magarusulmarius Postat August 15, 2012 Share Postat August 15, 2012 salutare, ieri m-am intors, 2 zile dus-intors si 4 zile pline stat pe insula, locuri frumoase, nu prea sunt turisti , obiectivele turistice sunt cam greu de gasit, nu prea sunt indicatoare, iar drumurile catre ele sunt cam rupte marea foarte calma, apa cristalina , suficient de sarata incat stai la suprafata si plutesti, am incropit si un filmutet pe you tube, alege optiunea astfel incat sa-l vezi HD o sa pun si poze poze limnos morile de vant de la Kontias lacul sarat Aliki dunele de nisip de la Katalakos, la apus caprioare salbatice Myrina, sus la cetate statiune parasita de la Kavirio,,,un grec baiat destept a facut un contract cu statul, a construit ce se vede aici pe o perioada de 2 ani, a tras teapa, apoi a fugit, nimeni nu l-a gasit nici pana azi. s-a intamplat acum 10 ani treaba asta, asa zic oamenii din zona. apoi oamenii au vandalizat constructiile, au luat paturile, obiectele sanitare,,,cam tot ce se putea lua "carcasa" unui arici de mare formatiuni vulcanice de la Falakro plaja Avlonas, declaratie de dragoste ? salata de icre de arici de mare,,, era un grec pe o plaja, prepara de zor,,, adauga putina lamaie si gata salata, au o consistenta cremoasa, cu gust de icre mai am poze dar nu mai merg atasate,,, Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat August 15, 2012 Share Postat August 15, 2012 up, mai pune poze si, daca se poate, cateva detalii despre drum si cazare. Arata bine ca si destinatie de vacanta pentru la anul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
magarusulmarius Postat August 15, 2012 Autor Share Postat August 15, 2012 drumul la dus a fost buc - ruse - veliko - nova zagora - slilengrad - alexandroupoli - port kavala drumul foarte prost pe la polski gradets si pe la madrets, la bulgari,,,in rest drumul e ok nu stiu pe unde merg tir istii dinspre veliko spre svilengrad, n-am intainit nici unul, trebuie sa fie o varianta mai buna,,, am plecat la 02 45 am din buc si am ajuns la 13 00 pm la portul kavala. Ferry a plecat la 15 00 pm, dar pe bilet scria ca trebuie check in cu 2 ore inaintea plecarii. Biletele le-am ridicat din port pe baza unei rezervari online, facuta in prealabil . Pe viitor, cand voi mai folosi ferry, voi fi in port cu o ora inanintea plecarii pt ca motocicletele se pot strecura printre masini. ferry : pt 1 moto , mai mare de 250 cc si 2 adulti ar fi 47 euro dus si 35 euro la intors + 15 euro booking fee + 10 euro colection fee = 107 euro total la intoarcere am mers prin sofia, am facut cu 1 ora mai mult decat la dus, dar drumul este ok cazarea : am facut rezervare pe booking pt un hotel , am gasit cu 55 euro/dubla, in satul Platy, la 3 km de port apoi am mers in cealalta parte a insulei , in portul Moudros si am gasit cu 30 euro/dubla. Ambele cazari decente, curate, AC, frigider revin la poze filmuletul cu icrele de arici de mare, n-a mers data trecuta, mai incercdin nou pe nenea ala care canta la sfarsitul filmuletului, l-am intalnit in magazinul lui de legume-fructe, nu m-a observat cand am intrat, statea aplecat peste buzuchia lui si a cantat cateva melodii, apoi a ridicat capul si a fost surprins ca cineva asculta in tacere,,,l-am rugat sa cante si la lira pt o inregistrare. Era transpirat, murdar, neingrijit dar vorbea perfect engleza,,,nu m-asteptam sa pot comunica cu el cand l-am vazut cum arata.Am flat de la fetitele din poza urmatoare ca sotia lui canta foarte frumos la vioara iar fiica lui la pian. domnisoara de 14 ani , responsabila cu organizarea unei expozitii de pictura ( pictori locali) copaci la pensiunea afrodita oraselul port Myrina, vazut de sus de la cetate "iceberg" langa plaja micro fanaraki plaja "personala" om, la apus de soare teatrul de la Ifestia, partea mai inchisa, de jos, apartile grecilor, iar mai sus, peste partea greceasca au construit romanii plaja Tanos pestera Monachus, langa plaja micro Fanaraki roci vulcanice cap Falakro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat August 15, 2012 Share Postat August 15, 2012 Foarte frumos. Felicitari. Si multumesc mult pentru informatii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat August 18, 2012 Share Postat August 18, 2012 cat mai e benzina prin grecia? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
magarusulmarius Postat August 19, 2012 Autor Share Postat August 19, 2012 benzina a fost 1,77 euro/litru pe continent si 1,87 pe insula hai sa mai bag niste poze: eram intr-un satuc, la o taverna si s-a oprit unul cu masina si vorbea la megafon in greceste, m-am dus sa investighez, erau diverse feluri de peste dar si chestiile astea marine , n-am reusit sa aflu ce sunt,,, inca una cu morile de la kontias drumetie catre o bisericuta ascunsa din munti, n-am gasit-o si dupa 1 ora de mers aiurea ne-am intors inca una cu lacul de sare, stratul de sare era in unele locuri cam 2 cm iar dedesubt era in namol argilos roci vulcanice langa Ifestia roci vulcanice de la Faraklo cand am vazut asta, primul meu gand a fost : "sculptura : fund de femeie" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate