Nr moto- macar initiala judetului. Asa stim care de unde este si ne putem face un plan de bataie. In sensul de a nu face unul dintre noi o groaza de kilometri ptr. a se alatura grupului. Cind ne-am intilnit si cunoscut cu Bubaq si Cristi57 am stabilit ca atunci cind hotarim sa facem o iesire impreuna, ei vin de la Bucuresti eu de la Constanta, ne intilnim la jumatatea drumului si de acolo ori la nord, ori la sud. Sa mergem si impreuna, ca altfel nu are farmec si nici nu este echitabil. Asa pentru o parte a turului cred ca pot sa ma alatur voua. Banuiesc ca plecarea va fi din Bucuresti. Daca mergeti spre est direct Braila-Galati pot sa vin la Slobozia, eventual Viziru. Daca vreti sa mergem prin muntii Dobrogei ma alatur voua la Hirsova si de acolo 2 Cantoane> Tulcea> Isaccea>Braila ori Galati. Sau 2Cantoane> Slava Rusa >Macin>bac peste Dunare>Braila> Galati. De la Galati dam cu banu, >Tecuci prin Hanu-Conachi ori Birlad prin Cuca-Macaii. Personal as alege Birlad prin Cuca-Macaii, drumul este rustic prin podisul Moldovei, este frumos si destul de bun. De la Birlad ori la nord Vaslui>Iasi, ori la sud Tecuci>Tisita. De la Tisita ori Focsani, ori Marasesti>Adjud. De la Adjud ori Pasul Ghimes si trecut in Ardeal, ori in sus spre Sascut> Bacau>Roman>Pascani. Eu am dat o idee, acum va rog pe voi cei care doriti o astfel de aventura sa analizati, sa faceti calcule,si sa veniti cu pareri, idei, propuneri. Nimic nu este batut in cuie s-au litera de lege. Vreau sa cred ca pe parcursul acestui inceput de traseu se vor mai alatura alti colegi de breasla. Va astept cu propuneri. Asfalt uscat numai sub roti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thvlad Postat Mai 12, 2008 Autor Share Postat Mai 12, 2008 Salut. Sint de aceeasi parere cu Cristi 57, de acord si cu ORL, nu poti acoperi toata tara in citeva zile. Dar poti sa faci citeva sute bune de kilometri impreuna cu mai multi colegi de breasla pe un traseu bine stabilit. Dupa cum se vede vremea acum, parerea mea este ca luna mai este ratata. Este foarte rece noaptea. Daca dormi in cort, dimineata te-ai trezit lemn. Ori dupa o noapte din asta numai bun de condus nu esti. Sa dai bani la greu pe cazare la hotel, pensiune, nu cred ca-si pot permite multi dintre noi, iar parerea mea personala este una ca nu merita sumele care sint cerute si nu mai are nici un farmec. Banii dati pe cazare i-i treci la benzina, mincare s-au la rubrica <alte chaltuieli>. Daca nu maninci ceva facut de tine pe gratar, nu bei ceva la lumina focului, nu mirosi putin a indian de la fumul focului si nu ai dormit in cort inseamna ca ai mers degeaba. Cine nu suporta vitregia vietii de nomad mai bine sa nu-si faca iluzii si sa nu incurce pe ceilalti. O rugaminte care am mai exprimat-o pe forum, mai fratilor, scrieti la profil la- Nr moto- macar initiala judetului. Asa stim care de unde este si ne putem face un plan de bataie. In sensul de a nu face unul dintre noi o groaza de kilometri ptr. a se alatura grupului. Cind ne-am intilnit si cunoscut cu Bubaq si Cristi57 am stabilit ca atunci cind hotarim sa facem o iesire impreuna, ei vin de la Bucuresti eu de la Constanta, ne intilnim la jumatatea drumului si de acolo ori la nord, ori la sud. Sa mergem si impreuna, ca altfel nu are farmec si nici nu este echitabil. Asa pentru o parte a turului cred ca pot sa ma alatur voua. Banuiesc ca plecarea va fi din Bucuresti. Daca mergeti spre est direct Braila-Galati pot sa vin la Slobozia, eventual Viziru. Daca vreti sa mergem prin muntii Dobrogei ma alatur voua la Hirsova si de acolo 2 Cantoane> Tulcea> Isaccea>Braila ori Galati. Sau 2Cantoane> Slava Rusa >Macin>bac peste Dunare>Braila> Galati. De la Galati dam cu banu, >Tecuci prin Hanu-Conachi ori Birlad prin Cuca-Macaii. Personal as alege Birlad prin Cuca-Macaii, drumul este rustic prin podisul Moldovei, este frumos si destul de bun. De la Birlad ori la nord Vaslui>Iasi, ori la sud Tecuci>Tisita. De la Tisita ori Focsani, ori Marasesti>Adjud. De la Adjud ori Pasul Ghimes si trecut in Ardeal, ori in sus spre Sascut> Bacau>Roman>Pascani. Eu am dat o idee, acum va rog pe voi cei care doriti o astfel de aventura sa analizati, sa faceti calcule,si sa veniti cu pareri, idei, propuneri. Nimic nu este batut in cuie s-au litera de lege. Vreau sa cred ca pe parcursul acestui inceput de traseu se vor mai alatura alti colegi de breasla. Va astept cu propuneri. Asfalt uscat numai sub roti. Salut ! Bravo Rocknroll, in sfarsit niste propuneri concrete ! Eu unul sunt de acord intrutotul. E adevarat ca vremea este inca rece, mai putem astepta putin. Iar traseele sunt excelente, eu unul as opta pentru nordul dobrogei, de multa vreme imi doresc sa fac treaba asta. Ia ziceti fratilor ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate