Sari la conținut

Ce solutii sunt sa las motorul (EXC 250) cat mai jos ?


ovisopa
 Share

Postări Recomandate

Azi mi-am luat motor, si mi-am dat seama cat de mic sunt :) ( am 1,68 )

 

Am luat un EXC 250 din 2003 si nu ajung sa pun jos toata talpa piciorului, prima miscare a fost sa desfacem arcul, sa nu stea asa comprimat iar pe urma am taiat putin din buretele din sa (oricum trebuia imbracata saua ca era rupta intr-o parte)

 

Dar parca tot as vrea sa fie putin mai jos.

 

Exista cumva arcuri mai scurte si mai tari .. sau alte tipuri de sei special facute pt "pitici" ? sau problema e ca nu m-am mai dat niciodata pe enduro (decat vreo 10 minute acum cativa ani pe o Husqvarna)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dom'le, da-mi voie sa te felicit. Acum o sa poti face poze la Romaniacs acolo unde trebuie :)

 

Stiu ca la sistem Pro-Link se pot schimba "oasele" astfel incat suspensia sa cada mai mult, dar la PDS ii las pe ceilalti sa-si dea cu parerea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi uzunu ... da mai am mult pana sa ma gandesc sa pornesc pe traseul lor ... maine o sa fac prima tura, dupa ce imi iau si niste genunchere. Azi m-am dat doar putin .. nici 10 minute .. pana am facut probe cu arcul mai lejer si cu saua taiata.

 

Lantul nu sta prea lejer ? Oricum va trebui sa-i schimb uleiul si filtrele .. probabil o sa merg cu el la Pasteanu si-mi va zice el cam ce mai trebuie facut la el.

post-6540-1240671049_thumb.jpg

post-6540-1240671074_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut.in poza din stanga lantul e ok, chiar as zice ca trebuie verificat daca nu e prea intins.totusi, daca ai 1,70 cred ca nu esti prea greu, asa ca poti merge cu lant mai intins, insa tot as mai verifica o data. mai tai din buretele sheii si lasa arcul spate mai moale.daca ajungi jos cu ambele varfuri este destul, chiar nu e mare problema daca ajungi doar cu unul.daca ajungi cu talpa e deja prea mult.la inceput iti va parea ciudat daca vii de pe strada, insa dupa un timp optica se schimba 180 grade si nu vei putea merge daca moto e lasata prea jos.

totusi , arcul spate ar trebui reglat asa fe incat incarcarea statica si dinamica(static si riding sag) sa fie in specificatiile de manual.

bafta si grija mare la exersat.

 

 

p.s. aparatorile de ghidon sunt muuult prea in jos orientate, nu au cum sa isi mai indeplineasca functia in pozitia respectiva.cum sunt acum, orice craca la inaltimea potrivita iti face degetele terci.fata de orizontala, le-as mai rasuci in jos 30 grade, la fel si manetele de frana/ambreiaj.pozitia lor de acum este prea aproape de verticala, trebuie sa fie confortabil de actionat atat din stat pe shea cat si din picioare.din buretele de pe shea incearca sa mai tai pe prima treime dinspre fata, vad ca acolo nu ai taiat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum am venit acasa dupa primele doua ore de plimbat pe camp. Imi place foarte mult, dar mai am multe de invatat.

 

Am incercat sa ridic aparatorile, defapt am incercat doar in dreapta si nu prea merge mult ridicata pt ca loveste in cablul de la frana.

 

O sa ma mai dau asa o perioada, cu saua asta si daca o sa mai am dubii o sa caut altele mai mici (seseko, daca stii vreun brand care face sei dinastea mici sa-mi spui .. sau vreun link ceva cu detalii.)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ovisopa....in primul mesaj am zis si de manete ca trebuie rasucite.atentie, atat manetele cat si aparatorile ar trebui sa fie stranse cat sa le poti rasuci greu cu mana.

@seseko....10 cm e f optimist pt shea de exc

Editat de Soso
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...