Sari la conținut

FRANZDORF-VALIUG 2010 etapa VI endurocross, editia a II-a


missy-4x4
 Share

Postări Recomandate

PRIMĂRIA VĂLIUG ÂŞI SPEED RACING, cu sprijinul principal al SAERO ROMĂNIA, în colaborare cu CPECA CARAS-SEVERIN, IPJ CARAÂŞ-SEVERIN Âşi Inspectoratul de Jandarmi CARAÂŞ-SEVERIN, împreună cu partenerii vă propun să participați la o competiție plină de aventuri Âşi popasuri prin munții Semenicului cu peisaje ademenitoare: culmi cu păduri bogate, poieni, pârâuri, căderi de ape Âşi lacuri : FRANZDORF VĂLIUG enduro 2010

Concursul se va desfăÂşura conform Regulamentului Campionatului național de endurocross Âşi se adresează motoarelor, Atv-urilor, Quad-urilor Âşi Side by Side-urilor modificate pentru condiții extreme de competiție Âşi rulaj pe teren accidentat .

 

ORGANIZATORI : SPEED RACING Âşi Primăria Văliug

LOCALIZARE: VĂLIUG, la 30 km de REÂŞIĂA, jud. CARAÂŞ SEVERIN

REGULAMENT GENERAL: Regulamentul Campionatului Național de Endurocross al României ultima versiune

 

A. ÎNSCRIERE CONCURENĂI

 

Înscrierile se fac

Vineri : 02iulie intre orele 14:00 – 21:00 la secretariatul competiției

Sâmbătă: 03 iulie intre orele 8:00 – 10:00 la locul de start

Duminică:04 iulie între orele 08:00 – 10:00 la locul de start al cupei FRANZDORF VĂLIUG

La înscriere, concurenții Endurocross trebuie să prezinte:

• Licența FRM pentru Campionatul Național de Endurocross (cei care nu au licența o pot obține de la reprezentantul FRM astfel: vineri între orele 14:00-21:00 –cost 40 euro(licența eliberata doar de la sediul FRM) sau cost 20 euro(licența pt 1 cursă) sau sâmbătă între orele 8:00-10:00

• Asigurare de accidente concurs moto valabilă în ziua competiției (cei care nu posedă asigurare o pot obține de la reprezentanții FRM la locul de înscriere ; costul asigurării pentru 1 an c/v 45 EUR(valabilă 24/24h) sau c/v 20 EUR (valabilă 1 lună) doar pt o cursă.

• Certificatul medico-sportiv obținut de la o Policlinică Sportivă

• Declarație notarială de acord a ambilor părinți (în cazul minorilor)

La înscriere, concurenții cupa FRANZDORF VĂLIUG : nu necesită documentele prezentate anterior

 

B. CATEGORII DE CLASIFICARE

 

CAMPIONATUL NAĂIONAL DE ENDUROCROSS AL ROMANIEI

Categoria A -motociclete în doi sau patru timpi, indiferent de cilindree

Categoria B -motociclete în doi sau patru timpi, indiferent de cilindree

Categoria C - motociclete în doi sau patru timpi, indiferent de cilindree

Categoria ATV – ATV-uri indiferent de cilindree

Categoria QUAD – Quad indiferent de cilindree

Cupa FRANZDORF VĂLIUG 2010

Categoria moto extreme-motociclete în doi sau patru timpi, indiferent de cilindree

Categoria ATV – ATV-uri indiferent de cilindree

Categoria QUAD – Quad indiferent de cilindree

 

C. VERIFICARE TEHNICĂ ÂŞI NUMERE DE CONCURS

 

Verificarea tehnică va avea loc Vineri între orele 14-21 Âşi Sâmbătă între orele 8:00 – 10:00. La verificarea tehnică concurenții vor prezenta Âşi casca de protecție. Motocicletele care nu au fost supuse verificării tehnice până Sâmbătă 29 mai, orele 10:00, nu vor putea participa la concurs.

Numerele de concurs (de culoare neagră) Âşi fondurile fiecarei clase sunt:

Categoria A - fond galben

Categoria B - fond alb

Categoria C – fond rosu

Cupa FRANZDORF–VĂLIUG sunt valabile numerele din CNECI Âşi cele oferite de organizatori la înscriere

AfiÂşarea numerelor de concurs Âşi a fondurilor este OBLIGATORIE. Nerespectarea acestei prevederi este sancționată cu o amenda de 30 euro.

 

D. TAXE DE PARTICIPARE

 

Taxa de participare (inclusiv utilități) la etapa VI a Campionatului Național de Endurocross este de 200 RON(sâmbătă), Cupa FRANZDORF VĂLIUG 300 RON (sâmbătă Âşi duminică)

 

Utilități : camping amenajat ( spatiu perimetrat păzit ), toalete ecologige, puncte de vânzare mâncare Âşi băuturi, asistență medicală, arbitraj FRM, cină festivă, sâmbătă Âşi duminică, fond premiere.

 

E. ORDINEA DE START

 

CAMPIONATUL NAĂIONAL DE ENDUROCROSS AL ROMĂNIEI

 

categoria A+B

categoria C

categoria ATV

categoria QUAD

 

CUPA FRANZDORF-VĂLIUG 2010

 

Moto

ATV

QUAD

 

Ordinea de start poate suferi modificări în funcție de numărul de concurenți înscriÂşi. În cazul unor eventuale modificări, organizatorul va înÂştiința concurenții de noua ordine de start cu 1 ora înaintea startului.

 

F. TRASEUL

 

1. Traseul are o lungime de aprox. 7 km din care 1,5 km tip circuit de motocross restul fiind tip enduro.

2.Traseul va fi parcurs timp de:

CAMPIONATUL NATIONAL DE ENDUROCROSS AL ROMANIEI

1 ora + 1 tur - categoria C

2 ore + 1 tur - categoria A

1,5 ore + 1 tur - categoria B

1 ora + 1 tur - categoria ATV

1 ora + 1 tur – categoria QUAD

CUPA FRANZDORF VĂLIUG 2010

Traseul de aproximativ 100 km urmăreÂşte diferite parcursuri montane, cu obstacole variate Âşi uneori foarte dificile. Toate obstacolele întâlnite sunt 100% naturale! Traseul este marcat

3. Traseul poate fi parcurs de concurenti cu cel mult 24 de ore inainte de start, numai pe JOS SAU PE BICICLETA.

4. Traseul va fi marcat INTEGRAL cu benzi stânga-dreapta (culoar). Concurenții trebuie să respecte traseul marcat astfel :

- în cazul delimitării stânga-dreapta cu panglici, cocurenții să se afle între cele două marcaje

- în cazul marcării cu săgeți sau panglici singulare, concurenții să se afle la o distanță de maxim 4m de acestea

- în cazul marcării cu panglică continuă este interzisă trecerea peste sau pe sub aceasta

- în cazul părăsirii accidentale a traseului de concurs, concurenții sunt obligati să reintre în traseu prin acelaÂşi loc sau printr-un loc anterior celui în care au ieÂşit.

5. Încălzirea motocicletei se poate face doar în zona desemnată de către organizator

6. Alimentarea cu combustibil a motocicletei în timpul cursei se poate face doar în zona atribuită de organizator Âşi NUMAI cu motorul oprit.

7. În timpul competiției sunt permise orice reparații Âşi înlocuiri de componente la motocicletă. În cazul în care acest lucru se va întâmpla în zona start-sosire, locul de reintrare în traseu va fi acelaÂşi cu locul de ieÂşire. De-a lungul traseului, reparațiile sunt de asemeni permise, cu respectarea prevederilor paragrafului G4

 

G. MĂSURI DE SIGURANĂĂ

 

1. Siguranța este un element principal în cadrul unei curse de enduro-cross. Toți participanții la competiție sunt obligați să ia toate acele măsuri de siguranță care să prevină accidentarea proprie, a celorlalți participanți, a spectatorilor sau animalelor.

2. La apropierea de un concurent mai lent, faceți-vă cunoscută prezenta înaintea depăÂşirii acestuia.

3. În cazul că observați un concurent accidentat, ajutați-l dacă puteți, în caz contrar anunțați cel mai apropiat oficial al cursei.

4. În cazul unei defecțiuni tehnice, ori al opririi neaÂşteptate al motorului, scoateți motocicleta în afara traseului imediat, pentru a evita coliziunea cu alți concurenți.

5. NU MERGEĂI NICIODATĂ ÎN SENS OPUS PE TRASEU !!!

6. În cazul ratării unui viraj sau rătăcirii, înaintea efectuării manevrei de întoarcere e necesar să vă asigurați că nu există pericolul unui acrosaj cu un alt concurent.

7. Concurentul va trebui să piloteze motocicleta de-o manieră care să nu pună în pericol siguranța celorlalți concurenți, oficialilor sau spectatorilor.

8. În acele locuri în care clasele sunt separate, în zona în care traseele se reîntâlnesc, concurentul mai lent (clasa C) va acorda prioritate de trecere concurenților mai rapizi (clasele B si A)

 

H. PENALIZĂRI

 

Conform Regulamentului Campionatului Național de Endurocross

 

I. STARTUL

 

1. Startul se va da separat pentru clasa C Âşi separat pentru clasele A Âşi B. În cazul unui număr suficient de participanți, organizatorul poate hotărî separarea claselor A Âşi B Âşi reducerea duratei fiecarei curse de la 2 ore + 1 tur la o oră Âşi jumatate + 1 tur

 

J. CRONOMETRAREA, SOSIREA

 

1. Durata cursei este de 2 ore + 1 tur pt clasele A Âşi B. AfiÂşarea steagului alb sau a unui panou cu fondul alb Âşi înscrisul « 1 » marchează intrarea în ultimul tur Âşi se face după scurgerea timpului obligatoriu. La scurgerea primei jumătăți din timpul obligatoriu pentru clasele A Âşi B se afiÂşează un panou cu fond alb Âşi înscrisul « ½ ».

