Sari la conținut

Crai de-o zi


tiyuta
 Share

Postări Recomandate

Pornesc cu Ălain sambata dimineata in jur de 8:30 spre Piatra Craiului, ca tot a nins pe sus, iar Roibu nu cred sa fi vazut vreodata zapada, fie ea si in poze. In forja maxima, depasim tot ce misca pana in Zarnesti, unde infometati priponim caii in fata cabanei Gura Raului, la intrarea in Prapastiile Zarnestilor. Fara pofta de mancare si vizibil iritat de grindina care ne-a surprins pe la Paraul Rece, Ionutz incalca din nou toate normele de conventie sociala si se aseaza la un poker.

 

post-60191-1286113309_thumb.jpg

 

Dupa masa si rasplata. Urcam serpuit pe un drum forestier si in scurt timp trecem Podul Magurii spre satul cu acelasi nume. Noroiul, inamic de temut al motociclistului, nu intarzie sa apara. Incepem sa dansam. Pentru mine si Roibu e valsul vienez. Din pacate, creasta Pietrei Craiului e invaluita in nori si ceata. Nu vedem nimic. Oprim la un grup de mesteri cu chef de viata sa-i intrebam incotro e drumul spre Pestera, urmatoarea noastra destinatie. Dupa ce ni s-a spus de zece ori sa tinem tot stanga si nu dreapta plecam si noi, spre dreapta. Ajungem la nu stiu ce manastire de unde revenim pe drumul bun.

 

post-60191-1286115217_thumb.jpg

 

Lasam Pestera pe stanga si ne trezim la baza unui deal destul de inclinat si plin de noroi. Alin, motociclist cu experienta pe coclauri, e deja sus. Urmez. Il imbarbatez pe Roibu, a'ntaia, blana! Pe la jumatatea urcarii imi dau seama ca ceva "nu miroase-a bine". Am auzit vorbindu-se desprea ea, legende, povesti spuse de batrani motociclisti, ca trebuie sa faci cale-ntoarsa cand o vezi. Da, este...conducta! Mintea spune sa incetinesc. O ascult. Ma duc la vale alunecand. Frana. Blana din nou. Doamne'ajuta! Necastigator. Roibu e la orizontala. Altitudinea (aproximativ 1300m) si lipsa de oxigen isi spun cuvantul.

 

post-60191-1286117552_thumb.jpg

 

post-60191-1286117578_thumb.jpg

 

Dupa ce imortalizam momentul ridicam (nu usor) animalul de pe jos. E trecut de ora 16:00 iar noi nu suntem nici macar la jumatatea drumului, destinatia fiind Pestera Dambovicioarei, via Sirnea - Ciocanu. Aruncam o privire la ce avem de trecut imediat in fata. Ne lamurim rapid. E groasa treaba. Nu merge sa-i dam inainte fara flotoare si doua motorete de cross, lucruri pe care nu le avem cu noi.

 

post-60191-1286119331_thumb.jpg

 

Coboram prin Moeciu de Jos, nu inainte de a trage o poza de grup cu Bucegiul si crestele lui inzapezite.

 

 

 

Ne oprim in Moeciu pentru cafeaua si Cola motociclistului. Incalecam, forja, acasa.

 

post-60191-1286119963_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

deja sunt invidios , vreau sa fac traseul ala pe motor sau bicicleta de mult , mult ..... intr-o buna zii am sa merg pana la Curmatura cu motorul chiar daca nu e enduro ...sper !!

 

felicitari

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

deja sunt invidios , vreau sa fac traseul ala pe motor sau bicicleta de mult , mult ..... intr-o buna zii am sa merg pana la Curmatura cu motorul chiar daca nu e enduro ...sper !!

 

felicitari

 

multumim!

 

din ce am vazut, cabanierii aprovizioneaza Curmatura cu ATV-urile

 

nu stiu ce sanse ai avea fara un enduro sau minim un magarus ;)

 

oricum, bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tura voastra imi aminteste de o plimbare de week-end similara, de anul trecut, in Apuseni. Drumul a fost crunt, noroi cat incape, busteni cazuti pe drumul plini de bolovani, santuri doar cat incape o roata...si toate astea dupa vreo 3 ore de urcus si coboras pe jos, printr-o padure salbatica in cautarea Cascadei Pisoaia. Localnicii mai mult ne-au indus in eroare asa ca nu am gasit cascada, dar cand am ajuns in gol alpin am fost rasplatiti pentru toata osteneala. Nu stiu cum nu am cazut la tura aia (in schimb am cazut la ture mai usoare :) ) ca nici nu-mi mai statea poponeata pe sa, era tot in aer si eu am in dotare un chopper micut.

A fost multa adrenalina la tura aia, mi-a placut dar stiu ca m-am bucurat tare mult cand am vazut din nou asfalt. ;)

 

Felicitari si asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...