Sari la conținut

uae desert challenge 23 - 27 03.2009


Postări Recomandate

În data de 23 martie se va da startul în prima etapă a Campionatului Mondial de Rally Raid, a 18 ediţie a ABU DHABI DESERT CHALLENGE 2009. La această competiţie, alături de cei mai buni piloţi ai lumii, va participa şi quad-istul timişorean RĂZVAN IRIMESCU.

 

Începând din acest an membru al LOTULUI NAŢIONAL AL ROMĂNIEI, pilotul RĂZVAN IRIMESCU participă pentru a doua oară la această competiţie a deşertului. Anul trecut, a reuşit să urce pe locul 4 al podiumului (în aceste campionate se premiază primele 5 locuri ), loc care i-a asigurat poziţia a 11-a în clasamentul mondial.

 

Suntem onoraţi de decizia Federaţiei Române de Motociclism, de a nominaliza pilotul Speed Racing în LOTUL NAŢIONAL. Prin această hotărâre se recunoaşte odată în plus, meritul unui sportiv cu rezultate deosebite în campionatele internaţionale şi naţionale de profil , motiv care determină o responsabilitate în plus : aceea de a purta steagul României pe treptele cele mai înalte ale acestui sport atât de complex şi totodată, atât de solicitant. Prin semnarea contractului de colaborare între sportiv şi Federaţia Române de motociclism, Ministerul Tineretului şi Sportului va asigura o parte din cheltuielile suportate de Răzvan în campionatul Est – European de Enduro.

 

Mulţumim şi pe această cale tuturor celor care ne sunt alături şi ne suţin în acest an competiţional. Sperăm că prin rezultatele sportivului RĂZVAN IRIMESCU, sportul motorizat să capete noi dimensiuni, intr-o ţară în care sportul cu crampoane ocupă mai toate paginile sportive ale mediei româneşti.

post-38270-1237359787_thumb.jpg

post-38270-1237359797_thumb.jpg

post-38270-1237359815_thumb.jpg

post-38270-1237359821_thumb.jpg

post-38270-1237359830_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iată Âşi primele noutăți din deÂşert:

 

azi a avut loc superspeciala, in urma căreia a fost stabilită ordinea de start. La acestă competiție sunt un total de 96 echipe din care 61 la clasa moto Âşi 35 la clasa auto. Într-o căldură pe care eu sincer o invidiez, Răzvan Âşi-a asigurat poziția a 4 la startul primei probe speciale de mâine. Printre primii 10 care vor lua startul maine la clasa moto se află Âşi campionii lumii Cyril Despres, Marc Coma Camps, James West. DeÂşi este un luptător, Răzvan are mari emoții lângă asemenea nume, ca să nu vorbim de experiența acestora. Dar la Dakar-ul Central Europe de anul trecut, Răzvan a reuÂşit chiar să-l depăÂşească pe Cyril Depres, în a treia zi de concurs, dar ghinionul Âşi lipsa unei adevărate echipe tehnice Âşi-au spus cuvântul. Să sperăm doar că de data această Âşansa va fi de partea lui.

 

Lista completă a participanților o puteți urmări pe:

 

http://www.uaedesertchallenge.com/jart/prj...enge/index.html

 

Poate pare deja banal dar din nou vă mulțumesc tuturor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A IIa zi de concurs:

 

La doar câțiva km de start, ruperea etrierului i-a încetinit cursa lu Răzvan. A fost nevoit să parcurgă prima probă cu o viteză mică până la punctul tehnic unde a pierdut din nou timp pentru repararea defecțiunii.

 

Apoi a urmat recuperarea pe o probă de aproximativ 400km cu dune Âşi traseu liniar, reuÂşind să se claseze pe locul VI , casa Quad Âşi poziția 34 în clasamentul general. Sperăm intr-o zi cu o soartă fără defecțiuni sau alte probleme neprevăzute.

