Sari la conținut

Croatia-Muntenegru si probabil si altele


Gabitza_Bv
 Share

Postări Recomandate

salutare,

m-am hotarat sa fac o tura cat de curand, adica as vrea sa plec poate chiar saptamana asta

Echipa este: o Honda Africa Twin de 650 cmc, al ei sofer, si prietena.

Traseul inca nu este f bine stabilit, de aceea cer ajutor putin. Stiu ca sunt foarte multe topicuri pe zona asta, dar as vrea numai destinatii care merita, de ex: 1. drumul de la a la z pe acolo, unde e fain de vazut asta..., 2. golful Kotor si tot asa. Imi tre ceva scurt si concis.

Ca tari m-am gandit sa cuprind serbia, macedonia, albania, muntenegru, bosnia si hertegovina, croatia, italia, austria, slovenia, poate ungaria. Legat de aceste tari cer informatii utile, respectiv:

1. ce acte am nevoie (tre sau nu pasaport?, poate unele tari cer),

2. ma descurc numa cu euro cash (nu am card),

3. pot pune cortul unde ma taie capul? vreau sa iasa o tura mega ultra low buget (sfaturi)

4. cam ce preturi au campingurile sau ceva cazari

5. Benzinarii se gasesc peste tot fara probleme? sunt deschise si noaptea sau numa cu card poti lua noaptea? Cam cat este litrul de benzina?

6. in austria, se ajunge pana sus in statiune la grossglokner?

 

Cer informatii clare si la subiect. :cheers:

Va multumesc frumos...

PS. Daca mai este cineva interesat de ceea ce vreau eu dati de stire si vedem...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

 

Am strabatut aceste tari dar iti spun de la inceput ca la punctele vamale am prezentat pasaportul si nu au fost probleme. Ar fi bine sa plecati cu acest act la voi. In fosta iugoslavie, unele zone sunt tulburi si sunt pregatiti oricand pentru un conflict.

Incearca sa-ti faci un card, te va ajuta foarte mult mai ales la paritate. Sunt banci in Ro, care iti emit carduri Visa in cateva zile. Avantajele cardului sunt la cumparaturi/benzina si nu mai pierzi vremea pe la ghisee bancare unde poti plati comisioane de existenta.

 

TRaseul tau este unul foarte misto, poti ajunge in golful Kotor dar trebuie sa ocolesti Bosnia-Hertzegovina, in Serbia poti intra prin Drobeta, pe malul dunarii si ai de vizitat : Parcul Djerdap in care face parte cetatea Golubac. Ai grija la radare in Serbia, nu depasi viteza ca nu merita.

Daca totusi treci prin Bosnia-Hertzegovina pentru peisaje si drumuri, aici nu sunt probleme cu militia, stau de panda in eventualitatea unui conflict cu sarbii. Poti face o vizita in Stari Most, un oras medieval foarte frumos. Este bine sa ai Euro in bancnote mici, n-am avut probleme cu paritatea lor chiar au fost corecti cand am apelat sa pun benzina. Nu am gasit sau vazut bancomate, Albania si Muntenegru au aceleasi probleme.

 

Din insula Kotor merita sa urci spre Dubrovnik, un oras foarte frumos dar si cel mai scump in afara oraselor din Italia.

In Croatia merita vazuta in primul rand Coasta Dalmatiei, Parcul Plitvice, palatul lui Diocletian din Split

Italia (daca nu o vezi pe toata incearca sa bifezi Lugano si Como).

Daca ajungi prin Elvetia iti propun sa nu pierzi zona Interlaken.

N-am ajuns la Grossglockner dar acest site pare actualizat http://www.grossglockner.at/en/hochalpenstrasse/.

 

Costurile acestei excursii pot fi minime doar in cazul in care nu vei merge pe autostrazi, dar prin orase asteapta te sa fie extrem de obositor iar stationarile le vei face la fiecare 300-400km. In privinta cazarii poti apela la hosteluri sau campinguri, cel mai bine ar fi sa faci rezervari online in ziua respectiva. De montat cortul unde te taie capul o faci pe pielea ta, in SRB/HZV/CRO hotii nu au disparut si safe nu e, in Italia, Germania sau Austria primesti amenzi.

 

Benzinarii gasesti mai ieftine la iesirea de pe autostrazi, prin satele inconjuratoare. Nu te astepta sa fie deschise NON-stop, doar cele de pe autostrazi. In Italia sa nu ramai fara benzina intre orele 12-14 sau dupa 18 ca este inchis si nu poti plati decat cu cardul, asta daca ai o suma mai mare de 60/litri pe card. Litrul de benzina in Italia este 1,7E dar in restul eurpei este 1,3E. Taxe de drum nu sunt decat pe autostrazi si pe unele autostrazi din Elvetia, cel mai bine ar fi sa-ti iei un GPS.

 

Drum bun si asfalt uscat (ia-ti costum de ploaie pentru ca in zonele muntoase ai parte de ploi)

Editat de ZaiR
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutari.

 

Eu m-am intors saptamana trecuta din concediu si am mers astfel: Serbia intrare pe la Drobeta, Muntenegru, Croatia, Ungaria si Austria.

In Serbia noaptea nu prea sunt benzinarii deschise asa ca sfatul meu este sa alimentezi la Drobeta sau inainte de intrarea la ei, drumurile sunt ok (cu serpentine si fara gropi dar totusi au portiuni unde aderenta nu este foarte buna), poti plati si in euro la curs aproximativ real, din pacate am fost doar in trecere prin Serbia dar malul Dunarii este de facut ziua pentru peisaje.

In Muntenegru am stat in golful Kotor, zona merita vizitata in special Cetatea (Stari Grad parca in sarba)Kotor, sunt ceva campinguri in zona, poti plati in euro, mancarea este buna dar nimic specific lor (italiana si internationala). Tot in Muntenegru mai poti merge la Budva, alta cetate, dar aici e ceva mai de fite gen Mamaia la noi, adica-i doar de vizitat.

In Croatia poti vizita Dubrovnic, care-i frumos dar un pic cam scump. Eu am stat in Kastela un satuc intre Split si Troghir. Viziteaza si Split si Troghir, cetatile vechi, merita tot efortul. Pentru peisaje iti recomand drumul de coasta, nu autostrada, unde sunt si foarte multe campinguri. Mancarea-i buna numai ca in zonele turistice-i un pic mai scumpa, normal de altfel. Tot in Croatia mergi la Plitvice si Karka, cele 2 parcuri rezervatii naturale, si mananca carne la protap, o sa vezi pe marginea drumului, au porc si berbec. Ar mai fii de vazut inca 2-3 locuri gen Sibernik, Zadar si mai era ceva dar nu-mi amintesc. Grija la viteza, eu am platit o amenda de 70 euro(nu a mers cu intelegere), dar pe autostrada pt viteza de 163 km/h. Am fost oprit de un BMW 330, gri metalizat fara inscriptii, cu radar ca la noi, si am mai vazut alt BMW negru care oprea alta masina. Merg in spatele tau cateva sute de metri si apoi te depasesc, pornesc luminile si un afisaj prin cere te anunta ca-i politia si sa-i urmezi, te scot de pe autostrada in parcare sau la o iesire si te felicita.

In Ungaria am stat la Budapesta (easyhotel.com), poti merge sa vizitezi St Andrews, aproape de oras sau poti sa te opresti la Balaton unde sunt campinguri cu duiumul. Daca te intorci prin Oradea mai poti merge la parcul acvatic de la Haidusobozo(parca) langa Debrecen, unde sunt tot felul de piscine.

In Austria nu-ti pot spune decat de Viena, unde trebuie sa mergi sa vizitezi cat mai multe obiective si iti recomand si gradina zoologica, palatele, gradinile etc. Daca-i sarbatoare in Austria totu-i inchis inclusiv restaurantele asa ca nu prea vei avea unde sa mananci decat poate la chinezi.

In Slovenia am inteles ca-i o pestera foarte mare si frumoasa dar eu n-am fost asa ca nu ma pronunt.

In Italia ca la macaronari, vei intalni multi rromani cu acordeon si alte cele dar Roma este de vizitat.

Daca mai ai intrebari si te pot ajuta cu mare placere.

Concediu placut si asfalt uscat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumesc de informatii...

in italia vreau doar venetia, in autria glossglokner, apoi acasa... buna ideea cu balatonul.

In rest nu vreau autostrazi, doar drumuri cat mai aproape de mare, si prin munti eventual,chiar si forestiere...capra mea nu se supara,orinde as pune-o sa pasca.

Am sa ma documentez despre locatiile spuse de voi.

Imi puteti da niste preturi referitoare la campinguri? adica cat ar costa 1 moto si 2 pers, 1 cort.

 

Mai astept pareri,opinii...mentionez ca-mi plac mult peisajele, nu ma omor f tare cu turismul antropic, dar e bine de stiut.

va multumesc :rock:

 

Azi mi-am dat la facut cardul in euro, asta inseamna ca saptamana viitoare pe miercuri cel tarziu e plecarea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In Italia... apropo de benzina si cazare.. campingurile is ok si rezonabile la pret. acum depinde de zona. majoritatea au dusuri si conditii decente. nu iti trebuie neaparat prenotare asa ca daca vezi ceva te poti duce linistit. in afara campingului nu esti in pericol sa ramai fara lucruri iar despre amenzi nu sunt sigur ca iti dau amenda imediat, la modul ca majoritatea sunt intelegatori, dar daca se intampla trebuie platita pe loc. despre benzina... si asta depinde de foarte multe. chiar daca trebuie sa alimentezi o poti face la orice ora din zi si din noapte. ziua sunt deschise toate. noaptea, in shimb, 90% au niste automate in care bagi bani, bancnote, de obicei 5 10 sau 20 de euro, pt ca nu dau rest, selectezi pompa si cam atat. astea nu dau rest. pe autostrada, normal, e mai scump, dar gasesti la orice ora pe cineva, tinand cont ca au pe langa combustibil, magazin mare, baie, tot ce iti trebuie. eu unu nu iti recomand benzinariile IP. sunt cele mai scumpe. in rest is ok. daca gasesti una care sa nu faca parte din grupul marilor companii, gen shell, agip, etc, mai bine (azi am vazut la un peco pret la benzina 1.50, tinand cont ca in rest mai ieftin de 1.57 - 1.59 nu prea vezi) in rest nu stiu ce sa zic... asfalt uscat si sa nu ai probleme cu trotineta. distractie placuta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Azi mi-am dat la facut cardul in euro, asta inseamna ca saptamana viitoare pe miercuri cel tarziu e plecarea.

 

Eu merg de marti... daca vei o parte din drum o putem face impreuna.. cu conditia sa nu te superi ca eu o sa dorm la hotel/motel si sa nu o iei "pe aratura".. motocicleta mea agreeaza doar drumurile bune.

Pt traseu vezi postul 2 din /index.php?/topic/666075-tura-prin-balcani/

Asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutare,

m-am hotarat sa fac o tura cat de curand, adica as vrea sa plec poate chiar saptamana asta

Echipa este: o Honda Africa Twin de 650 cmc, al ei sofer, si prietena.

Traseul inca nu este f bine stabilit, de aceea cer ajutor putin. Stiu ca sunt foarte multe topicuri pe zona asta, dar as vrea numai destinatii care merita, de ex: 1. drumul de la a la z pe acolo, unde e fain de vazut asta..., 2. golful Kotor si tot asa. Imi tre ceva scurt si concis.

Ca tari m-am gandit sa cuprind serbia, macedonia, albania, muntenegru, bosnia si hertegovina, croatia, italia, austria, slovenia, poate ungaria. Legat de aceste tari cer informatii utile, respectiv:

1. ce acte am nevoie (tre sau nu pasaport?, poate unele tari cer),

2. ma descurc numa cu euro cash (nu am card),

3. pot pune cortul unde ma taie capul? vreau sa iasa o tura mega ultra low buget (sfaturi)

4. cam ce preturi au campingurile sau ceva cazari

5. Benzinarii se gasesc peste tot fara probleme? sunt deschise si noaptea sau numa cu card poti lua noaptea? Cam cat este litrul de benzina?

6. in austria, se ajunge pana sus in statiune la grossglokner?

 

Cer informatii clare si la subiect. :cheers:

Va multumesc frumos...

PS. Daca mai este cineva interesat de ceea ce vreau eu dati de stire si vedem...

 

1. N-ai nevoie de pasaport unde mergi tu. Vezi www.mae.ro - restul e cancan. Singura chestie e ca daca iti pierzi cumva buletinul...te-ai f***t.

2. Te descurci cu cash, si daca alegi cu cap casele de schimb, iesi mai bine decat cu comisioanele aferente cardului. Plus, poti schimba ceva in avans si nu stai la mila prezentei bancomatelor.

3. In Croatia, cam da. Albania la fel - dar atentie la hoti. Restul nu stiu.

4. Camping Croatia 10-15 euro. Cazari, cam intre 20-50 euro/camera. Depinde de locatie, tara, pretentii.

5. Nu chiar...eu am avut ceva probleme in zona aia mai desertica din Croatia, adica era sa raman in pana prostului.

Lasa-mi daca vrei un nr de tel, in 13 august s-ar putea sa plec si eu inspre tarile calde, poate ne intalnim pe-acolo. Nu stiu inca sigur unde si pe ce drum voi merge. Voi vedea care ma chema in momentul in care plec.

Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...