Gabyy Postat Noiembrie 23, 2008 Share Postat Noiembrie 23, 2008 Salut tuturor!!Apelez la voi fiind mai vechi si mai priceputi in acest domeniu.Am Yamaha thundercat YZF 600.....s-a descarcat bateria....am scos dopurile acesteia.....si in baterie nu mai este electrolit...adica sa treaca peste placi.Precizez ca este o baterie VARTA 10A , 12V.Intrebarea este...pot sa o pun la incarcat....sau trebuie sa mai adaug apa distilata pana ce se acopera placile si apoi sa o pun la incarcat?Cand am cumparat-o.....asta vara....mi-a dat la ea niste "eprubete" in care era electrolitul...pe care l-am pus in baterie, dar nu m-am uitat nici macar de curiozitate sa vad daca acest electrolit este peste respectivele placi sau sub ele.Ce parere aveti?Cum trebuie sa procedez?Se mai complecteaza cu electrolit...sau apa distilata...si apoi trebuie pusa la incarcat...sau nu mai este nevoie de nimic si pur si simplu o pun asa la redresor?Multumesc !!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
_andrei_ Postat Noiembrie 23, 2008 Share Postat Noiembrie 23, 2008 (editat) Salut tuturor!!Apelez la voi fiind mai vechi si mai priceputi in acest domeniu.Am Yamaha thundercat YZF 600.....s-a descarcat bateria....am scos dopurile acesteia.....si in baterie nu mai este electrolit...adica sa treaca peste placi.Precizez ca este o baterie VARTA 10A , 12V.Intrebarea este...pot sa o pun la incarcat....sau trebuie sa mai adaug apa distilata pana ce se acopera placile si apoi sa o pun la incarcat?Cand am cumparat-o.....asta vara....mi-a dat la ea niste "eprubete" in care era electrolitul...pe care l-am pus in baterie, dar nu m-am uitat nici macar de curiozitate sa vad daca acest electrolit este peste respectivele placi sau sub ele.Ce parere aveti?Cum trebuie sa procedez?Se mai complecteaza cu electrolit...sau apa distilata...si apoi trebuie pusa la incarcat...sau nu mai este nevoie de nimic si pur si simplu o pun asa la redresor?Multumesc !!! doar apa distilata - in niciun caz electrolit - pana la nivelul maxim (ai ghidaj), nu mai sus, deoarece in timpul incarcarii acel lichid fierbe si poate da in laturi (face "isploza") daca pui prea mult. inchizi capacele bine si o pui pe redresor. in 3 ore ar trebui sa fie incarcata. daca nu, e "adio". expunerea indelungata si fara redresare la temp scazuta omoara bateria - daca nu mai folosesti mobra, scoate-o si pune-o in casa. Editat Noiembrie 23, 2008 de _andrei_ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
grex Postat Noiembrie 23, 2008 Share Postat Noiembrie 23, 2008 se completeaza si apoi pui la incarcat. ca sa stii cu ce completezi intai masori densitatea (se foloseste un dispozitiv special) daca este prea concentrat pui apa distilata, daca este normal,sau sub pui electrolit gata preparat. eu de obicei pun electrolit. apoi incarcare cu un redresor care face diagnoza bateriei( curentul de incarcare diferit de-a lungul procesului de incarcare) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate