Sari la conținut

Let's do it, Romania!


robert_01
 Share

Postări Recomandate

Haideti sa ca weekendurile ce urmeaza sa ne plimbam cu un scop nobil: Cartarea mormanelor de deseuri intalnite pe drumurile sau campurile ce le cutreieram, in vederea strangerilor lor pe 24 septembrie. Vedeti mai multe detalii mai jos, sau direct pe site.

Dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că vrei să faci parte din Echipa Națională de Acțiune și pentru asta dorim în primul rând să te felicităm! Pe 24 septembrie 2011 ne-am propus să fim cel puțin 500.000, iar cu tine alături suntem cu un pas mai aproape de a atinge acest obiectiv.

 

Înscrierea în echipă se realizează prin intermediul formularului de aici. Vei avea posibilitatea să te înscrii pentru două acțiuni la fel de importante pentru proiect: cartarea și curățenia. Ca și anul trecut, cei înscriși pentru ziua națională de curățenie vor avea posiblitatea de a-și alege mormanele pe care să le strângă pe 24 septembrie.

 

!Atenție: după completarea formularului, toți participanții vor fi înscriși într-o bază de date. Aplicația de alocare a mormanelor va fi însă gata abia după finalizarea procesului de cartare. Toți cei înscriși vor fi anuntați prin intermediul adresei de mail.

 

Cartarea presupune determinarea mormanelor de deÂşeuri din arealele naturale Âşi stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului, informațiile fiind ulterior încărcate într-un soft special. Rezultatul final al acestei acțiuni este realizarea hărții deÂşeurilor din România, în baza căreia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuÂşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de curățenie. Tot pe baza acestei hărți va fi solicitat sprijinul concret al autorităților, companiilor private Âşi al publicului.

 

Procesul de cartare se desfăÂşoara astfel:

1. intri pe site-ul www.letsdoitromania.ro si iti creezi un cont aici

(nu uita că tot aici poți bifa și participarea la curățienie!)

 

2. dupa ce te loghezi, vei avea acces la harta Romaniei, impartita in zone de cartare. De aici iti vei putea alege zone de cartare din judetul preferat si ti le vei putea aloca prin intermediul aplicatiei web

 

3. dupa alocarea unei zone, vei primi un pachet de cartare, care contine:

 

· harti ale zonei (in detaliu si in context), detalii despre localizare, puncte de reper, elemente naturale si de infrastructura care strabat zona (rauri, lacuri, paduri, drumuri, localitati apropiate samd)

 

· manualul de cartare (in care sunt mentionare instructiuni detaliate legate de desfasurarea si abordarea cartarii)

 

4. mergi pe teren si identifici mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Pentru aceasta, vei completa o fisa de morman, cu detalii relevante pentru ziua de curatenie: ce tipuri de deseuri se afla in compozitia mormanului, in ce volum, daca exista elemente de dificultate in acces sau transportul deseurilor, precum si descrierea cat mai completa a punctelor de reper si a modului in care se face accesul

 

5. introduci datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizand toate detaliile din fisa de morman

 

In afara de modalitatea clasica de cartare, poti putea utiliza si aplicatiile pe mobil, pentru a carta in timp real. Aplicatiile vor fi disponibile pentru sistemele Android si iOS (folosit pentru iPhone).

 

Pentru întrebări legate de cartare, puteți scrie la cartare@letsdoitromania.ro.

 

Downloadeaza Manual Cartare 2011

Downloadeaza aplicatia de cartare pentru iPhone

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...