newprofiler1978 Postat Noiembrie 14, 2006 Share Postat Noiembrie 14, 2006 Abia azi s-a terminat prima etapa. Am asteptat pana acum pentru a expune toate detaliile. In superba zi de 8 noiembrie, 2006, miercurea trecuta, fratele meu a iesit la plimbare cu SZR-ul din dotare. Pe bulevardul Unirii in dreptul bancii Firenze (vis-a-vis de unde stau baietii de la BGS si cateodata si cei de la rutiera cu radaru' - intre blocul Connex si Pta Unirii) s-a incadrat pe nisa din dreapta pentru a intra spre str. Anton Pann care iese la Udriste. Un Volvo aflat pe banda 1 a vrut sa parcheze intr-un loc liber si fara sa se asigure... brusc dreapta de volan. Frate-miu era in dreptul portierei dreapta fata. Fara a mai apuca sa schiteze vreun gest, frana, claxon... din impact a fost aruncat de pe motorul care si-a continuat drumul singurel pupand doua vehicule stationate. Imediat au venit baietii de la BGS care au si anuntat ambulanta. O alta ambulanta de la Urgenta era chiar acolo, asa ca au oprit imediat. Consecintele accidentului: frate-miu are 4 degete rupte la piciorul stang care a fost prins intre motocicleta si masina, operat si cu doua tije in talpa. A mai acuzat dureri la bazin si la umarul stang dar, din fericire, nu are nimic. A stat pana ieri in spital. Se pare ca la INML i se vor da in jur de 60 de zile de ingrijire medicala. Desi "s-a plimbat" un pic cu casca pe asfalt, aceasta nu are nimic. Costumul este OK! NU a avut bocanci moto, doar bocanci "normali" - (fara ramforsari). Motorul: carenele fata si spate stanga muci, semnal fata dreapta dus, scarite + suport scarite la pilot, toba, parbrizul, cadrul in care se prind blocul optic si bordul, o oglinda si aripa fata. TOTAL PIESE: 1,592 EURO. Azi dimineata am fost la Udriste si am incheiat pv-ul. Soferul masinii: 21 de ani, permis cat. B de anul trecut. Masina un Volovo S40. Pagubele de la Volvo: usa dreapta zgariata si infundata, oglinda dreapta rupta (oricum se pare ca nu a avut nevoie de ea), aripa dreapta si spoiler fata zgariate si infundate. Soferul are permisul suspendat si daca ingrijirile medicale depasesc 60 de zile... a cam incurcat-o! Oricum a incurcat-o pentru ca politia l-a declarat deja vinovat de producerea accidentului, fapta care a si fost recunoscuta de el. Avand in vedere ca eu consider ca aceasta sectiune a forumului a fost conceputa in primul rand pentru a invata ceva din pataniile altora si NU doar pentru a da cu ripuri sau alte abureli, am postat acest accident pentru a va arata inca o data (daca mai era nevoie) care sunt riscurile la care ne expunem cand circulam pe drapta, care pot fi consecintele neatentiei altor participanti la trafic asupra noastra. Cat de vulnerabili putem fi si cat de putin (sau cat de mult) trebuie sa faca cineva, ca noi sa ajungem la spital sau Doamne fereste mai rau! Superficialitatea cu care se face scoala de soferi la noi in tara (ca de altfel, mai toate lucrurile) ce urmari nebanuite poate avea. Si aici este vorba atat de scoala auto cat si de cea moto. Excluzandu-ma din categorie, consider ca a fi motociclist in Romania, cu precadere in Bucuresti, inseamna sa fi un fel de superman. Un om care intuieste miscarea fiecarui imbecil din traficul asta de rahat, un om care vede pur si simplu viitorul. Tre sa recunosc ca m-a trecut sentimentul de a lasa mersul pe doua roti, cel putin prin Bucuresti. Dar pot face asa ceva??? Nu poate face asta frate-miu care are A-ul de un an, io ce sa mai zic??? Ce pot sa mai zic cand de atatia ani tot calaresc cele doua roti care ma fac sa ma simt liber? Sa renunt? NICIODATA! Sa fiu si mai atent, si mai precaut? DA! Sa incerc sa fac ceva pentru a creste siguranta noastra pe drumurile publice? ABSOLUT (aici o sa revin...)! Sfatul pe care i l-am dat si fratelui meu de cand si-a luat A-ul a fost urmatorul: ai grija la TOT ce se intampla in jurul tau, incearca sa surprinzi fiecare gest al soferilor de langa tine, inceaca sa vezi TOT. Cu siguranta asa facem cu totii si totusi aceasta sectiune aduce intamplari noi, intamplari care pentru unii sunt tragice! Evita pe cat posibil a circula pe banda 1! Si daca o faci, mergi pe mijocul benzii (desi nici asta nu este indicat din cauza unor gauri/canale pe care masinile le iau intre roti si tu nu mai ai timp sa le eviti) sau intre 1 si 2. Sunt foarte multe pericole care ne asteapta la bordura si aici as enumera "doar" masinile care ies de pe stradutele laterale care 100% iti vor taia calea, imbecilii care ies sau intra in masinile parcate fara a se asigura, cei care ies din parcari fara a se asigura, imbecilii care fac dreapta fara a se asigura... si mai sunt... Deocamdata ma opresc aici si atasez o incercare de schita a accidentului! Sanatate la toti, BAFTA si ATENTIE MARE DE TOT! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dragon Warrior Postat Noiembrie 14, 2006 Share Postat Noiembrie 14, 2006 (editat) Eu sunt biciclist cu state vechi de plata. Usi deschise in fata si inghesuieli in bordura la greu. De foarte multe ori era sa ajung sub rotile cate unei masini care nu se asigura cand facea dreapta. Si cu toate acestea, am momente cand uit sa ma asigur in retrovizoare cand fac dreapta de pe banda 1 cand sunt la volan. Pur si simplu creierul meu in subconstient refuza sa creada ca in spatiul ala de 1-1,5 metri intre mine si bordura se poate strecura ceva. Vreau sa stiu daca voi ca motociclisti v-ati format reflexul de a va asigura dreapta in retrovizoare la viraj de pe banda 1. Raspundeti sincer. P.S. Sorry pentru fratele tau. Si eu am 2 suruburi in tibie si o tija in peroneu. Nu o sa ii fie usor. Mie mi-a trebuit un an ca sa zic ca piciorul a devenit perfect functional. Acum nu stiu...poate degetele rupte se recupereaza mai repede. Editat Noiembrie 14, 2006 de Dragon Warrior Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
UltraDM Postat Noiembrie 14, 2006 Share Postat Noiembrie 14, 2006 pe acolo o iau de fiecare dată când plec de la sapă Âşi urc pe trotuar să merg în paralel de fiecare dată cu frunzele de la morcov fluturând exact de teamă să nu pățesc schema asta ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
COLD AS ICE Postat Noiembrie 14, 2006 Share Postat Noiembrie 14, 2006 Stau cu ochii in oglinzi de fiecare data cand sunt cu masina! Incerc sa observ TOT in jurul meu...... Nu zic, ca nu se poate intampla, sa fii surprins de un motociclist care trece prin dreapta sau prin stanga ta, dar eu am o vorba: atata timp, cat respecti regulile de circulatie.....sau unde sunt situatii unde nu se mai respecta nici o regula, daca esti mai atent si ai si ceva bun simt, sigur acel motociclist va avea loc sa treaca lejer sau nu va fii tavalit! Tututror, cred, ca ni se intampla sa fie cate un moment in care nu acorzi toata atentia necesara.......dar totusi........de aia ai oglinzi: ca sa te holbezi dreaq in ele! Si alt aspect: nu ii inteleg p-astia care conduc auto......e full trafic...si ei se grabesc! Unde te duci bai Mardareeeeeeee? Sanatate motociclistului si bafta in trafic! (avem nevoie) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Remyx Postat Noiembrie 14, 2006 Share Postat Noiembrie 14, 2006 Mda... eu in superba zi de 8 noiembrie, 2006 am sarbatorit un an de cand m-am dotat cu o tija in clavicula rupta . Probabil cea mai urata amintire legata de motociclism. Sper sa ramana asa. Sanatate omului si putere sa indure, o sa aiba o perioada tare scarboasa. On topic, am reusit in vara asta sa smulg complet o bara de matiz cu piciorul, intr-o faza aproape identica. Picior prins intre bara si motor. Partea buna e ca am avut cizmele moto si nu am avut nici macar o zgarietura. Asa ca, in ciuda faptului ca nu sunt prea comode de mers in oras, m-au scapat de ce a patit fratele tau. Inca o data sanatate, Remyx Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate