Sari la conținut

CONCURS LA BUZAU


ness26
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 73
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Atentie ca in aceeasi perioada va fi si "Salonului de Motociclete, Accesorii Âşi Echipamente" la Romexpo

 

 

da colegu' da e neinteresant daca il pui in balanta....(pentru unii :blink: )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asteptam detalii concrete .....ami aud urechile ca o sa fie traseu de noapte ...si de zi ....!!!

Am fost luni seara' la buzau in trecere....si am ajuns umpik mai tarziu dabea plecase Teo.........am inteles ca au fost pe munte si Sambata' si Duminica' si Luni....binenteles la MARCAT.....mai mult k sigur...

Doamne cat ami plac acele trasee marcate...!!!

 

 

va poopa' kilo

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deseara sau maine toate detaliile (regulament, cazare..) vor fi postate pe siteul clubului ( www.xmraid.ro ) la rubrica EVENIMENTE. NE pare rau ca intarziem asa, dar mai sunt niste probleme de rezolvat, mai ales legate de finantare. Speram insa ca totul sa se rezolve si sa iasa asa cum am planuit noi,si atunci va fi super.

Oricum concursul va fi altfel ca format fata de cel din toamna, asta va fi de primavara.

Toate bune,

Stefan

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ok, cel care se ocupa de site abia in weekend va reusi sa puna prezentarea evenimentului, asa ca pana atunci postez si aici regulamentul, unde, zic eu veti gasi toate informatiile necesare. pe site vor mai fi si nr de tel de la hotelurile din buzau, incercam sa obtinem niste preturi mai bune pentru cei care vin la cursa. dar, pana atunci, ptr nerabdatori, merge si pe google.

am intarziat datorita unei probleme .. financiare, dar zicem noi ca o parte s-a rezolvat.

 

REGULAMENTUL CONCURSULUI

XM RAID Zilele Buzaului 2009

 

Organizator: Clubul Sportiv XM RAID

Data: 10-12 aprilie 2009

Locul: Buzau

Director Concurs: Ovidiu Turcea (0728291733)

 

PROGRAM

Vineri 10.04.2009

12.00 – 20.00 : inscriere (Parcarea Mall Galeria, Buzau – parcul inchis)

21.00 – Proba nocturna (traseu cu obstacole amenajate, zona parcare Mall Galeria)

Sambata 11.04.2009

08.30 : plecarea de la parcul inchisspre Piata Dacia pentru Start

09.00 : sedinta tehnica si pregatirea pentru un start demonstrativ (Piata Dacia,

Buzau)

09.30 : Start demonstrative din Piata Dacia (se va merge grupat cu echipaje ale

politiei pana la iesirea din oras de unde se da Startul in traseu.

10.30 : STARTUL (traseu 100-120 km, pe GPS)

21.00 : Petrecere

Duminica 12.04.2009

09.00 : sedinta tehnica si plecarea in regim de Safety Moto pana in sat Ciobanoaia (la Piramida)

11.00 : STARTUL (traseu cross country)

17.00 : festivitatea de premiere

 

CLASE si numar de piloti admisi:

1- Clasa extrem - 30 piloti – individual, obligatoriu GPS

2- Clasa oldboys - 20 piloti – individual, obligatoriu GPS

3- Clasa open - 60 piloti – echipe (2-3 concurenti), obligatoriu un GPS de echipa

4- Clasa atv - 30 piloti – individual, obligatoriu GPS

5- Proba Nocturna – 30 piloti – individual

 

INSCRIEREA

In parcarea Mall Galeria, la iesire din oras spre Ramnicul Sarat, dupa ce se trece de rond venind dinspre centru, prima straduta asfaltata la stanga, sau venind spre oras, inainte de rond la dreapta (va fi montat si un panou sau bener indicator). Inscrierile se fac pana la ora 20.00 la secretariatul concursului. La inscriere se vor preda GPS-urile pentru incarcarea traseului.

La inscriere toti concurentii vor introduce motocicletele in parcul inchis, fara a le porni. Moment in care se face si verificarea tehnica si aplicarea numerelor de concurs (date de catre organizator). Motocicleta poate fi scoasa din parc doar a doua zi cu 15 minute inaintea startului. Exceptiile se pot face doar cu aprobarea Directorului de Concurs si numai de catre pilotul respectivei motociclete in posesia ecusonului de identificare.

Nu se admite intrarea in parcul inchis a concurentilor fara ecusonul de concurs.

 

PROBA NOCTURNA

Va fi amenajat un traseu cu obstacole artificiale, in zona parcarii Mall Galeria, in parte pe suprafata parcarii (asfalt) cat si pe un teren viran (pamant). Vor fi trambuline, cauciucuri, busteni… toate fiind verificate in prealabil de organizatori. Se pot inscrie maxim 30 concurenti. Se va concura in 2 grupe de cate 15 piloti, primii 5 din fiecare grupa intrand in finala. Proba nocturna se premiaza separat de restul concursului, si nu il influenteaza cu nimic.

TRASEUL

In ziua de sambata (11.04.2009) se va da Startul din dreptul statiei LukOil de la iesirea din orasul Buzau spre Ploiesti. Traseul va avea o lungime de 100 - 120 km, orientarea facandu-se cu ajutorul GPS-ului si eventuale sageti ajutatoare pe parcurs, intocmai dupa track-ul incarcat de organizatori. Pentru clasele extrem si oldboys traseul va fi comun, pentru clasele open si atv portiunile mai dificile vor fi ocolite. GPS compatibil: toate modelele de Garmin, pentru alte modele va rog sa va informati in prealabil la organizatori, si sa aduce cablul de legatura ptr. calculator.

Inainte de start va trebui sa setati GPS-urile pentru a inregistra traseul pe care il veti urma, iar la sosire se vor preda GPS-urile pentru ca traseul inregistrat de concurent sa fie descarcat si comparat cu traseul concursului, incarcat de organizatori .

In posturile de control cu arbitri, fiecare pilot are obligatia de a se opri si pleca la semnul arbitrilor, pentru a fi inregistrat. La aproximativ jumatatea distantei traseului, va fi un post de realimentare, combustibilul fiind asigurat de organizatori (si ulei ptr. motoarele in 2T).

In ziua de duminica (12.04.2009) traseul va fi de tip enduro cross, avand o lungime de 6-8 km, marcat in intregime cu banda si sageti de orientare, cu portiuni speciale de trecere, delimitate stanga/dreapta cu banda, si supraveghiate de arbitri. Startul se va da pe clase si va fi parcursin interval de 1 ora.

DEPARTAJARE/CLASAMENT

Nu vor fi probe cronometrate pe parcursul traseului. Pentru prima zi se va lua timpul la plecare de la start si timpul de intrare la poarta de sosire. Cu acest timp se va realiza clasamentul primei zile, locul I avand timpul cel mai mic. A doua zi se vor puncta numarul de ture complete parcurse de concurenti in intervalul stabilit (1 ora). Locul I al zilei fiind atribuit concurentului cu cele mai multe ture parcurse, sau in caz de egalitate cu cel mai bun timp.

Cei care abandoneaza in prima zi in cea de-a doua zi vor intra doar in clasamentul zile dar nu si in clasamentul final.

Clasamentul final va fi intocmit in functie de viteza medie a concurentului in fiecare zi de concurs. Locul I va fi atribui concurentului cu suma vitezei medii din ambele zile cea mai mare.

PENALIZARI: in prima zi, orice abatere cu mai mult de 50 m stanga sau dreapta de la traseul oficial se penalizeaza cu 60 minute daca nu depaseste in lungime 500 m, in acest caz concurentul fiind Descalificat. Nu se penalizeaza iesirile din traseu daca se intra inapoi prin acelasi loc.

TEHNIC

Motocicletele trebuie sa fie in stare tehnica buna, toate componentele sistemelor de franare si rulare sa fie in perfecta stare de functionare. Nu se accepta fara cauciucuri de enduro sau cros.

In cazul concurentilor cu motociclete de motocros, fara far, acestia se pot inscrie si lua startul, cu precizarea ca pot fi opriti in oricare punct de control daca arbitrii de acolo considera ca nu mai pot ajunge la sosire pana la ora 20.00.

Concurentii au obligatia de a purta casca atunci cand sunt pe motocicleta pornita, pe toata perioada concursului. Orice abatere se sanctioneaza cu 15 minute penalizare.

 

TAXA de participare este 200 RON pentru concurenti si 50 RON pentru insotitori daca vor sa participe la petrecere.

 

Atentie! Va rugam nu va lasati echipamentele sau bunurile personale nesupraveghiate, organizatorii nu isi asuma nici o raspundere fata de acestea. Numai motocicletele din parcul inchis vor fi supraveghiate si pazite.

 

De sapt viitoare va puteti inscri direct pe site, taxa urmand sa o platiti vineri 10 apr, cand ajungeti.

Toate bune

Stefan

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bravo Stefane!

Pune-ma pe liste la Old Boys - nu ai pus limita de varsta, dar banuiesc ca e peste 35

la proba de noapte ii lasam pe aia mai tineri

 

Legat de alimentare pentru prima zi - daca trebuie sa mergem de la mall in piata si din piata la marginea orasului deja se fac 10-15 km. Un 300EXC merge cam 70km cu un rezervor. Daca mai faci cativa km in plus dintr-o greseala de navigatie si o dai si de cativa ori pe jos, ramai cu 60km efectivi. Sa calculati bine unde puneti punctul de alimentare. Tii minte ca acum 2 ani la cursa lui Floyota au fost foarte multi concurenti care au ramas fara benzina in prima zi si erau enduristi experimentati. Atunci s-a luat startul de langa lukoil si punctul de alimentare a fost la 60km din cursa. Pentru multi a fost prea departe.

 

Spor!

Ionut

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mersi ionut, o sa tinem cu siguranta cont de asta. imi cer scuze ca am postat regulamentul f repede si nu l-am mai citit, este posibil sa nu putem asigura noi conbustibilul, din cauza ca nu avem un recipient asa de mare, oricum va anuntam din timp daca sa veniti cu canistre sau nu, sa vedem.

pana atunci, spor la antrenament.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cateva poze de la pregatiri, si hai sa va zic si cateva lucruri din culise ca m-au mai intrebat unii altii si am zis ce-l putin sa stie toti daca este sa spun ceva:

- sambata, traseul ptr extrem si oldboys nu va avea portiuni f grele (gen categ B din campionat), fiind pe gps, deci navigare si 100km, vrem ca toata lumea sa se simta bine si sa se dezmorteasca cum trebuie ptr noul sezon. in schimb ptr cei care vor sa traga ptr timpi buni, si vor merge cat de repede pot va fi destul de sustinut, trebuie o conditie fizica buna. cel de open va ocoli portiunile mai dificile, va fi mai usor decat celde anul trecut (ptr cei care au fost).

- duminica, fiind un traseu de 7-8 km cu multe portiuni dirijate cu banda stg - dr va avea portiuni destul de grelesi tehnice ptr extrem si oldboys. si openul va concura pe aprox acelasi traseu doar obstacolele f dificilefiind ocolite. locul va fi "La piramida" de unde a fost startul anul trecut. asa ca mai aveti timp sa va antrenati la urcari de praguri :cheers: , am vazut ca baietii din bucuresti s-au pus serios pe treaba in primavara asta la "coclau" si am zis ca merita sa aibe si un test acuma. pe putinele portiuni de loc drept vor fi busteni in diverse pozitii, ca reteta sa fie completa.

pana una alta, spor laantrenament,

stefan

post-9126-1238424663_thumb.jpg

post-9126-1238424704_thumb.jpg

post-9126-1238424804_thumb.jpg

post-9126-1238424832_thumb.jpg

post-9126-1238424890_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bravo Stefane!

Pune-ma pe liste la Old Boys - nu ai pus limita de varsta, dar banuiesc ca e peste 35

la proba de noapte ii lasam pe aia mai tineri

 

Legat de alimentare pentru prima zi - daca trebuie sa mergem de la mall in piata si din piata la marginea orasului deja se fac 10-15 km. Un 300EXC merge cam 70km cu un rezervor. Daca mai faci cativa km in plus dintr-o greseala de navigatie si o dai si de cativa ori pe jos, ramai cu 60km efectivi. Sa calculati bine unde puneti punctul de alimentare. Tii minte ca acum 2 ani la cursa lui Floyota au fost foarte multi concurenti care au ramas fara benzina in prima zi si erau enduristi experimentati. Atunci s-a luat startul de langa lukoil si punctul de alimentare a fost la 60km din cursa. Pentru multi a fost prea departe.

 

Spor!

Ionut

 

Ionut dar esti cam tinerel pentru clasa old boys

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa este, de la 35 ani impliniti, am trecut si in regulament acum.

Baiatul care se ocupa de siteul nostru este un pic cam ocupat zilele astea, asa ca ptr cine este nerabdator pun aici Fisa de Inscriere, o descarca, o completeaza si o trimite la stefan@xmraid.ro

plata si semnatura lainscriere.

Toate bune,

Stefan

fisa_inscriere.doc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da kilo, stai linistit locuri sunt destule. nu prea am timp de scris dar acum a trebuit sa-mi fac putin (de fapt sunt in parcarea de la mall) ptr ca am cev f important de anuntat:

- datorita retragerii sponsoruli cu benzina este posibil sa nu mai putem asigura noi realimentarea, de aceea va rog sa veniti cu canistra, bidonul, sticla.. cu benzina, pe care sa va treceti numele sau nr de concurs dupa inscriere, eventual la open ptr toata echipa si noi le transportam. problema era si ptr cei cu 2T, nu vroiam sa apara ceva probleme si sa spuna oamenii ca nu am facut noi amestecul corect.. oricum, ptr cei care nu mai afla stirea asta in timp util, noi oricum vom cumpara niste litre de benzina care vor fi la alimentare. extrem si old boys vor avea 2 pct de realimentare, asa ca veniti cu 2 recipiente (aprox 3 si 4 litri) ptr siguranta. oricum recipientele va vor fi returnate cu benzina care ramane in ele. sper sa intelegeti, multumesc

- datorita unor hartii care au venit la politie si primarie de la FRM (exact acum inaintea concursului) prin care orice cursa fara avizul lor este "ilegala" va trebui sa nu mai folosim sintagma de concurs, competitie, intrecere... si va fi manifetarea enduro xmraid cu ocazia zilelor buzaului. din pacate nu va mai exist un clasament oficial. am vrut sa luam aprobarea sau avizul FRM dar nu se poate decat daca cerem licenta tuturor participantilor, viza medicala, asigurare... lucru care ar fi dus la indepartarea a cel putin jumatate din cei care doresc sa participe.

- sambata seara parcul inchis va fi la intarea in buzau langa pct de sosire (langa lukoil la automax), iar duminica dimineata fiecare isi va lua motocicleta de acolo si va trebui sa ajunga pana la 11.00 la Ciobanoaia ptr traseul de acolo. asta ptr ca atunci cand se termina traseul lumea va dori sa plece spre acasa si ne-am gandit ca in felul acesta va pleca direct. daca doriti sa veniti pe moto de la parcul inchis si sa va intoarceti tot pe moto nu este nici o problema, ne-am gandit sa fie mai usor ptr toti.

 

cam atat, in rest toate bune, si amplacat ca nu stiu ce vrea sa-mi arate ovidiu, s-a mai gandit el la un obstacol :rolleyes:

stefan

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...