Sari la conținut

Intrebare lumini


mih
 Share

Postări Recomandate

Salut ,

 

Am un cbr 600 f4i si ma gandeam sa pun 2 bixenoane pe el . Exista cumva diferenta intre cele 2 oglinzi ale farului? O a doua intrebare ar fi daca este o diferenta majora intre instalatiile xenon de 35 respectiv 55 w

 

Merci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Salut..

Intrucit comercializez asa ceva si am de-a face cu treburile astea am sa incerc sa te lamuresc,in masura in care ma pricep.

-Cbr 600f4i are doua faruri cu cite un bec pe fiecare,unul se aprinde pt.faza scurta(cel din dreapta,daca nu ma insel..) si celalalt la faza lunga.

Ambele au becuri halogen H7.

-Chestia cu bixenon este o confuzie des intalnita,becurile asa zise bixenon sunt doar cele H4,intrucit au un singur filament aprins tot timpul,iar schimbarea pentru lunga/scurta este data de un electromagnet care modifica pozitia filamentului.Probabil prin bixenon te-ai gandit la faptul ca vrei sa montezi xenon pe ambele faze(lunga/scurta).

-Diferenta sigur ca exista intre cele doua oglinzi,altfel nu s-ar face deosebirea dintre fazele lunga/scurta,deosebire care este data de forma oglinzii,intrucit plasticul care acopera farul este clar.

-Masurat pe aparat diferenta este intre 3/400% intre xenon si halogen,in favoarea primului,bineinteles.Adica xenonul este de 3/4 ori mai puternic decit un bec halogen.

Tot masurat,diferenta intre xenonul de 35w si cel de 55w este de 30%.

Asta pe aparat,intrucat in practica diferenta este putin sesizabila.

Diferenta de pret insa este semnificativa si iti spun sincer ca nu se merita sa dai bani pe ceva ce are cam aceleasi caracteristici.

De obicei,instalatiile de 55w se monteaza pe blocurile optice care au lupa,pentru ca aceasta estompeaza foarte putin din puterea luminii.

Eu insa am montat si la auto si la moto pe faruri cu lupa kituri de 35w,iar posesorii sunt extrem de multumiti de ce au.

Sfatul meu este sa mergi pe 35w,ai sa spui ca ai alta motocicleta cu noile lumini,eu am montat la multe modele identice cu al tau si stiu ce spun,dar hotarirea finala este numai a ta.

Daca te mai pot ajuta cu ceva legat de subiect te rog sa nu eziti.

Bafta multa.

Luigi Vicol

Editat de l.u.v
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...