Sari la conținut

M-ții Trascău (Zona TecÂşeÂşti) , 3-5.Sept.2010


Lutzifer
 Share

Postări Recomandate

Pozele le puteti vedea pe BLOG!

 

Am plecat Vineri pe data de 3.Septembrie.2010, ora 5:15 din Petromul din Micalaca de la iesire din Arad spre Deva. Ne-am pornit spre M-tii Trascău (Zona TecÂşeÂşti). Participanti am fost Eu cu Diana cu TransALP-ul , Atti singur cu TransALP-ul si Paul cu Patri cu Mondeo.

 

Pana la Deva ne-am dus pe intuneric , ceata multa si densa , frig (7-8 grade) , umezeala mare. La acea ora nu a fost aglomerat, doar cateva TIR-uri si ceva masini cu nr-e straine. La ora 7:00 am fost la intrarea in Deva unde am facut si prima oprire de dezmortire (defapt ne-a fost mai frig de cat in mers :lol: ). Am plecat spre Alba Iulia , urmatoarea oprire a fost aproape de TeiuÂş la o benzinarie. De aici am intrat pe drumul spre Galda de Jos , Mesentea , Galda de Sus , Poiana Galdei de unde am si si inceput urcarea din capatul satului pe partea dreapta. Este un drum de 10 km , destul de rau pentru masina , dar se poate daca se vrea cu adevarat (exemplul de fata , Paul cu Fordul).

 

Dupa cateva opriri pentru a intreba oamenii daca suntem pe drumul cel bun , ajungem sus la tabara de corturi unde erau cei de la Veniti Cu Noi. La ora 10:00 am ajuns sus, ei chiar atunci se pregateau pentru plecarea pe traseu din acea zi. Le-am spus sa ne astepte si pe noi 10 min sa apucam sa ne schimbam si sa ne parcam motoarele/masina.

 

Intr-un final am plecat pe traseu la ora 10:45. A fost o plimbare de vreo 8 ore. Ne-am dus pana la Cheile Rametului , dar nu am trecut prin ele ci deasupra lor pe Brana Caprelor. Este un traseu destul de dificil pentru cei neechipati sau carora li frica de inaltime. In rest noua ne-a placut la nebunuie, este a doua oara cand facem acea bucata , doar ca din sens invers. De acolo ne-am intors la corturi peste dealuri. Ajunsi in tabara noi trebuia sa ne facem corturile , sa despachetam tot ce am avut la noi pentru ca dimineata am plecat ca din puÂşcă. Ne-am facut o supica calda , am mai mancat ceva salam , dulciuri si ne-am culcat. Am fost foarte obositi nedormind aproape nimica cu o seara inainte. Am plecat la 5 din Arad si ne-am culcat la ora 1:00 din care eu am dormit maxim o ora.Asta a fost ziua de Vineri 3.Sept.

 

Ziua a doua , Sambata 4.Sept.2010

 

Dimineata la 7:00 trezirea ca la 8:00 trebuia sa plecam pe traseu de 12 ore. Am mancat repede ceva , ne-am echipat si am pornit la drum. Dupa doar cateva minute Paul si Patri s-au intors la corturi. Paul toata noaptea a avut probleme la stomac si nu se simtea bine deloc. Noi ne-am continuat drumul. A inceput cu o urcare abrupta si am ajuns la un punct de belvedere spre satul IntreGalde unde trebuia sa ajungem. Dupa acea urcare a urmat binenteles si o coborare abrubta. Pe la ora 11:00 am fost in satul IntreGalde unde am facut o pauza la birtul/magazinul din sat. Am mancat o inghetata , am luat un suc , altii bere si ne-am continuat drumul. Traseul a fost unu variat , ba urcam abrupt , ba mergeam pe curba de nivel , ba coboram abrupt. A fost un traseu fain , dar ne-a pus capac ultima urcare pana la corturi. A durat o ora, dar am fost rupti dupa 12,5 ore de mers. Aproape de ora 21:00 am fost la corturi, am mancat putin si somn.

 

Ziua a treia , Duminica 5.Sept.2010

 

Ne-am trezit pe la ora 8:00 , am mancat , la ora 9:00 am fost sa facem poza de grup si incet incet am facut bagajele pentru a pleca. Noi nu am mai ramas cu ei pana Luni. Restul au plecat pe traseu , iar noi spre casa. La ora 11:00 aprox am inceput sa coboram pe acei 10 km de drum rau. Cand am ajuns jos in drumul principal a inceput si o ploaie , nu grav… dar de ajuns cat sa ne faca sa ne luam pe noi combinezoanele de ploaie.

 

Sa numai mergem spre casa pe unde am venit, adica: Alba Iulia – Deva – Arad. Am zis sa ne intoarcem pe Abrud – Brad – Varfurile – Ineu – Arad. Dar ca sa ajungem in Abrud a trebuit sa bagam vreo 60 km de drum prafuit , pietruit , noroios. Din Poiana Galdei dupa ce am coborat de la Tecsesti am facut dreapta, adica tot inainte cand vi dinspre Abla Iulia – Teius. Am trecut din nou prin Satul IntreGalde (dar de data asta motorizati si nu pe jos) – IvăniÂş – Ghioncani – MogoÂş – Poieni – Bucium – Bucium Sat – Abrud. Drumul din Abrud este destul de rau pana in Brad. Din Varfurile ii acel asfalt si curbe superbe. Am venit prin Ineu , ne-am oprit la Mocrea sa luam 3 sticle de apa – Siria – Arad.

 

Am ajuns acasa in jurul orei 18:00, destul de somnorosi si obositi. Este un traseu mai lung si mai obositor de cat pe Valea Muresului.

 

Ne-a placut tare mult si speram sa mergem din nou undeva cat mai repede ! :drink:

 

PART 1 SlideShow FOTO/VIDEO

 

PART 2 SlideShow FOTO/VIDEO

 

PART 3 SlideShow FOTO/VIDEO

 

PART 4 SlideShow FOTO/VIDEO

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am fost si eu intr-o plimbare de duminica acum cateva saptamani pana spre Intregalde, dar vremea rea ne-a intors din drum. Mai aveam cativa km. Daca stiam ca treci prin zona ne puteam intalni sa ma uit un pic la extensia de la parbriz.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am fost si eu intr-o plimbare de duminica acum cateva saptamani pana spre Intregalde, dar vremea rea ne-a intors din drum. Mai aveam cativa km. Daca stiam ca treci prin zona ne puteam intalni sa ma uit un pic la extensia de la parbriz.

Mda , sa speram ca o sa mai avem si alte ocazii de a ne intalnii pe undeva :lol: Mai baga cate un ochi pe topicul din Arad unde mai scriu cand si pe unde plecam la plimbare ... AICI!

 

Pun ceva poze din iesire si aici , defapt panorame!

 

1.JPG

 

10.JPG

 

12.JPG

 

14.JPG

 

16.JPG

 

17.JPG

 

19.JPG

 

2.JPG

 

21.JPG

 

22.JPG

 

23.JPG

 

3.JPG

 

4.JPG

 

6.JPG

 

7.JPG

 

8.JPG

 

9.JPG

 

24.JPG

 

26.JPG

 

SL373255.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...