Durata cursei este de 1 ora + 1 tur pt clasa C. AfiÂşarea steagului alb sau a unui panou cu fondul roÂşu Âşi înscrisul « 1 » marchează intrarea în ultimul tur Âşi se face după scurgerea timpului obligatoriu, care este 40 min. La scurgerea primei jumătăți din timpul obligatoriu pentru clasa C se afiÂşează un panou cu fond roÂşu Âşi înscrisul « ½ ».

2. Sosirea se face prin fluturarea unui steag în pătratele alb-negru Âşi se arată prima dată câÂştigătorului în clasamentul general al clasei respective. Concomitent se închide traseul pentru clasa (clasele) care a încheiat cursa, concurenții fiind îndreptați spre zona de parcare.

3. În funcție de traseu se pot instala puncte de control intermediar, cu sau fără oprirea concurenților în aceste puncte. În cazul controalelor cu oprire, înaintea intrării în punctul de control se instituie o zonă marcata în care depaÂşirea este interzisă, Âşi o zona de “NO SPIN” la ieÂşire.

4. Pe întreaga lungime a traseului poate fi amplasat acel număr de arbitrii pe care organizatorul îl crede de cuviință, cu sau fără însemne specifice, care vor monitoriza trecerile concurenților.

5. Stabilirea clasamentului final se face în funcție de totalul numărului de tururi parcurse Âşi a timpului scurs până la sosire.

 

 

K. ORARUL DE DESFASURARE

 

Vineri, 02 iulie 2010

 

- Înscrieri– orele : 14.00-21,00 Secretariat

Sâmbătă,03 iulie 2010

 

CAMPIONATUL NATIONAL DE ENDUROCROSS AL ROMANIEI etapa a VI-a

- 8.00-10.00 Înscrieri+Revizie Tehnică

- 10.15 Briefing A+B în grila de start

- 10:30-10:50 Antrenament pe circuitul de motocross categoria A+B

- 11.00-start categoria A+B ( A – 2h+1tura, B -1,5h+1tur)

- 13.45 Briefing categoria C în grila de start

- 14.00 – 14.20 Antrenamente pe circuitul de motocross categoria C

- 14.30 – start categoria C ( 1h+1tur)

- 16.30 – Briefing categoria ATV Âşi categoria Quad în grila de start

- 16.45 – 17.05 Antrenamente categoria ATV Âşi categoria Quad

- 17.15 – start categoria ATV Âşi categoria Quad ( 1h+1tur)

- 19.30 - Festivitate de premiere(premii Âşi cupe)

 

Duminică, 04 iulie 2010

CUPA FRANZDORF VĂLIUG, etapa a II-a

 

- 08.00 - Înscrieri

- 10.00 – Briefing

- 10.15 – start

- 18.00 – Festivitate de premiere (premii si cupe) oferite de SAERO

 

ORGANIZATORI: SPEED RACING ÂŞI PRIMĂRIA VĂLIUG

Regulament, harta acces, contact: www.banat-extreme.ro

SECRETARIATUL COMPETITIE ÂŞc gen Văliug Âşi locația de start

Conducerea cursei : Radu Furdui 0722 228 467

Directorul de concurs : NICOLETA OLARIU

 

 

 

CAZARE: camping în tabăra VĂLIUG ( cu corturi sau rulote personale) sau la pensiuni.

Vila Cusma : http://www.vilacusma.ro/

Gasthof Tirol: http://www.gasthof-tirol.ro/

Vila avocatilor: http://www.vila-avocatilor.ro/

Hotel Klaris: http://www.hotel-claris.ro/

Hotel Randunica: http://www.hotel-randunica.ro/ - loc recomandat de organizatori

Pensiunea Maria: http://www.infoturistii.ro/anunt.php?cazar...rivaia%20Valiug

Haus Hubertus: http://www.haushubertus.montanbanat.de/

 

Mesaj completat

Cu sprijinul SAERO ROMANIA, cupa FRANZDORF VALIUG 2010 devine atractiva. Astfel, temerarii celor doua zile de concurs vor fi asteptati pe podium cu premii : pentru fiecare clasa moto, ATV si QUAD locul I va beneficia de 500 Euro, locul II -300 euro iar locul III 200 EURO!

 

O alta surpriza pregatita de organizatori este suta de euro pitita bine. Nu ramane decat sa "scociorasti poteca" la lasatul intunericului, sambata seara.

 

Nu vor lipsi nici alte surprize, deci noi ne-am pregatit! Voi??

 

Vei putea afla mai multe de pe site-ul wwww.banat-extreme.ro

post-38270-1277303202_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...