Sari la conținut

ADVRadu

Super Membru
  • Număr conținut

    1.413
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ADVRadu

  1. Salut, Cateva idei neorganizate doar..deh, sunt un imprastiat! -Sa mai adaugi un gadget pe lista: ia-ti SPOT tracker. De departe cea mai buna chestie daca vrei sa te punctezi pe harta cam de oriunde si sa poti da si un apel de urgenta cu coordonate, in caz de nevoie. -Aplicatie de harti pt telefon - eu merg pe OSMAND. Nu stiu sa spun daca sunt si altele mai bune, eu sunt foarte multumit de asta. Stie sa si inregistreze traseul parcurs si e complet parametrizat. Ar fi de preferat sa ai totusi un GPS gen Garmin Montana, cu harti de OSM pe el. -Am luat candva de pe amazon niste lanterno-powerbank-uri. S-au dovedit tare utile prin Pamir si Himalaya si in alte locuri unde nu era curent. Iarasi utila a fost o boxa bluetooth cu powerbank (nu dati cu pietre, viata 'de aventura' nu e tot timpul doar lapte si miere, si mai ai nevoie de 'un lautar' si de 'o sticla de ceva' la pachet din cand in cand). Nu strica sa ai si un tirbuson. -Lanterna frontala cu incarcare pe USB. The best & a must...no comment. -Daca nu ai voltmetru la motor, exista adaptoare 12V-USB care afiseaza. E bine sa stii macar din cand in cand cum stai cu incarcare/bateria. -Laptop...de ce? Mare, greu, sensibil...exista atatea tablete ieftine, cu windows, cu USB3, etc. si suficient de capabile pentru activitati de calatorie. In general le tine si bateria destul de mult, plus se pot incarca cu incarcator de telefon. Eu am de exemplu asa ceva: https://www.amazon.de/Odys-Tablet-PC-Windows-Farbbildschirm-Funktion/dp/B00R601AWO/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1505501751&sr=8-6&keywords=wintab+9 -Am invatat ca e bine sa iti cari o sticluta de ulei...pe care si daca nu o bagi in motor, o iei cu o periuta de dinti si o dai pe lant. Mult mai mica decat spray-ul de lant, si cu acelasi efect. -Ia-ti slapi. Dinaia ieftini si urati de plastic chinezesc. In multe bai o sa iti para bine ca ii ai in picioare. -Alta idee buna mi s-a parut Primus-ul care merge cu benzina (omnifuel sau mutifuel) -Ia-ti niste 'liquid metal'. Nu stii niciodata cand ai nevoie. -Geaca si pantaloni de ploaie. Trebuie, uneori. -Cizmele moto...mai bine le lasi acasa si iei niste bocanci 'universali'. Cu bocancii poti merge ok si cu moto si pe jos, cu cizmele mai greu pe jos. -Ia si niste drod cu tine. Sa fie.. Si la sfarsit as comenta doua chesti, ca in timpul liber sunt si carcotas: 1. Te-as ruga sa nu te pierzi prea mult in gadgeturi, ca pierzi farmecul calatoriei. Eu am ajuns in ultima vreme sa am si zlle cand sunt pe drum si nici nu ma ating de camera. Dar e mai fain asa. 2. Nu prea inteleg (desi stiu ca multi fac asa) asta cu caratul motorului de acasa (mai ales fiind unul mare si greu) acolo unde este mai usor de rezovat ceva local (gen India, America de Sud sau Australia), dar daca asta e fetish-ul tau nu pot decat sa iti urez mult noroc! 3. Drona...serios?!? Nu mi-o lua in nume de rau, dar...poate doar am imbatranit si nu mi-am dat seama... Da, stiu, am zis 2 chestii si am scris 3. Scuze!
  2. Salut, Din pura curiozitate, de ce ai schimba si distributia? S-a uzat din cauza presiunii scazute de ulei??
  3. Salut Gabi, Sigur mai vine cineva de joi, sau ma adun iar eu cu intunericu' ca anu' trecut? Just kidding... In alta ordine de idei, ma bucur ca se tine din nou, si sper sa ajung si eu iar.
  4. Ultima poza de aici e "solutia saracului" la problema cu cilindrul receptor de ambreiaj: un piston cu 2 O-ringuri, care potriveste in cilindrul original Magura. http://www.sigutech.com/english/knz-kolben/
  5. Si de la mine...nu se misca, da-s colorate: https://goo.gl/photos/YsDcoEU35tCeNyZh8
  6. Cand bate :-D Nu stiu sa fie vreo problema din cauza lor, si nici nu am avut. Sunt totusi 2 chestii "legate" oarecum: - intinzatoarele hidraulice care se intepenesc - presiunea scazuta de ulei, care poate avea multiple cauze (printre care si filtrul de ulei "umflat" din cauza ca ajunge antigel in ulei, din cauza pompei de apa...); intinzatoarele nu mai lucreaza corect si nu mai intind bine lanturile daca e presiunea prea mica - dar consecintele presiunii scazute la ulei sunt mai grave de atat.
  7. Stiu ca-i tarziu (poate) dar iti mai scriu o data: Poate fi problema tipica la uzura placilor, si anume saiba "cu arc" care apasa pe placa cea mai dinspre interior a ambreiajului si in timp sapa un sant. Asta e una dintre cauzele de ambreiaj care "agata". Se rezolva simplu schimband 2 placi de ambreiaj intre ele (daca nu au alta uzura) sau schimband kitul de ambreiaj. Daca ai probleme cu cilindrul receptor de ambreij o sa vezi ca iti scade nivelul lichidului din rezervor. Cel mai bine schimbi direct cilindrul cu un aftermarket si uiti de problema. Alte cauze mai pot fi: - probleme cu jiglorul de ulei pentru ambreiaj - tija ambreiaj "ne-updatata"
  8. Subscriu! Aveti pe undeva niste coordonate sau un link de google maps pentru localizare?
  9. Au respectat indicatoarele: » Post actualizat in 29 Aug 2016 08:13 http://fake.riderzone.in/royal-enfied-motorcycles-suicide/
  10. As adauga problema tipica la uzura placilor, si anume saiba "cu arc" care apasa pe placa cea mai dinspre interior a ambreiajului si in timp sapa un sant. Asta e una dintre cauzele de ambreiaj care "agata". Se rezolva simplu schimband 2 placi de ambreiaj intre ele (daca nu au alta uzura) sau schimband kitul de ambreiaj. » Post actualizat in 12 Jul 2016 09:40 Confirm cu Sigutech. E chiar Ok, si ceva mai ieftin decat restul variantelor. Acuma cu noua valoare a lirei, s-ar putea totusi sa ma insel
  11. Pai chiar asa, v-ati intors si n-ati zis nimic?!? Si io care credeam ca v-ati calugarit pe la Ki sau Komik Gompa si ati ramas acolo pentru explorari spirituale...
  12. Daca mergea la SF Moto probabil atata ar fi fost. Been there, done that
  13. Nu stiu cum e la SV1000, dar eu la 650 am luat niste prinderi de ghidon de la dezmembrari (de la ceva chopper, daca bine retin) si un ghidon de aluminiu "la reducere" de pe Louis. Am dat 2 gauri in jugul superior si am montat prinderile acolo. Cablurile de acceleratie au ajuns fara probleme, dar furtunul de frana si cablul de ambreiaj au trebuit schimbate.
  14. Si tu le-ai verificat la fiecare 24? » Post actualizat in 23 Jun 2016 07:00 Asta merge daca ai destula benzina in rezervor ca sa curga singura pana in carburatoare. Daca nu...trebuie sa "dai la buton" pana reuseste sa traga pompa suficienta benzina ca sa porneasca. Patit asta acum vreo 3 ani, doar ca robinetul meu a ramas deschis si mi-a inundat motorul. Am cumparat kitul pacii si dupa cateva luni am patit iar acelasi lucru. L-am "anulat" si am pus un robinet vacuumatic chinezesc. A costat vreo 20RON si merge si acum fara probleme.
  15. Sambata...28 mai...nu prea fura flori in zona. Cand ai facut pozele de erau asa de multe?
  16. Tura s-a terminat; adven-tura continua (pe forum) Scuze, am chef de glume proaste azi!
  17. Fain. Cu 30cp suna chiar bine. Cam ca un WR250. Ai link cu vreuna de vanzare sa vad si eu un pret?
  18. Ca veni vorba de viza, am gasit invitatii aici: http://kam-travel.ru/turistam/vizovaya-podderzhka Are varianta si in engleza, si inviatia costa doar 2500RUB pe persoana. Eu acuma tocmai ce am primit-o pe mail, PDF cu stampile, etc., tot ce trebuie, la interval de cateva minute dupa ce am facut plata. Mai nou se pare ca pentru obtinerea vizei trebuie si asigurare medicala pe durata sederii in Rusia. Am gasit aici (din pacate doar in Rusa): http://kam-travel.ru/turistam/turisticheskaya-strahovka Sper ca informatiile sa le fie de folos si altora. Bafta!
  19. In Borneo am avut inchiriat un KLX de 150. La vale am si depasit 100kmh cu el. La deal, cu 40-50 eram bucuros. Consumul n-a depasit 2.5-3, cu 2 oameni in spate si bagaj minimalist. In rest mobra se simtea ca e facuta ieftin, si cam stat.
  20. http://www.ktm950.info/how/Orange%20Garage/Engine/fuel_pump/facet_40171/facet_40171_install.html "it loops up into the frame" » Post actualizat in 23 May 2016 13:52 Ai a vut dreptate. Jocurile la supape au fost toate in limite normale.
  21. Pe aproape Doar ca din 2005 in sus si 950 are aceeasi suspensie "scurtata" ca si la 990. Consumul e interesant. Au fost si cazuri in care e mai mare la 990. Rezervorul e cu vreo cativa litri mai mic la 990, din cauza pompei. Din 2009 in sus are imobilizator, care e cunoscut ca fiind "cu personalitate". Problemele sunt documentate aici: http://www.ktm950.info/how/ktm_950_issues.html Si mai multe alte info aici: http://ktm950.info/how/wotf/wotf.html Spre final e si o lista a schimbarilor care s-au facut in fiecare an. Din pacate e vorba de modelul de US, care apare cu ~1 an intarziere fata de Europa.
  22. Ce sa fac Radule!?...am scapat oglinda pe jos la montaj si m-am ales cu (inca) 7(sapte) ani de ghinion :-) .
  23. Are cineva o oglinda stanga pentru 650S '99-02?
  24. Salutare din nou, Am o dilema cu motorul..."sufla" mai tare pe teava din dreapta decat pe cea din stanga. Tobele sunt Akrapovic si sunt relativ goale, deci n-ar fi cum sa fie din cauza tobelor. Ma gandesc ca ar putea fi jocul de la supape (unele probabil sunt prea mult timp deschise). Alte idei?
×
×
  • Creează nouă...