Sari la conținut

Prin Rusia, inainte de incendii


Postări Recomandate

Salutare,

 

Pina sa imi fac timp sa scriu de prima tura prin jurul Moscovei, mai bine va scriu de a doua (si ultima deocamdata).

Acum vreo 3 saptamini, cind afara erau doar vreo 35 de grade anuntate, mi s-a parut o idee buna sa plec intr-o tura de o zi cu doi rusi pe care ii cunoscusem la o benzinarie in Moscova (ca unul avea LC8 Adventure si m-am repezit la el sa-l intreb de un service KTM).

La cita rusa am eu in tolba am inteles ca e vorba de directia Est, de ceva cu un riu, baie, frigarui, off-road si cam atit.

Asa ca mi-am schimbat cauciucul spate (TKC80 carat cu avionu din Amsterdam ca Moscova nu e Bucuresti, dar asta e alta poveste) ocazie cu care meseriasii de la vulcanizare mi-au uitat bucsa distantoare si meseriasul de mine am montat roata pe intuneric si nu am vazut (drept care a doua zi pe seara aveam mincat si din simering si din butuc si din suportul de etrier si din disc, dar asta e alta poveste).

Si Simbata dimineata m-am prezentat la intilnire pe centura Moscovei, cu 20 de minute inainte, ca nu apreciasem bine distanta si oricum eu vin inainte ca sint bine crescut. Au venit si rusii cu o ora intirziere, ca la astia ora de intilnire e orientativa. Un LC8 Adventure 990 super echipat si un Suzuki V-Strom 650.

Deja era 10 si caldura era insuportabila. Mai ales cind mergi in coloana vreo 100 de km. Au astia o frica sa depaseasca pe linie continua, ceva de speriat. cind sint doua benzi pe sens fac de toate, depasiri prin dreapta, printre, peste.. Chiar si depasiri prin dreapta pe off-road la 100 la ora am vazut. Dar linia continua nu o calca nici de frica.

Apo am iesit pe off-road. 10 km atit a fost prima bucata, nu cred ca mai mult. Cea mai obositoare jumatate de ora pe LC8 pe care am avut-o vreodata. Padure de pini, drum forestier cu nisip. De fapt nu nisip, ci pudra. Si sleauri in pudra, n-am mai vazut asa ceva. Toate talentele mele de off-road s-au risipit in 3 minute. Picioarele pe jos, tine tare de ghidon ca oricum joaca de zici ca e rupt. E infernal de cald, atit de cald incit si cadrul s-a incins si imi arde pantalonii!

Dupa o ora de repaus dupa aia 10 km pornim mai departe. Ajungem int Gus Hrustalnii, un orasel cu un club moto foarte cool. Aveau astia un fel de country-club intr-o padure, cu restaurant etc. Acolo am auzit prima data de incendiile de turba care terorizeaza Moscova acum. Localnici ne sfatuiesc sa renuntam la off-roadul propus ca drumul se poate prabusi oriunde si cazi in stratul de turba care arde mocnit dedesubt. Cum tocmai patisera niste pompieri.

Asa ca incep un drum de intoarcere pe niste drumuri asfaltate care nu exista pe GPS, printr-un orasel care nu exista pe harta. Pentru ca e unul din fostele orase fantoma unde se fabrica nu se stie ce. Acum e aproape civil, dar la intrare inca e un fel de poarta cu militia de straja.

Si in sfirsit ajungem la destinatia de picnic unde ne asteptau niste alti motoristi. Pe malul riului Kleazma (da, stiu :-). Am facut si baie, de disperare sa reduc temperatura cit de cit. Culoare ca ceaiul, am ales eu sa cred. Mai tirziu am aflat ca e de la turba.

Si apoi un drum pe autostrada cu slalom nebun prin traficul inevitabil. 550 de km intr-o zi. Acum nu mai e de iesit cu moto, nici macar soarele nu se vede de la fum :-(

Am uitat sa spun ca rusii astia fusesera in 2009 intr-o tura pina in Bulgaria cu motoarele, trecind pe la Sibiu sa vada ceva din Romaniacs. Si ca pentru ei o iesire de vacanta cu motorul (o saptamina) insemna cam 5000 de km in medie. Dar despre destinatii de vazut cu motorul in Rusia, in alta relatare.

post-730-1281379560_thumb.jpg

post-730-1281379590_thumb.jpg

post-730-1281380059_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...