mihai_2b3 Postat Septembrie 3, 2010 Share Postat Septembrie 3, 2010 mi-am sch semnalele cu becuri cu unele cu led-uri; nu vreau sa astept 2 saptamani sa-mi comand un astfel de releu de la Louis. Gasesc pe undeva pe stoc, sau ma apuc de mesterit la unul "home made"...si daca tot e home made as vrea unu cu reglaj al timpului de licarire...nu vreau sa pun rezistente (care sa simuleze prezenta becurilor) in circuitul actual, pentru ca nu vreau sa scada intensitatea luminii farului cand motorul e la relantiu ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 3, 2010 Share Postat Septembrie 3, 2010 de care ai nevoie? 2 pini, 3 pini? daca e cu 2 am eu o schema functionala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihai_2b3 Postat Septembrie 3, 2010 Autor Share Postat Septembrie 3, 2010 (editat) de care ai nevoie? 2 pini, 3 pini? daca e cu 2 am eu o schema functionala. perfect ... 2 pini multumesc mihai_2b3@yahoo.com dar pune-o si aici ... poate mai au si altii nevoie Editat Septembrie 3, 2010 de mihai_2b3 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 3, 2010 Share Postat Septembrie 3, 2010 o s-o pun mai pe seara. singura problema a schemei e ca pina ajung condensatoarele de la conditiile initiale pina la incarcarea "stabila" dureaza oleaca si efectul e ca initial iti sta aprins becul cam 1,5 secunde dupa care incepe sa pilpiie la frecventa normala. Mesaj completat asta e schema. ca frecventa merge cam ca o semnalizare stock, cam 0,7 Hz daca nu ma-nsel. Mesaj completat ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mkl Postat Septembrie 4, 2010 Share Postat Septembrie 4, 2010 http://www.play-hookey.com/digital/experim...tl_astable.html E cu 3 fire, dar in functie de componente poti seta timpul de off si on independent. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 4, 2010 Share Postat Septembrie 4, 2010 (editat) si cu schema postata de mine se poate dar un mare dezavantaj al ei e ca-i foarte sensibila la valorile componentelor. cel mai simplu pui un 555 si treaba se simplifica. Editat Septembrie 4, 2010 de CalinD Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Septembrie 5, 2010 Share Postat Septembrie 5, 2010 Eu am pus 4 semnale pe LED si blinkaie ceva mai repede dar acceptabil.... majoritatea se pling ca nu se vad foarte bine dar... heck... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CDCriss Postat Septembrie 5, 2010 Share Postat Septembrie 5, 2010 mi-am sch semnalele cu becuri cu unele cu led-uri; nu vreau sa astept 2 saptamani sa-mi comand un astfel de releu de la Louis. Gasesc pe undeva pe stoc, sau ma apuc de mesterit la unul "home made"...si daca tot e home made as vrea unu cu reglaj al timpului de licarire...nu vreau sa pun rezistente (care sa simuleze prezenta becurilor) in circuitul actual, pentru ca nu vreau sa scada intensitatea luminii farului cand motorul e la relantiu ... ..o varianta ce am incercat'o eu ... si mi se pare foarte simpla (exclus varianta cu rezistente care e aiurea ...) si functioneaza.. poti incerca cu orice releu (inclusiv de dacie) ..sau chiar cu cel pe care il ai .. este sa schimbi valoarea condesatorului ..de regula chiar daca nu ai schema electrica este un condesator electrolitic de valoare mai mare (100mF ...) pe asta il inlocuiesti cu o valoare si mai mare (..220, 330, 470mF) dupa cum iti place .. daca nu ai unul nu uita ca pentru a incerca si a mari capacitatea condesatorului este suficient sa le legi in paralel ..fa un test si vezi daca merge .. ..eu am adaptat un releu de dacia supernova achizitionat nou cu 19RON (initital avea 5 pini)...care le'am redus stric la util 3pini ...(releul original avand 2pini - mecanic) si am marit capacitatea condesatorului de la 100mF la 330mf. efectul a fost cel dorit. ..sa schimbi un condesator este cea mai ieftina si rapida varianta si c'am orice releu de semnalizare se poate adapta destul de usor .. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate