Dan Cata Postat Septembrie 21, 2011 Share Postat Septembrie 21, 2011 Salutare, Apar destul de des topicuri in sectiunea asta a forumului, referitoare la uzura gumelor. Am dat de un site in engleza in care omu care l-o facut explica cat de cat cauzele uzurii gumelor. Eu l-am citit si am mai invatat cate una alta. Sper sa va fie si voua de ajutor http://www.rattlebars.com/tirewear/index.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Septembrie 22, 2011 Share Postat Septembrie 22, 2011 Interesant materialul... eu insa nu sunt de acord ca inclinarea laterala a asfaltului nu are absolut nici un rol in uzura inegala (in plan orizontal) a cauciucurilor. Are insa sens faptul ca trasele virajelor de stanga sunt mai lungi (in tarile cu circulatia pe partea dreapta a carosabilului). Probabil ca motivul uzurii mai pronuntate pe partea stanga este cumulul ambilor factori: inclinarea asfaltului si, intr'o proportie mai mica, lungimea sporita a traselor pe virajele de stanga. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate