mihai_2b3 Postat August 13, 2010 Share Postat August 13, 2010 Salutare, Santuri... Cand trebuie schimbat un disc de frana din cauza santurilor aparute pe suprafata acestuia? Se poate remedia (in fct. de gravitatea situatiei) chestia asta? Sa zicem ca schimb discul de frana cu unul nou-noutz; cum fac sa nu se mai formeze iar acele santuri? Se zice ca de la placute de frana "proaste" se stica discul; ce inseamna placute de frana "proaste"? N-am luat niciodata placute din piata de la Obor dar parca s-au adancit si mai mult santurile de pe discuri. Mai auzisem o chestie cum ca nu ar trebui sa ti frana apasata la semafor sau oriunde unde nu e nevoie sa ti frana apasata, atunci cand sunt foarte incinse discurile, ca prin transfer de caldura se incing f tare si placutele si o parte din materialul de pe placute se "lipeste" pe disc, bla, bla, bla ... sau ceva de genu asta. Adevar sau SF ? Miscarea discului din nituri... Tolerante (in sens de rotatie, stanga-dreapta, sus-jos) ? Disc frana "flotant", etrier "flotant" - exista? separat sau impreuna? De unde ne dam seama ce tip de disc avem la motocicleta? adica asa ar trebui sa "joace" in nituri sau ... Niturile se pot schimba? (am inteles ca nu-i recomandat) Tuturor celor care ne vor raspunde la aceste nelamuriri, multumiri anticipate. _2b3 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabi_papi Postat August 13, 2010 Share Postat August 13, 2010 Discurile se tocesc mult mai repede atunci cand se folosesc placute sinterizate. Acele santuri apar pt ca discurile/placutele au fost curatate f rar, mai mult spre deloc, se strange praf si placuta va tine doar pe portiunea mai curata, de o aderanta mai buna, si astfel discurile nu se tocesc uniform. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat August 13, 2010 Share Postat August 13, 2010 http://hobbymoto.ro/?p=228 Ride Safe! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
undacover Postat August 13, 2010 Share Postat August 13, 2010 Miscarea discului din nituri...De unde ne dam seama ce tip de disc avem la motocicleta? adica asa ar trebui sa "joace" in nituri sau ... Niturile se pot schimba? (am inteles ca nu-i recomandat) Nu se pot schimba niturile, solutia este schimbarea discurilor. Am o problema similara la una de-a mea dar nu este ceva grav afara de zornait, merg cu ele asa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate