Sari la conținut

buc - lac zetea ( harghita), sambata 14 august


magarusulmarius
 Share

Postări Recomandate

si eu care ziceam ca sunt singurul nebun care pleaca dimineata la 6 din BUC :laugh:)

 

poate vin si eu pana la BV ... dupa care ma intorc pe Siriului - Buzau ... la 12 trebuie sa fiu inapoi in BUC

 

e ora cea mai buna de plecat,,,scapi de aglomeratie o portiune din drum, e mai racoare, ajungi la destinatie mai devreme si te bucuri de ce-i pe acolo

 

eu am plecat la 07 15 de la zetea, am ajuns pe la 12 30 la campina, aglomeratie mare pe drum, prin comarnic si busteni m-am mai sctrecurat eu, dar cu cutiile laterale parca eram tico, nu mergea peste tot strecuratu asta

 

referitor la locatia zetea, foarte curat,oamenii civilizati pe acolo, posibilitate campare (gratis) , acces grup sanitar, f. f . curat, apa lacului foarte curata si rece ( este lac de acumulare, fara vile pe marginea lui, deci fara devesari de tot felul). Acolo e si o cupola din lemn,f interesanta, care adaposteste o mare terasa, mari mesteri aia care au facut-o ( vezi poze ). Seara au fost cam 15 * celsius, iar noaptea chiar frig.

Rasaritul a fost interesant rau, soarele avea un fel de halou cu alb, galben si rosu spre exterior. Vezi poza,,, dar nu se compara cu imaginea reala, ochiul uman e de jde mii de ori mai performant

 

traseul pana la urma a fost : buc - bv - rupea gara - homorod - cata- drauseni - rares -valani - odorheiu secuiesc - bradesti - zetea. Pe la rupea ne-am oprit la o benzinarie, eram incalziti rau si am zis s-0 mai scurtam, , , si am decis de comun acord sa nu mai mergem pana la vanatori apoi odorhei si zetea,,,mare greseala. drumul asta trebuie evitat,de la rupea pana la odorhei, numai cu a 2 a am mers, rar a 3-a, dar am vazut cum merg la petit baietii dintr-un sat in altul...asta a fost singurul beneficiu :drink:

 

eu la intoarcere am luat-o pe traseul stiut si bun : zetea - bradesti - vlahita - miercurea ciuc - bv - buc

hai ca pozele le pun la sectiunea : imagini din calatoriile pe 2 roti

 

bagati si voi poze

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Noi ne-am intors pe ruta Zetea - Odorhei - Baile Homorod - Miercurea Ciuc - Covasna - Reci - Brasov - Cheia - Bucuresti. Din pacate am cam lalait-o pe drum si am ajuns foarte tarziu in Bucuresti pe un trafic infernal. Se sparsese conducta vreo 8 km inainte de Valenii de Munte si s-a mers bara la bara pana la Ploiesti (si o buna parte din DN1)

 

Drumul bun si foarte bun ( cu mici portiuni mai proaste inainte de Covasna) iar traficul neglijabil pana in apropierea Brasovului. Pesiajele foarte frumoase, n-am mai fost niciodata prin secuime si cred ca o sa revin cat de curand ca tot plec saptamana viitoare in concediu prin tara.

 

La Zetea foarte misto, sigur revin vara asta cand o sa fac si Cheile Bicazului. Atata ca oferta de pensiuni e cam aiurea: nu ca n-ar fi, dar daca vrei sa stai doar o noapte toate asteapta cate un grup mare din Ungaria, 'care trebuie sa soseasca pe la 7'. ĂŠn fasz, poate la ei nu e criza si n-aveau nevoie de banii nostri. Pana la urma am rezolvat cazarea cu ajutorul unei familii de motoristi, care ne-a inchiriat la un pret foarte ok casuta lor de vacanta.

 

Salutari partenerilor de tura, mi-a parut bine sa va cunosc, sa ne vedem cu bine si la alte iesiri.

 

P.S: Cine a mai facut poze asta e linkul unde puteti sa le puneti.

Editat de Coffe Man
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

va salut ! si eu am ajuns cu bine.

pe drum dupa ce ne am despartit,in drum spre bacau, am dat mai tare, s a mai racit motorul, ca in grup faceam clatite pe radiatoare.

 

si eu am sa mai trec prin zona , sunt foarte frumoase locurile,drumuri bune. de fapt toata axa asta e faina: sf gheorghe,m ciuc ,ghiorghieni.

 

in zetea, am descoperit si crasma aia rustica. am mancat un ,,bobguias,, de exceptie...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Totul a fost super, de la traseu si peisaje, de la Babgulas, Parasztcsorba si limonada, :) pana la vila de vacantza a domnului Isztvan! Nici daca am fi facut rezervare din timp nu nimeream asa de bine...! Intr'un cuvant: "chapeau !" (adica jos palaria, pour les conaisseurs :laugh: )

@ SDS si Coffee Man: multumiri k m'atzi scos din cacao in apropiere de Valeni, altfel, acolo ramaneam. Dupa Valeni am mers continuu in depasire, pe contrasens, fara probleme si am ajuns relativ repede. Trebuia sa ma urmatzi fara teama.

 

 

Mesaj completat

Totul a fost super, de la traseu si peisaje, de la Babgulasz, Parasztcsorba si limonada, :D pana la vila de vacantza a domnului Isztvan! Nici daca am fi facut rezervare din timp nu nimeream asa de bine...! Intr'un cuvant: "chapeau !" :drink:

 

Si mie mi'a facut placere sa va cunosc, kiar nu ma asteptam sa ma simt asa de bine. Sper sa mai facem iesiri impreuna.

 

@ SDS si Coffee Man: multumiri k m'atzi scos din cacao in apropiere de Valeni, altfel, acolo ramaneam. Dupa Valeni am mers continuu in depasire, pe contrasens, fara probleme si am ajuns relativ repede. Trebuia sa ma urmatzi fara teama.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

[...] Intr'un cuvant: "chapeau !" (adica jos palaria, pour les conaisseurs :laugh: )

 

@ SDS si Coffee Man: [...] Trebuia sa ma urmatzi fara teama.

Se zice chapeau bas :)

 

Hehehe, hai ca ai fost tare cu ultima fraza :drink: Tot pe contrasens am venit si noi, dar unii mai au nevoie si de permis si mai eram atenti si la linia continua

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...