Jump to content

l.u.v

Admin
 • Posts

  12,613
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by l.u.v

 1. Te ajut cu vânzarea, îți țin anunțul sus. PS: e o glumă, evident, tu întotdeauna ai avut mobre îngrijite. Și o afinitate pentru Honda )
 2. Foxule, ăsta e Cub-ul ăla făcut din trei? Pff, a ieșit superb pe la suduri.. Și la culoare. Nu se mai vede nimic!
 3. Păi Foxbat se mută în Hawaii de vrea din astea de plajă? Și se vaită ca n-are bani să-ți dea pe el!
 4. Cristi, în ce categorie e încadrat Van Van ul ăsta? Și la ce e bun, offroad, oraș?
 5. Sunt trotuare unde există piste de biciclete, poate la alea se referă. Oricum, nu am auzit să te amendeze cineva că mergi cu bicicleta pe trotuar.
 6. Oricum, eu nu merg nici cu bicicleta pe trotuar, mi-e frică de reacțiile trecătorilor. Merg neatenți, tinerii cu căști în urechi și cu ochii în telefon îți taie calea când ți-e lumea mai dragă. Paradoxal, dar mă simt mai safe pe marginea străzii.
 7. Schimbi lichidul frână odată la doi ani și gata. Este o motocicletă SH și oricând poate să se strice ceva.
 8. Exact. Este o mare diferență față de amortizorul clasic.
 9. 6-700 de iepuri și vă rezolvă Wilbers. https://www.wilbers.de/shop/en/Motorcycle/BMW/R-1200-GS-R12/
 10. Nu le impermeabilizează Dacian, poate intra apă pe la cusături. Dar deși am spălat motorul de multe ori, am șters șaua și nu am simțit niciodată că mă deranjează ceva în sensul ăsta.
 11. Man, primele două trepte se pot folosi pentru orice, mers și depășit în pantă, urcare pe zăpadă sau noroi, nisip cum spui tu etc. Dacă ai sesizat, tocmai de aceea ele sunt trepte lungi - scrie și în manual că prima duce pana la 50 km/oră și a doua 95. N-ar avea niciun sens să mergi cu 95 dacă era destinată doar condițiilor spuse de tine. Am avut și eu un Audi 100 Avant Quattro din 1994 vreo 6 ani cu exact același tip de cutie. Fiind baracă mare și grea depășea foarte bine pe urcări doar cu treapta a doua, altfel schimba repede și era chiar periculoasă.
 12. Frumoasă motocicletă, întotdeauna mi-a plăcut modelul. Am înțeles că este și foarte ușor de îndoit pe viraje, iar frânele sunt ce trebuie, ca la R1. Spor la vânzare și să-ți trăiască băiatul!
 13. Scuze, nu vreau să intru în contradicții, dar tocmai ți-ai dat singur la cap cu materialul pe care l-ai pus.
 14. Păi tocmai că fiind începător habar nu are ce să-și ia. Ce spui tu e valabil după cel puțin 3 sezoane pline de mers, când știi și sculat din somn că urcarea pe mobra parcată pe cricul mic se face pe stânga. Nu exista niciun începător în lume care să știe ce să-și ia ca echipament și ăla să fie ce trebuie și peste 10 ani.
 15. Este vorba și de țărănie și fițe de doi bani. Își ia melteanul un Mercedes de 5-8-15 ani. Care merge mult și bine cu condiția să fie întreținut. Dar țopârlanul nu are bani de așa ceva și dă năvală pe grupuri dedicate cu "boss, mi s-a aprins aia în bord, sau "cumpăr arcuri/discuri frână/cauciucuri SH". Și apoi melteanul se apucă și îi taie dpf ul și îi scoate EGR ul ca să îi pună cai mulți boss! Pune controale dese Poliție - RAR în trafic, dă 1 miliard amendă și anularea licenței inspectorilor ITP care fac mânării și ai să vezi că într-un an se reduce cu un sfert parcul de rable.
 16. Întâi de toate ia-o într-o ordine normală. Citește în primul rând ariile legate de echipament (ți-am mutat topicul la discuții generale echipament): căști, echipamente piele, textil, cizme etc. Este arhisuficientă informație despre orice vrei să afli pentru că au fost atâția alții în situația ta.
 17. Mie îmi place că proștii din Europa se plâng de noxe și te strâng de gât să te electrifici și pe restul lumii îi doare în cur. De parcă nu trăim pe aceeași planetă. Asta se face nu înlocuindu-le cu niște colivii din plastic pe care aștepți ore întregi să le încarci, ci înăsprind verificările ITP. Plus subvenții pe același palier ca la electrice de înlocuire a parcului vechi de vehicule. Adică tu stat să îl subvenționezi cu 10.000 euro și pe ăla cu cazanul tdi, la fel ca pe cel cu cotețul din plastic.
 18. Nu mi-am bătut niciodată capul cu sistemele de prindere ale căștilor. În sensul că dacă o firmă reputată adopta un sistem, atunci este clar că acel sistem este și testat suficient. Dar am observat o chestie practică la mine. Mergând și iarna folosesc o cagulă subțire în combinație cu gâtieră windstopper. Asta plus manșeta moale de izolație de gât a gecii face ca tot ansamblul gât + echipament să fie gros. Ideea e că prinderea căștii care este tip clăpar este mai groasă și uneori se împiedică în gulerul gecii atunci când întorc capul. Acum realizez că duble D - fiind o montură subțire - se preta mai bine în cazul meu, iarna.
 19. Și dacă ești pe urcare și vrei să depășești în scurt cum faci să eviți ca automata să schimbe superioară? Am avut și la Burgman 650 un sistem asemănător. Diferența era că puteai bloca toate treptele 1-5, în sensul că blocai treapta trei și cutia schimba 1, 2 și 3 o ducea până în limitare - idem cu toate. Același sistem și la W211 / C219 cu cutii de generație mai veche.
 20. Este o mobră foarte mișto FJR. Eu am mers prima oară pe așa ceva prin 2007 și atunci aveam un RT1100. Îmi amintesc că era mai greu de manevrat decât RT ul pe viraje strânse. Evident, ține și de obișnuință, nu am mers mult pe FJR, dacă o ai înveți să o manevrezi cum trebuie.
 21. Pe ce topic erau discuțiile astea?
 22. Cum ai rezolvat, poate mai sunt și alții interesați?
 23. Nu sunt din aceeași clasă, FJR este sport touring, RT este touring. Este exact invers, RT - deși este mai grea - este mult mai manevrabilă. FJR se mișcă greu pe viraje strânse, este mobră de drumuri mai drepte și autostrăzi. RT are ca plus confortul superior, protecția amplă oferită de carenaj și parbriz și opțiunile. Bmw face cele mai confortabile motociclete ever! FJR are ansamblul motor + cutie rasat. RT are motorul boxer ca de tractor. Dar are cuplu și oferă exact ce trebuie când trebuie. FJR are un motor puternic și fiabil, cu accelerații puternice. Dar poziția e mai înghesuită pe ea. Pe RT stai regește, este mai înaltă. Dacă vrei feeling sportiv alege FJR.
 24. În general se folosesc inferioarele când tractezi sau la depășiri în rampe strânse.
×
×
 • Create New...