Jock3r69 Postat Aprilie 29, 2009 Share Postat Aprilie 29, 2009 Am o Aprilia RS 125 din 2004 . In toamna mi s`a rupt o bucata de segment si mi`a distrus camasa si pistonul . Pana imi vine setul , am alezat camasa , si am cumparat un piston de Aprilia ( Rotax ) de cota mai mare . Cineva imi zicea ca chestia asta nu o sa ma tina , cilindrul mai are mici puncte si o bucata mica din unul din "geamuri" lipseste . Auzeam ca producatorii dupa ce fabrica cilindrul , pt camasa se baga intr`un cuptor la temperatura mare si se formeaza un strat de protectie , iar in urma alezarii acesta a fost dat jos , si nu se mai formeaza . M`as risca la un drum destul de scurt acum de 1 Mai , 40 de km , nu ma grabesc , sunt dispus sa il fac si cu pauze , insa vreau niste pareri si sfaturi , deoarece nu as vrea sa raman cu motorul la jumatea drumului . Daca m`ati putea ajuta as fi recunoscator , multumesc aniticipat . Asfalt uscat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
last Postat Aprilie 29, 2009 Share Postat Aprilie 29, 2009 daca alezarea camasi a fost realizata la un meserias si se potriveste pistonu atunci nu ar trebui sa ai probleme dar totusi nu o alerga prea tare si baga niste ulei in rezervor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jock3r69 Postat Aprilie 29, 2009 Autor Share Postat Aprilie 29, 2009 daca alezarea camasi a fost realizata la un meserias si se potriveste pistonu atunci nu ar trebui sa ai probleme dar totusi nu o alerga prea tare si baga niste ulei in rezervor Da , alezarea a fost facuta de un meserias , nu stiu ce sa zic , tipu care mi`a reparat motoru a zis ca nu o sa mearga etc etc . , pana i`am zis ca nu cumpar set motor de la el , de atunci s`a schimbat problema , si zicea ca totusi poate sa ma tina . Pana in cate ture sa o alerg ? aproximativ , sa merg totusi gen rodaj ( 4-5.000 ) ? desi el zice ca nu trebuie rodaj , nu stiu ce sa zic de piston , e Athena , comandat din Germania . M`a costat 100 de euro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Indian73 Postat Aprilie 30, 2009 Share Postat Aprilie 30, 2009 Cilindrele de rs dar nu numai sunt tratate cu Nicasil din fabrica asta inseamna ca nu o sa functioneze clar pentru ca ti se vor lipi segmentii de cilndru instant si ai sa distrugi tot pe acolo trebuia sa te informezi intai decat sa arunci bani si munca degeaba.Fara un cilindru nou nu faci nimic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
drc Postat Aprilie 30, 2009 Share Postat Aprilie 30, 2009 Omu a zis mai sus ca a cumparat cilindru athena din germania Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jock3r69 Postat Aprilie 30, 2009 Autor Share Postat Aprilie 30, 2009 Omu a zis mai sus ca a cumparat cilindru athena din germania Nu e cilindru , despre piston era vorba , setul nou inca nu mi`a ajuns . Mecanicul care se ocupa de motor zicea ca o sa ma tina dar nu stie cat , nu mi`a zis nimic in legatura cu segmentii , doar ca trebuie facut rodaj ( 5 litri la relantiu ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate