Sari la conținut

Hodna cbr600 F3 vs Kawasaki ninja zx6r 1998


rdarogeorges
 Share

Postări Recomandate

Salut,

 

 

Am si eu o mica intrebare. Eu acum sunt mandurl posesor la unei kawasaki ninja zx6r din 1998. Din mai multe motive nu am mers foarte mult pe ea si nu am inca o parere bine definita. De curand am gasit posibilitatea sa o schimb cu un CBR 600 f3. Ideea este ca acum sunt oarecum intr-o dilema si nu prea stiu ce sa fac. Intrebarea mea este dupa parerea voastra care motocicleta este mai buna overall, care sunt plusurile si minusurile la fiecare si mai ales care ar fi cea mai indicata pentru un incepator.

 

 

 

 

Multumesc,

George

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aici banuiesc ca te putem ajuta cu cateva pareri generale despre aceste 2 marci.

O parere asupra cbr-ului daca merita ca sa faci schimb iti poate da doar cineva cu experienta mecanica dupa ce le analizeaza pe amandoua.

 

Eu am un F 3 an 97 de 2 ani si sunt foarte multumit de ea ca motocicleta.Iti ofera foarte mult confort potrivit unui touring dar si calitatile,sprintul si rapiditatea unei sportive.

Nu este obositoare ca pozitie la drum lung fie ca ai merge lejer sau sportiv.

Este usor de intretinut,ma refer la demontat si schimbat consumabilele.

Eu sunt foarte multumit,a mea are 57.000 km si merge foarte bine.

 

Stiu totusi ca F 3 face parte din categoria sport-touring iar ZX6R din categoria super-sport.

 

Referitor la Kawasaki ninja 600 nu stiu ce sa spun,am condus de cateva ori ninja 400 si mi se pare ok ca manevrabilitate doar ca pozitia de SS este un pic cam obositoare.

 

asa arata F 3 -ul meu :bounce:

post-45936-1268844554_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu ca posesor de kawasaki...zzr nu zxr ... nu inteleg cum sa te gandesti la asa ceva...este cu totul altfel...se condul diferit...accelereaza diferit si senzatia e alta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu ca posesor de kawasaki...zzr nu zxr ... nu inteleg cum sa te gandesti la asa ceva...este cu totul altfel...se condul diferit...accelereaza diferit si senzatia e alta

 

Ideea este ca eu am luat kawasaki-ul asta pentru ca stiam persoana de la care l-am luat, a fost ok ca si pret etc. Eu nu am luat-o pentru performanta pentru ca sunt constient 100% ca or sa mai treaca niste ani pana cand o sa pot sa folosesc 50% din ce poate un super-sport... poate atunci o sa ma gandesc cai putere, curba de cuplu, reprize etc. Acum am gasit oportunitatea sa o schimb cu un cbr 600 f3 care stiu ca este intretinuta si ingrijita. Tocmai de aceea intrebarea mea se refera la motocicleta ca un total, cu bune si rele.

 

 

P.S.

Ca si pozitie mie mi se par asemanatoare, la confort la fel.

 

 

Multumes

George

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Comparatia head to head era intre F4 carburatie si Zx6.

 

Am mers cu ambele, ninja o am si acum. Eu am in jur de 1.78-1.80 si pe kawa stau perfect, la honda mi se par ciudate scaritele.

 

In materie de performante ambele sunt peste ceea ce iti trebuie la inceput, F3-ul trage aporximativ liniar si e mai controlabil dpdv al acceleratiei, ZX-ul are explozie la peste 10 mii de ture si in functie de starea gumei spate ridica nasul sau derapeaza. La drum lung nu sunt foarte obositoare, un plus de la mine il are kawa din cauza pozitiei naturale, pe honda am zis ca ma deranjeaza scaritele. Consum la kawa daca merg linistit e sub 5% afara si in jur de 7% in oras. Daca te apuci sa tragi de ea sari de 10. La honda conteaza foarte mult filtrul de aer, ala influenteaza foarte mult consumul.

Probleme specifice la honda - releul de incarcare , tacanit la distributie si zgomote pe la ambreiaj (asta din ce am vazut, nu din auzite).

Probleme specifice la kawa - rulment de presiune la ambreiaj, niste mufe puse prost care se mai topesc si un rulment de la jug care se poate sa mai faca figuri. Mers cu kawa aproape 20 de mii de km in 7-8 luni sezonul trecut si in afara de consumabile si una din mufele care ziceam, 0 probleme.

 

Pentru incepatori, strict din astea 2, F3-ul ar fi de preferat din cauza modului de livrare a puterii. Kawa desi pare maricica, eu o consider super manevrabila (except U turns). Eu (personal) as alege kawa pentru aspect, fun, power, personalitate si pozitie perfecta (pentru mine).

 

Daca ai orice intrebari in privinta lui ZX6 iti stau la dispozitie pe PM cu orice doresti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...