Sari la conținut

excelent articol BMW R 71

Aleko
 Share

Postări Recomandate

http://histor.ws/bmwr71/

explicand in detaliu cum sa recunosti o copie de BMW R71 si industria aferenta copierii. Binenteles ca afirmatia ca M72 ar fi o copie de mai proasta calitate desi detaliu cu dealiu se vad micile imbunatatiri constructive, nu trebuie luata decat ca un snobism al detinatorilor de bavareze.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E fain saitul. Referitor la calitatea m-72 din punct de vedere tehnic a fost inbunatatit inca din timpul razboiului dar estetic nu se compara, fiecare piesa de pe R71/R61 este o bijuterie ceea ce nu se poate spune despre m-72 din contra. Nici faptul ca este o copie nu e chiar adevarat fiind mai degraba facuta sub licenta de rusi.

Link spre comentariu

@Aleko, mie articolul nu mi se pare a fi scris documentat, pur si simplu mi se pare fi un pic de povestioara. Sunt diferente acolo majore nementionate, nimic despre atas, despre cadru, iar la furca, de ex, e o greseala, au comparat furca de R51 cu cea de M.

@Taz, cate piese de R71 ti-au trecut prin mana sa le compari cu cele de M? Cred ca nici una. Iti dau o cutie de M din 42 si o cutie de R61, una langa cealalta, si nu o sa stii sa le deosebesti. Daca discutam despre M-uri dupa 50, e alta mancare de peste. Iar in ceea ce priveste M-ul, sa fie clar, mie cel putin intarirea cadrului mi se pare o imbunatatire tehnica indiscutabila. Din cate cadre de BMW am vazut, 1 singur nu era rupt si/sau resudat pe partea dreapta, la telescopul spate. La M-uri am vazut 2, 1 la cadru din 46 si 1 la un cadru din 52 (iar cadre de M am vazut cu duiumul).

Link spre comentariu

Nu am vazut pe viu m-72 anii 40 asa ca nu pot sa imi dau cu parerea .M-am referit la m-72 aniii 50 strict la partea estetica. R71/R61 a fost o motocicleta civila de lux facuta pentru drumuri bune si mers in atas cu nevasta si ceva bagaje nu cu mitraliera si lazi cu munitie nu avea nevoie de intarituri la cadru sau de celalate inbunatatiri facute de rusi. Ar fi interesant de stiut cand au fost rupte cadrele alea de r71 in timpul razboiului de neamt sau de nea spirica cand a pius 500 kile in atas. :)

Link spre comentariu