Sari la conținut

Let's Do It, Romania!


Postări Recomandate

Let`s Do It, Romania! este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îÂşi propune cu.ratarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale țării, într-o singură zi. Ziua de Cu.ratenie Națională este 25 septembrie 2010, dată la care toți cetătenii sunt aÂşteptați să se implice. Putem stabili un record: în acest moment, România este țara cea mai mare care realizează acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia Âşi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) Âşi Slovenia (aprilie 2010).

Două dintre obiectivele principale sunt cu.ratarea teritoriului României de deÂşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale Âşi prevenirea reapariției acestora, lucrări care au fost solicitate României Âşi de Uniunea Europeană, prin intermediul Comisiei Europene. Pentru poponeataățarea deÂşeurilor, este necesară crearea hărții deÂşeurilor, hartă ce va fi obținută în cadrul etapei de cartare. Cartarea presupune determinarea poziției (folosind un dispozitiv GPS), compoziției Âşi dimensiunii mormanelor de de?euri din arealele naturale, informațiile fiind ulterior încărcate într-un soft special. În baza hărții realizate vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuÂşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de poponeataățenie.

 

Cartarea este o etapă cheie în evoluția proiectului Let's Do It, Romania!, în lipsa căreia acțiunea din ziua de cu.ratenie ar fi imposibilă. Proiectul se bucură de susținerea Ministerului Mediului Âşi Pădurilor, care implică structurile sale din teritoriu ? Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului Âşi Administrația Națională ?Apele Române?, cu structurile subordonate ? Âşi de cea a Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului Âşi Sportului. În organizare sunt implicate până în acest moment 25 ONG-uri, 11 autorități centrale Âşi locale, o serie de persoane publice Âşi cel mai important, cetățenii.

 

Ca enduristi, puteti da o importanta mana de ajutor! De cate ori nu ni s-a intamplat sa ne irite gunoaiele din zonele frumoase prin care ne dam?Acum le putem nota pe GPS si transmite celor de la Let?s Do It Romania! Ne putem da cu motorul pentru o cauza nobila, stiind astfel ca locurile noastre preferate vor ramane la fel de frumoase si curate. Sper apoi sa ne intalnim impreuna pe 25 septembrie, in ziua marii curatenii. Haideti sa dam ceva in schimb padurilor, muntilor si dealurilor care ne ajuta sa ne traim pasiunea!

 

Contact:

Anamaria Hâncu,

anamaria.hancu@letsdoitromania.ro, 0734 857 405, echipa comunicare centru;

 

Lipovanu Vlad-Mircea,

lipovanu.vlad@letsdoitromania.ro, 0745 464 326, echipa de conducere MureÂş;

 

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza pe Facebook: <a href="http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/" target="_blank">http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/</a>

 

post-7121-1276421528_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici "curatenie" nu mai poti sa scrii pe forumul asta.

 

M-am inscris si eu pe site dar am o intrebare, daca nu ai GPS cum poti ajuta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu propun sa urmarim masinile care merg la

iarba verde ca e de ajuns oricum dupa ei raman tone.

Facem un x cu var si poate pana

in septembrie le napadeste iarba.

 

Pese: Nu se poate pune accent pe prevenire decat pe eliminarea urmarilor?

De ce doar tarile in curs de dezvoltare si semisarace participa la asa ceva? ma intreb eu naiv ...he he he

Editat de mumushummus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...