 

se poate urmări evoluția cursei pe site-ul :

 

http://tracking.iritrack.com/e-viewer/abud...tchallenge2009/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Jo !!!!!!!!!!!! mi-ai luat-o înainte dar nu pot decât să mă bucur că eÂşti alături de el. :blink:

 

A III-a zi de concurs:

 

În această zi, deÂşi vremea a fost una specifică deÂşertului, cu vânt puternic Âşi nisip "gustat" de concurenți, a fost una norocoasă pentru singurul pilot român participant. Răzvan Irimescu a reuÂşit să recupereze din timpul pierdut ieri datorită unei defecțiuni tehnice, Âşi azi a urcat pe locul 3 la clasa Quad Âşi poziția 21 la general.

 

Sperăm Âşi ne rugăm pt cel puțin la fel de bune zile care au mai rămas în competiție.

 

Am găsit Âşi mici filmulețe pe site-ul FIM : http://www.fim.ch/en/

 

pt auto am găsit doar pe youtube

 

http://www.youtube.com/watch?v=Cd7rs_EoE2I

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A IV-a zi de concurs:

 

In aceasta zi obositoare datorita caldurii excesiv de mare, se pare ca pentru cocurenti oboseala acumulata anterior incepe sa-si spuna cuvantul.

 

Cu toate aceastea, pentru romanul nostru a fost o zi la fel de buna ca si cea de ieri. A reusit sa recupereze din nou cate putin si speram sa ne apropiem de un loc pe podium. Dealtfel aceasta a fost si dorinta lui cea mai mare si ne rugam sa i se implineasca.

 

La overall-ul de azi este pe pozitia a IV si 25-a open. Ziua de azi a terminat-o insa pe pozitia a 3-a la doar 17 minute distanta de primul loc si 5 minute de locul 2.

 

http://www.fim.ch/en/ ( un nou filmut in care l-au surprins chiar si pe Razvan Irimescu cu nr 53)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

a V-a zi de concurs:

 

O zi la fel de călduroasă ca cea precedentă a oferit concurenților un traseu dificil de viteză, de data aceasta cu dune mici Âşi treceri prin funduri vechi de lacuri, astăzi adevărate provocări pentru bolidele terestre.

 

Românul nostru a luat startul la ora 7,07(ora UAE) de pe poziția a 16-a la distanțe de câte 30 secunde față de restul concurenților. Acest traseu a solicitat la maxim, de data aceasta rezistența vehicolelor iar Yamaha lui Răzvan l-a ajuta să-Âşi păstreze poziția în topul "aÂşilor" urcând în clasamentul open încă o poziție.

 

Mâine va fi ziua decisivă, pe un traseu mai scurt dar solicitant. Mă rog ca Dzeu să fie alături de Răzvan Âşi mâine să ne bucurăm cu toții de finalul unei curse în nisipul fierbinte al deÂşertului MOEB.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Razvan acum a ajuns la sosire .Concurentul cu nr.56 Obaid care era pe locul 2 a ratat primul punct de control pentru asta o sa primeasca penalizari asa ca Razvan urca pe locul 3 in clasamentul final la categoria quad ( speram ca sunt reale informatiile )

 

FELICITARI :scratch:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Razvan acum a ajuns la sosire .Concurentul cu nr.56 Obaid care era pe locul 2 a ratat primul punct de control pentru asta o sa primeasca penalizari asa ca Razvan urca pe locul 3 in clasamentul final la categoria quad ( speram ca sunt reale informatiile )

 

FELICITARI :scratch:

 

Excelenta performanta!

bravo lui

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate Ionut si Jo, nu stiu exact ce a fost pe acolo dar lista finala arata putin altfel, dar nu atat incat sa fim dezamagiti. De aceea nu m-am grabit sa scriu, desi stiam rezultate de la ora 12,00.

 

Final de UAE DESERT CHALLENGE 2009

 

 

Dupa ce ziua de ieri a adus cateva emotii concurentilor si organizatorilor deopotriva, azi dimineata, in urma unei schimbari spectaculoase a vremii cu ploaie si vant, s-a dat totusi startul in ultima proba speciala a competitiei.

 

Romanul nostru, Razvan Irimescu, s-a straduit pe o distanta de 118 km de proba speciala sa dea tot ce are mai bun. Iar eu zic ca a reusit. Pentru cei ce nu au avut timp sa urmareasca transmisiunea directa, eu va asigur ca a fost cea mai grea zi. Cu rasturnari de pozitii si reveniri pt foarte multi dintre concurenti.

 

La final, Razvan a reusit sa se clasese pe locul IV la clasa Quad si in pozitia 20 la categoria open, la 10 minute distanta fata de Laine Lionel ( franta). Atat, Husseini Sebastian ( chiar daca a concurat pentru olanda) cat si Echtibi Obaid, castigatori ai primelor 2 locuri, sunt localnici ai UAE.

 

Ca si o concluzie scurta ( las un pic de spatiu pana la revenirea in tara a lui Razvan cu poze si impresii) as putea spune ca a fost o cursa spectaculoasa, plina de provocari, grea, extraordinar de bine organizata si deopotriva de frumoasa.

 

FELICITARI RAZVAN IRIMESCU pt ca ai reusit sa reprezinti Romania la un nivel atat de inalt si profesionist.

 

http://www.uaedesertchallenge.com/jart/prj...cars_trucks.pdf

 

http://www.uaedesertchallenge.com/jart/prj...erall_bikes.pdf

 

http://www.fim.ch/en/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Însoțit de pilotul SEBASTIAN BODEA, de data aceasta pe post de mecanic, multiplul campion național RĂZVAN IRIMESCU a pornit la data de 21 martie în a doua confruntare cu deÂşertul RUB AL KHALI. Singurul român participant la o cursă de 5 zile, considerantă a fi cea mai dificilă datorită terenului anevoios Âşi plin de pericole, s-a întors Âşi de data aceasta pe o poziție care nu poate decât să onoreze România Âşi clubul Speed Racing din care face parte.

DeÂşi inițial participarea pilotului național în UAE DESERT CHALLENGE 2009 a fost incertă, (pregătirea quadurilor KTM, a cărui imagine a devenit pentru România, găsirea fondurilor necesare deplasării Âşi cheltuielilor de concurs, problemele organizatorice - toate acestea au părut a fi piedici în realizarea acestui vis) în ulima clipă, cu sprijinul celor care au crezut noi Âşi în calitatea de sportiv a lui Răzvan, a reuÂşit totuÂşi să participe. Consider că acest prilej este oportun pentru a mulțumi FEDERAĂIEI ROMĂNE DE MOTOCICLISM, reprezentate de GABRIEL ÂŞI NICOLETA OLARIU, echipei de la AUTHENTIC SPIRIT Âşi PRIMUL ATV MAGAZIN, VECTRA TEAM fără de care plecarea lui Răzvan nu ar fi fost posibilă.

De data această, cu experiența acumulată de anul trecut, nisipul nu a mai fost o noutate pentru Răzvan, dar s-a confruntat cu schimbări de vreme impresionante, trecând de la căldură sufocantă la furtuni de nisip Âşi ploaie.

Campionatul mondial Raliul a debutat în data de 22 martie, la ABU DHABI, cu o superspecială, la ABU DHABI INTERNATIONAL MARINE CLUB, un prolog în urma căruia s-au stabilit timpii de start în competiția propriu-zisă. Printe primii 10 clasați, alături de nume ca cele ale lui CYRIL DESPRES, MARC COMA CAMPS, JAMES WEST etc, RĂZVAN a luat startul din 23 martie de pe poziția a 4-a.

Următoarea zi a oferit concurenților imagini de vis Âşi o organizare impecabilă în fața palatului Emiratelor de la Abu Dhabi. Start-ul oficial a fost dat de către MOHAMED BEN SULAYEM preÂşedintele Automobile and Touring Club for the UAE Âşi ambasadorul sportiv al Emiratelor, multiplu campion al UAE Desert Challenge Âşi vicepreÂşedinte FIA. Mohamed Ben Sulayem a înmanat fiecarui concurent steagul UAE. Într-un decor ce nu poate fi descris în cuvinte, cu muzică de fanfară, cu oficialități Âşi media prezente, pentru fiecare concurent trecut pe sub portalul raliului au început emoțiile Âşi dorințele de a termina această competiție.

 

Plecat de pe o poziție favorizantă, pilotul român a fost însoțit Âşi de data aceasta de ghinion tehnic, având probleme cu etrierul la doar câțiva km de startul primei etape. Acest lucru ia încetinit viteza de mers până la punctul tehnic de unde, după o oră Âşi jumătate s-a avântat înfruntând dunele de nisip. Dar din acest moment pentru Răzvan a început lupta de recuperare a timpului pierdut Âşi nu a unui loc pe podium. Pilotul Âşi mecanicul nostru, SEBASTIAN BODEA, s-a dovedid a fi cea mai bună alegere, asigurând impecabil suportul tehnic necesar, pentru care îi mulțumim în mod deosebit.

În timp ce concurenții înfruntau dunele de nisip, asistența tehnică îÂşi desfăÂşura activitatea în bivuac-ul organizat langă Tal Mireb, cea mai mare duna din zona. Fiecare echipă avea cortul său, numerotat Âşi dotat cu toalete Âşi duÂşuri. Bufet suedez, mic dejun, cina Âşi băuturi la discreție. În fiecare seară avea loc un briefing al spotivilor în care erau premiate diferite momente speciale ale zilei Âşi se discutau amănunte ale zilei următoare. La fiecare briefing concurenții primeau roadbook-ul Âşi câte un pachețel (biscuiți, portocale Âşi un suc) pentru următoarea zi.

Pe parcursul competiției Răzvan a reuÂşit să parcurgă constat cei 1349 km de probă specială dovedind consecvență, tenacitate, ambiție, talent Âşi multă prezență de spirit.

În ultima zi concurenții au fost asteptați din nou într-o organizare impecabilă în oraÂş. Aici au trecut din nou pe sub portal, li-i s-au comunicat oficial pozițiile ocupate în clasament, Âşi aceleaÂşi oficilități au înmanat câte o medalie fiecărui participant. Seara, în cadrul unei cine festive de basm, s-au facut premierile concursului Au fost premiate primele 5 locuri ale fiecarei clase, prilej care ne-a umplut inimile de bucurie, întru-cât reprezentantul Speed Racing, RĂZVAN IRIMESCU a primit trofeul locului 4, Âşi poziția 20 în clasamentul open moto.

Acestea au fost pe scurt detaliile unei noi înfruntări în deÂşert ale timiÂşoreanului RĂZVAN IRIMESCU. Eu cred că avem motive să fim mândri de performanțele pilotului Speed Racing, mai ales că a doua zi de la sosirea în România, pilotul alături de SEBASTIAN BODEA au participat la prima etapă de campionat național de motocross la CopÂşa Mică, unde au obținut primele 2 locuri. ÂŞi băieții noÂştrii au avut o surpriză plăcută fiind aÂşteptați Âşi recunoscuți de către spectatorii prezenți. Aceasta a fost cea mai mare satisfacție a lui RĂZVAN IRIMESCU, Âşi o dovadă în plus că românii, chiar Âşi fără acea mediatizare puternică de care beneficiază sportul “fotbal”, Âştiu Âşi îÂşi pot aplauda campionii. Participarea la prima etapă de campionat național a fost realizată cu sprijinul companiei KTM- ACTIOLAND Âşi a FEDERAĂIA ROMĂNE DE MOTOCICLISM.

Iată că, încet reuÂşim prin munca Âşi talentul acestor oameni să demonstrăm că mai există sporturi de valoare în această țara.

post-38270-1238749129_thumb.jpg

post-38270-1238749260_thumb.jpg

post-38270-1238749277_thumb.jpg

post-38270-1238749292_thumb.jpg

post-38270-1238749319_thumb.jpg

post-38270-1238749344_thumb.jpg

post-38270-1238749366_thumb.jpg

post-38270-1238749383_thumb.jpg

post-38270-1238749398_thumb.jpg

post-38270-1238749429_thumb.jpg

post-38270-1238749447_thumb.jpg

post-38270-1238749466_thumb.jpg

post-38270-1238749488_thumb.jpg

post-38270-1238749510_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...